duminică, 30 septembrie 2018

Învăţătura eseniană plină de înţelepciune a lui Iisus - Olivier Manitara


Chiar dacă Şcoala Eseniană a deranjat multă lume de-a lungul timpului şi a făcut să apară multe legende, oamenii în general i-au apreciat pe esenieni pentru onestitatea lor, pentru caracterul paşnic, generozitatea şi talentele de vindecători pe care le manifestau atât în slujba săracilor, cât şi în cea a bogaţilor.
Oamenii considerau ca învăţăturile Şcolii Eseniene se inspirau direct din învăţăturile secrete transmise de însuşi Moise unui cerc de şaizeci şi şase de discipoli. Circulau şi zvonuri în legătură cu o înaltă cunoaştere egipteană în care Moise fusese iniţiat la rândul său şi care le era cunoscută membrilor acestei Şcoli.
Chiar dacă Şcoala Eseniană a deranjat multă lume de-a lungul timpului şi a făcut să apară multe legende, oamenii în general i-au apreciat pe esenieni pentru onestitatea lor, pentru caracterul paşnic, generozitatea şi talentele de vindecători pe care le manifestau atât în slujba săracilor, cât şi în cea a bogaţilor.
Creştinismul oficial a depus atât de multe eforturi pentru a şterge din istorie urmele esenienilor, încât multe elemente specifice comunităţii lor nu au rezistat până în zilele noastre.
Se pune întrebarea: „De ce le-a fost frică diferitor biserici de originea învăţăturilor lor şi de ce s-au străduit atât de mult să-i oculteze existenţa prin orice mijloace, mergând chiar până exterminare fizică, tortură sau excomunicare…?”
Aceasta este o întrebare fundamentală pentru orice creştin şi chiar pentru orice om, deoarece acesta este un aspect specific tuturor religiilor şi doctrinelor din lume.
Dacă vom căuta puţin, vom putea descoperi peste tot aceeaşi încăpăţânare de a ascunde adevărata educaţie a fondatorului.
Răspunsul se poate găsi în următorul fragment din Evanghelia după Matei: Iisus a intrat în Templu şi, în timp ce le oferea oamenilor învăţătura Sa, un grup de preoţi şi de bătrâni ai poporului s-au apropiat şi L-au întrebat:  „Cu ce autoritate faci tu ceea ce faci? Cine ţi-a dat această autoritate?”
Iisus a răspuns: „Şi Eu vreau să vă pun o singură întrebare şi dacă veţi reuşi să-Mi răspundeţi la ea vă voi spune şi Eu cu ce autoritate fac aceasta.
„Botezul lui Ioan de unde provenea? Din Cer sau de la oameni?” Preoţii au început să gândească astfel: „Dacă spunem că este de la oameni toţi vor râde de noi pentru că toţi îl socotesc pe Ioan prooroc. ”
Atunci au decis răspundă lui Iisus: „Nu ştim!” Iar El a replicaţ: „Atunci nici Eu nu vă spun cu ce autoritate fac ceea ce fac!”
De fapt este aceeaşi poveste despre autoritate şi despre puterea asupra maselor care decurge în mod natural de aici. Ignoranţa a servit mereu celor care doresc să uzurpe o autoritate, aşa cum au făcut acei preoţi şi bătrâni care i-au răspuns învăţătorului: „Nu ştim!”
Ei se ascundeau sub minciuna unei false necunoaşteri, întreţinute premeditat pentru a subjuga oamenii în ignoranţă, când de fapt ei aveau responsabilitatea de a le dezvălui acestora cunoaşterea.
Fariseii şi preoţii erau de acord cu cunoaşterea doar în măsura în care oamenii nu ieşeau din plasa autorităţii lor uzurpatoare, în realitate, ei propagau o falsă cunoaştere, care înlănţuie omul în ignoranţă şi îl ţine cu picioarele şi mâinile legate de puterea celor care nu au nicio autoritate legitimă asupra lui…

vineri, 28 septembrie 2018

TEHNOLOGIA VISATORULUI - De vrei să schimbi, Visează!


De vrei să schimbi, Visează!
(Elio D’Anna - TEHNOLOGIA VISĂTORULUI)

Singura cale prin care poți schimba realitatea în care trăiești este de a Visa o lume nouă, de a proiecta o Viziune nouă.
Viața ta este așa cum este pentru că nu știi cum să aduci schimbarea în propriul tău Vis, chiar dacă trăiești un coșmar. Ține minte! Este imposibil să te afli într-un război dacă nu produci moarte în tine însuți, dacă nu visezi la ea. Războiul, sărăcia, eșecul, boala, moartea sau orice alt dezastru nu sunt realități obiective. Nu există în afara ta. Ele devin reale doar dacă le visezi. Ca să fii politician trebuie să produci conflicte, în interior sau în afară, deși pretinzi că lupți pentru pace. Ca să fii jurnalist, trebuie să produci scandaluri și, înainte de toate, în interiorul tău, de aceea viața ta este o catastrofă. Ca să fii doctor, trebuie să materializezi boli și viruși, aceleași și aceiași care într-o zi te vor ucide. (...)
A Visa este arta supremă a Zeilor. Omul obișnuit nu poate visa, ci poate doar să fie visat. A Visa este acea putere creativă care se află ascunsă în tine. A Visa este sursa întregii existențe și susținerea întregului Univers. Indiferent ce evenimente, transformări sau miracole au loc în lumea exterioară, ele trebuie mai întâi să apară în corpul tău, acolo unde este ascuns Visul tău.
A Visa nu este deloc despre a visa. A Visa este o revoluție interioară care îți va răsturna complet realitatea. A Visa este transformarea perfectă, interioară, a unui Dumnezeu care s-a realizat pe Sine Însuși - un Dumnezeu care s-a autocreat. (...)
Există un Soare în spațiu pentru că adevăratul Soare se află în tine. Există o Lună pe cer pentru că adevărata Lună este în tine. Există planete, stele și galaxii în spațiu, dar ele sunt doar o reprezentare simbolică a infinitului din tine. Există Zei și demoni, OZN-uri și extratereștri, fantome și monștri care te pot subjuga și devora dacă uiți că sunt simple născociri ale propriei tale imaginații.

Înțelege că tu însuți ești Visătorul, singurul creator și conducător al întregului univers și al întregii materii care te înconjoară — care nu este altceva decât praful propriilor tale proiecții. (...) Totul depinde de tine. Tu visezi și creezi realitatea, bună sau rea, chiar în acest moment. Totul este în mâinile tale. Totul depinde de tine. Totul are sensul pe care i-l dai tu. (...)
Tu ești sămânța Universului.
Conștientizarea interioară că totul pornește dinăuntru și trebuie să aibă propriul tău consimțământ pentru a se manifesta, face ca toate evenimentele și circumstanțele să se întâmple în avantajul tău și pentru dezvoltarea ta. Dimpotrivă, de crezi că lumea ta este o entitate care trăiește în afara ta, tu, precum milioane de alți oameni, în eoni de timp, trebuie să treci prin greutăți și dificultăți, îmbătrânire și boală, pentru ca într-o zi să înțelegi că ești chiar tu cel care emană această lume pe care o crezi a fi din exterior.
Așa că întoarce-te către tine însuți, uită-te la tine însuți, caută în tine, concentrează-ți întreaga atenție și dedică-ți tot efortul pentru a ridica limitele visului tău, îndrăznește să te scufunzi în inaccesibil, îndrăznește să atingi invizibilul și conștientizează că realitatea te va urma.
Visul este un plan care se întâmplă în absența timpului — în eternitate, într-un timp vertical — chiar în acest moment. Acordând atenție visului, existenței tale, emoțiilor și gândurilor, te eliberezi și mergi mai departe iar falsa ta persona, cu dependențele și obsesiile ei, cu amintirile și obișnuințele, cu minciunile și contradicțiile ei, se va dizolva. (...)
Prin autoconștientizare curge întreaga frumusețe și putere.
Atât timp cât trăiești cu iluzia că te cunoști, nimic nu se va schimba pentru tine. Vei trece prin aceleași greutăți, aceleași nefericiri și aceleași tragedii, chiar și dacă vei pleca în cele mai îndepărtate colțuri ale Pământului. Pentru a schimba condițiile exterioare ale Vieții, trebuie să schimbi Ființa ta interioară. Odată ce scapi de violența, conflictul și suferința din interior, toate crimele, revoluțiile și războaiele dispar în mod miraculos de pe Pământ.
Drumul spre interior este drumul spre exterior! Singura revoluție adevărată este schimbarea ta. Nu poți schimba lumea fără să te schimbi pe tine. Și când vei fi capabil să faci asta, vei conștientiza că nu este posibil și nici nu este necesar să-i schimbi pe alții.
Aria Art Gallery: Sossio
Cea mai mică schimbare din ființa ta mută munții în lumea evenimentelor.
Ține minte! Întregul Univers este doar o umbră palidă a ființei tale interioare și pe măsură ce îți dai seama că tot ceea ce te înconjoară nu se petrece în altă parte decât în interiorul tău, vei avea mai multă putere pentru a schimba totul. (...)

Doar de la un nivel superior al Ființei, printr-o viziune de ansamblu, ai putea să conștientizezi că ceea ce experimentezi chiar acum este exact realitatea pe care o visezi. De acolo de unde ești acum, visul și realitatea apar ca două lumi diferite, fără vreo legătură între ele.
Ai inventat două căi pentru a evada din realitate: somnul și moartea. Acum trebuie să înțelegi că singura cale prin care poți schimba realitatea în care trăiești este să visezi o lume nouă — să creezi o Viață nouă.
Viața ta este așa deoarece nu ai adus nicio schimbare în propriul vis, chiar dacă trăiești un adevărat coșmar. Este imposibil să te afli într-un război dacă nu produci moarte în tine însuți — dacă nu-l visezi. Războiul, sărăcia, eșecul, boala, moartea sau orice alt dezastru nu sunt realități obiective. Nu există în afara ta. Ele devin reale doar dacă visezi la ele. Ca să fii politician, trebuie să produci conflicte, în interior și în exterior, deși pretinzi că lupți pentru pace. Ca să fii jurnalist, trebuie să produci scandaluri, și, înainte de toate, în tine însuți – de aceea Viața ta este o catastrofă. Ca să fii doctor, trebuie să materializezi boli și viruși, aceleași și aceiași care într-o zi te vor ucide.
Economia corpului tău energetic este cheia sănătății fizice și a dreptății, păcii și prosperității în lume. Tot ce este în afara ta nu e decât o oglindă fragmentată, închipuită, a ființei tale interioare. Toate evenimentele și experiențele, simțurile și emoțiile, gândurile și imaginile, drama contrariilor — atracție și respingere, război și pace, boală și sănătate, Viață și moarte — toate se întâmplă în tine însuți ca Visător și creator a tot și a toate. (...)
Orice eveniment se întâmplă în felul în care se întâmplă deoarece „visezi” modul în care se întâmplă. Dacă alegi să experimentezi ceva în viața ta, nu doar dori acel ceva, ci pur și simplu fii acel ceva!
Lumea oglindește fără greș ceea ce ești Acum și nu poate face altfel. (...) În spatele dorinței iluzorii de a-ți schimba viața, există o tendință mai puternică de a vrea să o perpetuezi așa cum este.
Lumea este așa cum este pentru că tu ești așa cum ești.
(...) Adevăratul „a face” este abilitatea de a-ți crea viața pe care ți-o dorești prin transformarea chimiei tale interioare, fără nicio acțiune fizică. Așadar, pentru ca adevăratul „a face” să apară, trebuie să fii acolo unde lucrurile se întâmplă de fapt – Aici, Acum unde sunt rădăcine ne-născute ale veșniciei.
Elio D'Anna - TEHNOLOGIA VISĂTORULUI

joi, 27 septembrie 2018

Visarea lucida produce cele mai inalte frecvente cerebrale inregistrate vreodata


Visarea lucida este una dintre categoriile de visare pe care o experimenteaza multi oameni. Aceasta se intampla atunci cand cineva viseaza si in timpul visului individul este complet constient ca viseaza. Unii oameni raporteaza o stare vaga de luciditate atunci cand viseaza, insa fara a putea schimba continutul visului. Alte persoane au experimentat o luciditate profunda, fiind constienti de faptul ca viseaza si in acelasi timp pot schimba visul, in final avand libertatea de a face tot ceea ce ei isi doresc sa faca in vis.
Visele sunt fenomene fascinante, pentru ca ne aduc revelatii dintr-o lume plina de experiente pe care nu le putem percepe sau crea intr-o stare de constienta normala, sau putem?


Visarea lucida este un fenomen studiat; cercetatorii continua sa exploreze acest domeniu pentru ca in timpul visarii lucide se evidentiaza niste modele cerebrale speciale si in acelasi timp fenomene biologice in corp. Un exemplu de studiu recent, din 2009, ce s-a desfasurat la Neurological Laboratory in Frankfurt, a demonstrat ce visatorii lucizi produc cele mai rapide unde cerebrale inregistrate vreodata, unde gama de peste 40 Hz. Acest fapt sugereaza ca persoanele care viseaza lucid sunt mai constienti de sine si mult mai constienti in aceasta stare decat in stare de veghe. Noi nu functionam nici macar aproape de acele frecvente (din punct de vedere al frecventei undelor cerebrale) atunci cand suntem in stare de veghe, functionand la frecvente chiar mai joase decat in somn. Cercetarile arata ca existenta undelor gama sugereaza o experienta perfect constienta, deci, in concluzie, starea de veghe in vis este un fenomen real. Acest fapt riddica intrebarea: care este de fapt reala? Ar putea fi ceea ce noi percepem cand sunt total constienti de fapt un vis? Sau acestea sunt doar diferite aspecte ale realitatii intre care noi sarim inainte si inapoi? Este capacitatea noastra de a ne crea realitatea mult mai usor in stare de visare lucida legata de frecventa inalta de functionare a creierului? Ce am putea sa facem daca am atinge acele frecvente inalte fara a fi in visare lucida? Am putea sa manifestam instantaneu, la fel ca in visul lucid? Undele cerebrale gama sunt legate de activitati mentale de factura inalta si de consolidarea informatiilor. Functionarea la aceste frecvente permite creierului sa lege si sa proceseze informatii din parti multiple ale creierului. Folosim o mai mare parte din creier atunci cand experimentam visarea lucida decat atunci cand suntem perfect treji.


Mai jos gasiti o lista cu diferitele frecvente la care functioneaza creierul :

Unde Delta: Acestea sunt cele mai intalnite la copiii nascuti prematur. Ele sunt de frecventa foarte joasa si se afla intre 0.5 si 2 Hz

Unde Theta: Acestea au o frecventa ceva mai inalta, undeva intre 4 si 7 Hz. Sunt legate de somnul usor, de starea REM (rapid eye movement), vise si halucinatii.

Unde Alfa: Undele alfa au o frecveta si mai inalta. Ele se situeaza undeva intre 8 si 12 Hz. Acestea sunt cele mai intalnite in timpul relaxarii, contemplatiei si in lipsa stimulilor vizuali. Deci atunci cand nu esti distras sau concentrat pe lumea exterioara, ci in zona proprie de contemplatie, relaxare si constienta, creierul tau vibreaza in aceasta plaja de frecventa.

Unde Gama: Undele cerebrale gama au frecventa cea mai inalta. Ele sunt situate udeva intre 40 si 100Hz, cele mai inalte frecvente inregistrate, cunoscute omului.

Este un fapt consemnat de catre cercetatori ca odata cu varsta si de-a lungul evolutiei umane dimensiunea EEG (electroencefalograma) creste. EEG este inregistrarea activitatii electrice la nivelul scalpului. Ea masoara fluctuatiile de voltaj ce rezulta din curgerea curentilor ionici in interiorul neuronilor din creier. In acest fel se masoara diferitele unde cerebrale si frecventele diferite pe care aceste miscari le produc.

Nu cu mult timp in urma, cercetatori condusi de catre Richard Davidson, neurocercetator la W.M. Keck Laboratory for Functional Brain Imaging and Behavior (Laborator pentru Imagistica Cerebrala si Comportament) a format o echipa formata din calugari si voluntari. Chiar Dalai Lama a numit opt dintre cei mai desavarsiti practicanti pentru a face parte din echipa lui Davidson, pentru a-i testa cu aparatul de EEG si pentru scanarea creierului. Acesti calugari provin dintr-o traditie in care se mediteaza, avand la activ intre 10.000 si 50.000 de ore de meditatie, de-a lungul unei perioade intre 15 si 45 de ani.

Calugarilor li s-au montat 256 de senzori si li s-a cerut sa mediteze pentru perioade scurte de timp, Davidson fiind interesat in special in aparitia undelor gama, cele mai inalte unde cerebrale si cel mai important impuls electric cerebral cunoscut pana acum. Rezultatele au demonstrat ca acestia prezinta mult mai multa activitate cerebrala in zona de unde gama decat in cazul celorlalti voluntari. Miscarea undelor prin creier a fost mult mai organizata si coordonata.

Cercetatorii sugereaza ca simpla existenta a acestor unde gama sincronizate indica fatul ca experienta constientei are loc. Starea de unde cerebrale gama este cea mai sensibila din punct de vedere al nivelului de constienta masurat. Undele gama sunt asociate cu inteligenta, compasiunea, auto-controlul si sentimentul natural de bucurie.


Ce putem spune, deci, in legatura cu aceste descoperiri? Faptul ca activitatea cerebrala in timpul experientelor de visare lucida radiaza o frecventa gama este de importanta majora. Ne arata faptul ca vibratia creierului nostru este foarte inalta si functioneaza mai clar, mai coerent si intr-o stare de constienta mai inalta decat atunci cand suntem in stare de veghe. Cu toate ca dimensiunea creierului a ramas aceiasi pentru 200.000 de ani, frecventa undelor cerebrale si starile de constienta s-au modificat de-a lungul timpului. Oamenii par sa aiba frecvente cerebrale din ce in ce mai inalte si sa functioneze in alte stari de frecventa, pe masura ce evoluam. Imaginati-va o cursa ce vibreaza la frecventa existenta in stare de meditatie, evidentiind unde cerebrale gama. Prezenta undelor gama arata faptul ca oamenii care experimenteaza visare lucida profunda au o experienta total constienta, in interiorul “lumii viselor”.

Cine poate spune ca atunci cand visam lucid nu experiemntam o realitate paralela care functioneaza la o frecventa mai inalta? Poate starile de frecventa mai inalta ne permit accesarea unor linii temporale alternative, a unor alte dimensiuni sau aspecte ale realitatii. Exista multe intrebari legate de visare si in principal de visarea lucida, care se nasc in acest moment. Sunt foarte putine lucuri intelese in legatura cu acest fenomen, insa ceea ce stim este ca visele noastre ne permit sa ne creem propria realitate la o anumita frecventa a undelor cerebrale. Si pe masura ce fizica cuantica intelege modul in care constiinta noastra modeleaza direct lumea fizica/materiala, imaginati-va cate posibilitati exista in realitate in zona de frecvente de unde cerebrale gama, sau chiar si mai inalte. Potentialul rasei umane este practic nelimitat.





PUTEREA MINTII BY RAZVAN ON 23/06/2014

Extraordinara sinergie dintre Yoga Nidra si efectele Saltelei magnetice cu proprietati bioenergetice



STIINTA EXPLOREAZA SOMNUL CONSTIENT YOGHIN

Yoga Nidra o este un somn yoghin special, in care, datorita unei stari inefabile de rezonanta, intregul organism din punct de vedere muscular, nervos si psihicse afla intr-o stare de destindere profunda, in timp ce constiinta ramane vigilenta.... de Ioana Plavitu

Savantii fotografiaza creierul uman

Cercetatorii Hans Lou si Troels Kjer de la Institutul Kennedy din Copenhaga au reusit pentru prima oara sa fotografieze creierul in timpul starilor profunde de relaxare si meditatie, folosindun timp de expunere de un minut pentru o fotografie. Imaginile au fost obtinute cu ajutorul scannerului PET al Spitalului Universitar de Stat din Copenhaga.

Subiectii erau instructori de yoga in cadrul Scolii Scandinave de Yoga si meditatie. In cadrul acestei scoli s-au realizat si alte experimente: s-au studiat, printre altele, efectele exercitiilor yoghine asupra presiunii sangelui, asupra starilor psihice negative si in directia echilibrarii emisferelor cerebrale. Dar a masura gradul de constienta si modul de functionare a creoerului in cazul unui control deplin era ceva cu totul nou.

S-a hotarat ca subiectii participanti sa realizeze tehnica Yoga Nidra, care se practica intr-o postura (culcat pe spate) ce permite pozitionarea in scanner. Fiecare asculta aceeasi caseta pe care fusesera inregistrate etapele tehnicii de Yoga Nidra.


Experiente concrete si abstracte activeaza zone diferite din creier

Subiectii au fost asezatiunul cate unul in scannerul PET. Timpul necesar obtinerii informatiei necesare unei scanari era de un minut. Intre doua scanari trebuia sa existe un interval de zece minute. Au fost realizate opt scanari pentru fiecareparticipant: prima arata care parti ale creierului erau active inainte de inceperea tehnicii, urmatoarele patru – partile active ale creierului in timpul realizarii tehnicii de Yoga Nidra si ultimele trei – zonele active ale creierului dupa realizarea tehnicii.
Procesul de scanare nu a reprezentat un factor pertirbator in realizarea relaxarii de tip Yoga Nidra.
In plus, activitatea creierului a fost masurata de-a lungul intreguluiproces cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG). Curba EEG arata ca subiectii s-au aflat intr-o stare meditativa profunda pe intreaga durata a tehnicii (45 minute). Toate scanarile au fost realizate la aceiasi parametri, fiind important sa se observe daca regiunile active ale creierului aveau aceeasi marime si locatie. Datele fotografiilor au fost comparate si au fost luate in considerare valorile medii. S-au realizat de asemenea scanari ale creierului in timpul starii obisnuite de veghe, dar cand subiectul tinea ochii inchisi, precum si imagini ale creierului in timpul a patru stari psihice diferite amplificate constient in timpul realizarii tehnicii. Pentru a vedea diferentele aparute intre etapele procedeului de relaxare au fost realizate patru fotografii: in timpul primei scanari, subiectul se identifica cu corpul sau, percepand anumite senzatii in interiorul corpului, in special in zona capului; in timpul celei de-a doua scanari, subiectul resimtea o stare profunda de fericire fara obiect; in timpul celei de-a treia scanari, subiectul se proiecta intr-un spatiu mirific din natura; iar in timpul celei de-a patra scanari, subiectul traia experienta meditatiei asupra intrebarii fumdamentale “Cine sunt eu?”.
S-a constatat ca cele doua experiente mai “concrete”, precum resimtirea senzatiilor din corpul fizic si proiectarea intr-un cadru natural activau aproximativ aceleasi regiuni ale creierului, in timp ce experientele “abstracte”, precum starea de fericire sau meditatia asupra intrebarii “Cine sunt eu?” activau in alte zone.

Pe parcursul experimentului constiinta yoghinului ramane perfect treaza

Masurarea activitatii creierului (EEG) in timpul efectuarii tehnicii de Yoga Nidra a indicat ca subiectii s-au aflat, pe intreaga perioada de timp, intr-o stare profunda de relaxare, asemanatoare cu starea de somn. Activitatea undelor theta s-a intensificat. Reducerea activitatii undelor alpha a fost nesemnificativa; aceasta arata ca in starea meditativa subiectii nu si-au pierdut starea de constienta si deci ceea ce au trait a fost diferit de starea obisnuita de somn.
Studiul a durat o ora si jumate pentru fiecare participant, 45 de minute fiind realizarea tehnicii de Yoga Nidra. In timpul acestei perioade, subiectii au ramas complet nemiscati, in aceeasi pozitie. Cand in starea anterioara si cea de dupa realizarea tehnicii de Yoga Nidra a fost comparata cu starea din timpul efectuarii de Yoga Nidra a fost comparata cu starea din timpul efectuarii tehnicii, masuratorile au aratat o diferenta semnificativa. Aceasta confirma importanta utilizarii acestei tehnici pentru cei care doresc sa obtina rezultate descrise.
Fotografiile scannerului PET au aratat cum anumite regiuni specifice ale creierului erau activate secvential, dupa cum subiectul trecea prin diferitele etape ale tehnicii Yoga Nidra. Cercetatorii au remarcat o asemanare semnificativa intre fotografiile tuturor subiectilor care s-au supus acestui test. Celor care au trait experienta meditatiei le poate aparea paradoxal faptul ca aceste rezultate clare, care arata un mare grad de concentrare si focalizare, au aparut fara nici cel mai mic efort. In timp ce se executa Yoga Nidra, nu se forteaza cu nimic aparitia starilor experimentate. Mai mult, EEG arata o stare de completa relaxare de la inceput si pana la sfarsit. Este necesara doar ascultarea instructiunilor si experimentarea cu claritate a ceea ce se spune, asa cum un copil asculta o poveste – intr-un mod activ, dar fara efort.
Aceste rezultate confirma experienta yoghina: concentrarea este o stare spontana, care apare de la sine atunci cand este utilizata o metoda care indeparteaza toate obstacolele (peceptiile senzoriale, agitatia mentala).

Tomografia PET permite studiul starilor modificate ale constiintei

Constiinta subiectilor in timpul efectuarii tehnicii de Yoga Nidra este intr-o stare foarte profunda si stabila.
In acelasi timp masuratorile arata, pentru prima data, ca o persoana poate fi pe deplin constienta intr-o asemenea stare de relaxare profunda. Masuratorile EEG fusesera anterior unidimensionale si se refereau la parametri ca: rezistenta cutanata, presiunea sangelui, etc. Ele au aratat ca starea subiectilor se modifica. Prin acest studiu de ultima ora, o dimensiune noua este adaugata cercetarii prin masurarea starii modificate de constiinta. Ceea ce se produce pe nivelele mai profunde ale constiintei poate fi acum masurat si demonstrat. Un nou domeniu de cercetare se deschide stiintei moderne. Aceste studii pot fi realizate prin masuratori si prin compararea masuratorilor cu relatarile subiectilor cu privire la experientele traite.
Asfel se confirma majoritatea marturiilor privitoare la starile de relaxare si meditatie, oferite de diferiti yoghini care le-au experimentat. Pentru oamenii de stiinta devine tot mai evident faptul ca trairile spiritual formeaza o alta realitate, diferita de realitatea exterioara, si care se supune unor alte legi.

Tipurile de unde cerebrale corespund unor stari dferite de constiinta

Undele noastre cerebrale sunt forme de unde electromagnetice modulate de activitatea electrica si chimica a creierului. Aceste unde cerebrale pot fi in mod obiectiv masurate cu anumite echipamente electronice sensibile care se afla la baza realizarii electroencefalograme (EEG). Frecventa specifica a undelor cerebrale se modifica in functie de ideile care ne apar si care genereaza felirite a undelor cerebrale se modifica in functie de ideile care ne apar si care genereaza felurite forme de activitate in sfera noastra mentala.


Cele patru frecvente fundamentale ale undelor cerebrale

Undele de tip beta
Undele cerebrale de tip beta (frecvente cuprinse intre 13 – 30 HZ) sunt in general asociate starilor obisnuite de veghe in care noi suntem preponderent focalizati asupra stimulilor externi. Ele iau nastere prin orientarea predominanta a mintii umane catre satisfacerea nevoilor imediate si sunt pregnante mai ales atunci cand calculam, aranjam, organizam, conferim un sens universului nostru exterior. Undele beta asigura contactul cu cel mai mare numar de lucruri, fenomene, fiinte. Prezenta undelor beta este considerabil amplificata in momentele de stres si anxietate, permitandu-ne totodata sa controlam situatiile de tot felul si sa rezolvam problemele imediate cu care ne confruntam.
Undele de tip Alpha
Undele cerebrale de tip alpha (frecvente cuprinse intre 7-13 HZ) indica o stare dinamica asociata unei minti calme, linistite. Atentia poate fi focalizata cu succes atat in exterior, pentru rezolvarea problemelor si situatiilor de tot felul, cat si in interior, pentru atingerea si aprofundarea unei stari de meditatie dinamica. Undele alpha sunt predominante in starile de concentrare sau de focalizare asupra unui centru interior imobil. Ele se amplifica foarte mult in graficele undelor cerebrale ale subiectilor umani care practica meditatia profunda yoga, continenta amoroasa, tehnicile posturale Hatha Yoga (Asana-ele)
Undele de tip Theta
Undele cerebrale tip theta (frecvente cuprinse intre 3-7 HZ) reflecta o stare speciala a mintii care permite vizualizarea benefica, dinamizarea constructiva a imaginatiei si inspiratia creatoare. Aceste unde apar mai ales in timpul meditatiei yoghine profunde, dar si in momentele de reverie cotidiana. Atunci cand apar in mod curent in starea de veghe, undele tip theta indica accesul la cunoasterea intuitiva si la explorarea imaginativa a profunzimilor tainice ale subconstientului. Ele sunt adesea asociate cu activitati artistice si creative.
Undele de tip Delta
Undele cerebrale tip delta (frecvente cuprinse intre 0.1 – 3 HZ) sunt in general asociate cu cele mai profunde nivele ale relaxarii psiho-somatice). Aceste unde caracterizeaza somnul profund fara vise. Prezenta lor este cel mai adesea asociata cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii ori mentinerii sanatatii.

Imaginati-va efectele sinergice ale combinarii celor doua aspecte.Tehnica de Yoga Nidra cu efectele derivate ei,  impreuna cu salteaua magnetica cu proprietati bioenergetice

Salteaua_magnetica_cu_proprietati_bioenergetice

Saltea desfacuta mare PRET; 5236.00 RON pret cu TVA


DIMENSIUNI:
- 178×128 cm
CARACTERISTICI:
Stratul 1: țesătură tridimensională tip Jacard
Jacardul este considerat cel mai complicat tip de țesătură, valoare ridicată modelul este realizat prin contextură și nu prin vopsire, imprimare sau brodare țesătura nu are tipar repetitiv, ca în cazul pânzei, denim-ului sau damascului conferă o rezistență sporită.
Stratul 2: bumbac impregnat cu pudră de turmalină
Bumbacul – cel mai sănătos și sigur material pentru organism, menține confortul termic.
Turmalina – cristal semiprețios de siliciu (Si) cu structură chimică complexă, recunoscut din antichitate pentru proprietățile terapeutice și protectoare. Prin încălzire turmalina emite raze infraroșii de profunzime (lungime de undă 4 – 16 μm) numite și “razele vieții” și ioni negativi cu efect de echilibrare și stimulare a microcirculației sangvine, relaxare a sistemului nervos și fortifiere a sistemului imunitar.
Stratul 3: ”Stelele TIENS”, capsule energetice fixate în bumbac ecologic
Stelele energetice TIENS generează câmp magnetic, raze infraroșii de profunzime și anioni. Intensitatea câmpului magnetic (400-800 Gauss) influențează benefic cu biocâmpul magnetic al organismului.
Cele 156 de dispozitive energetice TIENS dispuse matriceal creează o cabina virtuală cu acțiune 360 de grade, pentru eficacitate fără egal.
Saltea magnetica cu proprietati bioenergetice generează 78.000 anioni/cm3, valoare imbatabilă în această clasă de produse.
•        Pădure 1.000 anioni/cm3
•        La malul mării 2.000 anioni/cm3
•        La munte 10.000 anioni/cm3
•        Cascadă 18.0000 anioni/cm3
•        Aparat de ionizat pentru cameră 150.000 anioni/cm3
Stratul 4: țesătură perforată din bumbac impregnată cu cărbune din bambus
- Cărbunele din bambus este repartizat uniform în țesătură
- Filtrează mirosurile neplăcute, purifică aerul în timpul somnului
Stratul 5: brocard cu țesătură în cruce
- Împiedică proliferarea acarienilor și a altor paraziți
- Rezistent la uzură
- Perfect aderent la suprafața dormezei
BENEFICII:
- reglează metabolismul și echilibrează sistemul enzimatic
- crește aportul de oxigen și normalizează pH-ul la nivel celular
- întărește sistemul imunitar
- stimulează secreția de hormoni și funcțiile cerebrale
- facilitează normalizarea tensiunii arteriale, a glicemiei și lipidemiei
- atenuează bolile reumatice: artrite, spondiloze, dureri cervicale, lombare sau ale membrelor
- ajută la vindecarea afecțiunilor sistemului respirator: bronșite, infecții respiratorii
Un somn odihnitor asigură energie pentru 24 de ore și o normalizare rapidă a parametrilor vitali a organismului.
RECOMANDĂRI:
- insomnii, tulburări de odihnă, stări de iritabilitate, oboseală cronică, migrene
- copii și adolescenți – dezvoltare armonioasă, întărirea sistemului imunitar
- sistem imunitar deprimat
- afecțiuni reumatice
- dezechilibre ale metabolismului
- persoanelor care doresc o îmbunătățire a calității vieții
- sportivilor – accelerează capacitatea de recuperarea a organismului după efort
    

Saltea magnetica cu proprietati bioenergetice ușor de pliat și transportat – nelipsită și în călătorii!
Inf comenzi:tel 0767948273 Tudor Cornel Iosub

luni, 17 septembrie 2018

Incarca-ti bateriile organismului cu ajutorul undelor alfa


Tehnica "charging" este o alternativa rapida de revigorare si incarcare energetica (de unde si numele). Realizata corect, meditatia poate furniza organismului in 30 de minute, echivalentul energetic a aproximativ 6 ore de somn. 

Vă puteţi revitaliza corpul prin diverse metode. Cea mai obişnuită constă în a vă odihni pur şi simplu. Odihna relaxează muşchii prin detensionare. Cînd se relaxează muşchii, se întîmplă o serie de lucruri. Corpul adoptă o poziţie de încordare minimă. Ochii se închid şi adeseori un suspin elimină bioxidul de carbon din plămîni, înlocuindu-l cu oxigen proaspăt. Creierul coboară la frecvenţa undelor cerebrale alfa (situată undeva între 7 şi 14 cicluri pe secundă) iar organismul începe imediat să-şi refacă energia. Ştim de obicei că luăm energie din hrana solidă şi lichidă. Cei mai mulţi oameni nu înţeleg că o mare parte din energia noastră este adusă în organism prin respiraţie. Oamenii pot trăi luni de zile fără mîncare şi zile întregi fără apă. Cît putem trăi fără aer? Cel mai puţin cunoscută este energia obţinută prin odihnă, mai ales prin somn. În timpul somnului, mintea începe să-şi schimbe ritmul de la frecvenţa beta la frecvenţele alfa, theta, delta şi apoi se parcurge ciclul invers, prin theta la alfa. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele. V-aţi întrebat de ce doar aţipind un pic "vă încărcaţi bateriile"? Vă dispare oboseala, vă dezmorţiţi iar durerea vi se alină. Vă simţiţi mai bine. De ce se întîmplă aşa? Şi cum? Ştim cu toţii că organismul preia o formă de energie şi o transformă în alta. Corpul este un transformator de energie. El ia hrană şi oxigen şi le transformă în bioenergie, energia folosită de celule. Ia energia pămîntului şi o transformă în aceeaşi forţă a vieţii care hrăneşte celulele. 

Tehnica meditatiei 

Fiecare se aseaza intr-o pozitie care sa-i permita relaxarea totala a corpului. Este esential ca pe parcursul meditatiei sa incercam sa nu ne miscam corpul. Acest act de vointa va conduce negresit la tot felul de senzatii care sa ne impiedice de la a ne atinge acest scop (ne mananca pielea si vrem sa ne scarpinam, nu ne gasim locul etc). Nu exista o pozitie ideala, dar este de preferat pozitia la orizontala sau pe un scaun/fotoliu relaxant si comod. Pozitia aleasa trebuie sa nu genereze inconfort, amorteli sau dureri. Odata aleasa pozitia, corpul incepe sa se relaxeze urmand curba normala de scadere a frecventei de functionare a creierului. Daca nu ne miscam corpul si continuam sa fim treji va aparea la un moment dat senzatia de imponderabilitate. Este ca si cum nu iti mai simti corpul. Bineinteles ca este de ajuns o simpla actionare a oricarui muschi pentru a realiza ca de fapt esti in control, dar nu acesta e scopul. De multe ori senzatia de incorporabilitate este corelata cu o serie de senzatii ca de "mici caderi in gol" – similare cu ratarea unei trepte la coborarea unei scari. Aceste serii de "caderi" anunta instalarea treptata a unor noi si mai profunde stari. Frecventa scade si creierul se indreapta catre starea theta-delta. Cheia acestei meditatii este controlul asupra motilitatii corpului combinat cu mentinerea starii de trezie.
Aceste 2 elemente conduc la mentinerea frecventei alfa, stare in care corpul se incarca rapid din punct de vedere energetic. Aceasta frecventa este asociata cu eliberarea de neurotransmitatori (serotonina, melatonina, etc.) esentiali in procesul de reechilibrare al corpului si al creierului. Cu timpul corpul invata sa ajunga la starea de relaxare intr-un timp foarte scurt, ceea ce declanseaza emisia in frecventa alfa.10 minute de mentinere a corpului in parametri starii alfa urmate de 20 minute de somn theta/delta (sau chiar mentinerea timp de 30 de minute in alfa), si suntem ca noi. Alfa este starea în care organismul se încarcă singur. În această stare, transformăm cîmpul de energie magnetică în biocîmpul care ne hrăneşte celulele.

Starea beta: este starea normala in care ne desfasuram activitatea de zi cu zi - creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 50-15 cicli/sec. 

Starea alfa: stare intermediara a creierului de trecere catre frecventa in care se realizeaza somnul. Frecventa creierul este mai joasa dar mai inalta in amplitudine. Acesta emite semnale cu frecvente cuprinse intre 14-8 cicli/sec. Pentru a identifica aceasta frecventa este nevoie sa va aduceti aminte de starea precedenta somnului, sau in momentul in care dimineata ne trezim si baleiem intre somn si realitate. Aceasta este starea in care corpul se incarca din punct de vedere energetic. Este insa o frecventa greu de controlat si de cele mai multe ori creierul trece repede ori spre theta-delta, ori spre beta. Poarta Psi – exista presupuneri conform carora pragul de 10 cicli/sec reprezinta poarta de trecere catre perceptiile alterate. Cu alte cuvinte, aici este pragul unde daca ramai treaz dai de gaura iepurelui ce te duce in "Tara minunilor". Dar de obicei adormim si urmeaza urmatorul prag.

 Starea theta – este frecventa in care se declanseaza mecanismele de relalaxare profunda, corpul este odihnit si somnul cu vise apare, fie ca el este constient sau nu. Creierele celor care viseaza cu ochii deschisi sau se afla in stari de meditatie profunda, emit frecvente cuprinse in aceasta zona. Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 8-4 cicli/sec.

 Starea delta – somnul cu vise – sau REM sleep (rapid eye movement). Creierului emite semnale cu frecvente cuprinse intre 4-2 cicli/sec. Starea gama– Somnul profund, fara vise. Creierului emite semnale cu frecvente sub 2 cicli/sec. Exista experiente efectuate de institutul Monroe de fizica din USA, care a monitorizat activitatea cerebrala a unor subiecti ce relatau experiente de perceptie alterata, creierele acestora emitand unde cu frecvente sub 2 cicli/sec.

Tu cate sensuri ale existentei percepi ?


Fizica cuantica care mai este numita si fizica zeilor spune ca, intr-un numar infinit de universuri paralele cunoscut si sub numele de multivers,orice poate fi imaginat exista.


Plecand de la aceasta idee iti pot spune ca in fiecare univers paralel poate exista versiuni ale tale updatate, in sensul in care tu il urmaresti.

Imagineaza-ti ca stai linistit pe canapea,auzi o muzica placuta,sau vezi un filmulet inspirativ de tipul celui postat de mine.Esti liber de prejudecati, deschis la posibilitatea unei calatorii dincolo de orizontul arhicunoscut. Esti pregatit intr-un mod relaxat si pentru tine se deschide un portal magic.

In timp ce intri intr-un fel de transa, poti remarca cateva picaturi de transpiratie care se preling,care iti amintesc de ceva transparent ca licaririle unei ape, prin care intrezareai un pestisor, si te intrebi daca aceasta transparenta este cheia transformarii si formarii tale,in acelasi timp in care picatura cade pe aceasta apa si formeaza blande si largi ochiuri care se unduiesc.Si aceasta picatura devine apa vie a energiei tale de copil si de adult gata sa-si exploreze propriul univers.O energie care se imprastie in tine cufundandu-te intr-o stare placuta de transa....si poti sa-ti amintesti timpul cand aveai aceasta capacitate de a te contopii cu versiunile tale cele mai bune din alte universuri. In timp timpul parea lung, ca erai si acolo si aici in acelasi timp. Erau euri-le tale cele mai bune si frumoase din alte universuri, erai tu la fel de bun si frumos din acelasi univers.....

M-am jucat putin, deoarece o stare diferita a constiintei,o stare theta sau de usoara transa poate fi poarta catre alte dimensiuni.
Ati auzit de ''salturile cuantice''? Salturile cuantice postuleaza ideea ca poti face un salt catre un tu al tau mai bine dezvoltat intr-o directie care ti-o doresti tu. Cercetarile mele parapsihologice mi-au permis sa extind acest concept, doar sunt un ''explorator al constiintei'' cercetarile mi-au permis asadar, sa il duc pe un nivel chiar mai interesant.

Si anume acela de a-ti inlesni fuzionarea cu mai multe versiuni ale tale, in acelasi timpcu aptitudini pe diverse domenii.

Va aduceti aminte unii de vorba aceea din ''lumea dezvoltarii personale'' care spune ca; si daca crezi ca poti, si daca crezi ca nu poti sa faci ceva ce iti propui, oricum ai dreptate, sau ''Este important sa nu incetezi sa-ti pui intrebari'' spunea Einstein.

Majoritatea oamenilor stiu ca anumite lucruri nu pot fi inventate,pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le inventeaza...Albert Einstein

Eu nu am incetat de-a lungul timpului sa imi pun intrebari.

Si am aflat ca prin ,,reglarea'' mintii la frecventa corecta, poti lua contact cu orice din univers,iar subconstientul inregistreaza in memorie frecventa oricarui lucru cu care venim in contact prin simturi.

Explorand ideea salturilor cuantice, in urma unor experimente placute, am sesizat ca pot facilita aceasta experienta aventuroasa si deosebit de fructuoasa. Totdeauna intr-un univers paralel va exista o versiune a ta mai plina de succes, mai creativa,mai sanatoasa, mai implinita si aici putem face un sir enorm de lung de enumerari.Si la fel de bine exista nuante ale succesului,ale unor aptitudini. Iar daca simti ca singur nu poti intra in aceasta stare adecvata, in calitate de facilitator si intiator al acestui program incununat de succes, iti dau stau la dispozitie printr-un training de formare, facand ca aceste versiuni sa vina lesne, la tine.

Pare SF, nu ? Si conceptul ''salturilor cuantice'' a parut SF, si acum se tin cursuri,si multe alte lucruri intrezarite de mari visatori si exploratori au parut SF-uri, si acum lumea se infrupta din ele.

Exista chiar un titlu care spune ca medicina din Startrack este mai actuala ca oricand.

În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe.

Deci intr-un univers infinit exista tot ce iti poti imagina. Spre exemplu tema mea preferata este senzualitatea care depaseste cu mult sfera obisnuita a sexualitatii cu care noi faceam adesea asocierea,si se refera la modul plenar in care poti simti realitatea. Exista prea multa seriozitate in lume si prea putina senzualitate spunea Richard Bandler cofondatorul NLP-ului. De aceea am si pus acest titlu care are legatura cu Expansiunea constiintei,in cazul nostru cu fuzionarea eu-rilor tale cele mai implinite, erotic, afectiv si financiar si toate acestea pentru o lume mai buna.

Am sa detaliez putin aceasta metoda pentru a intelege mai bine. Prin experimente facute cu prieteni am observat urmatoarele aspecte. Pentru a anclansa aceasta stare,practic pentru a se creea o stare de rezonanta cu acele versiuni pe care ti le doresti, este nevoie de o perioada de 3-4 minute. In tot acest timp eu ma gandesc la ce iti doresti. Dupa cele 3-4 minute, apare un raspuns la mine ca o confirmare ca acest lucru se manifesta, iar celui caruia ii se aplica metoda,incepe sa i se schimbe starea de spirit, conform a ceea ce am cerut, pe un anumit palier. Se va simti mai plin de succes mai motivat, daca acesta a fost subiectul si dat fiind faptul ca acesta stare de multe ori este cu mult peste ceea ce a visat persoana respectiva, poate resimti adesea un sentiment de recunostinta. Acest lucru se intampla cand iti dai seama ca starea naturala a omului este de a avea totul si a fi implinit, fara a trebui sa lupti pentru acestea. Cu alte cuvinte, intr-un univers paralel, acest lucru se petrece cu tine efectiv.

Sunt multe de spus vizavi de ce inseamna sa primesti calitatile versiunilor tale mai bune,sau sa fi infuzat de versiunile tale cele mai bune, doar se spune ca; ''imaginatia este mai importanta chiar decat cunoasterea'' si acest lucru este in continua cercetare din partea mea, ceea ce oricum la un moment dat presupune si un gen de cunoastere. Este evident ca daca tu vei vrea sa fi mai inalt,acest lucru nu pot sa afirm ca se petrece si in fizic, dar la un nivel energetic cu timpul te poti simti mai inalt. Este cunoscut faptul ca oameni mici de statura datorita increderii in sine se pot simti mai inalti si uneori datorita faptului ca ei se percep asa, nu lipseste mult ca tu ca interlocutor sa-l percepi mai inalt decat este. Dar spuneam ca aceste aspecte de ordin fizic tin de o cercetare mai minutioasa si de o monitorizare mai indelungata a celor cu care lucrez acum, pentru a vedea pana unde se poate ajunge.

 Evident ca vreau sa pastrez proportiile si nu vreau sa cad in fabulatie. De aceea vizavi de transformare fizica imi pastrez si scepticismul, dar si un gen deschidere specifica oricarui explorator. Deci ce merge evident si rapid,am detaliat deja. Ce se mai poate, ramane de cercetat.

Pana una alta ca sa lamurim, aici vorbim mai mult de aspecte psihologice. Capacitatea de a avea succes si de a te simti mai implinit,tine in mare parte de aspectele psihicului, deci este intradevar facila 

Dupa aceasta oferta vine inca una extrem de tentanta si la fel de benefica, as spune mai degraba regeneratoare si vindecatoare.

Timp de un an de zile,jumatate de ora pe zi,vei beneficia de o incarcare de la distanta cu un soi de bioenergie. Este vorba de energia tatvelor,sau energia elementelor pamant, apa,foc, aer si akasha.

Beneficiile acestui lucru sunt enorme. Incarcarea fiintei cu aceste elemente duce la o puternica regenerare a fiintei. Practic dupa un an de zile, puteti spune, veti arata cu 10 ani mai tanar decat un om de aceesi varsta cu d-voastra.

Prima oara cand am observat ca pot trimite energie de la distanta respectiv energia tatvelor, a fost acum cativa ani buni in urma, cand o amica cu care ma intalnisem, in urma unor mici divergente, conjugate si cu starea ei proasta de la servici, usor depresiva, a facut-o sa plece intr-o stare nu tocmai buna. In acel moment eram chiar intrigat ca stiu atatea,si totusi nu stiu cum sa rezolv o situatie de genul acesta. In realitate cateodata lucrurile se rezolva mult mai usor decat am crede, atunci cand omul poate dispune de suficienta energie sau chiar un surplus de energie, in situatii de forta majora. Ca atare in timp ce plecase la metroul,am incercat sa o incarc cu energie de la distanta conform inspiratiei de moment. Dupa un sfert de ora, primesc si confirmarea, sunandu-ma si intrebandu-ma ce am facut, ca i-a disparut, supararea, indispozitia si se simte chiar bine.

Daca te intrebi cand voi avea timp sa incarc mai multi oameni, raspunsul este foarte simplu. In timpul in care eu insumi imi fac aceste incarcari, ma gandesc initial la inceputul exercitiului la persoanele care vor beneficia de acest lucru si asta e tot,energia stie de acum destinatia.

In ceea priveste testimonialul cel mai bun legat de aceasta experienta, este chiar mama mea, care de ani de zile primeste aproape zilnic portia de energie.
Iar rezultatul este ca oameni de 30 de ani, nu pot tine pasul cu ea. Ai spune ca e tot timpul bagata in priza,iar sanatatea pentru varsta ei, este de invidiat.
Am uitat sa mentionez ca adeseori acest gen de bioenergie este asociat si cu culoarea orange, culoarea vietii. Practic beneficiezi si de cromoterapie in acelasi timp. Culoarea portocalie are extrem de multe calitati in ceea ce priveste potentarea fortei si marirea vitalitatii. Deci cumularea celor doua; bioenergia si cromoterapie, fac ca tu sa beneficiezi de energie la patrat, entuzism, forta si anduranta.

Dar ce spui de o reantinerire de aproape 5 ani,daca asta a fost scopul tau ?

Si asta doar in decursul unui an.Timp in care trebuie sa aiba loc procese de restructurare, reparare si regenerare.


  Tu cate sensuri ale existentei percepi ?
O lume a fiintelor senzuale care traiesc sentimentul iubirii pana la disperare. Dragostea este un pamant al fagaduintei ravnit cu lacomie de toti, dar care devine fericire doar pentru cei generosi, pentru cei care primesc dar care si ofera iubire...Andre Maurois

Tudor Parapsiholog si antrenor pentru succes

Concentrare si dezvoltare mentala prin intermediul tehnicilor novative din neurostiinta

Concentarea mentala are o mare importanta in realizarea meditatiei, caci ea ne ajuta sa ne focalizam si sa ne concentram gandurile si mintea. Concentrarea presupune existenta unui obiect care serveste drept suport mentalului. Acesta se poate concentra cu usurinta pe un obiect agreabil, cum ar fi o floare sau asupra trasaturilor fiintei iubite. Este dificil, mai ales la inceput sa fixezi mentalul asupra unui lucru mai putin placut. Practicati concentrarea pana cand mentalul se stabileste usor asupra unui obiect. Daca mentalul scapa de sub control, readuceti-l de fiecare data la punctul de concentrare.

De obicei, mentalul sare ca un balon. Reglati-va si controlati-va respiratia si simturile. Fixati mentalul asupra unui obiect agreabil, asociind idei de puritate si calm interior.
Retrageti-va intr-o camera linistita, adoptati o pozitie relaxanta, avand coloana vertebrala dreapta. Inchideti apoi ochii si observati ce se petrece daca va concentrati, de exemplu, asupra unui mar: analizati culoarea, forma, marimea, diferitele parti, cum ar fi coaja, pulpa, samburii etc. Va puteti gandi la locul din care a provenit, de asemenea, la gustul dulce sau acru, la efectele sale asupra digestiei sau asupra sangelui. Prin asociere, ideile relative la alte fructe pot incerca sa apara. Mentalul poate sa intretina insa si o alta imagine, straina, si poate sa inceapa sa vagabondeze. E posibil sa va ganditi la un anume prieten pe care trebuie sa-l intalniti la o anumita ora, mai tarziu, sau ca trebuie sa cumparati ceva anume. Mintea se poate orienta asupra unui eveniment suparator. Trebuie sa urmariti sa aveti o gandire bine definita si sa impiedicati aparitia oricarui gand ce nu are legatura cu obiectul asupra caruia doriti sa va concentrati. Va trebui sa depuneti eforturi sustinute pentru a obtine rezultate in acest sens, caci mentalul va face tot ce va putea pentru a reveni la agitatia lui obisnuita.

Cand veti constata ca evoluati in realizarea meditatiei, veti simti nevoia sa practicati din ce in ce mai mult. Si aceasta va fi din ce in ce mai usoara si mai placuta. Dupa cum legile gravitatiei, coeziunii etc. actioneaza in planul fizic, tot la fel, legile gandirii, cum ar fi asocierea, relativitatea, continuitatea, rezonanta etc. opereaza in planul mental. Cei ce practica concentrarea ajung sa cunoasca foarte bine aceste legi. Cand mentalul este orientat spre un anumit obiect, trebuie sa se aiba in vedere calitatile si componentele sale. Tot asa, atunci cand mentalul este orientat la o anumita cauza, trebuie sa se orienteze si asupra efectului acesteia.

Cand va concentrati nu va luptati cu mentalul dumneavoastra. Evitati orice tensiune, fie ca este in planul fizic sau in planul mental. Ganditi-va linistit la obiectul meditatiei fara intrerupere si nu permiteti mintii sa vagabondeze. 

Daca emotiile va tulbura in timpul concentrarii, nu va nelinistiti din aceasta cauza, caci ele vor trece imediat. Daca veti incerca sa le indepartati, veti fi nevoit sa consumati multa energie. Este recomandat sa aveti mai curand o atitudine indiferenta in fata emotiilor ce pot sa apara in timpul concentarii mentale.

Pentru incepatori, practica concentrarii poate fi, mai ales in primele faze, plictisitoare si obositoare. Dupa cateva luni, insa, practicantul va constata ca va simti o noua forma de bucurie. Concentrarea este un mijloc de a ne debarasa de mizeriile si necazurile acestei lumi, conferindu-ne astfel o stare de pace, calm si fericire interioara.

Cei care practica doar din cand in cand concentrarea nu vor avea decat in mod exceptional o minte stabila. Cateodata mintea va incepe sa vagabondeze, fiind incapabila sa se concentreze. Ar trebui sa dispunem de o minte apta concentrarii in orice moment. Prin practica concentrarii mentale ne vom putea controla si directiona mintea asa cum dorim.


In cadrul sedintelor de Yoga Puterii Interioare de la Art For You,vom aborda pe langa tehnicile clasice de yoga clasica si tehnici novative din descoperirile neurostiintelor cum ar fi ''lucrul cu o zina din creier care poate produce bucurie'' un centru al creierului care va poate scapa de nenumarate adictii si dezordini psihice prin stimularea acestui centru al bucuriei. Mai mult aceasta bucurie o vom percuta si o vom infuza in toate straturile profunde ale fiintei.

Rezultanta;;Contactul repetat cu aceasta bucurie va pune in legatura cu partea supraconstienta din d-voastra. Acea structura pe care noi o numin rai,viata perfecta, paradis, frumusete,imparatia tataluil. In noi se afla totul ,noi suntem oglindirea intregului Univers. Prin noi se reflecta ceea ce hranim mai mai mult sau carui aspect ii acordam atentie. Lumea este cea ce tu crezi ca este.


Mirra Alfansa , cunoscuta si sub numele de ''Maica'', ce a condus ashram-ul lui Sri Aurobindo dupa moartea acestuia,si-a petrecut multi dintre cei nouazeci de si cinci de ani ai ei patrunzand in constiinta celulelor sale, in cautarea unei noi forme de iluminare. Ea a spus:.,,Constiinta fizica-cea care regleaza functionarea celulelor-este folosita pentru cazna, pentru lupta, pentru suferinta si pentru infrangere; s-a adaptat atat de mult la aceasta, incat este aproape universala''
   Dupa experienta care o are, Mirra considera ca cea mai mare problema in a permite ,,fortei , lumini, puterii''sa strapunga celulele o constituie faptul ca mai intai trebuie inlaturata ignoranta acestora, iar singura cale de a face acest lucru este contactul repetat cu domeniul supraconstientului. La inceput celule se impotrivesc, dar pana la urma devin cooperante. Nu incetati sa faceti iubiea si increderea sa circule prin corpul d-voastra. Curand, chiar si celulele vor crede ca aceasta este adevarata lor natura.

Tudor Parapsiholog si instructor Yoga acreditat