Varsta vantului
1-10 ani. In perioada acestei varste domina energia vantului. Copii se misca foarte repede, permanent concentratiile sunt greoaie, nu pot sta intr-un loc sa se concentreze. Simt nevoia de miscare. Sunt foarte agitati, suparaciosi, tipatori si galagiosi, imprevizibili.
Varsta caldurii;
Adolescentii 10-20 ani. Le place sa zambeasca mult,sa rada,sa vorbeasca mult. Sunt plini de entuziasm, isi pun sperante pe viitor, sunt veseli, dar au foarte multe dorinte care sunt greu de realizat.
Varsta arsitei;
20-30 ani.Varsta arsitei. In aceasta perioada, corpul fizic este complet format, ca si floarea complet inflorita. Toate partile corpului fizic si sfera emotional rationala sunt complet formate. In special, incepe sa isi realizeze dorintele. Din acest punct de vedere este perioada de varsta in care ar putea sa isi realizeze toate dorintele. Corpul fizic atinge o armonie,in care se simte satisfacut. Satisfactia maxima la 20-30 de ani.
Pana la 30 de ani-cei mai fericiti, este punctul culminant.
Varsta umiditatii
30-40 ani. Corpul fizic se misca mai putin. Cu cat miscarile sunt mai mici,cu atat metabolismul este mai incet. Apar capacitatile de lua in greutate. Marea majoritate a timpului petrecut la aceasta varsta e presarat, cu stari de alarma, griji pentru ceilalti, pentru cei apropiati. Gandeste foarte mult pentru toti. La nivel mental domina constinciozitatea. La aceasta varsta apare constinciozitatea asupra starii sufletesti si spirituale.
Varsta uscaciunii;
40-50 ani.In aceasta perioada sunt tendinte de a scadea in greutate din cauza micsorarii si deshidratarii si sunt legate de schimbarile hormonale. Apare tenul uscat, riduri,de aceea aceasta perioada este considerata''varsta ofilirii''.La aceasta varsta dorintele si tendintele nu sunt realizate ca la alte varste.
Apar parerile de rau despre timpul trecut,cand in amintiri,cand corpul fizic era considerat plin de viata si energie. Parerile de rau se pot transforma in tristete si patologie psihoemotionala (plans, tristete, indispozitie).
Emotiile furtunoase pentru aceasta varsta nu sunt caracteristice. Sunt greu de convins sa mearga, la munte, la mare, sa faca o nunta. Sunt conservatori.
Varsta frigului;
50-60 de ani.
Varsta frigului aduce cu sine intelepciune, precautie, foarte calculat. La aceasta varsta nu mai avem asa multe dorinte, putin mai e ceva ce ne poate nelinistii, dar la aceasta varsta poate aparea frica de moarte. In aceasta perioada de varsta, slabeste forta fizica, ne simtim slabiti, oamenii devin amnezici, uituci. Temperatura corpului poate fi mai mica. Invelisurile tegumentare ale corpului fizic, sunt mai reci. De aceea la aceasta varsta pot domina simptomele energiei frigului (accident vascular, infarct, litiaze renale, biliare, tumori cancerigene)
Durata varstelor este schimbatoare pentru ca perioadele de varsta depind de rasa, locul unde traim si de multi alti factori care ne inconjoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu