luni, 17 septembrie 2018

Cum se creeaza si mai ales cum poti schimba realitatea



Prin folosirea corespunzatoare a creierului,se ia o imagine bidimensionala si se proiecteaza holografic in lobul frontal in partea din creier care raspunde de intentie.O holograma este o imagine tridimensionala.Daca ne concentram pe ea fara a fi distrasi de altceva,aceasta creeaza experienta tridimensionala pentru persoana care observa.Acest proces de transmutare de la o imagine bidimensionala la o imagine tridimensionala este esentiala pentru creearea unei experiente.

Daca imaginea ramane bidimensionala,atunci in loc sa creeam bogatie fabuloasa,o sa primim o carte postala (bidimensionala de la un prieten care ne-a facut o poza in fata hotelului Bel Air,care este frecventat de persoane bogate si celebre).O carte postala este o experienta diferita de aceea de a-ti lua o camera la acel hotel.

,,De ce e greu sa sustii o singura imagine holografica?''

Pentru ca ea este impotriva a tot ce am identificat ca fiind noi insine.Aceasta imagine este deja impotriva obiectiei din creier care ia decizii in numele nostru si pentru supravietuire ei.Sustinerea acestei imagini prin atentie concentrata este o lupta intre vechiul regim si cel nou.Pentru a avea succes,tot ce avem de facut este sa ne concentram pe acea imagine pana ce imaginea interioara devine mai reala decat distragerile corpului nostru,ale mediului si ale timpului.

Cartea Cărţilor se referă la importanţa lobului frontal în cunoaşterea lui Dumnezeu. Ultima carte a Bibliei face o afirmaţie provocatoare, 

“Şi ei Îi vor vedea faţa; iar numele Lui va fi în frunţile lor.” – Apocalipsa 22:4 (engl).

Acest text sugerează că Dumnezeu Îşi reproduce caracterul (“numele Său”) în caracterul nostru (manifestat prin lobul frontal, care se află exact în spatele frunţii).

Modul în care creați propria realitate

Materie fizică constă din forme grosiere, dense de energie cu vibrații lente și o rezistență puternică față de schimbare. Dimpotrivă, gândurile reprezintă o formă ușor schimbătoare vibratoare rapida de energie, care răspunde rapid la stimulare.Tot ceea ce vom crea, vom crea mai întâi în formă de gândire. Prin urmare, este foarte important ceea ce credem .

Când vrem să creăm ceva, începem cu un gând, o idee sau o imagine a ceea ce ne dorim. Această idee funcționează ca un albastru de imprimare pentru crearea finală.Albastru de imprimare care atrage și direcționează energia, astfel încât obiectivul si creatia se manifesta în cele din urmă si la nivel fizic. Acest lucru înseamnă că veti atrage lucrurile si situatile in care credeti cel mai mult. Sistemele voastre de credință și așteptările sunt reflectate de lumea fizică ca realitatea d-voastră personală. Astfel, lumea fizică acționează ca o oglindă pentru gândurile și așteptările dumneavoastră. Atrageti lucrurile și situațiile pe care le credeti. Dacă credeți că lumea este un loc rău, asta e ceea ce se va experimenta. Gândirea negativă, incertitudinea și anxietatea atrag situațiile și persoanele pe care încercați să le evitați. Pe de altă parte, în cazul în care atitudinea ta este, în principiu pozitiva, vom atrage oameni și evenimente care să corespundă așteptărilor pozitive. Acest lucru înseamnă, că în cazul în care, practic, credem că lumea este un loc minunat, vom atrage oameni minunati si evenimente placute.

În principiu, ați construit o dimensiune vie interioară a lumii în d-voastra - o formă psihologică în miniatură a condițiilor d-voastra exterioare. Astfel, experiența dumneavoastră în lumea exterioară este o reflexie a stării interioare, mentale. De fapt, toată lumea este înăuntrul d-voastra și depinde în totalitate de sistemele de credință.

Cercetările moderne ale creierului indica faptul ca aceste modele interioare ale realității sunt controlate de lobii frontali si mai ales de cortexul prefrontal. profesorul american in neurologie, Elkhonon Goldberg, spune că într-un sens larg, lobii frontali poseda mecanismul prin care poate elibera organismul de trecut și il poate proiecta în viitor. Lobii frontali doteaza organismul cu abilitatea de a crea modele neuronale cu ceva care nu există încă, dar care doriți să existe. Aceste modele interioare pot fi apoi proiectate de lobii frontali în viitor,si dupa aceea acestea se vor materializa în lumea exterioară, fizică și in realitatea d-voastra.
Elkhonon Goldberg vorbește despre Creier sub forma metaforei proiectiei (a se vedea figura de mai sus). Acest model descrie creierul ca un proiector. Sursa de lumină este situată în trunchiul cerebral, care este un fel de o sursă de alimentare pentru creier. Unele dintre cele mai vechi sisteme noastre de credinta (care constau în condițiile din copilărie și obiceiurile) sunt stocate în sistemul limbic și în emisfera dreaptă. Tot ceea ce am acumulat ca experiență trece prin acest filtru de condiționări si credinte din copilărie care acționează asupra mediului care determină realitatea pe care o traim ca experiență.

Acum, pentru a elimina unele dintre aceste vechi sisteme de credințe inutile și adesea inadecvate ar trebui să meditam. În timpul meditației ați devenit treptat conștient de sistemele voastre de credinta inconstienta pe care, acum puteți alege sa le faceti să scadă. Cu toate acestea, trebuie să le vedeti mai întâi, și apoi poți să faceti ce e cel mai bine cand va aflati în meditația cea mai profundă. Următorul pas este de a înlocui sistemele vechi de credinta cu altele noi, mai adecvate. În scopul de a face acest lucru trebuie sa implici lobii frontali și sa te folosesti de capacitatea lor de a crea modele care sa se proiecteze în viitor, ca o noua realitate.

Posterior, cortexul senzorial din modelul aratat constituie "ecranul de proiecție". Acest lucru este valabil si în cazul în care noile credințe sunt proiectate ca experiență în realitatea voastră personală.

Cortexul prefrontal este baza neurologica de vizualizare. Mai întâi trebuie să creați realitatea pe care doriți în mintea d-vopastra. Puteți face acest lucru prin combinarea intenției, imaginației și credinței într-o imagine mentală clară și vie. În scopul de a face acest lucru trebuie să aibă o intenție puternică (lobii frontali), o imagine vie a ceea ce doriți (cortexul senzorial) și o convingere fermă că aceasta se va întâmpla (sistemul limbic).

bibliografie;
http://www.newbrainnewworld.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu