joi, 25 noiembrie 2021

 Cercetatorii au descoperit ca partea dinspre interior (trunchi) a scoartei copacului amazonian Pau d’Arco (Tabebuia Impetiginosa sau avellanedae) uneori denumit si lapacho, contine naftachinone, care sunt foarte puternice in lupta contra infectiilor. Se pare ca naftachinonlele omoara bacteriile si virusii.

In plus, testele de laborator au demonstrat ca Pau d’Arco are proprietati anti-fungale la paritate sau chiar mai puternice decat medicamentele de sinteza. Pau d’Arco este foarte eficient in tratarea infectiilor vaginale (cauzate de Candida) precum si infectiile fungale la laba piciorului.

Pau d’Arco s-a dovedit eficient si in multe cazuri de cancer si alte afectiuni cum ar fi bronsita cronica, sindromul de oboseala cronica. Dr. Daniel B. Mowry care a studiat Pau d’Arco afirma ca Pau d’Arco a produs vindecari de cancer fara efecte secundare.

Conform raportului Centrului Medical de la Universitatea din Maryland (SUA), exista acum o baza stiintifica confirmand folosirea traditionala a Pau d’Arco pentru: dureri, artrita, inflamatii ale prostatei (prostatita), disenterie, si diferite forme de cancer precum si in tratarea unor afectiuni mai rare cum ar fi: herpes simplex, boli parazitice cum ar fi schistosomiasis, bruceloza, inflamatia cervix-ului (cervicita) si de asemenea in tratarea vaginitei.

Actiunile produsului Pau d’Arco

  • Efect detoxifiant. Purifica organismul de metalele toxice, de particulele radioactive si de diferitele substante toxice.
  • Efete antifungale. Ataca fungusii ,precum si Candida. Ataca ,de asemenea si alti paraziti intestinali.
  • Efect vasodilatator. Incetineste procesele de ateroscleroza si reduce tensiunea arteriala. Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
  • Fortifica sistemul imunitar in cazul unui organism slabit (fortifiant general).
  • Mentine si imbunatateste elasticitatea epidermei si a tesuturilor.
  • Creste vitalitatea.
  • Are efect antioxidant.
  • Incetineste procesele de imbatranire.
  • Are efect antiviral si antifungic.
  • Regleaza metabolismul.
  • Amelioreaza procesele inflamatorii.
  • Efect analgezic.

Mai pe scurt, vedeti ce poate face Pau d’Arco:

  • omoara virusii;
  • omoara bacteriile;
  • omoara fungusii;
  • omoara parazitii;
  • omoara celulele de leucemie;
  • reduce inflamatia;
  • lupta contra radicalilor liberi;
  • reduce tumorile;
  • subtiaza sangele;
  • mareste imunitatea;
  • reduce durerile reumatismale;
  • stopeaza secretiile;
  • are usor efect laxativ.

miercuri, 24 noiembrie 2021

METODE PRACTICE DE OBŢINERE A "NORULUI" DE ELECTRONI


 Incă din cele mai vechi timpuri, yoghinii avansaţi au conceput o tehnică ceva mai simplă şi eficientă care îi permite în mod direct practicantului perseverent să obţină invizibilitatea, acţionând corespunzător asupra a doi centrii subtili de forţă ai fiinţei sale (MANIPURA CHAKRA principal şi SAHASRARA secundar).

 Această tehnică posturală yoghină oarecum simplă (dar care este păstrată STRICT SECRETĂ) este cunoscută sub numele de MANDUKA ASANA (Postura Broaştei) şi, dacă ea este practicată în mod consecvent cu o concentrare mentală fermă şi adecvată, face să devină complet invizibil corpul fizic al fiinţei umane, mai ales dacă aceasta realizează, în timp ce o exersează corect, procedeul de SAMYAMA descris în cadrul acestei lecţii.

 MANDUKA ASANA este cea de a 72-a postură din cele 84 de posturi YOGA (ASANA-e) secrete descrise în totalitate în textul INTEGRAL (NECENZURAT) al tratatului yoghin fundamental SHIVA SAMHITA. Din punctul de vedere al atitudinii corpului fizic, postura se aseamănă într-o oarecare măsură cu VAJRASANA.

 În cazul execuţiei corecte a lui MANDUKA ASANA, yoghinul se aşează la sol într-o postură oarecum exterior similară cu VAJRASANA. O diferenţă fundamentală în cazul realizării lui MANDUKA ASANA (Gestul Broaştei) este aceea că şezutul (fundul practicantului) trebuie să fie plasat cât mai la sol (pe cât posibil acesta trebuie să fie lipit complet de sol), fiind plasat atunci exact între tălpile picioarelor, ale căror DEGETE MARI TREBUIE ÎN MOD OBLIGATORIU SĂ SE ATINGĂ ÎNTRE ELE, iar coapsele şi, implicit, genunchii, se depărtează atunci cât mai mult. Mâinile, în cazul execuţiei lui MANDUKA ASANA sunt aşezate ferm, cu palmele orientate în jos pe genunchi, coloana şi spatele sunt menţinute cât mai drept, iar capul este, de asemenea, păstrat drept în prelungirea coloanei. Esenţiale în abordarea corectă a acestei posturi sunt trei aspecte: 1) unghiul cât mai larg (pe cât posibil cât mai obtuz) între genunchii picioarelor; 2) degetele mari de la picioare se ating între ele TOT TIMPUL; 3) şezutul este complot lipit de sol, fiind plasat între călcâie. Odată ce respectiva postură este cât mai corect abordată.

 Închidem ochii şi, după ce ne interiorizăm cât mai bine, ne focalizăm apoi ferm, simultan şi neîntrerupt atenţia asupra centrului de forţă MANIPURA CHAKRA principal şi SAHASRARA secundar. Conştientizăm apoi gradat cât mai clar cu putinţă emisia din ce în ce mai intensă de energie realizată de la nivelul centrului subtil de forţă MANIPURA CHAKRA care este asistată în mod specific de SAHASRARA şi totodată percepem intuitiv apariţia în jurul întregului nostru corp a norului subtil (eteric) care face cu putinţă, în fazele avansate de practică a lui MANDUKA ASANA, invizibilitatea totală a corpului nostru fizic.

Concentrarea mentală intensă realizată în principal asupra lui MANIPURA CHAKRA şi secundar asupra lui SAHASRARA va trebui să fie simultan însoţită. În acest caz, de vizualizarea mentală corespunzătoare a emisiei norului subtil (de culoarea şi consistenţa unui fel de NOR DE CEAŢĂ ÎNTUNECAT), precum o SUI GENERIS fântână arteziană, energia lui subtilă specifică fiind repartizată (răspândită) în jurul întregii noastre structuri fizice, vizualizată ferm şi CONTINUU în acele momente de noi ca fiind în întregime invizibilă pentru ochii celor din jur. Problema materializării norului subtil (eteric) pentru realizarea stării de invizibilitate poate fi abordată şi din perspectiva altor metode, care - în tradiţia ocultă - sunt prezentate gradat, practicantul trebuind atunci să se plieze lor întocmai, dând permanent dovadă de perseverenţă. Ca element general valabil, trebuie menţionat faptul că procedeul respectiv este bine să fie executat într-o cameră izolată în care ferestrele sunt astupate iar lumina din interiorul ei nu este prea puternică sau în care cel mai bine este  ca intensitatea acesteia să poată fi reglată după necesităţi.

 În această direcţie, s-a constatat că cea mai potrivită intensitate a luminii pentru astfel de experienţe este cea care, prin intensitatea ei, corespunde cât mai bine culorii predominante şi manifestării luminii din perioada apusului de soare. De asemenea, este bine să avem în vedere faptul că încăperea în care practicăm tehnica de realizare a stării de invizibilitate trebuie să aibă, cel puţin unul dintre pereţi complet gol şi, dacă este cu putinţă, este bine să existe posibilitatea de a pătrunde printr-o uşă ce se află în respectiva cameră, într-o altă cameră alăturată de aceasta care este întunecată. În sfârşit, deoarece experienţa invizibilităţii corpului nostru fizic comportă un caracter cu totul special, este necesar, pe parcursul efectuării ei, să evităm orice companie, indiferent dacă cel care vrea să ne asiste este sau nu este yoghin.

 Aceste aspecte indicate anterior, fiind cunoscute şi respectate cu stricteţe, se poate trece la etapa a doua a acestui procedeu în care, după ce ne aşezăm într-o postură yoga cât mai confortabilă (cel mai bine dacă putem în MANDUKA ASANA (Postura Broaştei) sau, dacă nu, măcar în VAJRASANA), ne focalizăm apoi ferm şi pe cât posibil neîntrerupt privirea într-un singur punct din cameră. Respectarea acestei indicaţii este absolut necesară pentru ca astfel norul subtil (eteric) să poată lua gradat formă în zona spre care ne îndreptăm şi ne menţinem cât mai nemişcată privirea. Dacă însă atunci privirea ne va fugi aproape tot timpul dintr-un loc în altul, iar mintea nu va fi suficient de concentrată, norul subtil (eteric) pe care urmărim să-l manifestăm nu va putea să fie materializat. Efectul unei atenţii şi concentrări precis şi ferm direcţionale este, aşa cum fiecare va putea să-şi dea singur seama, cumulativ. Prin urmare, cu cât vom privi mai intens şi un timp mai îndelungat spre acelaşi punct, conştientizând simultan angrenarea în această manifestare a NORULUI a activităţii centrilor de forţă MANIPURA CHAKRA principal şi SAHASRARA secundar, cu atât mai clar şi mai evident va deveni, la un moment dat, norul subtil (eteric) pe care urmărim să-l manifestăm datorită rezonanţei pe care o realizăm neîntrerupt întrucât acesta (norul subtil) reprezintă, în fapt, un fenomen subtil paranormal - altfel el nu ar putea ascunde propriul nostru corp fizic de privirile celor din jur, făcându-l invizibil - trebuie să aplicăm totdeauna cu tenacitate în timpul realizării acestui procedeu, câteva din principiile de bază care deja au fost prezentate. Astfel, mai ales atunci, este necesar mai întâi să defocalizăm privirea sau, cu alte cuvinte, să privim oarecum dincolo de orice obiect din imediata noastră apropiere, ca şi cum am urmări să observăm ceva aflat la o foarte mare depărtare. O astfel de orientare consecventă a privirii este numită de către yoghini "percepţie vizuală pasivă" şi ea conferă, printre altele, o acuitate sporită a ochilor faţă de atunci când aceştia sunt în mod obişnuit activi. Printr-o asemenea uşoară defocalizare a ochilor (a cărei descriere a fost deja realizată anterior), abilitatea noastră de a percepe norul subtil (eteric) va creşte astfel considerabil. Din acelaşi motiv, cel puţin în unele momente, persoanele care poartă ochelari simt nevoia să îi dea spontan la o parte, preferând defocalizarea privirii, iar altele aplică în mod consecvent aceeaşi metodă pentru a putea vizualiza cât mai clar aura.

 Unul dintre eminenţii ocultişti contemporani, SPENCER LEWIS sugerează suplimentar ca ochii să fie pe jumătate închişi atunci când defocalizăm privirea în vederea perceperii aurei. De asemenea, având în vedere faptul că uneori atenţia ne poate fi atrasă foarte repede de orice obiect care se interpune în calea axei vizuale a ochilor noştri, este foarte bine să ne îndreptăm atunci privirea spre ceea ce nu prezintă o prea mare importanţă pentru percepţia mentală, cum ar fi, de pildă, un perete gol de culoare albă sau, dimpotrivă, un perete având o culoare ceva mai întunecată (spre exemplu gri). Unii practicanţi yoga obţin rezultate notabile atunci când urmăresc să vizualizeze norul subtil (eteric) care îi înconjoară privind (în mod defocalizat) spre o suprafaţă plană întunecată. Materializarea norului subtil (eteric) din jurul nostru se va dovedi însă aproape fără nici un folos dacă noi nu vom percepe clar şi nu vom conştientiza cât mai bine prezenţa lui ca atare.

 Tocmai de aceea, defocalizarea privirii în cazul acestui procedeu este esenţială în practica cu succes a acestei metode. Este de asemenea foarte bine ca, în timpul acţiunii de materializare a norului, să emitem simultan, mental, 57 continuu MANTRA "RAM" (care este sunetul "sămânţă" caracteristic planului energetic subtil de conştiinţă de la nivelul lui MANIPURA CHAKRA), mentalizând în acelaşi timp cât mai clar şi pregnant cu putinţă reunirea creatoare şi armonioasă a dualităţilor din Macrocosmos, care să poată da atunci naştere, prin rezonanţă interioară, manifestării (prin REZONANŢĂ) a norului subtil (eteric). 

Trebuie să înţelegem, de asemenea, că rezultatele cele mai spectaculoase în cazul acestui procedeu secret nu apar imediat, fiind adeseori posibil să repetăm tehnica chiar de zeci de ori până la obţinerea primelor rezultate cât de cât semnificative. Problema de importanţă majoră este nu cea de a produce norul subtil (eteric) ci de a conştientiza cât mai bine şi de a recunoaşte faptul că producerea lui prin REZONANŢĂ (sau materializarea acestuia) are loc prin aplicarea corectă şi consecventă a acestei metode.

 Uneori, fiind ferm concentraţi, vom remarca slabe unduiri ale aerului, întocmai ca atunci când valurile de căldură joacă deasupra solului în timpul verilor fierbinţi. Aceste uşoare valuri se manifestă ATUNCI mai ales în zona punctului EXTERIOR fixat ferm şi continuu de privirea noastră, dar ATENŢIE! nu vă lăsaţi păcăliţi fiindcă ele nu reprezintă norul subtil pe care urmărim să-l creăm ci, aşa după cum precizează şi SPENCER LEWIS, sunt doar semnele prevestitoare ale unei vagi decolorări ale atmosferei înconjurătoare.

 Dacă atunci se utilizează ca fundal al privirii un perete alb, norul subtil (eteric) va fi perceput din ce în ce mai clar precum o umbră foarte slabă de culoare diafan albăstrie, care în unele situaţii poate chiar să nu fie perceput aproape deloc de privirea noastră, dacă aceasta nu este corect şi continuu defocalizată. 

Totuşi, ca element suplimentar şi totodată ca dovadă sigură a perceperii norului este faptul că ATUNCI (ÎN MOMENTUL "MATERIALIZĂRII" LUI) tot ceea ce se află în SPATELE LUI în zona acestuia va fi parţial sau TOTAL estompat, fiind brusc ascuns privirii noastre. După ce, gradat, se obţin rezultate notabile în acest sens, se poate trece la amplificarea şi creşterea (MĂRIREA PRINTR-O SUI GENERIS MULTIPLICARE) norului efectiv urmată ulterior de mutarea şi aducerea acestuia în jurul propriului nostru corp fizic. Acest aspect poate fi realizat în multiple moduri. Tradiţia budistă secretă vorbeşte, de pildă, despre unii adepţi avansaţi care realizau gradat concretizarea norului eteric (care le acoperea tot corpul fizic) utilizând cu succes o anumită mişcare ritmică a mâinilor, în acel caz, modul de a proceda este următorul: 

se ţin mâinile relaxate cu palmele (PARALELE) desfăcute, la nivelul pieptului, cam la o distanţă de aproximativ 45-50 cm una de cealaltă şi apoi se apropie încet, conştientizând angrenarea activării la unison a celor doi centri de forţă MANIPURA CHAKRA principal şi SAHASRARA secundar, mentalizând totodată cu putere şi constant faptul că astfel este comprimată materia eterică specifică care urmează să faciliteze formarea şi creşterea norului respectiv. De fapt, fiecare yoghin ştie că, din punct de vedere fizic, atunci nu se strânge şi nu se apucă aparent nimic cu mâinile, mişcarea ritmică a acestora de apropiere şi de depărtare efectuându-se în ritmul în care cântă un acordeonist la instrumentul său. 

Unele persoane care au o mare încredere în puterea lor de a "MATERIALIZA" astfel NORUL ETERIC obţin rapid rezultate deosebite utilizând această metodă, altele preferă însă tehnica progresivă bazată pe fixarea fermă şi continuă a privirii asociată simultan cu angrenarea forţei voinţei. După ce am sesizat apariţia în mod indubitabil a norului într-un loc anume, ne vom îndrepta apoi ochii spre o altă zonă a camerei şi vom lăsa energia subtilă să se adune şi să se focalizeze acolo în spaţiu (pentru a genera o altă MATERIALIZARE a unui alt NOR ETERIC), iar apoi vom reveni cu privirea către centru, acolo unde deja am remarcat că se formează norul principal. URMĂRIND şi TOTODATĂ VRÂND ÎN MOD FERM, CU PUTERE, în acelaşi timp, ca energia specifică focalizată în celelalte părţi ale camerei (sub forma unor NORI ETERICI) să se alăture prin fuziunea şi însumare energiei specifice deja focalizată în PRIMA FAZĂ în NORUL ETERIC principal.

 În continuare, putem privi apoi deasupra norului şi apoi dedesubtul lui, concentrându-ne în mod corespunzător pentru ca energia subtilă de deasupra NORULUI ETERIC să se adauge, pentru a-l mări, energiei norului însuşi, în mod asemănător vom  proceda apoi cu energia subtilă de dedesubtul norului şi, de asemenea, cu cea din celelalte părţi ale acestuia (respectiv lateral stânga şi lateral dreapta).

 Un aspect foarte important în derularea acestui proces este faptul ca implicarea noastră în actul constant volitiv să nu determine aproape deloc un efort anume la nivelul globilor oculari şi este, prin urmare esenţial ca voinţa noastră să fie în întregime angrenată la nivel mental, deoarece este necesar ca ochii să rămână pe întreaga durată a acestui procedeu cât mai pasivi şi relaxaţi. După ce în final vom dobândi succesul în formarea menţinerea şi amplificarea norului subtil (eteric), vom remarca la un moment dat faptul că el are o tendinţă naturală de a se dispersa mai ales către toate colturile camerei, ceea ce ne va arăta că el (NORUL) respectă legile termodinamicii.

 Dacă vom lăsa acest proces să se manifeste astfel, vom constata că energia specifică a norului se va distribui în mod uniform în spaţiul camerei, dispersia energiei sale constitutive luând forma unui SPIN (adică a unui gen de rotaţie care evidenţiază un moment cinetic care este propriu atât electronului cât şi oricărei alte particule elementare); Această mişcare de dispersie (SPIN) va trebui să fie imediat contracarată printr-un alt SPIN de tip opus (CARE EVIDENT CĂ VA TREBUI SĂ AIBĂ PRIN URMARE O MIŞCARE INVERSĂ CA SENS FAŢĂ DE SENSUL PE CARE ÎL VOM OBSERVA LA PRIMUL SPIN) dacă urmărim să păstrăm nealterată concretizarea şi unitatea norului în vederea obţinerii invizibilităţii.

 Spinul care dispersează energia specifică a norului are (aşa cum vom putea să remarcăm atunci) SENSUL DE ROTAŢIE AL ACELOR DE CEASORNIC (YIN, (-)) şi el va trebui să fie contracarat de un spin care va avea un SENS DE ROTAŢIE INVERS ACELOR DE CEASORNIC (YANG, (+)). Din momentul în care este declanşată acţiunea de contracarare, în loc să devină tot mai mare şi mai dispersat, norul va avea tendinţa să se micşoreze, să se strângă şi să devină din ce în ce mai dens. Tocmai de aceea, cel mai bine este să se combine imediat acţiunea de contracarare prin angrenarea unui spin în sens invers acelor de ceasornic (YANG) cu acţiunea de colectare (prin angrenarea şi menţinerea unui proces de REZONANŢĂ) a energiei subtile specifice la nivelul norului propriu-zis.

 Dacă se persistă o anumită perioadă de timp în menţinerea acestui proces. NORUL respectiv poate deveni foarte dens, acesta fiind de altfel şi unul dintre secretele fundamentale ale materializării diferitelor obiecte care este cunoscut de mii de ani doar de yoghinii avansaţi. Densitatea din ce în ce mai mare a norului eteric "materializat" poate de asemenea ascunde complet privirilor, chiar şi surse luminoase foarte puternice. Savanţii şi astronomii contemporani sunt de părere că galaxiile (incluzând-o şi pe cea în care ne aflăm noi) se formează într-un mod asemănător, pornindu-se mai întâi de la nebuloasele din spaţiul cosmic şi continuând apoi cu rotaţia unor gigantici nori de gaze şi materie interstelară până când acest proces determină la un moment dat, condensarea acestor NORI gigantici sub forma sorilor şi a planetelor care fac să se nască atât sistemele solare, cât şi alte formaţiuni cosmice cunoscute.

 Odată ce NORUL a fost bine format şi este constant alimentat cu energie subtilă corespunzătoare, ultima etapă, care este de fapt şi cea care ne încununează reuşita, constă în a-1 atrage (pe NOR) către corpul nostru fizic şi a-l face să ne înconjoare, cuprinzându-ne în întregime astfel propriul nostru corp fizic, astfel încât acesta să devină TOTAL invizibil privirilor celor din jur. Pentru a ajunge la această uluitoare performanţă, 

NORUL trebuie să fie suficient de mare şi de DENS astfel încât el să ne cuprindă complet corpul fizic, iar apoi noi trebuie să urmărim ferm şi cu o suficient de mare INTENSITATE să atragem către noi norul astfel încât acesta să vină spre noi şi apoi să ne acopere în totalitate. Dacă vom observa la NORUL care atunci „ne îmbracă” o anumită tendinţă către strălucire, va trebui să ne modulăm voinţa şi să-i determinăm CONSTANT o culoare neutră, care cel mai preferabil, trebuie să fie întocmai ca aceea a mediului înconjurător.

Deşi acest aspect apare destul de rar (după ce a fost suficient de bine „materializat” NORUL), totuşi el a fost remarcat cu precădere de către unii iniţiaţi în această mare taină, din antichitate, fiind denumit în unele tratate secrete "MAREA LUNARIA", datorită 59 intensităţii cu care strălucea norul. Dacă totuşi se obţine un astfel de rezultat (NEDORIT!), va trebui să-l suprimăm CÂT MAI REPEDE prin propria noastră forţă a voinţei, deoarece strălucirea norului (care reprezintă de fapt un incident "tehnic") nu ne poate ajuta în nici un caz să obţinem invizibilitatea. 

Când, în sfârşit, considerăm că am realizat CU ADEVĂRAT invizibilitatea corpului nostru fizic, este cel mai necesar să folosim - pentru verificarea acestei stări extraordinare (de INVIZIBILITATE) - o oglindă suficient de mare, plasate cam la aproximativ 2 m în faţa noastră, pentru a face cu putinţă oglindirea întregului corp fizic în cadrul ei. Dacă, după ce am format norul de materie subtilă eterică şi ne am înconjurat complet cu aceasta corpul fizic, observăm că nu mai există ABSOLUT DELOC nici cea mai mică reflexie a acestuia în oglinda pe care o folosim pentru VERIFICARE, atunci aceasta înseamnă că am obţinut ÎNTR-ADEVĂR rezultatul scontat, ori, cu alte cuvinte, starea de DEPLINĂ invizibilitate a corpului nostru fizic.

 În primele faze ale acestei reuşite, mai ales, nu este absolut deloc indicat (BA CHIAR NE ESTE STRICT INTERZIS!) să chemăm prietenii sau membrii familiei în camera noastră pentru a verifica pe ei efectele experienţei, pentru a nu da naştere la situaţii penibile sau chiar la unele stări de şoc (CU URMĂRI PSIHO-MENTALE IMPREVIZIBILE) pentru aceştia. Un alt efect direct (APROAPE CU MULT MAI EXTRAORDINAR AM PUTEA SPUNE DECÂT INVIZIBILITATEA) al producerii şi menţinerii în jurul corpului nostru fizic a norului subtil (eteric) este, SIMULTAN cu aceasta, apariţia şi menţinerea stării de DEPLINĂ INVULNERABILITATE a corpului fizic. 

În situaţii foarte primejdioase pentru yoghinii iniţiaţi în această tehnică secretă, atunci când integritatea corpului lor fizic era ameninţată, atât marii yoghini cât şi unii rari iniţiaţi ori anumiţi ocultişti eminenţi făceau curent apel la o astfel de tehnică, care în prealabil fusese exersată îndelung şi era stăpânită foarte bine (fiind deja adusă în faza de MĂIESTRIE). În această direcţie, faimoasa femeie şi ocultistă Helena Blavatsky scria: "Fluidul subtil specific eteric şi astral poate fi cumulat şi condensat într-o manieră secretă în jurul corpului fizic astfel încât să formeze în final un înveliş perfect elastic şi totodată absolut impenetrabil, care îi conferă în totalitate INVULNERABILITATEA pentru orice obiect fizic, indiferent de forţa şi viteza cu care acesta l-ar putea izbi.



 

Extractul de sâmbure de grapefruit



Un singur produs la început, pentru că ne-a ajutat enorm de mult în familie, cu cei 3 copii ai mei 🥰

V-am scris o liturgie despre produsul respectiv, pentru că am testat-o timp de 20 de ani deja prin familia mea.🥰

EXTRACTUL DE SÂMBURE DE GRAPEFRUIT ne-a fost de ajutor în problemele următoare:

👉ciupercă de piele / 2 picături pe partea infectată, după 2-3 administrări a dispărut de tot

👉mătreață / 10 picături în șampon, după 3-4 administrări nu s-a mai văzut

👉crusta de lapte la bebeluși (dermatită seboreică infantilă) / după 3 luni de a folosi tot feluri de uleiuri, creme, o dată i-am pus de căpușor. A doua zi nici nu se vedea urma. Nu am frecat, nu am făcut nimic în special, numai am întins extractul. În cazuri extreme sau la începutul crustei se folosește cam o săptămână/10 zile max, cu efect extraordinar.

👉erupție în jurul gurii la micuță (cred că de la mâncare) / înainte de somnul de amiază i-am întins câteva picături pe față, iar erupția a dispărut în cam 2 ore, până ce s-a trezit din somn.

👉durere de măsea/ câteva picături pe măseaua afectuată, durerea a trecut instantaneu iar inflamația s-a vindecat de tot după câtiva administrări

👉tartar pe dinți / la fiecare spălare pun 2-3 picături pe peria de dinți, să nu mi se inflameze gingia, dar după cam 2 săptămâni am observat că tartarul de pe dinte mi-a dispărut de tot.

👉arsură / am administrat câteva picături pe arsură, chiar pe loc se vedea cum se retrage și nu s-a inflamat deloc.

👉scurgere intimă / aplicat local are efect instantaneu, iar cu irigare problema s-a vindecat în câteva zile. Este recomandat administrarea și la partener (spălarea părții intime cu apă+20 de picături grape)

👉răni tăiate, deschise / câteva picături pe rană, pielea se retrage instantaneu, sângerarea se oprește pe loc.

👉negi de origine virală / administrarea extractului nediluat de mai multe ori pe zi, în câteva zile chiar pică de la sine și nici nu mai reiese.

👉coșuri / administrare nediluată, efectul se vede în câteva ore.

👉tuse asmatice / administrarea în aerosol (dacă e recomandat de doctori), după tratament tusa nu a revenit pentru mai multe ore.

👉durere de gât, faringită / administrare nediluată, câteva picături chiar în gât, durerea trece pe loc iar cu tratament, faringita se vindecă fără alt medicament.

👉fundic roșu la bebe / administrare nediluată, retrage problema chiar în câteva ore.

👉fetița mea de 3 ani a fost diagnostizată cu amigdalită în ianuarie, dupa 4 zile petrecute la buni'. Educatoarea ei m-a sfătuit să nu-i dau augmentinul sfătuit de dr.-ța de familie, ci să încerc extractul măcar pt. o zi. I-am dat 3x20 de picături și febra nu i s-a ridicat, deci am continuat fără antibiotice sintetice, numai cu grape. A treia zi am vizitat doctorița - nu-i venea să creadă că nu am folosit augmentinul, grapeul avănd aceeași efect. A cerut și ea una 🙂

👉pișcătura de viespe, urzică, țânțari - mâncărimea trece pe loc, nu se mai umflă, extraorinar de important în timpul verii, la excursii...

👉nou născutul a primit atb după naştere după care i-a ieşit candidoza. Am consultat cu doctori naturişti, şi ei mi-au recomandat administrarea grapeului, 1pic/1kg pe zi. Candida i-a trecut în 2 săptamani, şi el este primul meu copil din 3 fără colici. Extraordinar. Am întrebat sponzorii mei, dacă are vreo legătură, şi mi-au spus da, ei chiar recomandă pt sugari, 1-2 picături pe zi. Sper să folosească şi pt alţii, că ştiu care-i diferența între un copil cu colici şi un copil fără colici 🙂

👉şi cea mai mare surpriză - am născut al treilea copil (natural) de câteva săptămâni. Din păcate mi-au făcut epizitomie din nou, care m-a durut rău, dar hemoroida era şi mai rău (stiţi şi voi). Deci a doua zi am încercat să pun grape pe rană şi din fericire a ajuns un pic şi pe hemoroidă. Nu m-am gândit, că v-a face orice - dar hemoroida a început să mi se retragă instantaneu. Chiar am simţit cum se vindecă şi după câteva ore chiar a trecut de tot. 

Şi atunci am crezut, că este o coincidenţă norocoasă, dar am povestit despre întâmplare şi au încercat şi alţii de atunci cu probleme similare - şi iată că şi lor le-a fost de ajutor. Poate nu s-au vindecat chiar în căteva ore, căci cele cronice se vindecă mai greu, dar toţi au simţit diferenţa. Deci eu recomand ca la orice problemă încercaţi grapeul, că dacă şi pe mine poate să mă surprindă după 11 ani de folosire, o să vă surprindă şi pe voi! Singurul loc unde nu se poate administra sunt ochii... În afară de asta fiţi exploratori 🙂

Etc ....


Să fiu sinceră, noi nu folosim extractul pentru întărirea sistemului imunitar, pentru că nu este necesar. Ce administram noi sunt vitamine: C și D+K, iar grapeul este folosit în cazuri necesare, dar multe mămici m-au căutat cu probleme severe la copii, care primeau tratamente antibiotice chiar din 2 în 2 săptămâni. În aceste cazuri un tratament mai îndelungat de grape a rezolvat problema, copiii nu au contractat doar boli minore pe tot cursul iernii, tratabile fără antibiotice sau alte medicamente sintetice.


Alte posibilități de administrare:

👉Diaree virală, vindecarea aftei și a ulcerațiilor minore, contribuie la tratamentul tartarului, cariilor, respirației urât mirositoare. Efect benefic în îndepărtarea micozelor de pe piele, poate ajuta la îndepărtarea păduchilor din păr, este un ajutor rapid în cazul balonării.
Se poate folosi pt. aromaterapie, inhalări, gargară, amestecat în creme tratează exeme, erupții infecțioase a pielii. Se poate utiliza și la dezodorizarea picioarelor, părților intime, dezinfectarea subrațului.

👉Funcționează și ca dezinfectant general în gospodărie / noi avem adăugat în săpunul lichid, șampon. Cu ea se sterilizează alimente (carne, fructe) și multe doamne îl utilizează și la conservarea legumelor și fructelor.

Deci utilizarea extractului este foarte diversă, toată lumea găsește modul preferat pentru familie. La familii cu copiii mici și sugari este obligatoriu, extractul fiind aproape singurul "tratament" administrabil cu siguranță (naturală) la sugari, începând din prima zi a vieții!!!


Am conservat gem de caise cu extract de sâmbure de grapefruit vara trecută :D Acum am ajuns cu bebe la diversificare şi am desfăcut gemul - este în stare perfectă :D Sunt foarte bucuroasă!!! Fără zahăr, fără alte chestii - numai o picătură din extract la fiecare dl de gem, şi dunst uscat :) Ieftin şi mai ales sănătos!!! 

CITROMICINA (extract glicerinic din sâmburi de grepfruit) 



Preţ: 100 ml -120 lei



Extractul obţinut din seminţele acestui fruct poate fi considerat, fără exagerare, cel mai puternic antibiotic şi antiviral al momentului.
Grepfruitul a apărut pe Pământ cu doar câteva secole în urmă, prin încrucişarea a doi pomi fructiferi: portocalul şi pomelo. Din "povestea de dragoste" a celor doi s-a născut o specie nouă de pom fructifer, nu prea înalt (în mod curent, atinge între 5 şi 7 metri înălţime), cu fructe mari, parfumate, colorate în galben şi roşu-portocaliu. Abia prin anul 1856, un savant a descoperit că, de fapt, grepfruitul este o nouă specie, şi a numit-o ştiinţific Citrus paradisi. Un secol după aceea, un specialist în... fizică nucleară, dr. Jacob Hairich, a muşcat un sâmbure de grepfruit, iar gustul amar, intens, simţit în acel moment, l-a intrigat atât de tare, încât l-a determinat să studieze în amănunţime substanţele pe care această sămânţă le conţine. Iar rezultatele cercetărilor sale au uluit şi continuă să uluiască şi în prezent lumea ştiin­ţifică.
Un univers într-o sămânţă- Seminţele de grepfruit
Seminţele sunt cea mai importantă şi totodată cea mai fascinantă structură din lumea plantelor. Un sâmbure, infim în aparenţă, conţine în el tot ceea ce este nevoie pentru a da naştere unui arbore falnic sau pentru a asigura continuitatea unei întregi specii, vreme de milioane de ani. Această imensă forţă, prezentă în fiecare sămânţă, este păzită cu străşnicie de substanţe încă foarte puţin cunoscute, care au rolul de a alunga sau distruge toţi dăunătorii, de la viruşii microscopici şi până la insecte. Iar grepfruitul pare să fi găsit reţeta perfectă pentru a se proteja. El conţine:- substanţe aromatice care alungă insectele şi distrug animalele inferioare (protozoarele);- pigmenţi (flavonoide) care distrug bacteriile, ciupercile parazite şi viruşii, inhibă dezvoltarea unor formaţiuni tumorale;- substanţe amare, care stimulează imunitatea, reglează metabolismul zaharurilor şi al grăsimilor. Din cunoştinţele actuale, complexul de substanţe extras din seminţele de grepfruit este antibioticul cu spectrul cel mai larg din lume, pentru că distruge nu mai puţin de 800 (!) de tulpini de bacterii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteză. (În momentul de faţă, este cunoscută o singură bacterie - Pseudomonas aeruginosa - care poate rezista la acest antibiotic.) În plus, sâmburii de grepfruit, odată ajunşi în organismul uman, au un efect de anihilare a toxinelor, ajută la scăderea colesterolului şi a glicemiei, stimulează imunitatea etc.

Mod de administrare
În terapie, se folosesc atât seminţele de grepfruit, cât şi membranele (pieliţele) care le înconjoară şi le protejează în interiorul fructului, ambele fiind foarte active din punct de vedere terapeutic. Prepararea şi administrarea lor nu este, însă, un lucru uşor. De ce? Pentru că nu există nici un solvent care să extragă toate principiile active din grepfruit. Pigmenţii şi substanţele amare sunt solubile în apă ori alcool, în timp ce substanţele aromatice pot fi extrase numai în uleiuri. Din aceste motive, există doar două forme de administrare, ce pot cuprinde - nu în aceeaşi măsură - toate principiile active:
Pulberea- sâmburii de grepfruit şi membranele uscate se pun într-o piuă (mojar), unde se fărâmiţează manual. Râşniţa electrică nu se poate folosi, întrucât substanţele uleioase conţinute de sâmburi nu permit măcinarea. Imediat după obţinere, o linguriţă de pulbere se amestecă cu trei linguriţe de miere. Din pasta astfel obţinută se ia câte o linguriţă, de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol.
Extractul glicerinat- Este cel mai puternic preparat obţinut din grepfruit. Se prepară pe cale industrială, prin folosirea unui amestec de glicerină, apă şi alcool, pentru a dizolva toate tipurile de substanţe active din seminţele fructului. Acest extract este un lichid cu miros plăcut, de citrice, cu o culoare portocalie intensă şi un efect antibiotic, antiviral şi antifungic foarte puternic. Cu condiţia ca extracţia să fi fost făcută cu ingrediente biologice, acest produs se poate folosi şi intern.

