Caderea in minte inseamna sfarsitul credintei Osho, in Capitolul/ Chapter 73 (redat in documentul prezent după Bibliografie ) din VB [The Book of Secrets. Discourses on "Vigyana Bhairava Tantra"], unde comentează Sutra 101 (Dharana 85 Sutra/Shloka n° 109) , dedicată utilizarii credintei in trecerea la regimul direct de functionare, foloseste următoarea ilustrare : "Să vă spun o anecdotă.
Iisus le-a cerut discipolilor săi să treacă cu barca pe celălalt mal al unui râu, lângă care se aflau. Şi le-a spus: "Vin şi eu mai târziu." Aşa că ei s-au dus. Dar, când se aflau la mijlocul râului, s-a pornit un vânt puternic, erau vârtejuri mari, iar lor li s-a făcut frică. Barca se legăna tare şi au început să ţipe şi să plângă. Au început să strige: "Iisus, salvează-ne!" Malul pe care se afla Iisus era foarte departe, dar Iisus a venit la ei.
Se spune că a venit fugind pe apă. Iar primul lucru pe care l-a spus discipolilor a fost: "Oameni cu credinţă firavă, de ce plângeţi? Voi nu credeţi?" Erau înfricoşaţi. Iisus le-a spus: "De credeţi cu adevărat, coborâţi din barcă şi veniţi spre mine." El stătea pe apă. Au văzut cu ochii lor cum stătea în picioare pe apă, dar încă le venea greu să creadă. Trebuie să fi crezut în mintea lor că era o şmecherie sau era poate o iluzie, sau poate nu era Iisus. Poate era doar o ispită a diavolului. Aşa că au început a se privi unul pe celălalt. "Cine va merge?" Atunci unul dintre discipoli a ieşit din barcă şi a pornit spre el. Cu adevărat, putea merge. Nu-i venea să-şi creadă ochilor. Mergea pe apă. Când a ajuns aproape de Iisus, l-a întrebat pe acesta: "Cum? Cum de se poate întâmpla una ca asta?" Şi imediat întregul miracol a dispărut. Acel "Cum?", şi iată-l sub apă. RECADEREA IN MINTE PRIN REACTIVAREA INTREBARILOR, INDOIELILOR Iisus l-a tras afară din apă şi i-a spus: "Omule cu credinţă firavă, de ce întrebi?" Doar MINTEA întreabă "De ce?" şi "Cum?". Raţiunea pune întrebări, sunt întrebări ale MINTII. Credinţa înseamnă renunţarea la întrebări/ indoieli. IESIREA DIN MINTE Doar dacă poţi renunţa la toate întrebările/ indoielile ( daca iesi din minte ) poţi crede, atunci această tehnică poate face minuni şi pentru tine.
Totusi o sa observati ca acest ''De ce ?'',isi are un mare rol, are un mare rol la varsta la care tu ar trebui sa capeti incredere in tine si in Univers. De aceea aceasta intrebare ''de ce ? ''pusa si ''hranita'' cand trebuie, nu mai e nevoie sa o pui la o varsta adulta cand e vorba de verificarea unui CREZ.
Dar cand se formeaza CREDINTA ?
Este interesanta corelarea undelor theta si potentialul neuroplasticitatii de care dai dovada la varsta de trei ani.
La copilul de 3 ani, inteligenta emotionala este uriasa. In momentul in care intra in joc inteligenta emotional, omul invata extrem de rapid.
In starea de copil de trei ani, intrebam ''de ce ?''.
Creierul nostru functioneaza pe baza de intrebari permanente.
Oamenii maturi care niciodata nu isi pot duce la bun sfarsit o misiune, au facut o facultate si cu toate acestea nu sunt capabili sa duca la bun sfarsit o misiune, se simt incapabili, nu se simt buni de nimic. Acesti oameni au o stima de sine redusa si cred ca nimic nu iese bun din mana lor.
Foarte multi oameni ajung in prag de suicid din cauza unor reactii produse care le-au marit neancrederea in sine, produse de o cramponare la nivelul intrebarilor '' de ce ?'' in clipa in care copilul era in cea mai extraordinara evolutie a sa.
Cum pot fi recuperati acesti oameni ? Readucandu-i in starea de copil.
Cum am putea noi reformula termenul de credinta , incredere (credo). AI INCREDERE IN UNIVERSUL IN CARE TRAIESTI, AI INCREDERE IN TINE, AI INCREDERE IN ALTII. Esti motivat sa faci ceva. Universul motivational de aici se desfasoara. Ce pierd copii la varsta de trei ani, INCREDEREA increderea in adulti. Si atunci se petrec miracole din astea religioase in care oamenii se ilumineaza si vad lucrurile altfel.
DE CE ? Sunt adusi la varsta de trei ani. Starea de credinta este starea de incredere in Dumnezeu, intr-o ordine divina a universului. In ciuda unor aparente evenimente aleatorii se afla ca exista o ordine implicita.
Este jocul cel mare a fiecaruia cu sine. Fiecare om poate sa se recupereze. Daca nu isi neaga tineretea, nu isi neaga instinctele, si face pace cu ele, nu isi neaga experientele negative si face pace cu ele, nu isi neaga boala si face pace cu ea.
Acest camp de incredere il poti dezvolta la nivelul UNDELOR THETA, aici apare recuperarea acelui copil cu un potential de reprogramare fantastic.
CHEIA SCHIMBARII SE AFLA IN SUBCONSTIENT , respectiv la nivelul undelor cerebrale specifica copilului de trei ani, UNDELE THETA cand ai TOTALA INCREDERE.
Creierul uman este dotat cu o forta impresionanta de a se reorganiza si de a traduce orice obiectiv in echivalentul lui fizic.
Multi oameni de stiinta sunt de parere ca abia incepem sa razuim la suprafata aisbergului in ceea ce priveste descoperirile legate de potentialul mintii.
In ultimele decenii, focalizarea cercetatorilor a fost (si continua sa fie) pe descoperirea beneficiilor pe care undele cerebrale Theta le au asupra nivelului emotional, mental si fizic.
Astfel…
Au descoperit ca aflati in starea potrivita sau stimulandu-ne corect creierul, putem combate trairile paralizante precum depresia, anxietatea, atacurile de panica sau senzatia ca suntem lipsiti de putere.
Mai mult decat atat, cand creierul emite cantitati masive de unde Theta, orice persoana isi poate dizolva convingerile limitative inradacinate in subconstient, se poate elibera pe loc de obiceiuri negative si in definitiv isi poate transforma radical intreaga viata.
Accesand si mentinandu-ne in acest moment cheie de performanta a creierului, putem experimenta UN NOU TIP DE CONSTIINTA CORPORALA care deschide poarta catre o multime de beneficii nebanuite…
Antrenamentul Autogen este cel mai sigur si adecvat mod de te instrui in calibrarea creierului in Unde theta, neavand nici cea mai mica legatura cu asa zisul Theta Healing.
Pentru aceste Traing autogen, va stau la dispozitie, in a va oferi indrumari valoroase, dat fiind faptul ca sunt la un nivel destul de avansat...Instr Yoga Tudor
Bibliografie;
Prof si antrenorul de genii Florin Colceag -Invatare rapida
Undele cerebrale -Ing Eugen Bargoan
Mentorul Yoga -Dan Mirahorian -Calea indoielii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu