sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Cum să dezvolți o voce în piept: sfaturi utile. Vocea hipnotică. Secretele sugestiei

 Celebrul antropolog Gregory Bateson, când a citit cartea lui Richard Bandler și John Grinder „Structura magiei”, i-a sfătuit să se familiarizeze cu „Vrăjitorul din Arizona” - Dr. Milton Erickson. Când Richard Bandler a sunat pentru a face o programare, dr. Erickson a răspuns el însuși la telefon și, deși Bandler și Grinder au sunat în numele lui Gregory Bateson, Erickson i-a respins, spunând că nu are timp. Bandler, care a vorbit cu Erickson la telefon, a răspuns: „Unii, dr. Erickson, știu să găsească ora”. Bandler a scos „Dr. Erickson” și „a găsi timp” în vocea sa. „Vă rog să veniți în orice moment”, a răspuns Erickson, de asemenea, cu accent pe ultimele cuvinte. Atât Bandler, cât și Erickson, în timp ce vorbeau la telefon, au redactat o propoziție separată în cadrul propoziției extinse, ceea ce a creat efectul unei comenzi hipnotice (astfel de comenzi au devenit cunoscute sub numele de „comenzi încorporate” și „etichetare analogică”). Rezultatul întâlnirii lui Bandler și Grinder cu Milton Erickson a fost o carte noua Bandler and Grinder - "Șabloane hipnotice ale lui Milton Erickson. Volumele 1 și 2". Modelele hipnotice ale lui Milton Erickson pot fi împărțite aproximativ în:

1) lingvistic; acestea includ „încorporate

comenzi ";

2) mesaje non-verbale; acestea includ „etichetarea analogică”. La rândul său, mesajele non-verbale pot fi transmise prin limbajul corpului (expresii faciale, gesturi etc.) și prin voce (sus, intonație, ton, etc.)

Modelele lingvistice vor fi discutate în secțiunea „Model Milton”, dar acum am dori să vorbim despre voce. Vocea este locul unde se întâlnesc conștientul (vorbirea) și inconștientul (caracteristicile vocii). Știți deja că pentru ascultător nu este adesea atât ceea ce spunem că este important, ci modul în care vorbim. Caracteristicile vocii reflectă sentimentele, emoțiile noastre, ele dau discursului o culoare deosebită și o fac mai informativă în comparație cu vorbirea insipidă, monotonă. Învățarea să vă controlați vocea este vitală și esențială pentru comunicator și hipnotist. În timp ce comunică, oamenii subliniază în mod constant cu vocea lor anumite părți ale textului pe care le pronunță, cu toate acestea, astfel de „evidențiere”, de regulă, sunt inconștiente. Deținând o voce, puteți evidenția diferite părți ale unei propoziții, puteți crea un mesaj nou în interiorul acesteia sau puteți avea o voce pentru conversație, iar cealaltă, „transa”, pentru mesajele adresate emisferei drepte.

Când o persoană respiră, diafragma se contractă, trăgând aer în plămâni. Contracția mușchilor abdominali creează presiune în abdomen, care acționează asupra diafragmei și plămânilor, forțând aerul spre exterior. Trecând prin laringe, un flux de aer pune presiune asupra vibratorilor, corzilor vocale, care, începând să vibreze, generează o voce. Îmbogățirea și extinderea sunetului are loc în laringe și nazofaringe (așa-numitele camere rezonante). Limba, dinții, palatul moale, buzele (articulatoare) formează sunete separate, iar modificările formei și volumului cavității bucale fac ca fiecare sunet să fie distinct. Astfel, cuvintele apar din sunete.


Când folosiți metode NLP, este necesară o formulare specială a vocii și vorbirii, astfel încât să asigure pătrunderea frazelor sugestive direct în subconștient. Include componente precum:

1. Angajarea cavității toracice în NLP

Pentru a vă maximiza influența psihologică în timpul comunicării, trebuie să învățați să vorbiți folosind rezonatorul toracic, din plexul solar.


Fiecare persoană are trei rezonanți vocali care ajută aerul să sune: pieptul, gâtul și craniul. De regulă, cu toții vorbim doar cu utilizarea unui rezonator pentru gât. Asta este normal. Cu toate acestea, dacă înveți să vorbești cu o voce „piept”, schimbările pe care le vei simți în reacțiile celorlalți te pot copleși. Principala provocare este să vorbești cu rezonatorul toracic tot timpul, nu doar când îți amintești. Corpul nostru adoră să se întoarcă într-o stare familiară dacă nu sunt exersate în mod constant noi abilități. Prin urmare, pentru a dezvolta o nouă abilitate în tine, va trebui să vorbești cu tine timp de o jumătate de oră pe zi, în timp ce înregistrezi conversația și să asculți înregistrările pentru corectare. De regulă, câteva săptămâni de antrenament sunt suficiente.

2. Intonare descendentă NLP

Obțineți obiceiul de a vă scădea puțin vocea la sfârșitul fiecărei fraze pe care le spuneți, inclusiv întrebări. În acest sens, asigurați-vă că vocea dvs. sună sinceră și nu ca și cum ați comanda celeilalte persoane să facă ceva.

3. Utilizarea marcajelor analogice în NLP

Prin evidențierea în orice fel a cuvintelor cheie din discursul tău, de exemplu, folosind pauze, le vei oferi o percepție mai bună a subconștientului interlocutorului.

În general, sugestiile latente pot fi clasificate astfel:
Sugestie prin strategii de vorbire
Sugestie folosind ghilimele ascunse
Sugestie prin marcaj
Crearea formei de gândire

1. Sugestie prin strategii de vorbire PNL

În loc să dați direct instrucțiuni interlocutorului, puteți dizolva indicația din structura propoziției dvs., de exemplu: „Poate că următoarele informații vi se vor părea interesante”, „Nu credeți că este timpul să obțineți în sfârșit ceea ce vă este corect.” Ascunând comenzi în structura propoziției, le formulezi mai moale și mai grațios, fără a provoca rezistență. De regulă, atunci când se acordă comenzi ascunse interlocutorului, se folosesc următoarele tehnici: admitere, restricție de alegere, sugestie abstractă, refuz, cauzalitate, opoziție, truism etc. (vezi secțiunile relevante ale site-ului).

2. Sugestie folosind citate ascunse NLP

Citatele ascunse sunt una dintre cele mai eficiente tehnici de hipnoză ascunsă, bazate pe exprimarea gândurilor unui străin interlocutorului sau crearea unei situații artificiale care este folosită ca pretext pentru influența psihologică. În același timp, chiar dacă vorbești în numele altei persoane, mintea subconștientă a interlocutorului percepe direct situația, ca și cum te-ai adresa.

Datorită acestei construcții de sugestii, atingeți mai multe obiective simultan: vă ascundeți intențiile de conștiința interlocutorului, coborâți tonul conștiinței în sine spunând o mini-poveste și obțineți, de asemenea, posibilitatea de a utiliza cea mai complexă gamă de mijloace de influență.
Un exemplu excelent al acestei tehnici este emisiunea lui Deren Brown, când acesta, însoțit de o cameră TV, s-a apropiat de o persoană din metrou și a spus ceva de genul: „Bună ziua. Facem un film despre metrou. Filmul spune cum dintr-o dată o persoană poate uita postul de unde trebuie să coboare ... Odată - și uitat! De exemplu, la ce stație te cobori? "
3. Sugestie prin marcaj NLP

Marcarea este o tehnologie de hipnoză ascunsă asociată cu evidențierea non-verbală a acelei părți a rostirii care conține o comandă ascunsă. Acest lucru se poate face, de exemplu, schimbând timbrul vocii dvs. când prezentați o instrucțiune, folosind volumul de vorbire pentru a evidenția sugestia, introducând mici pauze înainte și după instrucțiune, precum și făcând gesturi de mână, manipulând obiecte (stilou, mai ușor, telefon mobil) si etc.

Exemple de implementare a tehnologiei. Dai un mesaj încărcat emoțional despre o persoană în timp ce îți îndrepți atenția în același timp. Cu cât este specificat mai puțin, cu atât mai bine.
Creație de formă de gândire NLP

Ea se realizează punând gânduri în capul interlocutorului care îndreaptă raționamentul său în direcția corectă. Astfel de gânduri, rostite convingător, de regulă, încep să trăiască în capul interlocutorului cu propria lor viață, dezvoltându-se în timp.

Vorbind la telefon:

- Salut.

- Bună ziua, cine este?

- Ai venit ieri la mine într-o cafenea și ai spus că mi-ai plăcut foarte mult.

- Nu v-am putut spune asta!

- Îmi amintesc exact cum m-ai privit și mi-am spus „cât de fain ești”.

Iată frazele NLP care funcționează aproape pentru toți bărbații, cu excepții foarte rare:
Esti un geniu! Fiecare om vrea să-și simtă exclusivitatea. Și dacă îi vorbești mai des despre asta, vei vedea cum prietenul tău va crește rapid aripi în spatele spatelui și de fiecare dată când va încerca să-ți demonstreze geniul său în ceva. Ei bine, nu te va dezamăgi că nu este așa!
Ești atât de isteț! După cum știți, mulți bărbați nu le plac fetele mai inteligente decât ele. Prin urmare, adesea, lăsați-l să înțeleagă că el vă depășește în multe feluri cu cunoștințele și orizonturile sale. Această frază lucrează 100% din timp cu bărbații.Ești cel mai bun pentru mine! Ultimul cuvânt din această frază este obligatoriu. Îi faci un bărbat să înțeleagă că el este cel mai bun dintre cei mai buni și, în același timp, ai înțeles că pentru alte femei poate să nu fie așa. Asa ca lasa-l sa aprecieze pe cei care il apreciaza!
Tu un barbat adevarat! Acționează atât asupra copiilor de încredere în sine, cât și asupra unor personalități uluitoare, cărora le lipsește această frază pentru respectul de sine și pentru ridicarea barului lor. Așa că ajută-l în asta și este al tău pentru totdeauna!
Mă simt atât de bine și de ușor cu tine! Această frază va sublinia importanța lui în viața ta. Și sentimentul responsabilității este cunoscut a fi o forță teribilă!
Numai tu mă înțelegi! Acțiunea este similară cu fraza anterioară și subliniază, de asemenea, unitatea și înrudirea ta cu sufletele.


Ești atât de grijuliu! Spune această frază, chiar și la cea mai mică afișare de atenție sau grijă pentru tine și el va dori să facă fapte bune pentru tine din ce în ce mai mult! La urma urmei, acțiunile sale sunt apreciate! Acțiunile lui sunt importante pentru tine! Așa că va încerca să vă demonstreze din nou și din nou!
Sunt alături de tine cea mai fericită femeie din lume! O frază de siguranță! Repetați-l cât mai des.
Nici nu puteam visa că voi întâlni un bărbat ca tine! Fraza este eficientă pentru tăiere și fără cusur pentru fiecare om.Eu trăiesc și vă respir! De asemenea, o frază care subliniază importanța unui om în viața ta. Și din moment ce natura le-a oferit drepturi și calități de conducere în relațiile cu femeile, cu această frază subliniați că a făcut față funcției sale principale pe Pământ.
De asemenea, nu uita să spui că el este cel mai frumos pentru tine, cel mai sexy, bine, doar cel mai mult (aici, în funcție de situație, ceea ce este mai semnificativ pentru el în această viață). Învață, de asemenea, dragi fete, să-ți ceri iertare de la bărbații tăi, în loc să încerci să afli care dintre voi are dreptate și cine greșește. Dacă doriți să păstrați relația, cereți iertare mai întâi după o ceartă, chiar dacă aveți dreptate, deoarece ambii sunt de vină pentru orice ceartă. Dacă doriți să întrerupeți relațiile, începeți să aflați cine are dreptate și cine greșește. Alegerea este a ta!

există fraze scurte NLP în una sau două propoziții care au un efect fonosemantic puternic asupra psihicului uman (efect stresant asupra creierului de a zâmbi, a zâmbi și a auzi sunete).Scopul frazei este de a crea confuzie pe termen scurt în rândul agresorului și, astfel, obține un avantaj în timp pentru a produce o lovitură psihologică preemptivă.

Deci, frazele sunt potrivite pentru a speria un client distructiv:

„Voi pedepsi pentru nepoliticos”;

„Încă un cuvânt - și regretele te vor tortura”;

"Bucurați-vă, ieșiți, altă dată o voi dezlipi."

"Voi pedepsi, voi pedepsi teribil, șoptesc din păcat."

Expresiile sunt foarte eficiente:

„Ce mai spui înainte să pleci, ascult”;

„Pleci deja sau ar trebui să te ascult?”;

"Posibilitățile dvs. de a genera ostilitate sunt de neînțeles".

Expresia „Eu sunt mult mai rău” funcționează bine pentru a da jos acuzatorul.

Ca să nu pesteresc: „Mă grăbesc”

Pentru a speria un element distructiv de pe stradă, sunt eficiente următoarele fraze:

„Ascultă-te, poți sta unde te-ai dus sau te-ai dus, unde stai.”

Puteți opri fluxul de insulte cu următoarele fraze:
„Dacă spui mai mult, limba se va usca”;

„Dacă arătați așa, veți rămâne orbi”;

O opțiune mai cultivată: „S-ar putea să-ți pară teribil de rău”.

Chiar și fără a ține cont de puncte precum ritmul vorbirii, intonația, volumul, aceste fraze funcționează perfect.

Oferind o expunere mai lungă. Scopul aici este de a-i face pe cei care se tem de tine în viitor:

„Îți voi distruge trecutul și viitorul cu corupția”;

„Dacă simțiți un tremur, veți tremura până la moarte”;

„Te vei întoarce repede dintr-o hernie”;

„Îmi voi scoate venele!”;

„Voi rupe branhiile”;

„Viermii vor devora”;

„Te vei descompune în viață”;

„Veți primi chinuri groaznice”;

„Veți câștiga iritații ale pielii”;

„Abdomenul se va umfla și hernia se va dovedi”;

„Poți deschide ochii”;

„După ce strigi, vei primi o hernie”.
Expresiile trebuie să conțină o amenințare pronunțată. Și cu cât amenințarea (fonosemantică și semantică) este mai rea, cu atât mai bine. De fapt, aceasta este o pagubă. Astfel de fraze sunt ușor de reținut și fac ca victima să asocieze orice nenorocire, eșec, orice deteriorare a sănătății cu ea. O persoană sănătoasă obține nevroză dintr-o astfel de influență psihologică, iar un neurastenic agravează ceea ce are deja.

NLP cunoaște o rețetă psihoterapeutică simplă care ajută aproape „totul”. Dacă parafrazăm cuvintele cunoscute despre „Studiați, studiați și studiați din nou”, atunci comanda NLP poate fi formulată astfel: „vizualizați, vizualizați și încă o dată - vizualizați”.


Dacă sunteți deja familiarizați cu NLP din articolele noastre anterioare (sau dumneavoastră însuți ați studiat acest gen de psihoterapie), atunci știți că munca clientului pentru auto-vindecare (în NLP) este de a prezenta fiecare dintre situațiile sale pozitive sau negative sub forma unui film și derulați-l. în capul meu - asta și asta.

În acest „așa și atât” se află secretul succesului NLP. Și această muncă este foarte dificilă pentru o persoană foarte nepregătită (și chiar nu una vizuală).

Cu toate acestea, dacă începeți doar să încercați, în curând veți obține succese extraordinare (în comparație cu ceea ce puteți, sau mai bine zis, nu știați deloc) înainte. Și după ce ai învățat să manipulezi cu „filmele” evenimentelor, vei primi cheia ușii prețuite - în spatele căreia - vindecarea și capacitatea de a-ți alege în mod conștient lotul tău fericit, renunțând la acel pachet de nervi pe care o persoană obișnuită, obișnuită, îi are ...

Înțelesul tuturor acestor tehnici NLP practic se reduce la o singură sarcină: dacă considerăm că practic toți oamenii fac un elefant dintr-o muscă (și suferă de el), atunci psihoterapia NLP va fi opusă: cum să înveți cum să transformi un „elefant” înapoi într-o muscă - cu alte cuvinte, cum să facem față evenimentelor și experiențelor care provoacă o serie de emoții negative în noi și ne sparg nervii.

Asa de,
Exercițiu NLP numărul 1 „Lucruri mici în viață” (din seria „elefanți și muște”)

Este posibil să nu credeți (mai ales dacă nu practicați tehnici NLP, ci doar auziți despre ele din când în când), și așa - este posibil să nu credeți, dar funcționează.

Deci, să luăm o situație negativă care s-a întâmplat în viața ta.

Să luăm cea mai simplă, dar jignitoare poveste. Ai călărit marea pe un iaht de plăcere, te-ai aplecat și ai aruncat o brățară în apă. O brățară foarte frumoasă și scumpă pe care o iubești.

Ce sa fac? Formatorii NLP au ascultat cumva zicala: „Nu vă faceți griji, este vorba de lucruri mici”, și de vreme ce NLPists, ca și toți psihoterapeuții care se respectă pe sine, înțeleg totul literal, au făcut ca pacienții lor să își imagineze într-o situație negativă mare ca micuță - adică în imaginația ta - pentru a o reduce în dimensiune. (Să vă reamintesc că vorbim mereu despre un film care se joacă în cap).

Așadar, sarcina dvs. este să vă imaginați mai întâi brățara pierdută foarte clar, în culori și să redați întreaga situație negativă, odată cu căderea ei în apa din cap - cu un film colorat.

Ei bine, atunci ... Atunci imaginați-vă că "ați întors binoclul" și brățara dvs. s-a îndepărtat brusc de tine pentru câteva sute de metri, pentru un kilometru, pentru câțiva kilometri ... Nu mai vezi brățara, în loc de un fel de un punct întunecat, abia distingibil ...

Bine? Te-ai săturat să privești? Ei bine, ea deloc, acest punct - de ce să vă stricați ochii, încercând să vedeți ceva mic?

Acest exemplu este exact psihologic. Este obișnuit ca o persoană să-și piardă interesul pentru un obiect, pe care îl lasă mult în urma sa, atunci când obiectul își pierde forma și scade, pe măsură ce distanța dintre obiect și observator crește rapid.

Gândește-te în tren, urmărind în fereastră un obiect ciudat și interesant care plutește în afara ferestrei într-un ritm și mai lent. Arătați, uitați, dar trenul a luat viteză, s-a întors, iar obiectul ciudat este aproape imposibil de văzut ... Și atunci vă dați mâna la toate acestea, iar atenția dvs. trece la ceva mai interesant, de exemplu, pui prăjit învelită în hârtie uleiată.

Principiul acestui exercițiu NLP este clar. Trebuie doar să reduceți imaginea situației tulburătoare, astfel încât obiectul care vă preocupă să fie redus la dimensiuni microscopice ...
Exercițiul NLP nr. 2 "Fotograful neexperimentat a expus filmul"

În același mod ca și în cazul „micului lucru”, antrenorii NLP au ascultat expresii comune, cum ar fi: „goluri de memorie”, pata alba».

Și au realizat o mare tehnică de lucru. (Apropo, Simoron funcționează conform acestui principiu. Înțelegeți principiul în sine? Luăm o expresie comună (proverb, proverb, unitate frazeologică) și realizăm literalmente ceea ce se spune acolo, oricât de idiot poate părea o ocupație. De exemplu, dacă o anumită doamnă abuză cu expresia „Mă lupt ca un pește pe gheață, pentru ca cel puțin să predea ceva, dar nu renunță”, atunci doamna este îmbrăcată cu „pește” și ei îi oferă să bată pe gheață - de trei ori pe zi, timp de cinci minute. să bată pe gheața „artificială”, altfel îi vor forța să iasă afară! Conform aceluiași principiu, oamenii li se oferă „să-și adune creierele într-o grămadă”, dacă știu să rezolve doar o problemă… și așa mai departe) ...

Deci, expresia „lacune”, „punct alb” a determinat NLP să folosească următoarea tehnică.

Dacă aveți amintiri care au fost ele însele imprimate cu o imagine clară și aceste amintiri poartă o putere distructivă imensă - faceți această imagine mai strălucitoare și mai luminoasă până când în cele din urmă „o luminați”.

Când doriți să uitați ceva, faceți imaginea luminată până când nu veți mai vedea ce este descris pe ea.

Ajută.


Există o tehnică NLP - opusul acesteia.

Dacă ați uitat unele dintre evenimente și trebuie să restaurați legăturile care lipsesc din memoria dvs., „cum a fost”, atunci, dimpotrivă, exagerați. Faceți imaginea mai întunecată!

Atunci din mintea subconștientă provin brusc fragmentele sale uitate. Astfel, vom avea acces la conținutul imaginii, în care o parte din ea a fost ratată de dvs.

Și în sfârșit, ultimul exercițiu NLP pentru astăzi.
Exercițiul NLP nr. 3 „În 50 de ani” sau „Douăzeci de ani mai târziu”
O variantă a numelui pentru cei care își amintesc și iubesc muschetarii Dumas.

Pentru a reduce intensitatea experienței, imaginați-vă o situație neplăcută (persoană), (loc), cum va fi ... 50 de ani mai târziu.

O privire către o astfel de „tragedie” dintr-un viitor atât de îndepărtat, de regulă, diminuează sensul și patosul a ceea ce se îngrijorează și se îngrijorează neplăcut.

Nu numai că cântăreții, actorii și profesorii trebuie să aibă o voce frumoasă și sigură, apar tot mai multe profesii care trebuie să aibă și un sunet frumos. Prin urmare, oamenii doresc să studieze tehnica de generare a sunetului, să cunoască principiile de bază și exerciții pentru dezvoltarea lui.

Respirația corectă în timpul vorbirii ar trebui să fie diafragmatică. Când respirăm, aerul extinde pieptul în mod uniform cu sprijinul diafragmei.

În cazul imobilității diafragmei, apare respirația superficială, în care nu poate fi utilizată întreaga suprafață a plămânilor.

Ce organe sunt implicate în formarea sunetului

Există trei centre care contribuie la formarea sunetului:

  • plămânii, care asigură alimentarea cu aer necesară pronunției sunetelor;
  • mușchii pieptului și abdomenului, care sunt implicați în crearea fluxului de aer;
  • aparat fonetic (acesta este un organ vocal), care se află în laringe.

Sarcina acestei părți a sistemului de vorbire este de a crea o undă sonoră sau o fonație. Laringele începe să se formeze în pântec. Când venim pe această lume, avem deja un aparat vocal format, pe care îl dezvoltăm pe baza reflexelor. Laringele este folosit și pentru respirație.


În cadrul acestui sistem, auzul este organul de supraveghere care este responsabil de primirea și livrarea semnalelor sonore corespunzătoare cortexului cerebral, astfel încât să le putem controla și influența vocalizarea.

Pentru o vorbire și cântare corecte, este necesară o cooperare armonioasă a tuturor organelor. Acțiunile greșite ale doar unuia implică alte încălcări. Tot acest mecanism necesită un impuls din creier. El este cel care controlează tensiunea ligamentelor care afectează vocea toracică.

Lucrările de îmbunătățire a sunetului includ:

  • exerciții;
  • nevoia de a schimba obiceiurile negative;
  • postură fixă;
  • mod de respiratie;
  • un mod de a extrage sunetul.

Cum să dezvolți corect o voce în piept?

Aceasta nu necesită multă forță fizică. Pentru a face acest lucru, trebuie să controlați în mod conștient funcția respiratorie. Pentru a extinde fazele expiratorii, în timpul cărora are loc procesul de extragere a sunetului, este necesar să învățați să respirați în general, folosind diafragma. Datorită acestui fapt, discursul nostru devine frumos și rezonant.

Poziția corectă a corpului și a capului


Poziția corpului este de asemenea importantă. Ar trebui să fie destul de simplu și relaxat. Este imposibil să se prăbușească în timpul unei conversații, acest lucru afectează deteriorarea funcției respiratorii, iar o poziție excesiv de verticală crește negativ tensiunea musculară.

Menținerea capului este la fel de importantă, deoarece afectează poziția laringelui atunci când vorbești. Mișcarea excesivă a capului înainte, înapoi sau înclinarea laterală afectează negativ funcția laringelui.

Un sunet toracic puternic și rezonant este produs de funcționarea normală a diafragmei, principalul nostru mușchi respirator. Pentru a vorbi bine cu o voce în piept, trebuie să respirați bine, umplându-vă cu aer toți plămânii.

De ce au femeile probleme la sân? Chiar și fetele aud adesea că trebuie să sugă burtica, pentru a nu rămâne afară.

Aceasta creează tensiune în această parte a corpului, mușchii abdominali sunt imobilizați și, ca urmare, apare o respirație mai restrânsă. Poate fi schimbat acest lucru? Kinetoterapeuții și specialiștii subliniază faptul că multe femei au o voce liniștită, nesigură și tremură. Prin urmare, este necesar să se efectueze exerciții pentru îmbunătățirea sunetului, rezonanței și rezistenței, pentru prevenirea bolilor organului vocal.

Exerciții pentru dezvoltarea vocii toracice

În primul rând, trebuie să-ți cunoști propria voce. Majoritatea dintre noi, auzindu-ne vocea la înregistrare, simțim un sentiment de surpriză, ni se pare că sună ciudat. Începeți prin înregistrarea și ascultarea sunetului. Studiind gama și tonul său vocal, putem experimenta. Prin canalizarea sunetului de la piept și abdomen, obținem o voce profundă, grea și catifelată.

Experimentând, obținem diferite variante sunând, inclusiv o voce clară, mai ascuțită.


  1. În fiecare dimineață, merită să faci exerciții sub forma unui căscat leneș, care funcționează pentru a dezvolta respirația și relaxarea mușchilor;
  2. Un alt exercițiu la fel de plăcut pentru a vă dezvolta vocea este să suflați pe pene. Îți poți imagina. Trebuie să suflam suficient de mult, astfel încât pene să atârne în aer și să nu cadă pe podea. Datorită acestui fapt, putem stimula coastele și diafragma. Diafragma, mușchii toracelui și lombarei spate sunt sprijinul nostru. Maxilarul inferior, gâtul și gâtul, brațele și pieptul, iar spatele nu trebuie să fie constrâns. Fără relaxarea lor, nu veți obține o voce naturală frumoasă în piept;
  3. Dacă gâtul este moale, fălcile sunt relaxate, de asemenea umerii, mușchii diafragmei și partea inferioară a spatelui sunt libere, respirația va fi calmă și profundă. Trebuie să exersăm respirația într-o astfel de stare de relaxare, calm, când fazele inhalării și expirației sunt lungi. Este mai bine să vă culcați pe spate, să puneți un obiect pe piept și să respirați adânc, asigurându-vă că pieptul cu obiectul se ridică;
  4. Îmbunătățirea respirației trebuie să fie însoțită de o prelungire a fazei expiratorii, aceasta depinde de suportul respirator adecvat. Respirați adânc cu diafragma, apoi expirați și pronunțați litera „C” cu un desen, în timp ce aerul eliberat va fi
    doză. Încercați să mențineți poziția toracului în timpul expirației așa cum a fost în timpul inhalării.

Exerciții pentru claritatea vorbirii

Un aspect foarte important în comunicarea cu oamenii este vocea noastră. De multe ori nu suntem conștienți de modul în care vorbim. Dar degeaba, degeaba. Vocea este un instrument foarte puternic care poate crește mult puterea influenței tale hipnotice.

Discursul uman, cu varietatea sa de intonații și modulări, poartă o cantitate imensă de informații. Sunetul vocii dezvăluie, completează sensul cuvintelor rostite și se întâmplă că schimbă acest sens în sens contrar. Voi înșivă știți foarte bine: puteți spune „iubesc” în așa fel încât să devină clar pentru o persoană că îl urăști. Există o mulțime de exemple similare. Și dacă vocea ta nu va sunetconvingător, indiferent ce cuvinte corecte găsiți, oricât de frumos ar fi expuse, nu vă vor asculta.

Lucrul la voce este cea mai importantă parte a atelierului nostru. Acest lucru este deosebit de important pentru cei cărora natura nu a înzestrat-o cu un timbre profund și frumos. Exercițiile din această lecție vizează dezvoltarea aparatului vocal, tehnica de respirație corectă și dezvoltarea diversității de intonație.

Vocea hipnotică este antrenată printr-o pregătire specială. De exemplu, puteți participa la cursuri de discurs pe scenă, care sunt disponibile în aproape fiecare oraș (am făcut exact asta la vremea mea, ceea ce nu regret deloc).

Vorbește rar

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei voci este viteza ei. Nu merită să urmărești viteza aici, deoarece sarcina ta trebuie să fie înțeleasă. Pentru aceasta, cu excepția anumitor strategii hipnotice (și altele), merită să vorbim încet. Cu pauze. Dacă vă este greu să înțelegeți ce înseamnă asta, urmăriți prima parte a Nașului. Eroul Brando spune exact cum trebuie făcut. Ca practică, numărați mental la trei înainte de a răspunde la întrebare.

Vorbește din plexul solar

Pentru ca influența ta hipnotică să fie maximizată, trebuie să înveți să vorbești folosind rezonatorul toracic, din plexul solar.

Fiecare persoană are trei rezonanți vocali (asta îi ajută să sune aerul) - pieptul, gâtul și craniul. De regulă, vorbim folosind doar rezonatorul gâtului (vorbind cu gâtul). Acest lucru este total normal. Dacă învățăm să vorbim cu o voce „piept”, atunci schimbările care vor apărea odată cu reacția celorlalți pot fi foarte zguduitoare. Cea mai mare provocare este să înveți să vorbești de la rezonatorul toracic tot timpul, nu când îți aduci aminte. Corpul nostru adoră să revină pe traseu dacă nu ne antrenăm constant noi abilități. Prin urmare, pentru a dezvolta o nouă abilitate în tine, va trebui să vorbești cu tine timp de o jumătate de oră pe zi, în timp ce înregistrezi conversația și să asculți înregistrările pentru corectare. De regulă, câteva săptămâni de antrenament sunt suficiente.

Acum dăm direct exerciții de antrenament vocal acasa.

Principalul exercițiu. Antrenament vocal complex

Scopul său este să producă exact vocea care vi se potrivește cel mai mult. Adesea spunem asta și în acest fel doar pentru că nu putem vorbi altfel. Acest tehnică simplă te va învăța să faci lucruri cu adevărat magice cu vocea ta. Exercițiul se face de preferință cu un magnetofon. Deci, structura este punct cu punct.

1. Mai întâi, ai nevoie de o frază pentru experimente, pe care o vei spune de mai multe ori la rând. Această frază nu ar trebui să fie prea scurtă, dar nici prea lungă, aproximativ 4 - 6 cuvinte vor fi doar în regulă. De exemplu: " Principalul lucru în parteneriatul nostru este încrederea reciprocă“. Este indicat să stabiliți unde și cui veți rosti această expresie.

2. Spune fraza de mai multe ori așa cum este, cu magnetofonul pornit.

3. Mai departe, spui această frază în cea mai liniștită (dar nu în șoaptă) și la fel de tare (dar nu țipătoare). După aceea, începe cel mai important lucru. Ar trebui să vă relaxați și să lăsați corpul să aleagă nivelul de volum care vă este cel mai confortabil. Și asta nu este totul. În același mod, redați cu următorii parametri vocali:

- viteza;

- unitatea și separarea cuvintelor individuale;

- timbre;

- pauze între cuvinte;

- claritate (pronunție clară a fiecărui cuvânt);

- rezonatori (piept, gât, cranian).

4. Acum sarcina dvs. devine destul de simplă - trebuie să combinați toți acești parametri. Spune fraza aleasă, combinând toți acești parametri simultan, oferind vocii voastre libertate de schimbare. Dacă nu sunteți mulțumit de sunet, jucați-vă cu acei parametri care credeți că sunt subdezvoltați.

Lucrând la pronunție

„Sunet deschis”

Poziția de pornire - în picioare, cu spatele drept, cu umerii în jos. Inhalați activ, rapid și profund prin nas. Poziția laringelui trebuie să fie aceeași ca la căscat. Expirati prin nas cu gura inchisa.

Cu o expirație, trageți sunetul „M” ca în exercițiul precedent. Trebuie să o tragi suficient de mult. În același timp, asigurați-vă că stomacul nu merge spre interior, diafragma rămâne încordată până la sfârșitul exhalării.

Repetați sunetele „H”, „B”, „3” în același mod, cu gura închisă.

După ce ați tras toate aceste sunete (1-2 minute pentru fiecare sunet), faceți același exercițiu, numai la sfârșitul exhalării, deschideți gura tare.

Apoi ia respirația profundă și activă cu gura. Nu uitați să vă controlați diafragma cu mâinile.

Ca și în exercițiul precedent, trageți sunetul „MMMM”, doar încheiați-l cu o vocală: „MMMMA”. Eliberați-vă imediat respirația, lăsând sunetul să se oprească brusc. Repetați același lucru cu restul sunetelor: „ННННА”, „ЗЗЗЗА”, „ВВВВА”.

Complicați exercițiul: încercați să pronunțați sunete prin silabe: „MA MA MA MA”, „ON ON ON”, „FOR FOR FOR FOR”, “VA VA VA VA”.

„Practicarea sunetelor vocale”

Sunetele vocale sunt responsabile de melodiozitatea, melodiozitatea vocii. Vocalele deschise bine dezvoltate diversifică intonația, permit „redarea” vocii, o fac expresivă.

Un set de exerciții următoare vă vor ajuta vocea să devină mobilă și bogată în ton. Trebuie să fie efectuate pe rând, una după alta.

"Trageți sunetul" A ""

Poziția de pornire este în picioare. Înapoi drept, uită-te în fața ta. Ia activ, respirație adâncă nas. Trageți sunetul „ahhhh”. Simțiți volumul pe care îl oferă.

Eliberează-ți respirația și inspiră din nou. Trageți din nou sunetul „ahhh”, doar că de data asta vă rostogoliți capul - încet la început, apoi mai repede. Simte cum se schimbă sunetul vocii tale când îți întorci capul.