Tratamente interne cu seminţe de grepfruit:
Răceli şi gripe- de la primele simptome ale infecţiei gripale, se administrează extractul de grepfruit: adulţii vor lua câte 10-15 picături în apă, în timp ce copiilor peste 2 ani le vor fi administrate 3-5 picături. Doza se repetă la fiecare 4 ore, până la completa eliminare a bolii. Studii făcute în Statele Unite arată că seminţele de grepfruit blochează replicarea unor tulpini de viruşi gripali, stopându-le astfel evoluţia, dar cel mai important efect al acestui remediu este că previne complicaţiile gripei, în special cele bronho-pulmonare şi ale căilor respiratorii superioare. În cazul gripelor care debutează cu dureri de gât puternice, se dizolvă 10-15 picături de extract glicerinat în 100 ml de apă călduţă, apoi se amestecă bine, iar cu soluţia rezultată se face gargară, în mai multe reprize.
Nefrite şi cistite- Extractul de grepfruit distruge, practic, toate tipurile de bacterii care produc infecţii reno-urinare, de la E. coli până la stafilococul auriu, incluzând şi tulpinile de bacterii rezistente la antibioticele obişnuite. În cazul cistitelor cronice, cura durează 3-6 săptămâni, timp în care se iau câte 15 picături, de 3-4 ori pe zi. Pe timpul tratamentului, se renunţă la alimentele care conţin zahăr şi amidon rău, dar vor fi consumate cât mai multe alimente bogate în clorofilă.
În bolile renale, efecte foarte bune are şi extractul de seminţe de grepfruit administrat în sucul proaspăt stors din pulpa acestui fruct. Sucul de grepfruit alcalinizează pe termen scurt urina, ceea ce face mai eficientă acţiunea antibiotică a seminţelor. Apoi, combinaţia suc de pulpă + extract glicerinat previne formarea calculilor (pietrelor) la rinichi, fiind recomandat inclusiv persoanelor deja operate de calculoză, pentru prevenirea recidivelor.
Bronşita recidivantă, pneumonia şi tuberculoza- se iau câte 10-20 picături de extract de sâmburi de grepfruit, înainte de fiecare masă. Tratamentul durează 40 de zile, după care se face o pauză de 14 zile, apoi se poate relua. Bacteriile rezistente la antibiotice sunt, de regulă, foarte sensibile la extractul de seminţe de grepfruit, dar pentru a învinge complet boala, au nevoie şi de ajutorul sistemului imunitar. Din acest motiv, în completarea tratamentului cu acest remediu, se vor lua oligoelemente (zinc şi seleniu, împreună cu vitamina C), se vor face aromatizări cu uleiuri volatile (ulei din coajă de grepfruit, din fructe de cuişoare şi din frunze de arbore de ceai).
Pesticide, metale grele- s-a demonstrat, prin studii de laborator, că extractul de seminţe de grepfruit inhibă acţiunea nocivă a multor ierbicide, insecticide sau fertilizatori care ajung, din păcate, în alimentele sau apa pe care le consumăm. Din acest motiv, curele de 2-3 săptămâni cu seminţe de grepfruit au un efect detoxifiant excelent, în cazul persoanelor care trăiesc în mediu poluat sau care consumă hrană de tip industrial. Interesant este că, în seminţele de grepfruit, se află în mod natural şi cantităţi infime de compuşi ai acidului cianhidric. Aceşti compuşi se află în cantităţi atât de mici, încât nu au niciun efect nociv asupra organismului uman, în schimb, ajută la solubilizarea şi la eliminarea din organism a unor metale grele sau radioactive, cum ar fi plumbul, mercurul, cadmiul, radiul, cesiul, stronţiul etc. Pentru eliminarea de metale grele, extractul de seminţe de grepfruit (din care se iau 40 de picături pe zi) se foloseşte în combinaţie cu zeolitul silicic sau cu o cură cu clorofilă. Tratamentul este deopotrivă eficient pentru oameni şi animale.
Paraziţi şi infecţii digestive - unul din motivele pentru care grepfruitul este inclus în trusa de prim ajutor naturist este efectul său foarte puternic şi rapid în infecţiile digestive. Încă de la primele semne ale acestora (diaree, febră, spasme digestive), se iau câte 10 picături de extract, din patru în patru ore. Ulterior, pentru stabilizarea tranzitului intestinal, se va lua cărbune medicinal (2-3 linguri pentru un adult, şi jumătate din cantitate pentru copii) sau varianta sa mai puternică: cărbunele activ.
În cazul infecţiilor cu protozoarul Giardia, se recomandă curele de 6 săptămâni cu extract de seminţe de grepfruit, din care copiii vor lua câte 3-9 picături, de patru ori pe zi, iar adulţii câte 10-20 de picături, de patru ori pe zi.
Micoze:- În candidoza bucală se fac, de trei ori pe zi, clătiri ale gurii cu 100 ml de apă distilată, în care s-au dizolvat 30 de picături de extract de seminţe de grepfruit.
- În candidoza digestivă se recomandă curele interne cu acest extract, din care se iau câte 10-15 picături, de 2-3 ori pe zi. O cură durează 3-4 săptămâni.
- Contra micozei pielii capului se fac frecţii cu soluţia obţinută din două linguri de apă, în care se pun 30 de picături de extract de seminţe de grepfruit. Suplimentar, se pun în şamponul sau în gălbenuşul de ou cu care ne spălăm pe cap, câte 10-20 de picături din acest extract.
- În candidoza vaginală se face tratamentul intern cu seminţe de grepfruit, recomandat în cazul candidozei digestive. Suplimentar, se fac spălături săptămânale, cu o soluţie obţinută din 30 de picături din acest extract, dizolvate în 150 ml de apă.
Infecţii ale pielii- extractul de grepfruit este folosit ca dezinfectant, atât în tratamentul rănirilor accidentale, cât şi al infecţiilor cronicizate, rezistente la tratamentele clasice. Chiar şi în diluţii mari, de 1:100 sau mai mult, acest extract previne infectare rănilor, a muşcăturilor de insecte, a împunsăturilor etc. În cazul eczemelor infecţioase, rezistente la tratamentele clasice, extractul se aplică nediluat, direct pe locul afectat, lăsând apoi pielea să se usuce la aer.
Herpes, infecţii virale- câte 2-3 picături de extract de seminţe de grepfruit, aplicate direct pe locul afectat, vindecă, în 24-48 de ore, o infecţie herpetică. Efectul este mai intens şi mai sigur, dacă se face şi un tratament intern cu acest remediu. Nu se recomandă aplicarea directă a extractul de grepfruit pe mucoase, pentru că poate produce usturimi foarte mari.
În infecţiile cu virusul HPV, care este cauza apariţiei negilor de pe piele sau a vegetaţiilor din zona genitală, aplicarea aceluiaşi extract, nediluat, se dovedeşte la fel de eficientă. Se aplică preparatul de 2-3 ori pe zi, până la completa vindecare.
Aluniţele produse de infecţiile virale (cum ar fi cele cu Molluscum contagiosum) sunt şi ele adesea vindecate, fără alte intervenţii, prin simpla aplicare a extractului de seminţe de grepfruit.
Comunicări ştiinţifice făcute în ultimele trei decenii demonstrează acţiunea antivirală a extractului glicerinat de seminţe de grepfruit, luat intern, contra infecţiilor digestive cu corona­virusuri, şi contra infecţiei cu HIV.

Contraindicaţii:
Intern - extractul de seminţe de grepfruit nu va fi administrat pacienţilor care iau medicaţie anticoagulantă (pe bază de warfarină, în special). 
Extern - extractul de seminţe de grepfruit nu se va aplica nediluat pe mucoase (vaginală, anală, bucală). De asemenea, extractul de grepfruit nu se aplică în ureche, deoarece este extrem de iritativ, putând produce dureri atroce.