duminică, 25 august 2019

TEHNICI FOSFENICE Gânduri ritmate energii subtile, memorii grandioase.

TEHNICI FOSFENICE
Gânduri ritmate energii subtile, memorii grandioase.

Atunci când au aflat despre antrenamentele fosfenice şi efectele lor binefăcătoare, foarte multe persoane au putut,în sfârşit, înţelege de ce, în copilăria lor, au avut o memorie de-a drepul prodigioasă. Fără s-o fi ştiut, ele practicaseră asemenea exerciţii de igienă elementară a creierului, având ca rezultat trezirea timpurie si fortificarea unor capacităţi precum memoria, atenţia, concentrarea, intuiţia, într-o asemenea măsură încât, cel mai adesea, anturajul era stupefiat.

"MIXAJUL FOSFENIC"
Antrenamentul mental cel mai eficient.
Ce sunt, de fapt, aceste miraculoase antrenamente ? Până a o afla, trebuie mai înâi să ştim ce este o fosfenă :  o emanaţie de energie subtilă ce permite creierului să lucreze oarecum diferit şi de o manieră mult mai eficientă decât în mod obişnuit. Dar, singură, obţinerea fosfenei nu are nici o valoare - nu produce nimic. Pentru a-i putea folosi energia, trebuie să i se adauge un gând. Astfel se realizează ceea ce se cheamă "mixajul fosfenic", acel antrenament de care aminteam.
Practicarea în mod regulat a unor asemenea exerciţii conduce în scurt timp la rezultate vizibile, la performanţe cu totul spectaculoase.
Tocmai de aceea sunt recomandate în deosebit elevilor, studenţilor, tuturor celor care învaţă, studiază şi nu sunt necesare studii anume : oricine le poate lesne practica, întotdeauna, cu rezultate dintre cele mai benefice.

ORICINE ÎL POATE PRACTICA
După o asemenea ... reclamă, s-ar putea întâmpla, stimaţi cititori, ca simplitatea procedeelor aplicate să vă cam dezamăgească ; ba, chiar să vă stârnească neîncrederea. Dar şi - de ce nu ?- să vă indemne să verificaţi.
Tocmai că e atât de simplu.
Iată deci două  tehnici fosfenice  de bază, ale căror efecte nu se limitează doar la fortificarea memoriei.

a)  Este suficient să i se  imprime gândului un ritm.  Cel mai adesea, ritmul la două secunde. Folosirea unui metronom cu o bătaie pe secunda facilitează demersul. În ritmul metronomului practicantul îşi va balansa capul lateral, într-o mişcare destinsă, suplă, fără a exagera : o secundă spre dreapta ; o secundă spre stânga. Făcând aceste mişcări, el va repeta mental o frază, un cuvânt, o "mantra". Rezultatele vor fi cu mult mai rapide dacă persoana în cauză îşi va imagina un obiect care se balansează şi el ; un pendul, o floare mişcată de vânt, un ştergator de parbriz sau altceva îi vine instinctiv în minte.

b)  O altă mişcare, la fel de uşoară - balansul vertical al capului ; faţă - spate, adică. Destins, fără a forţa, mai ales la aplecarea spre spate (întrucât, presate de vertebrele cervicale, arterele vor iriga mai puţin bine creierul) ; un unghi de 45 de grade în raport cu verticala este suficient

LEGĂNAŢI-VĂ ! LEGĂNAŢI-VĂ !
Tocmai de obiceiul de a balansa pe care îl aveau în copilărie şi-au amintit persoanele despre care pomeneam la început. Acesta era... marele secret al prodigioasei lor memorii. Cu timpul , crescând, respectivii copii şi-au pierdut (sau au fost constrânşi să renunţe) la obişnuinţa de a se legăna, uimitoarea lor memorie s-a mai atenuat, dar ei  si-au păstrat unele capacităţi la un nivel peste medie.
Aşadar, întreţinerea capacităţilor mentale este efectul concret al acestor  tehnici fosfenice. Care sunt însă explicaţiile ?

CREIERUL - BINE IRIGAT, FORTIFICAT
După  cum se ştie, creierul se scaldă în lichidul cefalo-rahidian. Prin balansarea capului, lichidul irigă şi hreneşte mai bine toate părţile creierului, ceea ce conduce la o mai bună întreţinere şi fortificare a diferitelor straturi de neuroni, ca şi a tuturor celulelor creierului. Dacă adăugăm şi faptul că lichidul cefalo-rahidian are un rol important şi în înlăturarea toxinelor, se înţelege că beneficiile acestor tehnici sunt mult mai multe.
Repetarea unuia şi aceluiaşi gând îi imprimă gândului un ritm ; gândul se pune în mişcare. Ori, energia tocmai aceasta înseamnă : mişcare şi ritm. Legănarea capului produce deci o punere în mişcare a energiilor mentale, iar acestea, la rândul lor, permit accesul la forme de percepţie foarte subtile !

O EVOLUŢIE CU MULTE ÎNŢELESURI
Tehnicile fosfenice  nu au însă, menirea de a dezvolta doar parţial sau superficial individul, sporindu-i anumite capacităţi, oricât de importante, ci de a-l ajuta să acceadă repede la o nouă percepţie, nelimitată, la o înţelegere dincolo de sensurile obişnuite, fizice sau intelectuale. Se ajunge astfel la o nouă trăire, cu o influenţă hotărâtoare asupra evoluţiei individului. O nouă trăire care nu este defel scopul ultim, ci marchază doar un început.  Căci practicantul nu se limitează doar la  producerea fenomenelor,  el caută mai ales să le înţeleagă, spre a putea păşi apoi dincolo de ele. Pentru că, în spatele a tot ce poate fi perceput, oricât de înalte ar fi, după părerea noastră, respectivele fenomene, există întotdeauna altceva, mult mai înalt.
"Evoluţia"îmbracă, în acest caz, o altă semnificaţie decât cea obişnuită : cea de înţelegere şi punere în practică. Omul nu mai e astfel dependent de fenomenele ca atare ; ele nu mai sunt considerate nici un spectacol, nici recompensă. Dacă nu sunt folosite pentru a înţelege şi a înainta în cunoaştere ele nu reprezintă nimic.

INIŢIERI MAI VECHI ŞI MAI NOI
Şi totuşi, foarte eficientele şi beneficele tehnici fosfenice  nu sunt nicidecum o descoperire de ultimă oră. Ele au fost cunoscute şi folosite în toate timpurile, în toate civilizaţiile şi culturile. Aveau pe atunci un caracter iniţiatic în întregime. O iniţiere departe de a corespunde reprezentării pe care i-o dăm noi azi, ci cu sensul ei primar (latinescul "INIŢIUM" semnifică debut, început).
Suntem, în general, mai mult sau mai puţin sensibili la existenţa altor planuri, pentru simplul motiv că resimţim mai mult sau mai puţin o posibilă legătură cu o lume mai înaltă. Copiii şi tinerii o resimt, însă,, cu acurateţe. Şi suferă din cauza tăierii acestei legături, percepută ca o amputare a conştiinţei, pe care o intuiesc ca fiind mult mai vastă. În societăţi calificate adesea drept primitive, inferioare, copiii nu erau lăsaţi în afara lumii spiritului, dimpotrivă. Pe la 15 ani - perioadă optimă, din punct de vedere al receptivităţii copilului, denumită de antropologi "vârsta teribilă" - li se făcea iniţierea : punerea în contact direct cu lumea spiritului şi fenomenele ei. Prin această iniţiere, copiii puteau pătrunde uşor, fără piedici sau riscuri, în lumea aceea de care până atunci se aflau atât de departe, simţindu-se în largul lor.

O CALITATE SUPERIOARĂ A INDIVIDULUI
Or,  tehnicile fosfenice  sunt şi ele o astfel de iniţiere. Efectele purificatoare pe care le exercită asupra gândirii şi a sentimentelor omeneşti sunt reale, concrete. În plus, nu există riscul unor neplăceri sau neajunsuri în efectuarea exerciţiilor de acest fel. Individul se întoarce cu toată fiinţa sa spre gânduri şi idei elevate, aspiră sa-şi înalţe personalitatea, s-o ajute să se desprindă de orice dependenţă, să se deschidă şi să înflorească.
Strădaniile de a dezvolta  fosfenismul, punându-l la baza a tot şi a toate, urmăresc să facă să încolţească în noile generaţii, o nouă înţelegere, deschizîndu-le noi orizonturi. Ceea ce, nu-i aşa, ar fi exact acea iniţiere practicată de "primitivi", acel "INITIUM" despre care vorbesc latinii. Debutul, începutul.

TRANSMITEREA TELEPATICĂ A GÂNDIRII RITMATE
Fosfena,  asociată cu  gândul ritmat  se poate realiza fie în poziţie şezândă, fie în picioare. Atunci când se face şezând, este important să nu se stea cu spatele rezemat, spre a nu se bloca senzaţiile. Cele două persoane se pot aşeza una în spatele alteia, primitorul plasându-se în faţă. Pot sta şi faţă în faţă şi chiar una lângă alta.
Primitorul închide ochii, rămânând atent la senzaţiile şi imaginile ce pot apărea. Persoana ce induce  gândul ritmat  foloseşte un punct luminos, numit  "punctul concentrării", căruia îi dă o mişcare ritmată - orizontală, verticală, circulară, chiar o pulsaţie, ca şi variante ale acestor mişcări, care să permită diversificarea experienţelor. Este indicat ca, în acelaşi timp, să execute balansări, în sensul şi ritmul vizualizării. Cu timpul se creează o obişnuinţă, fiind suficiente mici legănări ale capului in lichidul encefalo-rahidian.
Se întâmplă uneori, ca persoana căreia i se induce  gândul ritmat  să-şi legene uşor capul sau corpul fără ca măcar să-şi dea seama.

Fiecărei fosfene trebuie să-i corespundă un gând şi o mişcare. Un nou gând presupune producerea unei alte  fosfene şi vizualizarea unei alte mişcări a  "punctului concentrării". Este esenţial ca ritmul acestei mişcări să fie regulat. Pentru dezvoltarea facultăţilor de percepţie supranormale, ritmul cel mai potrivit este cel de două secunde pentru o lansare, o secundă dus, una întors, iar pentru o mişcare rotativă - una sau două secunde, pentru fiecare tur. Aceste tehnici pot fi utilizate, de pilda,  la  "deschiderea" unor centri subtili :  se pot vizualiza  "puncte de concentrare"  pulsând la nivelul  unei   Chakre,  în ritmul de o secundă, o treime de secundă sau o şesime, corespunzătoare ritmurilor corpului omenesc şi ale elementelor naturii. Cu efecte benefice cât se poate de concrete, spectaculoase chiar.

Metode de stimulare a funcţiei undelor cerebrale


Răspunsul biologic efectiv la anumite sunete variate şi frecvenţe de vibraţie sonice s-a descoperit că au un efect direct asupra sistemelor fiziologice (ex. rata pulsului, respiraţia, GSR, dilatarea pupilei, EEG, EKG, temperatura corporală, etc).
Descoperiri recente în tehnologie şi cercetare au adus o bogată informaţie în ceea ce priveşte formele de undă sonice şi efectele lor asupra corpului şi creierului. S-a născut astfel o nouă ştiinţă cea a psihoacusticii în paralel cu deja cunoscuta terapie prin muzică.


Cercetătorii în domeniul vibraţiei sonore, a sunetului şi a muzicii au descoperit efecte pozitive în stimularea răspunsului fizic şi subconştient. Dovezile mai recente au pus în evidenţă răspunsuri fizice şi psihologice folosind sunete din natură produse prin mijloace electronice. Acestea includ sunetele oceanului, apei, vântului, sunete organice, cele ale delfinilor, etc. procesate electronic pe diferite octave, redate mai repede sau mai lent, procesate prin diferite filtre şi incluse în anumite semnale de frecvenţe specifice pentru a rezona cu undele cerebrale corespunzătoare anumitor stări, pentru a crea o ,,deschidere” către mintea subconştientă. Studiile întreprinse în diverse centre din SUA au pus în evidenţă răspunsuri fiziologice pozitive la aplicarea frecvenţelor sonore şi a muzicii.

Un aspect al proiectelor experimentale curente în care s-au observat răspunsuri puternice, este domeniul ,,Sunetelor Primordiale”. Aceste sunete sunt sunetele adânc recognoscibile în mintea subconştientă, de ex. sunetele din natură şi sunetele din organism. S-a descoperit că aceste sunete au un impact profund când sunt mascate astfel încât mintea conştientă nu le recunoaşte. Acest lucru activează un mecanism similar răspunsului dat de programarea subconştientului în care frazele rostite sunt redate mai repede sau mai încet, fiind nerecognoscibile părţii conştiente dar pe care mintea subconştientă pare să le ,,audă” mai uşor şi acest lucru produce rezultate semnificative în ceea ce priveşte schimbarea comportamentului.

                          
Prin expunerea subiecţilor de test la medii sonore cu ,,sunete primordiale”, apare o stare de ,,deschidere” către subconştient, stare în care există o sugestibilitate mai mare a minţii.
În unele cazuri şi procesele neuro-hormonale şi cele ce ţin de sistemul autonom, răspund la pattern-urile de frecvenţă sonoră specifice aplicate. Posibilităţile pentru acest nivel de comunicaţie cu o funcţie mai înaltă a creierului şi implicaţiile pentru domeniile psihologiei, învăţării, vindecării, sunt prea mari pentru a fi ignorate.
Multe dintre sunetele care au fost folosite până acum au o similaritate izbitoare unui număr de înregistrări spaţiale de la NASA. O ciudăţenie a acestor sunete primordiale mascate, din natură şi cele organice, este aceea că ele tind să sune asemănător unul cu celălalt la diferite nivele ale octavelor.

Sunetele delfinului sau cele oceanice, redate de 64 de ori mai lent, sună foarte similar cu cele produse de vocea umană şi cu cele înregistrate de sondele spaţiale Voyager I şi II.
Sunetele delfinilor redate cu o viteză mai mare cu 2 octave mai sus, sunt asemănătoare celor produse de păsări. Sunetele pescăruşilor redate cu câteva octave mai jos, sună ca cele ale delfinilor, etc – toate având un efect puternic asupra minţii subconştiente. Este nevoie de o cercetare extinsă pentru a rafina observaţiile în ceeea ce priveşte răspunsurile creierului şi al sistemului nervos central la metodele externe pentru deschidere către nivele mai înalte ale funcţiei creierului.


Încă din vechime, fiinţele umane au folosit sunetul pentru a intra în stări modificate ale conştiinţei. Aceste metode de a pătrunde mai adânc misterele puterii conştiinţei umane pentru a ne schimba vieţile şi a controla forţele interne şi externe ale naturii au fost folosite de mii de ani.
China folosea gongurile pentru meditaţie, în Tibet se foloseau vasele de metal sau cristal care ,,cântă”, clopotele, cimbalele şi cântatul, în India, tambura.Anticii au oferit o cunoaştere sofisticată intuitivă a modului în care acordarea vaselor de metal sau cristal, a clopotelor sau cântatul ar crea patternuri de interferenţă de vibraţie sonică ale căror rate de pulsaţie ar influenţa funcţia creierului şi stările conştiinţei.
Cercetările întreprinse la numerose universităţi şi centre de cercetare guvernamentale din lume, au arătat dovezi pt. faptul că stările specifice de conştiinţă sunt asociate cu patternurile de frecvenţă ale undelor cerebrale.O altă cercetare datând din anii 40 a indicat capacitatea de a influenţa aceste patternuri ale undelor cerebrale, folosind semnale sonore modulate sau în pulsaţie aplicate în căşti sau difuzoare.
Cu instrumentaţie mult mai sofisticată de măsurare a ceea ce se întâmplă în creier în timpul stărilor modificate de conştiinţă, combinată cu instrumentaţie sofisticată pentru a aduce creierul în aceste stări, acum se poate utiliza tehnologia şi cunoaşterea pentru a influenţa propriile capacităţi mentale şi probabil chiar evoluţia noastră.
Una dintre primele experienţe pe care le avem în stadiul de fetus, este senzaţia de a auzi sunete. Înainte ca fetusul să crească îndeajuns ca să atingă pântecul mamei sale, el pluteşte liber în lichidul amniotic al corpului mamei – o cameră de deprivare senzorială, care nu oferă nici un fel de atingere pentru fetus. Deoarece gura şi nasul sunt umplute cu lichid amniotic, nu există nici un simţ al gustului sau al mirosului.

Datorită multiplelor straturi de ţesut ale peretelui abdominal şi faptului că fetusul are ochii închişi, există doar întuneric şi nici un simţ de vedere. Fluidul amniotic îi umple canalele urechii şi sunt presate către timpane. Deoarece sunetul călătoreşte prin apă de 5 ori mai eficient (rapid) decât în aer, simţul auzului este de 5 ori mai acut.
Cum ar suna acest sunet al mediului în care stă fetusul? Mai întâi există sunetului asemănător apei în curgere al fluidului amniotic, apoi sunetul pulsului arterial imediat lângă timpan, apoi pulsul mamei prin arterele placentei, apoi sunetele intestinelor subţire şi gros, apoi sunetele respiraţiei mamei, sunetele vocii şi sunetele bătăilor inimii care rezonează în cavitatea pieptului şi în final toate sunetele lumii exterioare amplificate prin intermediul peretelui abdominal întins al mamei – fluidul amniotic presurizat - timpanul fetusului.

Sunetul poate fi folosit ca un instrument puternic pentru accesarea nivelelor mai adânci ale minţii subconştiente. Efectul profund al utilizării sunetelor înregistrate în spaţiu pentru a accesa cele mai adânci regiuni ale minţii subconştiente, în parte, se bazează pe o idee avansată pentru prima dată de Jung. Ideea sa a ,,inconştientului colectiv” era aceea că dacă cineva pătrunde destul de adânc în mintea subconştientă, el ar ajunge la un nivel al subconştientului comun tuturor oamenilor. Un nivel al inconştientului colectiv este recunoaşterea primară, profundă de către mintea subconştientă a vibraţiilor patternurilor de energie care ne sunt profund familiare, ambele luând naştere din aceleaşi rădăcini primordiale. Acesta dă individului experienţa trăirii într-un mediu sonor care este în acelaşi timp străin şi profund familiar, o experienţă de echilibru interior şi relaxare profundă a minţii. Înregistrările similare provenite de la planetele din sistemul nostru solar sună aşa de apropiat cu sunetele din natură înregistrate electronic şi mascate încât mintea subconştientă le poate recunoaşte. De exemplu, unele părţi ale înregistrărilor trimise de Voyager de pe Jupiter sună foarte asemănător cu sunetele scoase de delfini. Sunetele înregistrate ale celei mai mici luni a lui Uranus (Miranda) seamănă cu cele ale unor coruri, iar părţile inelelor lui Uranus sună asemănător unor gigantice vase şi clopote tibetane.

Expunerea repetată la acest tip de sunet începe să creeze la un nivel al minţii un ,,răspuns învăţat” - un loc familiar pentru a călători în interior. Această experienţă repetată declanşează un proces de ,,exersare” a unei părţi mai profunde, mai esenţiale a conştiinţei individului, care, asemeni unui muşchi, începe să construiască capacitatea funcţională. Acest răspuns pare să fie motivul pentru care o asemenea experienţă profundă a fost raportată de către indivizii care au folosit în mod regulat înregistrări sonore spaţiale.

Acceptarea largă a bazei biochimice răspunzătoare de extinderea mai înaltă a funcţiei creierului, inclusiv a memoriei, a circulat în cercurile ştiinţifice încă de la descoperirea transmiţătorilor neuro-chimici din anii 60 şi a efectului lor în îmbunătăţirii minţii. Un factor cheie care contribuie la această acceptare este dovada unei legături între stările creierului şi funcţia acestuia legătură pusă în evidenţă prin diverse metode de stimulare externă a creierului. Unele dintre primele experimente în ceea ce priveşte afectarea funcţiei creierului cu ajutorul stimulării externe au fost întreprinse de către US Navy în anii 50. Aceste experimente au indicat că funcţia undelor cerebrale poate fi controlată prin stimulare stroboscopică care a cauzat un ,,răspuns biologic de urmărire” la undele cerebrale ale subiecţilor testaţi. Fenomenul (numit ,,Potenţiale Evocate senzorial” a indicat că patternurile ritmului intern al corpului urmează celor mai puternice patternuri externe produse în mod natural.

Experimentele timpurii întreprinse de către Mark Rosenzwerg şi colegii săi asupra şobolanilor în medii îmbogăţite şi sărăcite au demonstrat în mod clar că există o corelaţie între învăţare şi chimia creierului. Ei au fost capabili să arate faptul că stimularea precisă a creierului ar putea duce la o creştere a capacităţilor funcţionării creierului.

De data aceasta proiecte de cercetare întreprinse de echipe ca cele de la National Institute for Mental Health, Veteran's Administration Hospital din Palo Alto, MIT, Universitatea Cornell, Cal Tech (Takij Kasamatsu), U.C. Irvine (Gary Lynch), Universitatea Northwestern (Aryeh Riuttenberg), Johns Hopkins (dr. Solomon Snyder, profesor de psihiatrie şi farmacologie), dr. Margaret Patterson, MD şi Marie Curie Cancer Memorial Foundation, Surrey, Anglia (dr. Capel); au arătat că activitatea electrică a creierului şi funcţia hormonului neuro-chimic sunt implicate în accesarea răspunsului memoriei mai profunde şi a funcţiei extinse a creierului. Din punctul de vedere al fizicii cuantice, odată cu examinarea celor mai mici particule de materie – oamenii construiţi din celule, făcute din molecule, făcute din atomi, făcuţi din protoni/electroni, făcuţi din cuarci, etc – ajungem la o stare a realităţii în care cele mai mici particule de materie, atunci când sunt descompuse mai departe, ele nu conţin particule mai mici pe care să le denumim, ci mai degrabă o matrice energetică universală de relaţii ale patternurilor de vibraţie. De fapt nu există nimic solid în univers. Conştiinţa însăşi este un pattern în vibraţie.

Reteta nemuririi, in genele unei tinere care nu imbatraneste niciodata?

Reteta nemuririi, in genele unei tinere care nu imbatraneste niciodata?

de Anca Serghescu
Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 19:11
    
Reteta nemuririi, in genele unei tinere care nu imbatraneste niciodata?
Desi arata asemeni unui copil de un an, Brooke Greenberg, din Reisterstown, statul american Maryland, are 16 ani. Infatisarea ei nu s-a schimbat deloc in ultimii 15 ani.
Desi nu a fost diagnostica cu vreo boala genetica, cum este cazul copiilor care imbatranesc prematur, aproximativ 20 in intreaga lume, peste Brooke trecerea anilor nu lasa nicio urma, relateaza Pravda.

brookegreenberg


Adolescenta, cum ar trebui Brooke sa fie calificata, conform varstei din buletin, are inca dinti e lapte, iar creierul ei s-a oprit la varsta de un an. Nu vorbeste, nu este in stare sa se hraneasca singura, dar rade si reactioneaza cand isi vede surorile de 22, 19 si 13 ani, perfect normale.

Oasele ei insa sunt perfect formate, tradand varsta de ...10 ani. Cantareste 7 kilograme si masoara 80 de centimetri, iar doctorii nu se pot intelege in privinta unui diagnostic.

Au fost incercate chiar si tratamente hormonale, care sa o ajute sa se dezvolte, insa corpul lui Brooke pare sa fie imun la imbatranire, conform efitnessnow.com.

O tumoare i-a disparut dupa 14 zile de somn

Si mai bizar este ca, in urma cu ceva vreme, fetitei i s-a gasit o tumoare in creier. Parintii spun, conform thaindian.com, ca Brooke a dormit 14 zile in sir, trezindu-se fara urma de tumoare.

Daca realitatea este aceasta, atunci Brooke poseda o putere neobisnuita de a se vindeca. De aici si speranta medicilor ca ne aflam la un pas de reteta nemuririi.

Adio Implanturi Dentare – Dintii Cresc In Doar 9 Saptamani – descoperirea despre care toata lumea vorbeste




Fiecare dinte extras la dentist isi pune amprenta atat asupra sanatatii corpului, cat si asupra aspectului fizic. Din fericire, insa, progresul inregistrat de medicina stomatologica in ultimii ani permite solutii din cele mai avansate iar implanturile si protezele dentare fiind tot mai durabile si mai estetice. Dar recent a intrat in uz o procedura cu adevarat revolutionara, care permite regenerarea completa a dintilor cazuti!
Potrivit unui studiu de ultima ora realizat de celebrul medic stomatolog Jeremy Mao de la Universitatea Columbia, in prezent dintii pot fi regenerati complet prin intermediul celulelor stem prelevate de la pacient.
El spune ca aceste descoperiri ne vor oferi sansa de a putea avea dinti noi si originali in cavitatea orala. Celebrul doctor Jeremy Mao de la Universitatea Columbia a fost investigator principal al acestei cercetari incredibile.
Dr. Jeremy Mao foloseste in acest scop un esafodaj special fixat pe locul dintelui pierdut, pe tiparul caruia dintele creste din nou cu ajutorul celulelor stem injectate in gingie. Este o descoperire revolutionara care deschide noi orizonturi in domeniul ingrijirii dentare.
Si daca va spunem ca puteti sa evitati procesul dureros si indelungat de extragere a dintilor? Acesta tehnologie moderna va ofera posibilitatea de avea dinti noi in doar noua saptamani. Acest termen de noua saptamani este timpul necesar pentru acest proces de crestere.
Implanturile dentare sunt un substitut bun pentru dintii extrasi, dar de multe ori duc la complicatii periculoase, printre care se numara si:
– Infectii (infectarea locului de interventie presupune inclusiv inlaturarea implantului problematic, o adevarata risipa de bani)
– Respingerea de catre corp a implanturilor dentare
– Sudarea improprie a implanturilor dentare de osul maxilar
– Leziuni gingivale, survenite mai ales pe fondul lipsei de experienta a chirurgului dentar ce desfasoara interventia
Dr Mao a spus ca:
“Dintele lipsa este inlocuit cu celule stem, de la propriul corp. Iar dintele se unește cu tesutul din jur. Da, este simplu! Acest lucru va crește procesul de regenerare si va duce la o recuperare rapidă “.
Iata deci ce importanta uriasa au aceste proceduri de autoregenerare dentara. Sunt mai putin invazive, implica riscuri mult mai mici, plus ca sunt complet nedureroase.
Aceasta tehnologie ultramoderna bazata pe regenerarea naturala a dintelui in jurul unui esafodaj ortodontic permite cresterea completa a tesutului dentar in decurs de numai noua saptamani. Iar celulele stem sunt ingredientul cheie al procedurilor de autoregenerare.
Nota:Aceasta procedura nu este inca disponibila pentru toti oamenii din lume. Este inca in curs de cercetare si aprobare din partea autoritatilor medicale.
In ultimele decenii au existat numeroase imbunatatiri ale implantelor dentare si toate acestea promit un inlocuitor mai natural si mai sanatos pentru dintii lipsa.
Sursa: www.healthyfoodheadlines.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

INVERSAREA CURGERII TIMPULUI IN SISTEMELE BIOLOGICE PENTRU VINDECARE SI INTINERIRE


Reversing of direction of the flow of time in biological systems for healing and rejuvenation
Inversion du sens de l'écoulement du temps dans les systèmes biologiques pour la guérison et le rajeunissement
by Dan Mirahorian
Copyright © 2013
All Rights Reserved
Procesul de inversarea a curgerii timpului a fost testat pe 3 persoane cu maladii terminale care au regresat 5 ani, adica cu 2 si 3 ani inainte de aparitia bolii
Imposibilul nu exista decat in mintile celor care cred ca un anumit lucru nu este posibil, in cazul de fata a celor indoctrinati ca nu exista calatoria in timp
Limitarile sunt doar cele pe care singuri ni le impunem drept credinte sau conceptii care ne comanda perceptia, intelegerea realitatii, gandirea si actiunile . Exista o indoctrinare care intareste credinta in imposibilitatea inversarii timpului, care foloseste drept vector citate de genul :
"Nu puteti călători înapoi în timp pentru a repara greselile dvs, dar puteti învăța din ele si sa va iertati pentru ca nu ati stiut mai bine./ You cannot travel back in time to fix your mistakes, but you can learn from them and forgive yourself for not knowing better." (Leon Brown).
" Exista patru lucruri pe care nu le mai poti recupera: Piatra, dupa ce a fost aruncata! Cuvantul, dupa ce a fost spus ! Ocazia, dupa ce ai pierdut-o . Timpul, dupa trecerea lui !"(http://fewstuff.blogspot.ro/2011/01/poveste-cu-morala.html).
"Eternitatea este dreptul tau din nastere" si al tuturor fiintele umane, dar acestea l-au pierdut dupa ce au cazut in realitatea secunda a umbrelor(mintea) si a timpului [3]

O cauza a anarhiei celulare care provoaca epidemia de tumori canceroase este considerata a fi pierderea unitatii timpului, in care se afla diferitele celule are unui organism pluricelular. Acest lucru ar putea fi provocat de o anarhie indusa de hrana materiala contaminata si de o terapie eronata, care prin medicamentele incearca sa controleze corpul fizic(periferia), in locul centrilor de comanda firesti din plan energetic si informational . Este ca si cum intr-un organism social sau colectiv (roi, furnicar) s-ar substitui cineva reginei sau creierului.
In toate vindecarile autentice ( care nu trateaza efectele, ci cauzele lor informationale) s-a observat ca celulele si organismele pluricelulare elimina defazarea prin intoarcere in timp si la unitate. Aceasta regresie a simptomelor a fost evidentiata in cazul programului care comanda recuperarea si regenerarea prin somn natural si in cateva metode terapeutice din care amintim homeopatia , hipnoza si terapia, care utilizeaza undele electromagnetice scalare (Cancer and "Scalar Electromagnetic Healing" )[1] 


POVESTEA CEASULUI CARE MERGEA INVERS SI REPRODUCEREA FENOMENULUI IN TRANSA 
In una dintre cartile sale, Robert Charroux relateaza cazul in care "un om in varsta de 90 de ani a intinerit pana la 20 de ani, in urmatorii 70 de ani, dupa ce a cumparat un ceas, care mergea in sens invers, de la un alchimist din secolul XVII, care avea un mic magazin pe o strada din Paris. Dupa ce a ajuns la 20 de ani s-a reintors in acel magazin si a cerut sa se opreasca din procesul de intinerire. Alchimistul a luat ceasul, l-a aruncat jos si l-a distrus, spunandu-i ca de acum timpul va curge in directia comuna pt toti ceilalti oameni... Dupa ce a imbatranit a cautat din nou micul magazin al alchimistului, dar acesta disparuse..."

In fiecare zi putem sa intinerim sau sa imbatranim. Directia in care se deplaseaza ceasul intern este determinata de conditionare ( programare, atitudini; credinte, conceptii, mindset).
Din antichitate si pana in epoca recenta chinezii erau programati sa creada ca in fata lor se afla trecutul, iar nu viitorul. Tot confucianismul este intemeiat pe venerarea trecutului, a parintilor, bunicilor, a celor in varsta ( in caz de catastrofa ei alergau sa-si salveze bunicii, iar nu sotiile si copiii ). Oricine poate observa ca in Occident si in lumea actuala, colonizata de acesta, se manifesta o programare expansiva si divergenta in care tinerii si adultii privesc catre viitor, sub forma de: dorinte, asteptari, expectatii, planuri, vise, temeri, griji.. Doar la batranete, cand organismul social nu mai are nevoie de ei, apare intoarcerea catre trecut, amintiri, traditii, ca un reflux, dar si ca o modalitate de intinerire prin accesarea bancii de impulsuri stocate in cursul experientelor traite in tinerete...

Care sunt caile de a intineri ?

A. Calea divina, initiatica sau nemijlocita
Ancorarea in ceea ce este Acum si aici.. contactul direct cu izvorul realitatii.. cu realitatea sursa..singura imuabila ( invariabila fiindca joaca rol de banca de date sau de tezaur genetic al universului ) si eterna ( situata in zona atemporala, sincronica a planului director). Acest contact
cu izvorul realitatii.. cu realitatea sursa.. presupune trezirea, eliberarea din realitatea secunda a umbrelor proiectate pe ecranul mental ( peretele pesterii din Alegoria lui Platon )..
Aceasta este calea vegherii sau prezentei constiente in ACUM
Dacă veţi trece in revistă legendele, basmele şi tradiţiile, care leagă accesul la nemurire, de menţinerea stării de trezire, de veghere sau de prezenţă conştientă in ACUM, veti descoperi o convergenţă, care nu poate fi datorată intâmplării. Să ne reamintim că ştiind că zeii nu-i vor dărui nemurirea (nu are acces la " caile mijlocite de programare sau de tehnologie, descrise la punctul B), Utnapistim ii sugerează lui Ghilgameş calea iniţiatică, pt a realiza nemurirea, transmutarea condiţiei umane: "Vino, incearcă să nu te culci si să nu dormi şase zile şi şapte nopţi " (XI, 199)., sau că Prâslea cel voinic s-a folosit de mijloace externe pt. a nu adormi(săgeţi; calea pilotarii este tot un mijloc auxiliar) si să obţină merele de aur sau elixirul imortalităţii, "Apa vie" ( externa sau interna )..
Dacă doriţi sa faceti ca visele dvs sa devina adevarate, primul lucru ce trebuie să-l faceţi este să va treziti ( sa va eliberati din realitatea secunda)"/ "If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up. (J.M. Power)
"Imbatranirea este ca si cum am fi progresiv pedepsiti, pt. o crima pe care nu am comis-o"/ Growing old is like being increasingly penalized for a crime you haven't committed" (Teilhard de Chardin )
" Ce nu am facut ? Nu am racordat corpul material la realitatea sursa...la izvorul vietii...nu ne-am eliberat din realitatea secunda, unde traim separati de noi insine si de realitate, nu am realizat in inima noastra graalul, trezirea iubirii, starea holografica de existenta.../ What we haven't committed ? We didn't link our material body to the source...the spring of life..we didn't realized the graal in our heart, the awakening of love, the holographic state of existence"

"Imbatranirea, maladia, orbirea si neputinta sunt pedepse aplicate celor care pacatuiesc, fiindca nu practica prezenta constienta si nu-si respecta menirea de a se mantui, de a se elibera din robie" (Mirahorian)
Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat"( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi"(atenţia), "a rata ţinta(obiectivul)", "a pierde marca(nivelul cerut; starea de martor)". Cum se afirmă in Dhammapada 2, "conştienţa ( prezenţa; atenţia) conduce la imortalitate; in timp ce aceia lipsiţi de conştienţă (prezenţă; atenţie) sunt deja morţi"/ As stated in the Dhammapada, "awareness(attention) leads to immortality, while those deprived of awareness(attention, consciousness) are already dead"/ "Comme est indiqué dans le Dhammapada 2, «la présence (l'attention) mène à l'immortalité, tandis que ceux qui n'ont pas conscience (présence; attention), ils sont déjà morts"/ "Come indicato nel Dhammapada 2, "consapevolezza (presenza, l'attenzione) conduce all'immortalità, mentre quelli privi di coscienza (assenti; disattenti) sono come già morti" [ Sanderson Beck , Dhammapada (The Path of Truth ) 2. Awareness English version by Sanderson Beck http://www.san.beck.org/Dhammapada.html
"Awareness is the path of immortality; thoughtlessness is the path of death.
Those who are aware do not die. The thoughtless are as if dead already"]
"Atenţia in Acum este poarta către Dumnezeu/Attention in the present is the doorway to God"
Atenţia in prezent nu este o aşteptare a lui Dumnezeu, ci o intrare in tăramul lui Dumnezeu/ Attention in the present is not an expectation of God but an entering in the realm of God "
(Mirahorian)
"Conştienţa/atenţia/prezenţa in cel mai inalt grad, este acelaşi lucru cu rugăciunea/ L’attention, à son plus haut degré, est la même chose que la prière"(Simone Weil, Œuvres, Gallimard, coll. « Quarto », 1999, VI-2, 297)

B. Caile mijlocite de programare (educatie, transa) sau de tehnologie

1. Inlocuirea prin transa/ absorbtie meditativa a credintei ( amintiti-va ca orice credinta se substituie realitatii, iar conceptia comanda perceptia) in curgerea unidirectionala si ireversibila a timpului ( dinspre trecut spre viitor) ca in exemplul citat anterior ( folosind drept obiect de imprinting ceasul, care mergea invers ), [ metoda testata de Mirahorian]

2. strategia de a reactualiza trecutul
2.1. stocarea in banci de date a ritmurilor cerebrale din tinerete; [ prietenul meu Constantin Dumitru Dulcan are un brevet in aceasta directie]
2.2. regresia hipnotica in perioada dorita si ancorarea in acea zona; [ metoda testata de Mirahorian]

3. Redresarea tehnologica a campurilor mezonice temporale folosind microgaurile negre, de genul celor care vor facilita calatoria in timp (LHC CERN Geneva); vedeti dezvoltarea subiectului "caselor zeilor" si a calatoriei in timp in articolul:
Lao Tzu Chapter 2 Dincolo de dualitate: Stiinta eliberarii/Beyond Duality: The Science of Transcendence Câmpul sursă şi calea orizontală şi verticală de cunoaştere şi de acţiune

luni, 1 aprilie 2019

La ce sunt cel mai bun? Traieste-ti legenda personala

Spre ce sa-mi indrept cautarile? Ce pot oferi eu lumii? Luati-va un ragaz de cateva clipe, iesind din iuresul vietii cotidiene accelerate si robotizate pentru a reflecta la,,legenda personala'’, cum o defineste Paulo COELHO. Ce inseamna menirea. Mult prea adesea traim scindat,facand la serviciu ceea ce nu ne place si lasand pe seama timpului liber, adesea putin, practicarea indeletnicirilor care ne sunt cu adevarat dragi. In timp, aceasta duce la uitare de sine si la neglijarea a ceea ce suntem cu adevarat.
Calitatile noastre cele mai pretioase nu sunt puse in valoare si putem experimenta un sentiment de insatisfactie generale,altminteri nejustificat de circumstantele exterioare. Este cazul oamenilor care ajung sa aiba tot ce si-au propus ,de exemplu in plan material si care constata dupa toate acestea ca se simt nefericiti sau neimpliniti. Paulo Coelho defineste legenda personala ca fiind: ,,ceea ce tu ai vrut intotdeauna “sau ,,misiunea ta pe Pamant.” Este ratiunea de a trai cuvantul pe care il avem de spus in lume, plusul pe care il putem aduce fiecare dintre noi in conjunctura spatiala, culturala, istorica in care ne-am nascut. Nu stim sau doar ni se pare? Paulo Coelho afirma in ,,Alchimistul”: ,,Toti oamenii, in adolescenta, stiu care este Legenda lor Personala. In acest moment al vietii totul este limpede si oamenii nu se tem sa viseze si sa doreasca tot ce le-ar placea sa faca in viata. Cu toate acestea, pe masura ce o forta misterioasa incearca incet, incet, sa dovedeasca faptul ca ''Legenda Personala este imposibil de realizat.”Intram treptat in labirintul lumii si vocea interioara este acoperita de preocuparile cotidiene.

De fapt,daca ne-am acorda cateva clipe ,daca am avea curiozitatea sa privim si sa ascultam , ne-am gasi drumul. El e in noi, ascuns printre hatisurile gandurilor noastre repetitive sau in evenimentele vietii, in asa –zisele coincidente care uneori ne opresc din drum sau, alteori,ne schimba total cursul destinului. Cum o aflam? Identificarea menirii poate dura o perioada mai mica sau mai mare de timp, in functie de cat de mult ne-am indepartat de noi insine, de nevoile adevarate ale sufletului. E necesar sa ne intoarcem spre interior. Ne va fi fi de folos sa ne amintim ceea ce ne placea sa facem in copilarie sau inainte ca responsabilitatile vietii sociale sa ne acapareze.
Ne putem urma talentele sau ne putem intreba in ce gen de activitati ne simtim in largul nostrum, ne manifestam din plin creativitatea si simtim ca avem ceva de spus. Va  fi nevoie, deci,sa trecem mai intai printr-o schimbare de atitudine:va trebui sa re-invatam sa fim autentici, sinceri cu noi insine, sa stim cand e cazul sa dam mastile jos pentru a ne apropia de domeniul delicat si vulnerabil al sufletului, unde se afla tezaurul de talente care ne caracterizeaza. Va fi nevoie sa ne ascultam sentimentele si intuitia. Pe scurt, va trebui sa iesim din uitarea de sine in care am alunecat aproape pe nesimtite pe masura ce invatam ce trebuie facut ca sa ne adaptam in lume. Cel mai usor mod de identifica menirea proprie este sa realizam ce tip de activitati ne plac cel mai mult, ne pun in valoare inzestrarile si aduc un plus de valoare celorlalti.
 Este vorba de ceea ce pot oferi mai bun si mai frumos care sa imbogateasca cu ceva viata in asamblul ei. Nu trebuie sa fiu un geniu creator, dar in,, patratica’’mea, eu pot sa ma exprim cel mai bine la potentialul maxim. –Care sunt efectele? –Cunoasterea rostului propriu in lume corespunde unei nevoi profunde-echivalentul in plan social si spiritual al gasiri sufletului pereche din domeniul relational. E aceeasi nevoie de regasire de sine prin intermediul a ceva exterior. Aflarea ei se asociaza cu un sentiment de liniste interioara si cu un curaj al asumarii tuturor obstacolelor pe care le putem intalni.
In cartea sa Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul,Robin Sharma descrie astfel efectul identificari menirii proprii si al urmarii ei: ,,Cand vei afla care este menirea vietii tale, lumea ta va invia. Te vei trezi in fiecare dimineata cu un rezervor nelimitat de energie si entuziasm. Toate gandurile iti vor fi focalizate asupra obiectivului tau précis. Nu vei avea timp de pierdut.  Munca ta va deveni o joaca. Vei avea de asemenea un sentiment profund de armonie interioara, ca si cum ai fi cumva ghidat pentru a-ti realiza menirea ’’Un alt efect chiar mai spectaculos, al identificarii menirii proprii este acela ca intregul univers va ,,conspira” la implinirea ei. Cand doresti ceva cu adevarat, vrei pentru ca aceasta dorinta s-a nascut in sufletul Universului, asa ca el te va sustine. Vor fi, desigur si obstacole, dar ele vor avea doar rolul de a te invata ceva de care ai nevoie in misiunea ta pe Pamant. Coelho arata: ’’Cine isi traieste Legenda Personala, stie tot ce are nevoie sa stie.
 Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec”. Viata are, desigur, sensul pe care noi i-l coferim. Merita sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne afla calea proprie, a ne regasi unicitatea si a o exprima in si prin lume. Observati ca spune ca visele legate de misiune au loc cel mai mult in perioada adolescentei. Dati-mi voie sa ma indoiesc ca in acea perioada ati visat sa faceti cariera intr-o firma de asigurari, care lucreaza cu ,,moartea’’si nicidecum cu viata. Si alte firme in care va daruiti potentialul pentru vise iluzorii. Va vor binele, de aceea vi-l lasati luat. Daca nu ai un plan al tau va avea grija cineva sa te includa in planul lui. Unde este un scop, acolo va aparea intotdeauna si o cale.(adaptare articol din rev body mind spirit).