"A" cu ghemuit "

Poziția de pornire este aceeași. Respirați-vă și trageți de sunetul „ahhhh”

Gâdilă și stă repede (coloana vertebrală perfect dreaptă). Cum sună această vocală mai jos și cum sună mai sus?

Opțiunea de exercițiu: ghemuiește încet și, când te ridici, sări brusc, trage literalmente în sus, ca o plută dintr-o sticlă de șampanie. Repetați exercițiul de mai multe ori, amintiți-vă senzațiile vocale.

"Gimnastica pentru vocale"

Poziția de pornire este în picioare. Coloana vertebrală este dreaptă. Întinde-ți brațele în fața ta și apleacă-te în față. Puneți mâinile pe podea și sprijiniți-le. Mutați centrul de greutate al corpului mai aproape de mâini. Poate că trebuie să stai pe vârfuri. Capul atârnă liber în jos. Respirați și trageți sunete:

AI AA AI AA AI AI AA

AII YA AII YA AII YA

„Vocalele înapoi”

Poziția de pornire - în picioare, brațele coborâte de-a lungul corpului. Înclinați-vă capul înapoi, deschideți gura și întindeți-vă puțin. Poziția laringelui este „pe un căscat”. Respirați adânc prin gură și trageți sunetul „AAAA”. Ridicați încet capul, transpunând „AAAA” în „III” și înapoi. Ar trebui să obțineți: AAAA IIIIIII AAAAA IIIIIII AAAAA IIIIIII. Sunetul ar trebui să se oprească atunci când vă atingeți bărbia la piept, astfel încât timpul să vă fie suficient pentru întregul exercițiu. Respirați-vă din nou și, ridicând capul și mișcându-l înapoi, trageți sunete, doar că de data aceasta începe cu „III”.

„Echo effect”

Poziția de pornire în picioare. Coloana vertebrală este dreaptă, laringe este liberă, poziția este „pe un căscat”. Respiră adânc și activ prin nas și strigă „Hei” tare la început, apoi mai liniștit, mai liniștit și în sfârșit destul de liniștit. Simulați efectul ecou. Repetați același lucru pe sunetele „Oy”, „Ay”, „Uy”, „Oy”.

„Elaborarea consoanelor”

Consonantele sunt formatoare de cuvinte. Dicția depinde de pronunția clară a consoanelor. Un set de exerciții pentru exersarea sunetelor consoane te vor ajuta să îmbunătățești dicția, să îți faci discursul mai inteligibil.

1. Pronunțați combinațiile dificile de sunete la început, apoi mai repede: TLZ, JR, VRZh, MKRTCh, KPT, KFT, KSHT, KST, KTSH, KZhDA, KKZhDE, KZhDO, KZHDU, KSHTA, KSHTE, KSHTU, KSHTO.

2. Respirați activ și profund. Articulând bine cu buzele, spuneți:

BUP BOP BAP BEP BIP BYP

PTKU PTKO PTKA PTKE PTK PTKY PTKI

VZHA VZHO VZHU VZHE VZH

RZH RZH RZH RZH RZH

Eu sunt Eu sunt Eu sunt Eu sunt Eu sunt Eu sunt Eu sunt

MGU MGU MGA MGE MGI MGY

SHRU SHRO SHRE SHRE SHRI SHRE SHRE

CLICK CLICK CLICK CLICK CLICK CLICK

FRU FRA FRA FRA FRY FRY FRY

RCU RCO RCA RCE RCY

SUSH SASH SASH SASH SISH SISH

BRU BRO BRA BRA BRI BRI

BAM BOOM - BEM BOM BAM BIM

BUN BON BUN BUN BUN BIN BUN

Dezvoltarea rezonatorului toracic

Convingerea discursului tău depinde în mare măsură de cât de plăcut îți sună vocea. Această „plăcere” este legată direct de timbrul vocii. Fiecare persoană își dă propriul timbre după natură, dar sunetul său poate și trebuie îmbunătățit. Este vorba despre modul în care funcționează rezonanții voci.

Cel mai important rezonator este rezonatorul toracic. Dacă vi se pare că vocea dvs. este prea subțire, atunci rezonatorul dvs. de piept nu este implicat în formarea vocii. Cavitatea toracică este cea mai mare cavitate din întregul aparat vocal. Vibrațiile din rezonatorul de piept conferă vocea plinătate și spațiozitate, precum și căldură și moale deosebită. Următoarele exerciții vă vor ajuta să vă deschideți sunetul pieptului, să vă dezvoltați rezonatorul în piept.

„Simțiți rezonatorul în piept”

Aruncați capul înapoi, deschideți gura. Puneți ambele mâini pe piept. Respirați adânc și spuneți „HAAAAAA” cât mai jos. Mai bine să începi cu registrul de mijloc, apoi să cobori treptat cât mai jos.

Atingeți ușor pieptul pentru a vibra sunetul. Repetați acest lucru până când vă amintiți această senzație de vibrație toracică. Faceți o pauză scurtă, apoi începeți din nou, dar de această dată încercați să obțineți un sunet vibrant fără să vă bateți pe piept, doar pe baza memoriei sunetului. Acest exercițiu dezvoltă foarte bine rezonatorul toracic.

"Moo"

Acest exercițiu este foarte convenabil, deoarece se poate face în timp ce faci alte lucruri. Indiferent dacă citiți, mergeți să vă spălați, să pregătiți mâncarea - nimic nu vă va împiedica să bateți puțin. Datorită acestui exercițiu, corzile vocale sunt consolidate, rezonanții (care sunt responsabili de timbre) încep să funcționeze și respirația corespunzătoare se dezvoltă.

Respirați ca și cum sunteți pe cale de a căscat. Închideți gura și începeți să eliberați aer cu sunetul „mmmm ...”. Sunetul trebuie să rezoneze în piept și frunte (pentru a verifica dacă sunetul rezonează, atingeți pieptul sau fruntea - simțiți vibrații?). Dacă sună bine, îți va gâdilă ușor buzele.

Nu te zgâlci prea tare. Sunetul ar trebui să fie mediu, mai aproape de liniște.

Când toate rezonanțele funcționează, schimbați sunetele. Pronunță „ННННН”, „33333”, „ВВВВВВ”.

Pentru a încheia această lecție, vă voi da trei metode de organizare a discursului în transăasta vă va permite să atrageți atenția unui grup de oameni asupra discuției voastre și să o țineți atât timp cât doriți.

Volumul discursului ondulat

Această tehnică este adesea folosită de vorbitori și profesori buni pentru a atrage atenția unui public zgomotos și a crea o experiență de ascultare atentă și liniștită. Iar tehnica este extrem de simplă. Imaginează-ți un anumit val - și vorbește în același mod, crescând treptat și scăzând volumul vocii tale. Mai mult, puteți crește și reduce atât prin propoziții, cât și prin silabe. Adică, o silabă dintr-un cuvânt este liniștită, a doua este mai tare. Sau un cuvânt este mai tare (mai liniștit) decât celălalt. Cu o practică suficient de bună, puteți să vă mențineți atenția asupra voastră mult timp cu această tehnică.

Piramida transa

Concluzia este că textul pe care îl vorbiți este tăiat în bucăți de 7, 5, 4, 3, 2, 1 cuvinte și apoi începe din nou. „Cut” se referă la o pauză între pasaje. Adică spui primele 7 cuvinte, pauze, 5 cuvinte, pauză și așa mai departe. O astfel de structură de vorbire ca mai jos

Primul pasaj de aproximativ cinci sau șapte cuvinte

Al doilea este de aproximativ patru cuvinte

Al treilea trei cuvinte

Al doilea doi

unu

Atrage multă atenție asupra ta și promovează o percepție atentă a vocii tale.

Aritmie de vorbire

Un truc urât care presupune lipsa de ritm. Vorbiți în fragmente lungimi diferite și introduceți pauze de lungimi diferite în vorbire (vă amintiți cum a spus regretatul Elțin în discursurile sale?). Asta e, persoana te ascultă, încearcă să prindă ritmul. Ce ne trebuie.

Tine minte. Vocea noastră este un instrument foarte serios pentru influențarea celorlalți, important pentru critici în implementarea tehnicilor de hipnoză ascunsă. Dezvoltarea vocii tale va fi unul dintre acei factori care îți vor face discursul memorabil și convingător, îți va oferi o influență hipnotică asupra interlocutorilor tăi.

  • Ce este o voce hipnotică?
  • Cum îl deschid și îl folosesc?
  • „Trucuri” de limbă pentru sugestie?
  • Cum să decodezi ce se află în spatele cuvântului pentru a-ți lărgi perspectivele în atingerea obiectivelor și influenței?

Acest program include practica dezvoltării vocii și stăpânirea formelor de vorbire pentru o comunicare și influență eficientă. Și, de asemenea, cum să folosești limbajul pentru a crea credințe noi și pentru a-l înlocui pe cele vechi.

Participanții au ocazia să își deschidă vocile, îmbogățindu-i cu o varietate de intonații, frumusețea timbrei. Găsiți vibrații într-o voce care sună. Influențează energia sunetului vibrațiilor de vorbire.

Dezvoltarea respirației libere ca mijloc de control al propriei stări și a stării unui partener sau a unui grup, respirația ca modalitate de a crea o „stare specială de conștiință”, de a dezvolta respirația de fonație - ca bază a unei voci bogate.

Și, de asemenea, experiență despre beneficiile și prejudiciile cuvintelor, cum să determinați efectul pe care cuvintele dvs. îl vor provoca. Și, de asemenea, despre stilurile de limbaj care vă permit să transformați afirmațiile nocive în cele utile. Să vă îmbogățiți limbajul cu construcții specifice de vorbire hipnotică pentru a avea multe abordări ale experienței unui partener pentru a le utiliza în muncă pentru a evalua care a dus la rezultatul dorit.

Atenţie în cadrul antrenamentului se urmărește să se afle în momentul prezent de a trăi, aici și acum cu sunetul și corpul, senzațiile și stările sale - ca bază pentru acumularea de experiență nouă.

Programul de curs include:

  • Cum funcționează persuasiunea. Cum funcționează sugestia. Algoritmul de încredere.
  • Secretul stăpânirii competenței și comunicării vorbirii.
  • Fixarea unei stări care ameliorează stresul și controlul intern.

Practică:

  1. „Pămîntul“
    • Eliberarea corpului de tensiunea musculară cronică care restricționează libertatea de mișcare și voce.
    • Poziția și starea corpului - ca suport pentru sunetul vocii. Legătura dintre corp și voce.
    • Libertatea corporală este o resursă pentru vocea liberă.
  2. "Centering"
    • Controlul stării și al vocii prin respirație. Tipuri de respirație.
    • Modele de respirație. Legătura dintre respirație și emoție.
    • Dezvoltarea diafragmatică - respirația de relaxare ca o modalitate de a atinge echilibrul emoțional, baza sunetului liber și a exprimării vorbirii.
  3. "Sunet"
    • Control vocal.
    • Diagnosticarea stării prin voce.
    • Psihologia influenței intonațiilor vocale. Psihologia influenței pauzelor. Dezvoltarea flexibilității intonaționale a vocii.
    • Utilizarea stărilor de transă pentru a crea noi resurse de voce hipnotice:
      • senzații de sunet gratuit al rezonanților din corp, creând energia de influență prin vibrația vocii.
    • Fenomenele sugestiei prin sunetul unei voci.
    • Imaginea stă la baza reglementării statelor interne. Lucrul cu o imagine sonoră într-un cuvânt.
  4. Tehnici de vorbire hipnotică.

Copiat de pe site-ul "Samopoznanie.ru"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu