Incep acest articol cu o sumedenie de informatii pe care nu le gasiti la tot pasul, aproape deloc daca nu ati citit anumite carti si va bazati doar pe informatii gasite pe internet. Acest articol isi propune sa va informeze cu precadere despre gestionarea resurselor interioare si ce inseamna pana la urma adevarata relaxare si beneficiile ei. Este urgent sa întelegem necesitatea de a învata sa traim întelept.
Daca vrem o schimbare definitiva, este necesar ca aceasta schimbare sa aiba loc în primul rând în interiorul nostru însine. Daca intern nu renuntam la nimic, în exterior viata va continua cu dificultatile ei. Savantii au descoperit,ca atunci, cand oamenii se ingrijoreaza prea mult, gandesc, planifica,etc, acest creier foloseste o mare cantitate de energie. In functie de tipologia fiecarei persoane, unii oameni de tip fizic, consuma mai putina energie cerebrala ,dar corpul lor fizic consuma foarte multa energie. Sporturile armonioase si echilibrate sunt utile pentru Creierul Motor, dar abuzul de sport semnifica o risipa excesiva a energiilor motoare si rezultatul e dezastruos. Nu este absurd sa afirmam ca exista persoane care au Centrul Motor mort. Acesti morti sunt cunoscuti ca bolnavi atinsi de hemiplegie, de paralizie progresiva. Chiar daca asta pare incredibil, moartea se produce cu siguranta, în trei etape în fiecare persoana.
A fost deja verificat pâna la saturatie ca orice boala îsi are baza sa în oricare din cei trei creieri. Totusi majoritatea oamenilor,gandesc,gandesc si iar gandesc si iar gandesc.Acum câtva timp, un prieten de-al nostru s-a îmbolnavit, abuzase prea mult de creierul intelectual. Acest om se dedicase prea mult intelectului si într-o zi a facut embolie. Când am fost sa-l vizitam, s-a întâmplat ca, creierul lui intelectual nu mai putea sa coordoneze ideile. Câteva zile mai târziu a murit creierul lui motor; atunci e evident ca nu a mai putut sa se miste. În cele din urma a murit creierul sau emotional: a avut un stop cardiac. Întotdeauna se moare în trei etape si asta este deja demonstrat. Marea Lege a depus cu întelepciune în fiecare din cei trei creieri ai animalului intelectual un capital determinat de Valori Vitale. Economisirea acestui capital înseamna de fapt prelungirea vietii; risipirea acestui capital produce moartea. Asa ca savantii ofera un procentaj, o aproximatie. Acesta este doar un numar de comparatie si nu un numar exact. Ei spun ca acest creier din cap foloseste pana la 80% din energia corpului. Deci ceea ce ce se intampla este ca doar 20% din aceasta ne ramane pentru organe. Pedagogia contemporana conduce elevii si elevele spre abuzul Creierului Gândirii, ale carui rezultate psihiatria le cunoaste deja.
Cultivarea inteligenta a celor Trei Creiere apartine Educatiei Fundamentale. În vechile Scoli de Mistere din Babilon, Grecia, India, Persia,Egipt etc., elevii si elevele primeau o informatie integrala, directa pentru armonizarea celor trei creiere.
Psihologia Revolutionara a Noii Ere afirma ca Masina Organica a omului exista în forma tricentrata sau tricefala. Primul Creier este închis în cutia craniana. Al Doilea Creier este alcatuit de plexurile nervoase simpatice si, în general, de toti centrii nervosi specifici ai organismului uman. Al Treilea Creier corespunde concret coloanei vertebrale cu maduva spinarii si cu toate ramurile ei nervoase.
Primul Creier este Centrul Gândirii. Al Doilea Creier este Centrul Emotional. Al Treilea Creier este Centrul Miscarii, care de obicei este numit Centrul Motor (cei cinci centrii se distribuie în cei trei creieri, caci fiecare are propria sa autonomie). Este pe deplin demonstrat în practica faptul ca orice abuz al Creierului Gândirii produce o risipa excesiva de energie intelectuala. Fara nici o îndoiala, este logic sa afirmam ca ospiciile sunt adevarate cimitire de morti intelectuali.
Simtul estetic, mistica, extazul, muzica superioara sunt necesare pentru a cultiva Centrul Emotional, dar abuzul fata de acest Creier produce o uzare inutila si o irosire de energii emotionale. De Centrul Emotional abuzeaza existentialistii noului val, fanaticii rockului, pseudoartistii senzuali ai artei moderne, pasionalii bolnaviciosi ai senzualitatii etc. Trei Creieri ai lor prin intermediul preceptelor, dansului, muzicii etc. în mod inteligent combinate. Acum, în aceste vremuri degenerate ale rockului, elevii si elevele confuzi si dezorientati merg pe drumul tenebros al abuzului mental. În prezent nu exista adevarate sisteme creatoare pentru cultivarea armonioasa a celor Trei Creieri.
Profesorii si profesoarele scolilor, colegiilor si universitatilor se adreseaza doar memoriei infidele a studentilor plictisiti care asteapta cu nerabdare momentul iesirii din sala.
Este urgent, este indispensabil sa stim sa combinam Intelectul, Emotia si Miscarea cu scopul de a da informatie integrala celor Trei Creieri ai studentului. Rezulta absurd sa informam doar un singur creier. Primul Creier nu este singurul care poate cunoaste. Rezulta criminal sa abuzam de Creierul Gândirii elevilor si elevelor.
In sprijinul acestor afirmatii de mai sus neurostiintele au descoperit ceea ce taoistii stiau de mii de ani, si anume ca exista un creier abdominal, dotat cu retea neuronala si cu functii asemanatoare creierului obisnuit .Asa ca atunci cand a aparut articolul despre ''Creierul ascuns din abdomen'' in New York Times, multe lucruri s-au mai lamurit. Te poti simti mizerabil ,te poti simti fericit, poti incerca orice fel de sentiment. Dar ,s-a descoperit ca acest al dolilea creier din abdomen, sistemul nervos enteric, poate indeplini o multitudine de functii. Se spune ca acest creier din interiorul abdomenului poate emite si recepta impulsuri; poate inregistra experiente si poate raspunde la emotii. Deci este la fel ca si un creier. In acest articol s-a descoperit doar ca intestinul subtire si intestinul gros au aceeasi neuroni ca si materia cenusie. Dupa acest articol a fost publicata o carte noua: ''Al Doilea Creier''. Conform articolului despre creierul abdominal, s-a descoperit ca cele doua creiere pot indeplini sarcini similare. De exemplu, creierul din abdomen este creierul emotional si sentimental. In Occident exista expresiile ''Simt fluturi in stomac'' sau ca ''ai nervi la stomac''. Care e motivul pentru care oamenii folosesc aceste expresii ca provenind din stomac? Evident oamenii au anumite senzatii acolo.
Aşa cum un râu are un spirit al lui, sistemul digestiv găzduieşte o mare parte din spiritul uman. Acesta reprezintă esenţa sinelui, voinţa şi intuiţia omului.
Ai auzit vreodată expresia „instinct visceral (intestinal)”? Sau „reacţie viscerală”, ori „emoţie viscerală”? Există apoi expresii precum: „Ce îţi spun intestinele să faci?”, „Ce, nu ai intestine?”, „Mă simt eviscerat”, „Intestinul tocmai mi-a spus ceva”, „Îi urăsc intestinul”, „Mi-am epuizat intestinele” sau „Chiar ai intestine!” Toate aceste expresii arată că oamenii înţeleg la nivel intuitiv rolul fundamental pe care îl joacă intestinele în viaţa noastră, mult dincolo de planul fizic. Ei înţeleg că acestea fac parte integrantă din esenţa lor emoţională şi intuitivă. Deci taoisti au descoperit ca isi pot baza practica pe senzatie, atentie si constienta pentru a simti. Acest echilibru despre care se vorbeste dintre cele trei creiere.
Un bun motiv pentru a ne pastra relaxarea este sa folosim creierul abdominal. Acesta este primul pas. Acest creier din abdomen poate indeplini o multime de functii similare functiilor indeplinite de creierul din cap. Acesta este un tip de functionare emotional si constient similar multor functii din ''creierul obisnuit''. Desi trebuie sa folosim creierul din cap pentru a indeplini functii complexe cum ar fi ratiunea, planificarea sau calculul complex. Pentru functiile rationale trebuie sa folosim creierul din cap ca sa sustinem indeplinirea functiilor creierului abdominal.
Pentru senzatiile, perceptiile si constientizarile zilnice putem folosi ambele creiere. Cand stim sa facem activitatile in mod echilibrat putem pastra armonia interioara si relaxarea si prin utilizarea inteligenta a celor enumerate creierul de sus va avea posibilitate sa se incarce cu energie, puterea creste si atunci mai multa putere va fi disponibila pentru corp. Ceea ce taoisti orientului intuisera, aflam ca si Teatrele vechilor timpuri faceau parte din scoala. Drama, muzica, învatatura orala etc. serveau pentru a informa cei Trei Creieri ai fiecarui individ. Atunci, studentii nu abuzau de Centrul Gândirii si stiau sa utilizeze cu inteligenta si în mod echilibrat cei Trei Creieri ai lor.Dansurile Misterelor din Eleusis, în Grecia, au fost totdeauna utilizate pentru a transmite o cunoastere discipolilor.
Cand nu folositi creierul de sus, permiteti-i sa se odihneasca, conectandu-l cu cel abdominal.
Putem adauga ca stiinta medicala a inceput sa descopere si parti constiente din inima. S-a aflat ca inima poate inregistra un intreg eveniment si are propriul creier. Dr. Paul Pearsall a scris o carte noua intitulata "Codul inimii". S-a descoperit ca oamenii care au suferit un transplant de inima, de fapt, experimenteaza emotiile donatorului. Ei experimenteaza ceea ce a experimentat donatorul. Unul dintre cazuri este cel al unei fete care a fost ucisa brutal si nu se stia cine fusese autorul. Dar inima era in regula; asa ca a fost transplantata altei fete.Ulterior, fata a inceput sa aiba cosmaruri si a descris cum cineva vrea sa o omoare. Apoi a descris infatisarea criminalului. In cele din urma, mama si-a dus fata la un psihiatru si acesta, la randul sau, a contactat politia. Fata a oferit politiei o descriere exacta iar un artist al politiei a desenat chipul ucigasului. Cu informatia oferita de fata, politia a putut sa depisteze faptasul si sa-l aresteze. din acest experiment, lumea medicala a realizat ca inima poate inregistra un eveniment si ca il poate chiar memora.
Creierul Inferior consuma mai putina Energie si poate efectua o mare parte din activitatea zilnica cum ar fi, de exemplu, sa transmita si sa receptioneze inregistrari ale impulsurilor, sa experimenteze si sa raspunda la emotii. Cand coborati partea superioara a mintii, presiunea sangelui va scade si se va diminua starea de anxietate.
Pe cea de-a doua pagina a articolului din "Times", se spune ca pana si intestinul gros este incarcat cu neuroni.
Cand occidentalii au ajuns pentru prima data in Japonia, nu le-a venit sa creada ca japonezii spuneau ca gandesc cu burta. Daca intrebi un copil japonez - un copil needucat in stil occidental - "Unde se afla gandirea ta?" - el va arata spre burta.
Timp de secole intregi Japonia a trait fara ajutorul capului. daca te intreb: "Unde se afla gandirea ta?" - tu vei arata capul, dar un japonez va arata spre burta. Acesta e unul din motivele pentru care mintea japoneza este mai calma, mai tacuta, mai linistita.
Acum acest concept a devenit confuz datarita expansiunii occidentului care a patruns si s-a raspandit peste tot.
Stiati ca pentru aceeasi treaba pe care o pot efectua ambele creiere, creierul de sus ne taxeaza cu 80% energie, in timp ce Creierul din abdomen ne taxeaza doar cu 20% energie. Deci pe care doriti sa-l folositi ?
Evident ca ati realizat ca nu trebuie sa fim atat de fraieri incat sa folosim un serviciu mai scump pentru acelasi lucru. Dar cum sa procedam mai exact pentru a nu folosi creierul obisnuit in mod excesiv drenandu-ne in acest fel enorm de multa energie si adeseori epuizandu-ne sau dezechilibrandu-ne chiar mental? Este urgent, asadar si indispensabil sa stim sa combinam Intelectul, Emotia si Miscarea cu scopul de a da informatie integrala celor Trei Creieri ai omului.
Invatand sa ne relaxam in mod specific,vom invata sa aducem si o contributie majora sanatatii si echilibrului interior si foarte multa energie regeneranta. Pentru a invata aceste meditatii de tip relaxare si echilibrare mentala , si mai ales pentru a sti sa ''lucrati cu adevarata inima initiatica'' ombilicul, va pot ajuta in a devenii liderul propriei voastre vietii, marindu-va in acest fel intuitia si capacitatea de a lua decizii corecte.
Bibliografie;
Masinaria cosmica-Samael Aum Weor
Chi kung-Mantak Chia
Vijnana Bhairva Tantra -Osho
Medium medical-Secretele din spatele bolilor cronice şi misterioase şi cum te poţi vindeca în sfârşit-Anthony William
Parapsiholog si instructor yoga - Tudor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu