duminică, 25 iulie 2021

 În anii 1940-50 o lobotomie în tratamentul anumitor tulburări mentale era considerată ′′ Știință decontată ". Dacă un doctor ar fi pus sub semnul întrebării această procedură barbară ar fi fost considerat ignorant sau inadecvat.

De fapt, în 1949, inventatorul procedurii, doctorul Ant ónio Egas Moniz, a primit Premiul Nobel pentru descoperirea sa. Lobotomia era considerată Standard of Care, iar orice neurochirurg care nu efectuează această procedură acceptată ar fi fost considerat sub standard.
Privind înapoi acum, realizăm cât de ignoranți erau acești doctori și cât de periculoasă era această procedură. Mii de pacienți și-au distrus SINELE prin această procedură și au devenit docili, robotici, non-oameni
Deci, când auziți pe cineva spunând expresia ′′ Știință stabilită, amintiți-vă că Lobotomia obișnuia să fie asta. Când auziți pe cineva vorbind despre Standard of Care, dați-vă seama că asta se bazează adesea pe nicio cercetare semnificativă și bazată pe opiniile câtorva ′′ experți ′′ în domeniu.
Nu există Știință stabilită, totul ar trebui pus sub semnul întrebării și studiat.
Standard of Care este o paradigmă falsă care sugerează că știm totul despre un subiect pe care trebuie să-l știm și că acest model nu trebuie pus sub semnul întrebării.
Gândește, studiază, vizionează, cercetează, dezbatere; ne dăm seama din mers.