duminică, 17 martie 2019

Cum sa echilibrezi emisferele cerebrale-si sa determini emisfera dominanta

Emisferele sunt conectate prin corpul calos. El serveşte ca un canal sau o punte între cele două părţi. Acest pod poate fi literalmente exersat şi consolidat până când este fizic mai mare şi mai capabil de a transmite informaţii, gânduri dintre cele doua emisfere creand un sistem mai integrat si o performanta mai buna. Clarvăzătorul si celebru vindecator Edgar Cayce şi Albert Einstein s-a gasit ca aveau un corpus callosum neobişnuit de mare.


Cele două jumătăţi ale creierului cooperează, si una dintre ele va fi intotdeauna dominanta. Ore intregi sau minute una dintre emisfere isi va schimba dominanta de multe ori in functie de activitatile desfasurate.Acest lucru il putem sesiza printr-un feedback foarte simplu, cand observam pe ce nara respiram dominant. Stiinta Svara Yoga,se ocupa cu acest studiu si chiar ne invata cum sa schimbam constient dominanta in functie de acitivitatile desfasurate pentru a obtine o maxima eficienta.

Cea mai mare parte a timpului, o nară respiră liber, în timp ce cealalta se simte partial mai stramta. Ele alterneaza de obicei, la fiecare nouazeci de minute, astfel încât comuta emisfera dominanta pentru o activitate specifica. Dacă o sa acordati o atenţie la acest proces, s-ar putea descoperiti că starea ta de spirit variaza în funcţie de partea cu care tu respiri mai liber.

Yoghinii si-au dezvoltat, de asemenea, tehnici pentru păstrarea ambele nări deschise simultan, deoarece ei cred că acest lucru ajută la curgerea energiei pe canalul central al sistemului nervos, Sushuma astfel incat se respira regulat si egal pe ambele nari. Fiziologic, acest lucru înseamnă, probabil,ca ambele emisfere isi asuma in comun responsabilitatea,in loc ca una dintre ele sa-si asume rolul de sef.
Vizualizarea este un alt domeniu in care se poate determina pozitia dominanta a unei emisfere.

. Următorul exerciţiu vă permite să observati si sa controlati acest proces.
  

După cum te uiţi la această ilustraţie, incruciseaza ochii astfel incat sa formezi un al treilea cerc intre albastru si rosu. Ar trebui sa incerci sa observi cum in al treilea cerc dintre cele doua se formeaza o cruce. Crucea nu e stabila depinde de emisfera creierului care e activa, cand e activata emisfera stanga revine cercul albastru, astfel încât să vedeţi un al treilea cerc între un albastru şi roşu. Când ajungi ochii concentrat dreapta, cercul de mijloc va par a avea o cruce pe ea. 

Uita-te la crucea de pe al treilea cerc. La fiecare câteva secunde, se va schimba de la o linie orizontală la o linie verticală şi înapoi.




 Acest lucru se datorează faptului că emisferele creierului sunt alternante în functie de pozitia dominanta pentru aceasta activitate. Când emisfera dreaptă este dominantă vezi cercul albastru şi linie verticală în partea de sus, atunci când emisfera stângă este dominantă, cercul roşu şi linia orizontală pe partea de sus. 

Acum sunteţi gata pentru yoga reală. Uitati-va la imagine din nou, dar de data aceasta, încercăm să facem constant crucea din mijlocul cercului. Vrei o cruce pura nu, o linie orizontală sau verticală. Practicati zi cu zi, până când puteţi să-l faci pentru 45 de minute continuu. Cred că veţi găsi ca ai generat stari de spirit interesante.
Apare o energizare si o focusare a creierului, starea de flow in care puteti aplica mult mai usor legea atractiei prin vizualizarea unui obiectiv.

După cum te uiţi la această ilustraţie,incruciseaza ochii astfel incat sa formezi un al treilea cerc intre albastru si rosu. Ar trebui sa incerci sa observi cum in al treilea cerc dintre cele doua se formeaza o cruce.Crucea nu e stabila depinde de emisfera creierului care e activa, cand e activata emisfera stanga revine cercul albastru, astfel încât să vedeţi un al treilea cerc între un albastru şi roşu. Când ajungi ochii concentrat dreapta, cercul de mijloc va par a avea o cruce pe ea. 

Uita-te la crucea de pe al treilea cerc. La fiecare câteva secunde, se va schimba de la o linie orizontală la o linie verticală şi înapoi. Acest lucru se datorează faptului că emisferele creierului sunt alternante în functie de pozitia dominanta pentru aceasta activitate. Când emisfera dreaptă este dominantă vezi cercul albastru şi linie verticală în partea de sus, atunci când emisfera stângă este dominantă, cercul roşu şi linia orizontală pe partea de sus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu