Sanatatea este puternic influentata de echilibrul hormonal. Cercetatorii din domeniul imunologiei, oncologiei si ai altor ramuri medicale doresc sa inteleaga totodata in ce mod mintea si sentimentele influenteaza sistemul imunitar.
Hormonii sexuali, baza personalitatii noastre
Sexualitatea armonioasa poate ajuta la ameliorarea dezechilibrelor fiintei, deoarece continenta sexuala elimina tulburarile hormonale, reduce colesterolul si tensiunea sanguina. Deoarece fiecare glanda din corp le influenteaza pe toate celelalte, stimularea hormonilor sexuali determina la randul ei stimularea hormonilor secretati de alte glande importante – suprarenalele, timusul, tiroida, glanda pituitara si pineala. Actul sexual este un nesecat izvor de fericire pentru cei care stiu sa controleze energia sexuala si nu risipesc prin ejaculari sau descarcari energetice repetate hormonii sexuali. Acesti hormoni au un rol mai important decat acela de a darui senzatia de satisfactie sexuala. Ei influenteaza efectiv fiecare sfera din activitatea umana conturand personalitatea fiecarui individ. Studii stiintifice moderne au aratat faptul ca hormonii sexuali influenteaza structura celulara a creierului. Cu alte cuvinte, daca sunteti barbat, atunci creierul dumneavoastra poarta amprenta masculinitatii pana la ultima celula.
Rasaritul de soare si supernova
Inteleptii Orientului afirma ca este inutil si complicat sa urmaresti individual fiecare receptor de hormoni si enzime, in lupta cu sutele de tipuri diferite de cancere si boli care apar atunci cand sistemul imunitar da gres. Ei sustin ca factorul cheie este echilibrul fundamental care apare atunci cand energia masculina Yang si cea feminina Yin sunt armonizate in corp. Atunci, si din punct de vedere fizic, fiecare celula va avea energie pentru o functionare perfecta, iar hormonii isi vor indeplini foarte bine rolul lor, acela de a contribui la mentinerea sanatatii intregului corp. Acest echilibru intre hormonii nostri masculini si feminine constituie premiza unei vieti fericite. Practica specifica orientala de pastrare si transformare a potentialului sexual este menita sa asigure echilibrul interior al sistemului energetic uman care devine astfel atat de puternic, incat nu mai este afectat de boli. Inteleptii tuturor traditiilor spirituale considera ca totul – hormonii, personalitatea, activitatea erotica, sanatatea si, deasupra tuturor, destinul spiritual uman – sunt intr-o stransa legatura indestructibila. Acesta este substratul divin care unifica un rasarit de soare cu explozia unei supernove de la o distanta de ani lumina, principiul fundamental al manifestarii energiilor in ambele cazuri fiind acelasi.
Energia sexuala si activitatea mentala
Stiinta moderna a oferit posibilitatea de a studia functiile spermei in corpul uman pana la cele mai uimitoare detalii. Fiecare dintre celulele spermatice contine 23 de cromozomi, ioni, enzime si alte particule esentiale ale vietii umane. Ovulul si mediul hranitor al mamei sunt necesare pentru a lua nastere o fiinta umana. Sigur, deasupra acestui aport uman, exista insuflarea vietii de catre Divin. Cea mai importanta conexiune in sistemul hormonal masculin este intre testicule si glanda pituitara (hipofiza). Aceste doua glande lucreaza impreuna la transformarea energiilor sexuale. Testiculele si glanda pituitara incep sa vibreze in plan subtil la unison atunci cand energia sexuala este corect controlata, acesta fiind un semn ca sistemul nostru glandular lucreaza armonios tot timpul, nu numai in timpul activitatii sexuale. Glanda pituitara, la randul ei, regleaza si activitatea altor glande. Cand aceasta se afla in deplina armonie, secreta un extraordinar de placut nectar – o substanta hormonala rafinata, neidentificata inca de oamenii de stiinta – care se revarsa asupra centrilor nervosi din creier si creeaza starea de beatitudine descrisa de numerosi mistici. Aceasta este doar o etapa a evolutiei spirituale, care, insa, este puternic influentata de echilibrul energiilor sexuale din corp.
Activitatea sexuala armonioasa previne imbatranirea
Legaturile dintre hormoni, sexualitate si imbatranire nu au fost integral elucidate de savanti. Se cunoaste faptul ca hormonii regleaza cresterea si dezvoltarea sexuala si detin un rol cheie in procesul de imbatranire. Acestia sunt produsi in glanda pituitara, in tiroida si in gonade. Testiculele au o functie dubla: pe langa acea producere a spermei, ele produc hormonii masculini. Cand nu se produce ejacularea, acesti hormoni patrund in circulatia sanguina si sunt transportati in fiecare parte a corpului. Numeroase dovezi stiintifice subliniaza legatura intre activitatea sexuala armonioasa si intarzierea imbatranirii. Activitatea sexuala stimuleaza secretarea hormonilor, determinand modificari somatice si psihomentale. Prezenta acestor hormoni in sange incetineste procesul uzurii structurilor fizice. Facand dragoste cu continenta (adica fara a se ajunge la ejaculare) se produce o secretie hormonala neobisnuit de puternica, deoarece energia este focalizata direct la nivelul glandelor endocrine, determinand-le un nivel de lucru mult mai inalt. Pentru ca energia hormonala circula constant in interiorul corpului fara a mai fi pierduta, treptat in fiinta umana se va acumula o mare cantitate de energie. Aceasta circulatie crescuta a energiilor sexuale conduce in aceeasi masura la procesul de redistribuire a energiei in intreaga fiinta. Cand fiinta umana imbatraneste si forta vitala este slabita, organismul este treptat incarcat cu grasime sau diferite substante toxice care grabesc uzura (imbatranirea). Metodele orientale de transmutare si sublimare canalizeaza energii sexuale de la nivelul gonadelor catre nivelele superioare ale fiintei umane si inunda coloana vertebrala si cavitatea craniana cu un aflux marit de energie vitala Ching. Cand organismul se incarca astfel, energia se revarsa in cutia toracica si abdomen, generand o forta vitala intineritoare.
„Hormonii sexuali sunt importanti pentru dezvoltarea noastra armonioasa. Cand oamenii abuzeaza de functiile reproducatoare, secretiile glandelor sexuale sunt pierdute, rezultand de aici slabiciune mentala si fizica, incapacitate de concentrare si memorie slaba”, spune dr. Beyoihin, endocrinolog
Alchimia secreta a corpului
Corpul devine cu adevarat invulnerabil la boala prin metoda cunoscuta in practica amorului oriental sub numele de „alchimie launtrica”. Acest proces de rafinare a „elixirului nemuririi” poate fi descris in termeni biologici ca fiind acumularea fortei vitale fizice si intoarcerea ei catre propria sursa. Secretul impregnarii maduvei osoase cu energie este foarte bine cunoscut maestrilor orientali. Ei stiu ca puterea musculara nu poate supravietui procesului de imbatranire, dar oasele pot rezista chiar mii de ani. Aceasta practica este legata de retentia energiei seminale. Numeroase studii stiintifice au demonstrat importanta maduvei osoase in producerea leucocitelor, celule care au rol de protectie impotriva bolilor. Exista o puternica interdependenta intre sanatatea sexuala, hormonii, maduva osoasa, prevenirea imbatranirii premature a corpului si rezistenta la boala. Metodele amorului oriental stimuleaza pretioasele secretii hormonale si sa nu le saracesc, asa cum se intampla in mod obisnuit in cazul actului sexual insotit de ejaculare. Fiecare functie vitala este revigorata prin aceste metode, deoarece energia vietii nu mai este risipita. Adevarata realizare sexuala nu sta in senzatia de „izgonire a vietii din noi”, ci in sporirea constienta a curentilor energetici vitali. Corpul este mult dinamizat prin tehnica transmutarii si sublimarii energiilor sexuale de la nivelul organelor genitale (centrul sexual) catre etajele superioare ale fiintei. Procesul energetic de amplificare a vitalitatii este intregit prin transferul energetic realizat cu fiinta iubita, in relaxarea meditativa ce urmeaza amplificarii acestei extraordinar de valoroase energii.
Un rol spiritual
In medie, barbatii isi consuma aproximativ o treime din viata pentru a produce sperma. Aceasta energie poate si trebuie sa fie dirijata pentru sanatate si evolutie spirituala. Aceasta libertate umana unica de a utiliza sperma (energie sexuala) are pretul ei. Pretul ei il reprezinta, de fapt, necesarul de energie pe care trebuie sa-l consumam (de la 25 la 40 de procente din energia asimilata prin hrana, aer si radiatiile solare) pentru a produce aceasta energie sexuala. De ce corpul consuma atat de mult din valoroasele sale resurse pentru a produce bilioane de celule spermatice si le coordoneaza cu un sistem hormonal atat de sofisticat? Numai pentru a concepe cativa copii de-a lungul intregii vieti? Natura nu este atat de risipitoare. Enorma investitie a corpului nostru fizic in producerea acestei energii are rolul de a grabi intreaga noastra evolutie spirituala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu