vineri, 30 octombrie 2020

Bashar – Exercitii pentru sincronicitate -Cubul



Doresc să îmi definesc dedicaţia pentru detaşare.Această afirmaţie se rosteşte de 4 ori, cu voce tare, la începutul exerciţiului.

Priviţi foaia din punctul şi de la distanţă de la care puteţi vizualiza spirală în forma unui cub tridimensional care nu are trasate toate liniile. Unele linii trebuie să vi le imaginaţi acolo pentru a putea vizualiza această figură în spaţiu, într-un mod tridimensional. Distanţa la care imaginea poate fi vizualizata că o figură geometrică în spaţiu este distanţa corectă şi eficientă de vizualizare.

Această trecere a vizualizării de la figura geometrică spiralată bidimensională la o figură geometrică în spaţiu activează acele aspecte neuronale care interpretează ideea de dimensionalitate, de trecere dintr-o dimensiune în alta. Acea zonă din creier care se ocupă de trecerea de la vizualizarea imaginii din 2D în 3D este zona din creier în care vreţi să vă aflaţi în momentul în care faceţi trecerea din 3D în 4D sau din 4D în 5D, şamd.

Urmăriţi linia spiralei de sus şi până în centu, menţinând ideea de vizualizare a unui cub tridimensional. Când ajungeţi în centru, urmăriţi înapoi linia până în vârf. Aceasta este mişcarea de bază.

Pasul 1: Fiţi deschişi şi porniţi exerciţiul având dorinţa de a explora şi de a descoperi mai multe aspecte şi faţete ale voastre. Urmăriţi linia de sus şi până în centru. Când aţi ajuns în centru rămâneţi acolo puţin şi fiţi atenţi dacă primiţi ceva, un mesaj, un miros, un sunet, o atingere, o imagine, o idee. E posibil să nu simţiţi nimic. Chiar şi în cazul acela, va veni un moment în care veţi simţi că aţi stat în centru suficient timp. În acel moment, urmăriţi linia înapoi până sus, luând cu voi orice informaţie aţi primit în centru.

Pasul 2: Luaţi cu voi orice aţi primit la primul pas şi faceţi al doilea drum de-a lungul spiralei căutând definiţii şi inspiraţii referitoare la voi, la sistemul vostru de credinţe şi păreri. Iarăşi, rămâneţi în centru un timp şi vedeţi dacă primiţi informaţii sau senzaţii adiţionale. După ce simţiţi că aţi stat suficient, porniţi înapoi pe spirală, luând cu voi orice aţi primit în centru.

Pasul 3: Adăugaţi tot ce aţi primit la pasul 1 şi 2 la ideea de dedicaţie. Vă dedicaţi intenţiei de a primi mai multe informaţii, care să clarifice viziunile pe care le-aţi avut la paşii anteriori. Iarăşi, rămâneţi o vreme în centru şi apoi porniţi înapoi, luând cu voi orice alte informaţii primite.

Pasul 4: Luaţi tot ce aţi primit până acum şi porniţi încă o dată de-a lungul spiralei cu intenţia de a vă detaşa de orice nu vă foloseşte. Şi de data aceasta, rămâneţi o vreme în centru şi apoi porniţi înapoi, luând cu voi orice alte informaţii primite.

Faceţi acest ciclu de 4 ori. După ce aţi terminat, enunţaţi, cu voce tare următoarea afirmaţie de încheiere:

Din interiorul fiinţei, prin văz, sunet, atingere şi sentiment se manifestă calea, ferestrele şi uşile spre necunoscut, care întotdeauna conduc înapoi la fiinţa interioară.

Pasul următor este să vă faceţi un jurnal în care să notaţi în fiecare zi orice sincronicităţi sau evenimente care vi se par relevante sau care se manifestă mai puternic decât înainte. Deasemeni, fiţi atenţi la visele pe care le aveţi şi începeţi să vi le notaţi se pe acestea.

Acest exerciţiu se face o singură dată pe zi. Bashar ne sugerează să repetăm acest exerciţiu o dată pe zi, în fiecare zi, timp de 30-90 de zile. Făcând acest exerciţiu în fiecare zi vom observa o creştere a sincronicităţilor (“coincidențelor”) în viaţa voastră de zi cu zi şi o creştere a informaţiilor referitoare la sistemul vostru interior de credinţe şi modalităţi prin care puteţi modifica acest sitem de credinţe înspre beneficul vostru. Veţi putea astfel să vă transformaţi realitatea în modul în care v-aţi dori să fie. Este un exerciţiu foarte puternic şi Bashar garantează că lucruri se vor întâmpla cu siguranţă. Ideea este de a-ţi dori cu adevărat să te schimbi şi de a fi sincer şi consecvent.

Cele 9 simboluri

                                       

Această figură cu 9 simboluri se vizualizează după ce faceţi exerciţiul cu spirală în formă de cub tridimensional.

Aceast exerciţiu este o unealtă care va aduce un plus de informaţii şi de “savoare” celorlalte exerciţii prezentate de Bashar.

Acest exerciţiu se adresează anumitor părţi ale creierului şi ale neurologiei şi activează anumite aspecte ale conştiinţei noastre istorice şi culturale. Va permite să magnificati şi să amplificaţi celelalte exerciţii care v-au fost prezentate.

Simbolurile din mijlocul cercurilor sunt de fapt simboluri antice feniciene de pe planeta noastră. S-a ales aşa pentru că aceste simboluri aparţin unui moment în timp şi în cultura noastră pe care nu ni-l amintim foarte bine astfel, aceste simboluri, aceste chei vibraţionale pot lucra cu noi şi asupra noastră într-un mod care nu este interferat prea tare de mintea noastră raţională.

Începem din centru, de la simbolul cercului cu un punct în el, care ne aminteşte că de la această forma începe totul şi la această formă se reduce totul în final. Începând de la acest simbol, mutați-vă atenţia în sus, către colţul din dreapta sus, apoi în jos prin fiecare din cele trei simboluri din dreapta, apoi către stânga prin simbolurile de jos, de la baza figurii, apoi în sus prin cele trei figuri din stânga către colţul stânga sus, apoi la simbolul din mijloc din rândul de deasupra şi în final în jos, spre mijloc, înapoi la simbolul punctului de la care am pornit. Efectuând vizual acest circuit, de fapt primiţi propoziţia care este situată sub imagine.

Din interiorul fiinţei, prin văz, sunet, atingere şi sentiment se manifestă calea, ferestrele şi uşile spre necunoscut, care întotdeauna conduc înapoi la fiinţa interioară.

Această afirmaţie este o reamintire a faptului că totul începe de acolo. În realitatea fizică vă deschideţi ochii, vă folosiţi mâinile, şi absorbiţi sunetele şi imaginile din jurul vostru şi apoi, prin simbolul apei (cel de pe latura de jos, la mijloc) transformaţi toate cele pe care le primiţi de la mediul înconjurător. Apa este simbolul flexibilităţii, al transformării. Pe măsură ce transformaţi toate acestea, deschideţi calea (simbolul din colţul jos stânga) către ferestrele şi uşile (următoarele două simboluri situate pe latura din stânga, triunghiul reprezintă uşa) către necunoscut (simbolul de sus centru). Drumul către necunoscut duce înapoi la centrul fiinţei tale (simbolul cu punctul de la care am pornit) iar aceasta este cheia. Să redefinim necunoscutul, de data asta fără frică, ci vizualizându-l ca şi acea poartă care ne duce întotdeauna înapoi la centrul Sinelui nostru. Această experienţă ne duce întotdeauna către o experimentare mai vastă şi mai profundă a sinelui nostru.

Circuitele sacre Bashar

 

[…] In aceasta transmisie am dori sa ne concentram pe ideea pe care am numit-o in limba voastra “circuitul sacru”. Aveti cu totii diagrame – doar cateva – ale circuitelor sacre. Aceasta e o referire la un instrument special, o tehnica aparte, o idee speciala reflectiva ce e unica intr-un mod foarte special. De cele mai multe ori, ceea ce v-am impartasit ca si instrumente, tehnici si fise de invoire, au izvorat din cunoasterea din societatea noastra, din aplicatiile in propria noastra societate a acestor principii pe care le-am discutat cu voi.
In timp ce noi insine am adoptat si adaptat aceasta idee in propria noastra societate, aceasta tehnica speciala vine ca un dar, ca o impartasire ce ne-a fost inmanata de alte societati din Creatie. Vom spune doar ca nu isi are originea la ei.

Ceea ce e relevant pentru aceasta transmisie in mod special este ca aceasta tehnica speciala a fost, de asemeni, adoptata si adaptata de acea civilizatie, civilizatia fizica din sistemul stelar Sirius, si inmanata civilizatiei hibride despre care noi v-am vorbit deja, pe care ii numim “Primii”, Shalinaya sau Yahyel, care, la randul lor, au inmanat-o civilizatiei noastre, poporului Sassani. Iar acum, noi v-o inmanam voua.

Deci, e pentru prima data cand impartasim o tehnica, un instrument, o fisa de invoire, un dar inmanat ca si dar de o alta civilizatie intr-o succesiune anume. Iar voi sunteti urmatorii la rand ca sa primiti acest dar, aceasta impartasire. Deci va lasam mostenire acum acest instrument sa-l faceti sa va apartina, sa-l adoptati si sa-l adaptati propriilor voastre simboluri imaginative, propriei voastre civilizatii.
Deci, in timp ce va vom da o scurta indicatie pentru cum ati putea sa utilizati aceasta fisa de invoire speciala, va rog sa intelegeti ca in timp, va puteti baza pe propria voastra imaginatie, pe ghizii vostri spirituali, pe propriile voastre sincronicitati, propriile voastre revelatii pentru alegerile pe care le-ati facut ca sa traiti experienta acestei realitati; va puteti baza pe toate acestea ca sa adaptati aceasta idee, acest instrument, in orice fel sau forma vi se potriveste cel mai bine, individual si colectiv.

 

 Ideea de baza e ca va accesa – ca multe fise de invoire – o constiinta colectiva si inconstientul civilizatiei voastre, spiritul colectiv al lumii civilizatiei voastre. Si de aceea, chiar daca l-ati putea adapta intr-o maniera foarte personala, va avea un efect asupra majoritatii voastre, chiar daca e o fisa de invoire prin care va oferiti permisiunea, folosind asta ca pe o reflectie, sa deveniti mai mult voi insiva, se va conecta la aceste lucruri care sunt comune pentru majoritatea voastra pentru ca acceseaza ideea de reconexiune a circuitelor cerebrale, a circuitelor neorologice cerebrale.


Dupa cum am spus si alta data, exista 3 nivele legate de ideea de receptie a informatiei in realitatea fizica. Exista Mintea Superioara – care e cea care concepe; exista creierul fizic – care e cel care receptioneaza, e antena; si exista Mintea Fizica – care e cea care percepe informatia.

Aceasta fisa de invoire, acest dar, aceasta impartasire ce ne-a fost inmanata, e in mod special proiectata sa va asiste in reconexiunile si adaptarile receptorului vostru - antena, creierul - in asa maniera incat sa inlesneasca multe lucruri, unul dintre ele fiind comunicarea dintre Mintea Fizica si Mintea Superioara, permitand creierului sa devina nu doar super-conductiv, ci hiper-conductiv si sa permita informatiei sa curga usor, fara efort in ambele directii, de la Mintea Fizica la cea Superioara, de la Mintea Superioara la cea Fizica. Si astfel, sa actioneze mai mult ca o retea, sa va permita sa faceti mult mai rapid asocieri, sa accesati mai rapid mai multa informatie, sa va sporiti perspectivele ce ingaduie o intelegere mai ampla a unor nivele variate a experientei realitatii voastre, si sa va ingaduie sa accesati o mai ampla capacitate de a percepe alte nivele ale realitatii, alte dimensiuni ale experientei.

Bineinteles, dupa cum, de asemeni, am spus, fiecare gand pe care il aveti va schimba conexiunile 
cerebrale, iar acest fapt se bazeaza in mod special pe ceea ce am discutat ieri seara din timpul vostru (nota: in transmisia “Shifting Through Infinity”) in ceea ce priveste transmutarea prin realitati paralele, ideea fiind ca sunteti cu adevarat o persoana diferita, o persoana noua la propriu, in fiecare clipa.

Ideea de a invata constient cum sa va refaceti conexiunile cerebrale in anumite feluri, va va ingadui mai multa eficienta pentru a deveni persoana ce vreti sa deveniti, sa deveniti cine preferati sa deveniti si astfel, odata cu asta, sa atrageti si realitatea paralela ce insoteste si reflecta acea stare.

Acum, daca priviti lung la primele 15 circuite sacre – si sunt multe altele, dar vom incepe de aici, vom ramane in simplitate. Intai de toate, un mod in care puteti incepe sa utilizati aceste simboluri, ar fi sa va faceti timp, dupa cum credeti de cuviinta fiecare, sa transcrieti aceste simboluri pe ceea ce numiti propria lor fisa – 15 fise de hartie, de cartone, fiecare cu cate un simbol si un cuvant pe ea. Dupa ce creati aceste fise, de la 1 la 15, fiecare cu circuitul si cuvantul ce-l insoteste, ideea ar fi sa intrati intr-o stare linistita si meditativa, o stare de relaxare si pace, intr-un mediu pe care il gasiti ca fiind relaxant si plin de pace, cu muzica daca vreti, plin de culori daca vreti – oricum vi-l doriti sa fie, astfel incat pentru voi sa reprezinte o stare de pace fara intrerupere – ideea fiind sa priviti lung la fiecare fisa din acestea in mod succesiv, in ordine, timp de 1 minut pentru fiecare fisa, in total 15 minute. 

Faceti asa 3 zile la rand, cate un minut pentru fiecare card, in ordine de la 1 la 15, in total timp de 15 minute.

Si in timp ce doar priviti si cugetati si va lasati mintea sa rataceasca, sa absorbiti doar ideea formei simbolului, sa absorbiti doar ideea conceptului ce il insoteste, fara sa ganditi, fara sa analizati, doar sa le lasati sa va patrunda, doar sa lasati ochii sa fie adevarate ferestre catre sufletul vostru, catre spiritul vostru, catre mintea voastra si catre tot restul.

. Ingaduiti-va ocazia sa stati doar cu aceste forme in fata si sa stiti ca facand asta, ceea ce fac ele este proiectat special sa permita circuitului neurologic al creierului sa reface conexiunile ca sa fie representative pentru fiecare dintre aceste forme simbolice astfel incat sa poata functiona in acord cu conceptul ce insoteste forma.

Iar in total, dupa toate cele 15 minute, sa va ingaduie sa functionati mai holistic, intr-un fel mai hiper-conectiv, hiper-conductiv, asociativ si care poate accesa mai usor cunoasterea, informatia despre voi insiva, despre Cosmos, despre Tot Ceea Ce Este in orice fel sau forma vi se potriveste fiecaruia ca si aspect individual al Creatiei. 

Dupa ce veti fi facut asta 3 zile la rand, in ordine, de la 1 la 15 de fiecare data, dupa aceea – dupa aceea – puteti continua sa meditati pe fise in orice ordine doriti, in orice ordine sunteti atrasi s-o faceti, in acest sens, in orice ordine doriti sa va concentrati pe ceva. O puteti face la intamplare si nu e neaparat ca trebuie sa treceti prin toate. V-ati putea trezi o data gravitand doar spre 1, 2 sau 3 fise cu simboluri – sau mai multe – intr-o zi oarecare. 

Ideea, totusi, e ca oricat de multe decideti sa parcurgeti intr-o zi – si nu e necesar sa faceti asta mai mult de o data pe zi; o puteti face de doua ori, o puteti face de 3 ori pe zi; nu v-as sugera s-o faceti de mai mult de 3 ori pe zi – ideea e ca e necesar sa-i ingaduiti creierului vostru sa se adapteze, sa-i lasati timp sa incorporeze, sa absoarba, sa cristalizeze aceste efecte, aceste adaptari, aceste circuite.

Deci luati-o incet, usurel, lasati-i oricat timp are nevoie in mod natural. Iar daca treceti prin mai putin de 15 simboluri intr-o zi – dupa primele 3 zile in care le-ati parcurs pe toate in ordinea in care sunt date – va puteti si-atunci ingadui ca in timpul oricarei meditatii, chiar daca folositi doar un singur simbol, sa nu stati per total mai mult de 15 minute. 

Asa cum am spus spus si alta data, in sesiunea pe care am intitulat-o “15 minute & conteaza” si dupa cum ati observat si veti mai observa in timpul meditatiei ce va insoti experienta holotopica, 15 minute e intervalul din realitatea voastra ce este cel mai potrivit pentru absorbtia de informatie si modificarea conexiunilor cerebrale pentru un anume scop. Mai mult de atat nu e cu-adevarat eficient. Mai mult de atat poate in realitate, in anumite privinte, inainte de a fi absorbit, adaptat si cristalizat cum trebuie, poate sa determine o pierdere din efect.
Deci, faceti totul simplu, scurt, ramaneti intotdeauna la cele 15 minute. Nu aveti nevoie de mai mult de atat. Garantat.

Deci, ingaduiti-va acum un moment – nu trebuie sa facem acum in 15 minute totul – dar, incepeti acum sa priviti cateva secunde la fiecare simbol in ordine, de la 1 la 15. Asta e pentru a va familiariza cu conceptul. Acum sunteti prezentati formal simbolurilor pentru a ingadui creierului sa stie ce urmeaza. Deoarece Mintii Fizice ii place atat de mult sa stie ce urmeaza. Asa ca ii vom face pe plac pe moment si o vom pregati putin.

Priviti la nr. 1. Opriti-va o clipa si salutati fiecare simbol si forma cu o energie asociativa, plina de iubire, pace, creativitate, entuziasm, joaca. 
Priviti nr 2. Faceti la fel. Doar o respiratie sau doua pentru fiecare simbol ajunge; poate 3 respiratii.
Opriti-va o clipa si va uitati la nr 3. Lasati simbolul sa va umple privirea, sa va umple mintea. Simtiti-l. Intr-un sens, lasati Mintea Fizica, lasati creierul sa-l constientizeze.
Daca doriti sa simtiti sau sa creati o senzatie a circuitului cerebral in timp ce reface conexiunile pe masura ce priviti simbolurile, e ok. Deoarece acesta e inceputul fisei de invoire chiar in aceasta forma simpla.
Priviti nr. 4. Ingaduiti mintii sa se familiarizeze cu forma lui.
Priviti nr 5. Respirati o data, respirati inca o data.
Treceti la nr 6. Si intelegeti, bineinteles, din nou, ca nu e o intamplare pentru care aceste simboluri sunt impartite in grupuri de cate 5, numarul 5 fiind numarul umanitatii. Aceasta adaptare e speciala pentru civilizatia voastra.
Deci de fiecare data cand va vom mai prezenta aceste circuite si mai multe mai tarziu, va vor fi intotdeauna date in manunchiuri de cate 5.
Priviti nr. 6.
Priviti nr 7.
Ingaduiti-va sa plutiti spre nr 8.
Cugetati si explorati forma nr 9.
Si nr 10, in orice ritm va e confortabil fiecaruia. Nu trebuie sa urmati exact ritmul in care ne miscam acum. Doar sa ramaneti o clipa cu fiecare simbol.
Dupa care, mergeti mai departe si treceti la nr 11, daca doriti. Ingaduiti-va sa simtiti expansiunea ce vine odata cu acest simbol. 
Ingaduiti-va sa treceti la nr 12 cu mintea si simtiti activitatea ce vine odata cu el.
Ingaduiti-va sa cugetati la nr 13, marele tranformator, cel care este creuzetul si permite schimbarea intr-un mod lin si lipsit de efort.
Apoi cugetati, daca vreti, la nr 14, marele, intr-un sens, conector pentru a va intari, cristaliza si stabili conexiunea cu toate lucrurile.

Iar in cele din urma, dar cu siguranta nu ultimul, la marea manifestare, cea care va permite sa vedeti cum toate lucrurile se manifesta, cum fiecare lucru se aseaza la locul potrivit, la timp, in timpul potrivit. Toate lucrurile la care sunteti deja conectati, devin dintr-odata vizibile pentru voi. Deoarece v-ati extins frecventa si sunteti astfel capabili sa vedeti ceea ce pana acum va era invizibil.
Deoarece doar asta este manifestarea – insemna sa faci vizibil ceea ce e deja aici, ceea ce mai devreme era invizibil.
Prin urmare, acum aveti acest instrument, aceasta tehnica, acest dar, aceasta impartasire, aceasta fisa de invoire. Nu va ingrijorati pentru felul cum sa recreati aceste simboluri pe fisele voastre de hartie sau carton. Le puteti desena de mana. E unul dintre motivele pentru care l-am indrumat pe canalizatorul nostru, cand i-am download-at aceasta informatie, sa le lase ca simboluri desenate de mana. Nu e necesar sa le faceti mai precise de atat. Puteti, daca doriti.
Le puteti inflori, decora in orice fel sau forma doriti, atata timp cat mentineti intact simbolul de baza.

Le puteti desena cu linii mai drepte sau le puteti desena de mana simplu, asa cum le vedeti aici, nu conteaza. Vor functiona oricum.
Iar in anumite privinte, de fapt, daca le desenati de mana cat de bine puteti, vor fi mai puternic conectate cu circuitul vostru, pentru ca le-ati desenat cu ajutorul circuitului vostru mai direct, mai – sa spunem – natural.
Din nou, depinde de voi. Daca simtiti o inrudire mai puternica cu ele daca le redati in vreo forma de arta computerizata sau oricum altfel, ramane la latitudinea voastra. Insa, ingaduiti-va sa simtiti daca fiind redat in acest fel, simbolul pare mai indepartat de voi sau daca continua sa se simta ca o parte din voi, o extensie a voastra si daca sunteti capabili sa relationati cu el intr-un mod firesc.

Asta e ceea ce e esential: sa formati cu-adevarat o relatie cu fiecare dintre aceste simboluri. Fiecare dintre ele e ca o fiinta autonoma, avand propria constiinta, propria vibratie, propria realitate si propria constienta. Si fiecare e gata sa formeze o relatie cu voi si sa se exprime ca o imprimare, ca o encodare in creierul vostru, in circuitul vostru neurologic pentru a va ajuta si asista in a deveni un receptor bun, o antena amplificata si sa ajute la facilitarea – prin intermediul imaginatiei si inspiratiei – unui mai bun dialog, a unui dialog mai clar, mai activ si a unui parteneriat .

marți, 27 octombrie 2020

Medicina chineza contra imbatranirii


Medicina chineza contra imbatranirii

Un mesaj plin de...înțelepciune!
Novak Djokovici spunea în cartea lui ”Dieta câștigătoare” că, pritre alte lucruri învățate de la chinezi în turneele din China era și acela de a bea, imediat după sculare, dimineața, o cană de apă.
I-am urmat sfatul și e minunat!
Citiți si faceți cele ce urmează, de pildă, masajul tălpilor înainte de culcare...
..............................
*Medicina chinezeasca... contra îmbătrînirii*


Sa facem zilnic exercitii de mentinere a formei.
Exercitiile fizice intarzie mult procesul de imbatranire, in special exercitiile chinezesti de mentinere a formei, care sunt usoare si impiedica extenuarea. De fapt, cea mai mare parte a declinului fizic de care sufera persoanele mai varstnice isi are radacinile nu in varsta, ci in simpla folosire inadecvata a mintii si trupului. Nu mai exista nicio indoiala ca exercitiile fizice regulate reprezinta una dintre cele mai bune cai de a preveni si de a trata aproape toate tipurile de boli. Exercitiile pot energiza sistemul imunitar, pentru a opri raspandirea virusilor si a celulelor imbolnavite. Dat fiind ca nu cer eforturi epuizandu-te, exercitiile chinezesti usoare sunt cea mai buna formade exersare. Ele nu au efectele secundare produse de unele sporturi grele.
.............................. ...............................
* Acumulati frecvent in gura saliva si inghititi-o. Saliva este un fluid corporal pretios, cu puteri magice in tratament si intinerire. De sute de ani chinezii i-au acordat cel mai inalt respect, cu toate ca valoarea ei de-abia incepe sa fie perceputa in Occident. Saliva poate hrani creierul, ajuta la digestie, detoxifica organismul, mareste flexibilitatea, sporeste luciul si netezimea fetei si corpului, stimuleaza sexualitatea si intareste imunitatea – toate functiile care se opun efectelor imbatranirii (cititi mai multe AICI: Saliva, conform medicinii traditionale chineze, este “lichidul de aur”. Inghititi regulat saliva si veti avea o sanatate de fier!)
..............................
* Sa ne lovim usurel cu degetele capul si urechile. Capul este cartierul general al vietii. Daca zilnic il lovim usor cu degetele, efectuand exercitiul intern al lui Dharma „Bataia Tobei Ceresti”, stimulam functionarea mintii, imbunatatim memoria si, de asemenea,
prevenim sau amelioram tiuitul in urechi si bolile Parkinson si Alzheimer – afectiuni care in zilele noastre insotesc din ce in ce mai frecvent batranetea.
.............................. ...............................
* Sa ne trecem des degetele prin par. Pieptanarea frecventa a parului cu degetele goale poate stimula circulatia sangelui, dezvolta capacitatea mentala si memoria si pastreaza culoarea naturala a parului.
.............................. ...............................
* Sa strangem usor din dinti de mai multe ori pe zi. Dintii sunt alt semn important al varstei. Pierderea dintilor este asociata adesea cu batranetea. Pentru a-i pastra, chinezii din vechime recomandau sa inclestam usor dintii. Aceasta nu numai ca ii intareste si ii impiedica sa de deterioreze prematur, ci stimuleaza si sexualitatea si forta mentala. Miscarile dintilor afecteaza nemijlocit functionarea psihica si performanta sexuala.
.............................. ...............................
* Sa ne masam talpile de mai multe ori pe zi. Exista o poveste chinezeasca despre o familie in care mai multe generatii au trait peste 100 de ani. Cand au fost intrebati care sunt secretele longevitatii lor, membrii familiei au raspuns ca isi masau des talpile. Talpa este locul din care porneste meridianul rinichiului. Masarea frecventa a talpilor poate intari forta rinichilor si ii face sa comunice cu inima, un proces cunoscut in lucrarile clasice ale sistemului chinez de ingrijirenaturala a sanatatii sub numele shui huo ji („apa si focul se echilibreaza intre ele”).
..............................
* Sa contractam si sa relaxam des muschii anali si degetele picioarelor. Aceasta stimuleaza sexualitatea, Qi-ul rinichilor, functia urinara si alte functii asociate adesea cu varsta. Daca vitalitatea sexuala scazuta si incontinenta sunt simboluri ale imbatranirii premature, contractarea si relaxarea ritmica a muschilor anali si a degetelor picioare-lor, efectuate frecvent, pot intarzia procesul de imbatranire, impiedicand aparitia acestor dereglari.
.............................. .................
* Sa nu lasam stomacul sa se umple la nicio masa mai mult de 70-80% din capacitatea lui, chiar daca alimentatia ne este sanatoasa. Acestprincipiu intelept al vechilor chinezi este confirmat de un experiment stiintific recent care arata ca modalitatea cea mai buna de a intarsia imbatranirea si de a prelungi viata la soareci este hranirea lor sub nivelul obisnuit, dandu-le atata hrana cat sa supravietuiasca. Soarecii subalimentati nu numai ca au trait cu 35% mai mult decat cei hraniti pe saturate, ci au fost mult mai putin expusi la aparitia cancerului si a altor maladii. Supraalimentarea deterioreaza stomacul, iroseste energia si ne face sa ne simtim ingreunati si obositi. Prin urmare, in numele sanatatii noastre, este mai bine sa ramanem in zona „mai putin decat ar trebui” decat in zona „mai mult decat ar trebui” in privinta cantitatii.
...................................
*Sa bem trei linguri de supa la inceputul fiecarei mese si vom fi feriti de multe probleme la batranete. Chinezii din vechime credeau ca acest procedeu stimuleaza pofta de man-care si favorizeaza digestia, prevenind, astfel, bolile sistemului digestiv. Desigur, „trei” nu este un numar fix. Ideea este ca trebuie sa bem cateva guri de supa la inceputul fiecarei mese..
.............................. ...............................
* Sa bem zilnic multa apa curata. Apa este primul dintre „cele cinci elemente” si joaca un rol vital in functionarea corecta a organismului. Faptul ca peste 70% din greutatea corpului o reprezinta apa vorbeste de la sine. Apa umezeste pielea, face flexibile inche-ieturile, curata corpul, ajuta digestia si defecatia si mai are multe alte functii biologice vitale. Chiar si un mic deficit de apa ne face sa ne simtim obositi si sa ne fie rau.
.............................. ...............................
* Sa dormim intotdeauna suficient si profund. Lipsa somnului oblige corpul la eforturi suplimentare, epuizand rezervele strategice de energie, deregland circulatia sangelui si a lui Qi si slabind sistemele cerebral si imunitar; in esenta, accelereaza procesul de imbatranire a corpului. Cand dormim, camera trebuie sa fie bine aerisita, dar curentul sau vantul nu trebuie sa ajunga direct la noi.
.............................. ...........................
* Sa petrecem zilnic mult timp in aer liber. Sa facem dupa cina o plimbare de 1,5 km. Acestea ne asigura zilnic mult aer curat si lumina naturala de la soare. Aerul curat si soarele sunt pentru viata ceea ce este petrolul pentru lampi, iar in lipsa lor viata nu ar fi posibila. Chinezii din vremurile vechi credeau ca aerul curat si lumina blanda a soarelui contin energie, care ne poate hrani plamanii, inima, creierul si pielea, dandu-ne energie si tinerete.
.............................. ............................
*Cea mai simpla metoda de prevenire a Alzheimer-ului *
Cercetatorii Lawrence Katz si Mamung Rubin au descoperit ca este necesar sa stimulam cealalta emisfera cerebrala pentru a preintampina topirea creierului datorata rutinei ( care ne scuteste de efort in executarea unor activitati intelectuale).
Din anul 2000, sus numitii au creat Neurobionica care subliniaza necesitatea efortului suplimentar impus creierului. Sunt recomandate niste exercitii-eforturi de biciuire a celeilalte emisfere (cea dreapta dirijeaza miscarile partii stangi a corpului si invers)
-Puneti ceasul la mana cealalta
- Spalati dintii cu cealalta mana
-Mergeti spre casa si de acasa spre obiectivul propus pe alt drum
- Mergeti in casa cu spatele (chinezii fac asta zilnic in cadrul exercitiilor efectuate in parcuri)
- Priviti cu ochii stransi
- Priviti fotografiile tinandu-le cu susul in jos sau cu capul aplecat
- Stimulati cerul gurii cu arome foarte diferite
- Priviti ora ceasului in oglinda
-Miscati mausul cu cealalta mana
-Spalati- va partile intime cu cealalta mana
-Mancati tinand tacamul in cealalta mana
-Taiati painea cu cealalta mana
- Faceti orice alte exercitii ,conform cu imaginatia fiecaruia, care sa contravina rutinei zilnice.

- Incepeti aceasta activitate chiar acum, trimitand mesaj catre prieteni.....

Sursa; Constantin Luca.

"BUTONUL" VIEȚII - Ombilicul Știți de ce să puneți diferite uleiuri în buric?


"BUTONUL" VIEȚII

Ombilicul
Știți de ce să puneți diferite uleiuri în buric?

Buricul nostru (Nabhi) este un cadou uimitor pe care ni l-a oferit Creatorul nostru. Conform științei, prima parte creată după concepție este buricul. După ce este creată, se alătură placentei mamei prin cordonul ombilical.

Buricul nostru este cu siguranță un lucru uimitor! Venele noastre sunt conectate la buricul nostru, ceea ce îl face punctul focal al corpului nostru. Butonul buricului este însăși viața!

„Pechoti” se află în spatele ombilicului, care are peste 72.000 de vene. Cantitatea totală de vase de sânge pe care le avem în corpul nostru este egală cu circumferința pământului.

Puneam un tampon de bumbac cu alcool în buric, acum știm că cu ulei, este mai bine.

Aplicarea uleiului în ombilic vindecă uscăciunea ochilor, vederea slabă, pancreasul, ciocurile, păstrează fața strălucitoare, părul mai sănătos, pentru dureri la genunchi, frisoane, letargie, dureri în articulații și piele uscată .

. Aplicați uleiul de Neem pe burtă - scăpați de cosuri încăpățânate și acnee

. Aplicați ulei de migdale pe burtă - pentru a ajuta la obținerea unei fețe strălucitoare

. Aplicați ulei de muștar pe burtă - pentru a scăpa de buzele uscate sau crăpatete. Vă va menține intestinele în mișcare pentru a elimina bacteriile dăunătoare, dar va păstra pe cele bune. De fapt funcționează ca o detoxificare ușoară.

. Aplicați ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos - pentru a vă îmbunătăți fertilitatea

Păstrați alcoolul pe burtă - pentru a vindeca răceala, gripa și curgerea nasului. Când un bebeluș are dureri de stomac, punem câteva picături direct în ombilic și facem masaj în jurul ombilicului câteva minute, durerea este vindecată. Uleiul funcționează la fel.

Țineți un tampon de bumbac îmbibat cu brandy pe burtă - pentru a ușura durerile menstruale și crampele

Uleiul de susan este utilizat pentru toate tipurile de dureri articulare. Este cunoscut și pentru întărirea oaselor. Mulți părinți își masează copiii în fiecare seară la culcare.

Utilizați o cantitate egală de ulei de muștar și ulei de ghimbir pentru probleme stomacale, balonare, greață și probleme digestive.

Utilizarea untului topit (cald) îmbunătățește fluxul de sânge către sistemul nervos și îmbunătățește, de asemenea, sistemul de imunitate. Vindecă constipația și construiește un sistem digestiv puternic. Ameliorarea de durată a durerilor articulare.

Uleiul de cimbru este anti-spasmodic, ajută la relaxarea tensiunii arteriale și scade tensiunea arterială și stresul inimii. Va ajuta și mușchii inimii

Ca diuretic, uleiul de cimbru poate ajuta organismul să elimine excesul de apă, să ajute la greutate, tensiunea arterială, digestie și multe altele.

Uleiul de cimbru este un expectorant, ceea ce înseamnă că poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii și plămâni. Uleiul de cimbru este aprobat de Comisia Germană și în tratamentul bronșitei, tusei convulsive și inflamației respiratorii superioare.

Amintiți-vă că uleiul de cimbru este un compus puternic și nu trebuie utilizat direct pe pielea dvs., deoarece acest lucru poate provoca sensibilizare și iritare. Acesta trebuie diluat cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos sau uleiul de migdale)

* PENTRU DURERILE DE GENUNCHI *
Inainte de culcare, puneți 3 picături de ulei de ricin în ombilic și răspândiți-l 1 centimetru și jumătate în jurul buricului.

* PENTRU TREMURĂTURI ȘI LETARGIE, DURERI ARTICULARE ȘI PIELE USCATĂ
Inainte de culcare, puneți 3 picături de ulei de muștar în buric și răspândiți-l 1 centimetru și jumătate în jurul buricului.


DE CE PUNEȚI ULEI ÎN BUTONUL BURICULUI?
Nervii tăi îi deschid ...

Poți păstra separat un mic recipient cu ulei ca să-l iei cu tine. Acest lucru va face convenabilă turnarea picăturilor și evitarea deversărilor accidentale."

Sursa : Google

NICI O INFORMAȚIE DE MOARTE NU EXISTA ÎN ADN-UL NOSTRU



"... Ne mint spunând că oamenii mor de bătrânețe; nu există o boală numită “bătrânețe”! Celulele organismului sunt reînnoite constant, chiar și la bătrâni. Păcat că greșelile se acumulează în reproducerea celulelor, dar există întotdeauna o anumită cauză a morții. Nu e așa ușor să omori un om, oprindu-i inima și plămânii.
Oamenii nu mor de bătrânețe, mor de boli cardiovasculare, pulmonare, din cauza tumorilor sau diabetului zaharat. Cu organele “fine”, teoretic, viața noastră nu are limite.
Dar dacă celulele sunt mereu reînnoite, cum se face că bătrânii nu au pielea copiilor? Știința nu știe. Asta ar trebui sa studiem in loc sa intram in cosmos, gol!
Pielea noastră este reînnoită la fiecare 2-3 luni, sânge în șase luni, plămâni în fiecare an. Gandeste-te la unghiile, care cresc mereu, ficatul care se poate regenera in cateva luni. La fiecare 10 ani scheletul este reînnoit, la fiecare 15 ani, toți mușchii și țesuturile sunt reînnoite.
Pentru ca regenerarea sa se intample cu succes, trebuie sa ai grija de tine asa cum ingrijesti un copil. Tot timpul. Când ai fost în parc? Copiii trebuie să meargă tot timpul. Cum rămâne cu odihna de după-amiază?
Atât aerul, cât și hrana sunt importante. Organismul nu ar trebui să consume chestiile chimice sub formă de prea multe medicamente, cancerigene, alcool și zahăr (balansoarele de insulină sunt un test greu pentru organism).
Inima ta este reînnoită la fiecare 20 ani. Cu alte cuvinte, în viața noastră folosim inimi diferite... Chiar și creierul își reînnoiește celulele, în timp ce psihologic personalitatea ta se schimbă la fiecare 7 ani.
Nu mai suntem cine eram acum 7 ani: avem un alt caracter, un alt corp, si in comun doar o parte din amintiri.
Secretul este acesta: informația despre îmbătrânire și moartea lipsește în ADN-ul nostru: nimeni nu știe de ce îmbătrânim, devenim orbi și ne acoperim cu riduri, în timp ce toate părțile corpului sunt reînnoite.
Există o teorie: programul de îmbătrânire este în mintea noastră. Începem prin a crede că așa este normal. De fapt creierul ne ordonă să murim, ei cred că nu...
(Alexandr Grimm, yandex. Zen)

marți, 13 octombrie 2020

O viroloagă din China, care se ascunde de autoritățile de la Beijing, susține că are dovezi științifice că boala COVID-19 a fost creată într-un laborator din Wuhan, China.

GALERIE FOTO

ADVERTISING

Dr. Li-Meng Yan afirmă că a cercetat boala extrem de contagioasă, începând cu decembrie 2019. Ea a făcut dezvăluiri într-un interviu apărut vineri, 11 septembrie, în emisiunea britanică „Loose Women”.

Vorbind dintr-o „locație secretă”, dr. Yan a precizat că anul trecut lucra la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, când a fost rugată, în decembrie 2019, să studieze un grup de cazuri provenite de la un „virus necunoscut”. Ea a explicat că și-a obținut diplomele pe continent și vorbea mandarina și, de aceea, a primit sarcina să facă parte din grupul care investiga în secret ceea ce se presupune că era o nouă tulpină de pneumonie.

„Acest virus nu provine din natură”

Doctorița Yan a afirmat că i-a raportat superiorului său, care era și consultant pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), concluziile ei despre virusul necunoscut. Atât superiorii ei, cât și OMS, nu ar fi avut niciun răspuns la raportul ei, însă au avertizat-o să „păstreze tăcerea” despre el.

Considerând chestiunea urgentă, doctorița a mai spus în intrerviu că ar fi contactat în ianuarie un celebru YouTuber chinez care stătea în Statele Unite. În expunerea către acesta, care era în limba chineză, ea a explicat că:

  • guvernul chinez tocmai acoperea virusul COVID-19
  • exista deja transmiterea bolii de la om la om
  • există un „virus puternic mutant” care va deveni epidemie în curând
  • piața de fructe de mare din Wuhan și gazdele intermediare ale virusului erau doar o acoperire a originii virusului.

„Ultimul lucru este că acest virus nu provine din natură. Acesta provine de la Institutul Militar din China care a descoperit și deținut unele coronavirusuri rele numite CC45 și ZXC41. Pe baza acestui fapt, după modificări în laborator devine un virus nou”, a mai spus dr. Li-Meng Yan, potrivit The Science Times.

Viroloaga spune că raportul ei privind dovada originii bolii COVID-19 va putea fi înțeles de oricine

Ea a precizat că informațiile sale provin de la „CDC-urile (centrele pentru controlul bolilor n.r.) din China, de la medicii locali, de la medici și de la alte persoane din China”.

Când gazda emisiunii, Christine Lampard, a întrebat-o „De unde provine atunci (coronavirusul n.r.)”, dr. Yan a răspuns că provine din laboratorul din Wuhan controlat de guvernul chinez.

Din ianuarie și până când a trebuit să fugă din China, în aprilie, cercetătoarea a continuat să studieze virusul, a susținut ea. Dr. Li-Meng Yan a spus că intenționează să-și lanseze raportul despre coronavirus și că lucrează în acest sens împreună cu un grup de oameni de știință din SUA.

Pentru a demonstra clar că virusul a venit într-adevăr din laboratorul Wuhan, raportul ei științific va include secvența genomului virusului. Ea a explicat că secvența genomului unui virus este similară cu amprentele degetelor la oameni. Acest lucru va dovedi de ce coronavirusul a venit de la laboratorul din Wuhan și „de ce sunt singurii care au făcut-o”, a mai spus cercetătoarea.

Mai mult, ea a dat asigurări că „oricine, chiar dacă nu are cunoștințe de biologie, îl va putea citi, identifica și verifica singur”.

„Este crucial pentru noi să cunoaștem originea virusului”, a spus dr. Yan, adăugând că, dacă omenirea nu îl poate depăși, va fi „un pericol pentru viața tuturor”.

Când a fost întrebată dacă își face griji cu privire la siguranța ei, dr. Li-Meng Yan a spus că da, dar a adăugat: „Știu că trebuie să o fac pentru că eu sunt medicul, sunt omul de știință”.

Nu este prima dată când dr. Li-Meng Yan acuză Bijingul că a încercat să acopere originea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. În iulie, într-un interviu pentru Fox News a afirmat că autoritățile din China au știut despre noul coronavirus cu mult înainte să anunțe despre el și că, împreună cu OMS, au încercat să acopere răspândirea rapidă a COVID-19.

sâmbătă, 3 octombrie 2020

Stilul de viata care te poate mentine tanara ?








Potrivit unui studiu pilot facut public in septembrie 2013, schimbarile de dieta, exercitiile fizice, buna gestionare a stresului si sustinerea sociala pot conduce la prelungirea telomerilor (acele parti din cromozomi care cauzeaza imbatranirea).


Studiul a fost publicat online, in The Lancet Oncology si a fost realizat de oamenii de stiinta de la UC San Francisco si de la Institutul de Cercetare a Medicinii Preventive - un institut de cercetare non-profit din Sausalito, California. Cercetatorii au analizat efectul dietei si al stilului de viata asupra sanatatii si a aparitiei bolilor.


Telomerii sunt capsule protectoare, aflate la capatul cromozomilor, care stabilesc cat de repede imbatranesc celulele. Acestia reprezinta combinatii de ADN si proteine care ii ajuta sa ramana stabili si sa protejeze capetele cromozomilor. Pe masura ce telomerii devin mai scurti, integritatea lor structurala slabeste, ceea ce duce la imbatranirea accelerata a celulelor si la moartea lor.


In ultimii ani, scurtarea telomerilor a fost asociata cu o serie de boli, inclusiv cancer, accidente vasculare cerebrale, dementa, boli cardiovasculare, obezitate, osteoporoza sau diabet.


"Genele noastre, precum si telomerii nu reprezinta neaparat soarta noastra", spune Dean Ornish, profesor de medicina clinica, fondatorul si presedintele Institutului de Cercetare in Medicina Preventiva.


"Aceste descoperiri indica faptul ca telomerii ar putea fi prelungiti in masura in care oamenii isi schimba stilul de viata. Cercetarile indica faptul ca telomerii mai lungi sunt asociati cu mai putine boli si cu o viata lunga."


Vreme de 5 ani, cercetatorii au urmarit 35 de barbati bolnavi de cancer de prostata, in stadiu incipient, pentru a analiza relatia dintre schimbarile in stilul de viata, lungimea telomerilor si activitatea telomerazei. Noul studiu a fost conceput pentru a determina daca modificarile stilului de viata ar putea afecta activitatea telomerazei si lungimea telomerilor pe o perioada mai lunga de timp.


4 alegeri de viata care va pot mentine tineri


1. Dieta bazata pe plante (bogata in fructe, legume si cereale nerafinate si saraca in grasimi si carbohidrati rafinat)
2. Exercitii fizice moderate (mers pe jos 30 de minute pe zi, sase zile pe saptamana)
3. Reducerea stresului (intinderi usoare bazate pe tehnici yoga, exercitii de respiratie si de meditatie)
4. Suport social (prieteni, familie, sentiment de apartenenta la o comunitate)


Cercetatorii sunt de parere ca rezultatele nu pot fi limitate numai la barbatii cu cancer de prostata ci sunt susceptibile de a fi relevante pentru populatia generala. "Ne-am uitat la telomerii din sangele participantilor si nu la tesutul de prostata", a declarat Ornish.


Noul studiu este o continuare a cercetarilor anterioare (2008) care au realizat o analiza pilot similara, desfasurata pe o perioada de 3 luni, in care participanti au fost rugati sa urmeze acelasi program de stil de viata. Dupa trei luni, barbatii din studiul initial au prezentat o activitate a telomerazei semnificativ crescuta. Telomeraza este o enzima care reparara si prelungeste telomerii.


Concluzie: Schimbarile simple aduse stilului de viata pot creste speranta de viata. Dieta, exercitiile, reducerea stresului si mentinerea unei vieti sociale active formeaza cheia longevitatii. Modificari simple in stilul de viata pastreaza fiecare celula din corp mai tanara si prelungeste telomerii.


http://www.topexperti.ro/noutati/Stiluri-de-viata-care-te-mentin-tanara_1314

joi, 1 octombrie 2020

Cum ne invata natura sa levitam - Platforma antigravitationala inspirata de o insecta

                                     

Cine crede ca un astfel de vehicul poate exista ? Am sa va aduc niste argumente interesante.Un rus acum cativa zeci de ani, a creat o platforma antigravitationala pe baza energiilor cavitare sau undei de forma. Insecte care au in aripi anumite forme, spirale, care creaza capacitatea de teleportare a insectei, sau capacitati antigravitationale.
<<<<<Efectul cavitar si antigravitatia>>>>>

Viktor Stepanovici Grebennikov este un nume care nu mai necesita vreo prezentare; realizarile sale stiintifice de exceptie sunt binecunoscute in intreaga lume datorita internetului.
Realizarea sa cea mai celebra - si de necontestat - este platforma antigravitationala pe care savantul entomolog a construit-o si a folosit-o in secret.
Descoperirea efectului cavitar(efectul de forma) i-a fost oferita de insectele pe care le studia cu pasiune, mai exact de cuiburile de albine salbatice(galicte, halicte) si in 1983 a facut cunoscuta aceasta descoperire la o sedinta a Societatii Academiei de Stiinte a URSS, sectia Entomologie.Referatul se numea: “Zone biofizic active la cuiburile de albine, percepute de oameni si experiente de reproducere a lor in dispozitive artificiale”.
Desi studiile si lucrarile savantului nu pot fi contestate de nimeni datorita seriozitatii cercetarilor desfasurate de el in mediul stiintific academic din care facea parte, atunci cand a vrut sa publice in extenso rezultatele cercetarilor sale in cartea “Lumea mea”(aceasta carte poate fi descarcata accesand Lumea mea, zborul) cenzura l-a obligat sa scoata orice fel de precizari referitoare la platforma antigravitationala.
Asa incat nu apare nicaieri vreo documentatie privitoare la formele cavitare care produceau levitatia sau alte amanunte constructive asa incat inventia nu poate fi reprodusa.
Se pare ca au existat doua astfel de platforme, dar au disparut ambele.Probabil ca uzina unde Grebennikov si-a construit(in secret) platforma avea meseriasi destul de inteligenti care stiau totusi ce fac acolo, astfel ca insusi Grebennikov a constatat ca mai erau si alti “zburatori” cu platforme prin zona si nu numai la Krasnoobsk ci si in Belgia, exact in aceeasi perioada. Cert este ca platforma nu putea fi vazuta de pe pamant, nu prezenta fenomenul de inertie mecanica, era supusa influentei fenomenelor meteo si de alta natura(poate orgonica), prezenta importante distorsiuni temporale si nu putea fi prea complicata din punct de vedere constructiv deoarece a putut fi proiectata si construita de un entomolog(inteligent ce-i drept, dar fara nici o specializare in domeniul ingineriei).


Efectul cavitar (similar efectului de forma), efectul morfogenetic si probabil mai sunt si alte denumiri, poate fi studiat de fiecare pasionat acasa deoarece nu presupune echipamente complicate si se realizeaza cu materiale cat se poate de obisnuite, hartie, carton, lemn, etc.
Au trecut asadar aproape o suta de ani, de cand a fost inventata platforma. Cum credeti ca ar arata o astfel de platforma in zilele noastre ca vehicul ?. In momentul in care nu credeti in astfel de lucruri, nu credeti in anumite capacitati inerente ale omului. Bunaoara prin intermediul mintii se poate descarca tehnologie si din viitor, Insa nu prea e nevoie din viitor ,pentru ca noi suntem cu 50 de ani in urma in urma unor inventii. Ma refer la faptul ca deja detinem tehnologia STAR TRACK, dar prostimii nu este data decat tehnologie mult invechita