miercuri, 4 iulie 2018

Spiritualitatea inseamna unificarea si alinierea supraconstientului cu constientul si subconstientul


Foarte multe persoane care se ocupa de spiritualitate din pacate nu au ajuns sa-si formeze o gandire proprie. Este un caz deosebit de nefericit deoarece arata, ca aceste persoane in general doar au imprumutat informatii de la diversi mentori, autoritati religioase sau de prin carti de diverse feluri.

Cat de important este sa-ti dezvolti o gandire a ta proprie, cand vrei sa devii o persoana spirituala si mai ales ce ar insemna o persoana spirituala ?

Nu stiu daca ati sesizat ca adeseori redistribui pentru a 5- oara doua videoclipuri . Unul cu un cub care se roteste si unul cu muzica clasica. V-am indicat si o sursa extraordinara de inspiratie care va poate ajuta sa deveniti autonomi in gandire vizavi de aproape orice subiect, sursa pe care cei care s-au prins la momentul respectiv , bravooo lor!

"Lumea în care pătrundem cu paşi mari este atât de diferită de experienţa noastră trecută, încât trebuie să admitem că toate speculaţiile noastre psihologice sunt foarte nesigure.

…Nu am încredere în oamenii care îşi închipuie că dispun deja de răspunsuri într-un moment când noi abia încercăm să formulăm nişte întrebări."

Alvin Toffler - Al treilea val

De la aceasta premiza trebuie sa pleci in viata pentru a-ti mentine o gandire vie, inspirationala.

Majoritatea gurusilor, mentorilor de aproape orice fel cand urmaresc sa isi expuna invataturile, nu isi dau seama ca produc disocieri in psihicul invataceilor. Interesant este ca acest lucru nu difera aproape deloc de ceea ce poate fi numit hipnoza colectiva, atunci cand vorbim si de grupuri mari de oameni.

Adevarati mentori daca nu vor sa creeze o secta , ci un grup de oameni iluminati, vor urmari adeseori acest concept.

Ca persoanele care incep sa aiba notiuni de spirit, sa invete sa treaca la viata concreta pentru a putea ramane unificate. Este chiar demersul spiritualitatii adevarate, adica unificarea subconstientului cu constientul.

Altfel marea drama care se produce in randul asa zis spritualitilor de orice fel, este ca ce invata acolo sus cu spiritul, nu pot cobora in ei insisi. Aceasta situatie se intalneste la numeroase persoane care au inteles perfect cauzele situatiei in care se afla , au cunostinte profunde despre viata , si chiar o intelepciune mai mare decat oamenii de rand ...si care totusi continua sa fie bolnave, nefericite, fara un loc de munca,s.a.m.d.

Sau o alta idee periculoasa in care isi prind mintile aproape toti, este faptul ca ei detin o gramada de teorii de orice fel, dar in viata raman la fel de neampliniti, ca atunci cand nu stiau nimic.Nimic mai simplu, au intrat in cea mai mare CAPCANA. Au creat un ''program soft al subconstientului'' de insucces, totala ineficienta sau pur simplu de esec. Intr-o alta postare am sa vorbesc de cum majoritatea si-au prins mintile in aceste capcane sau programe care genereaza esecuri.

De aceea, nu intamplator mi-am propus ca adeseori sa strecor diverse chei si mai ales sa va vorbesc despre BOGATIA prin CREATIE, la baza careia stau principii spirituale si de implinire pe toate planurile.
Tudor -Parapisholog