duminică, 22 aprilie 2018

TANTRA si potentialitatile subconstientului


Puterea de intelegere depinde de KARMA.

Puterea de intelegere este poate cel mai mare atu in viata vizavi de corealarea diverselor stiinte sau arte  Doua dintre ele sunt chiar Yoga si TANTRA.
Multi cred ca doar cunoasterea perfecta a textelor yoga te poate calauzi suficient pentru a face pasi importanti. Pana la un punct este adevarat. Dar ce te faci daca nu poti urma intocmai pasii descrisi in acele texte, care se adresau unei alte culturi si civilizatii din acele momente ? Civilizatii care nu trebuiau sa faca fata exploziei de stimuli cu care se confrunta societatea de astazi.

Stiati ca in numai intr-o singura ora de film de actiune, un om obisnuit primeste atatia stimuli cat ii primea un om acum un secol si jumatate intr-o viata intreaga ?
La acest lucru ma refeream cand vorbeam de aceste discipline, care trebuiesc integrate contextului in care ne aflam.
De aceea se pare ca ca insasi omenirea a inteles acest lucru, de aceea Sufletele Parinte in campul informational sadeste scurtaturi pentru cei care se isi dorec cu adevarat sa evolueze...Evident cunoasterea textelor yoghine cum ar fi cele ale lui PATANJALI sunt de prim ordin. De aceea se spune ca nu inatmplator marele nostru savant Henri Coanda ale carui inventii depasesc cu mult inchipuirile noastre, adica nu se limiteaza doar la descoperirea avionului cu reactii, acest savant a fost discipolul lui TESLA. TESLA i-ar fi spus lui Coanda ca una din cele mai valoroase carti lasate omenirii ar fi Yoga Sutra lui Patanjali.

Acest spirit stiintific poate fi transferat si cunoasterii disciplinelor enumerate, Yoga si Tantra.
Adeseori multi nu stiu care ar fi diferentierea dintre cele doua. Sunt multe de spus, dar vizavi de o realizare magistrala a starilor de constiinta se poate spune ca starea de Turya (samadhi) produce un efect diferit in constiinta celui care practica tantra, comparativ cu cel care practica yoga:tantricul nu devine un observator detasat al vietii sale, precum yoghinul...Constiinta sa, acum libera ,actioneaza pentru a spiritualiza, treptat, mintea, psihicul, energia si,in primul rand ,lumea inconjuratoare. Yoghinul se detaseaza pe deplin de mintea, psihicul si de corpul lui, avand in permanenta atentia orientata catre Spirit.Tantricul actioneaza pentru spiritualizarea lumii inconjuratoare si a propriei fiinte,atentia sa fiind orientata atat catre Sine cat si catre Lume,pentru ca ea apartine tot Spiritului.

De aceea e bine si sa intelegeti ca arareori veti da de o sala de yoga care practica Yoga pura. Fiindca putini ar accepta o cale ascetica, o detasare completa fata de lume.. Asa ca in majoritatea cazurilor ce se practica in mare  este de factura Tantrica, pentru cei care inca mai au rezerve fata de acest cuvant.

Tantra este o stiinta prodigioasa si cu siguranta nu se refera numai la sexualitate, ci in primul rand la cunoasterea ''propriilor potentialitati, este cu adevarat o ''tehnologie a starilor de constiinta''.

Fiecare adept al sistemului Yoga a citit despre yoghini celebri care ajung sa-si controleze bataile inimii incetinindu-le sau chiar stopandu-le pana cand traseul electroencefalogramei nu sesizeaza decat o vibratie usoara. Cu adevarat ce pot face sportivi de performanta si maestrii yoga cu corpurile lor nu este fiindca au dobandit un control asupra corpului,ci pentru ca au invatat sa faca operatiuni constiente cu partea subconstienta la un inalt nivel. Practic aceasta cheie poate constitui o scurtatura pentru orice disciplina pe care o abordati.

Plecand de la o astfel de intelegere, stiti cate aplicatii veti putea gasi?

In inconstient; In timp ce stiinta moderna este foarte recenta,inca de mii de ani tantricii au explorat-o in profunzime. Aceasta afirmatie nu doreste sa minimalizeze descoperirile si cuceririle psihologiei care sunt considerabile ,ci constata ca pentru tantrici-subconstientul absolut nu a existat si nu exista in acceptiunea obisnuita. Dispunem asadar ,in conceptia lor, de un corp constituit dintr-o serie de nivele de integrare psihica constienta, care formeaza un corp psihic complex numit ''corp subtil'',compus la randul sau dintr-o infinitatea de nivele de constiinta active in permanenta. Tantricii ,inca de la inceput au perceput si inteles perfect ca aceasta constiinta de veghe a noastra nu constituie decat un caz particular, desigur esential, dar un singur aspect si nu totalitatea eului nostru. Dincolo de acest nivel de constiinta, la care ne gasim noi acum, tantricii au perceput prezenta acestei infinitati de nivele de constiinta subliminale. Nu numai ca ei o percep prezenta la toata lumea (e de la sine inteles), dar ei sunt capabili chiar sa o exploreze. Iata de ce, daca noi definim Yoga ca fiind intre altele o tehnologie a starilor de constiinta modificate, aceasta se aplica ,de asemenea,si tantrismului.


In zile noastre cautatori si exploratori extrem de curiosi si indrazneti, descopera aceleasi principii pe care le enumera tantricii. Sa fie aceasi tantrici care se reancarneaza pentru a reformula niste principii in termeni si conjuncturi moderne, facand astfel din nou accesibila cunoasterea lor ? Mie imi place sa speculez si sa spun ca da, dar evident este o joaca de idei.

Dar haideti sa vedeti si asemanarea dintre punctele de vedere ale vechilor tantrici si mai nou descoperirile unor actuali exploratori din domeniul constiintei.

 Iata asadar, o tehnica referitoare la inconstient, o analogie surprinzatoare vizavi de intelegerea lumii, care se apropie pana la identificare cu cea a unui tantric, vizavi de aceasta tehnologie a starilor de constiinta.

Pentru cei care vor sa cunoasca aceste lucruri, respectiv tehnici, ii invit la cursurile de practica si de autocunoastere tinute de mine.

Tehnica are suport inconstientul care este parolat.Acest inconstient odata ce ii afli  parola, poti avea acces la nenumarate resurse. Resurse de care poti avea nevoie intr-un anumit context.
Inconstientul reprezinta rezervorul de resurse, totul este sa stii sa accesezi instant aceste resurse.

Care sunt deci acestece resurse ?
  • Trebuie sa vorbiti in public, in cursul unei reuniuni profesionale.Va cunoasteti subiectul si chiar v-at pregatit speech-ul. Cand vine clipa in care trebuie sa va exprimati, va ,,blocati'' aceasta inseamna trac,vi se strange gatul, inima va bate repede, aveti un nod in stomac, si din gat va iese o voce anormal de ragusita si joasa. Aveti nevoie de urmatoarele resurse;stapanire de sine, incredere in voi insiva, destindere eficacitate si mintea limpede.
  • Mergeti la un interviu pentru un loc de munca. Sunteti calificat si corespundeti profilului postului. Insa va temeti sa nu va pierdeti in fata intrebarilor ce va vor fi puse. Aveti nevoie, de exemplu de urmatoarele resurse calm si incredere in voi, aptitudinea de a fi convingator, gandire rapida, zambet.
  • Aveti de facut un drum lung. Aveti nevoie de resursele urmatoarele atentie, reactii rapide, concentrare, rabdare.
  • Practicati un sport de performanta. Aveti nevoie de resurse care variaza in functie de sportul in discutie. De exemplu; reflexe rapide, privire agera, energie, rezistenta, controlul miscarilor, concentrare.
  • Aveti de dat niste examene. Aveti nevoie de urmatoarele resurse, memorie, concentrare, gandire rapida, spirit de analiza si sinteza, minte ascutita.
  • Trebuie sa mergeti la banca pentru a solicita un imprumut. Probabil ca nu va face placere si nu va simti in largul vostru in aceasta pozitie in care cereti. Aveti nevoie de resurse; calm si incredere in voi, aptitudinea de a fi convingator, claritate si precizie, usurinta in exprimare.
  • Sunteti in fata unei munci necesare, pe care o detestati sa o faceti si aveti nevoie de resurse. De exemplu; rabdare, eficacitate, concentrare, calm, perseverenta, daca se poate.
  • Stiti ca veti avea o zi grea; agenda va este supraincarcata cu intalniri si trebuie sa va ocupati de multe cazuri dificile. Aveti nevoie de resurse; energie, eficacitate, forta linistita, rabdare, minte vioaie.
  • Trebuie sa luati o decizie si nu reusiti. Aveti nevoie de resurse;spirit de analiza si sinteza, judecata ascutita, fler, instinct si intuitie, capacitatea de a planifica sau de a extrapola.
As putea oferi si alte exemple fie din relatiile umane, intime ,personale sau utilitare, sau in activitati si munci,in diverse prestatii pe care le putem avea de facut si chiar in deciziile delicate pe care e avem de luat. De fiecare data cand ne aflam in fata unui lucru care este mai greu de reusit,avem nevoie de resurse pe care sa le putem numi. Nu ma folosesc de resurse speciale pentru a ma spala pe dinti, dar am nevoie de ele atunci cand particip la o dezbatere televizata sau cand trebuie sa fac fata unei zile foarte incarcate.

Vedeti bine, resursele inseamna toate calitatile si aptitudinile umane. Inseamna tot ce poate avea nevoie un barbat sau o femeie pentru a rezolva problemele ridicate de evenimentele din viata sa; flexibilitate, adaptabilitate, memorie, concentrare, creativitate, inventivitate, originalitate, imaginatie, seductie, putere de calcul, energie, forta de impact, capacitatea de a fi convingator, mentalitate de invingator, curaj, eficienta, entuziasm, umor, bucuria de a trai, accesul la placere...si lista se poate continua pe kilometrii intrtegi.

Toate creierele umane au aceeasi conformatie si acelasi potential biochimic. Aceasta inseamna ca, potential, toti oamenii au acces la toate resursele. Daca stiu cum se face. Iar voi asta puteti face, sa invatati aceste lucruri in cadrul cursurilor cu tenta parapsihologica pe care le sustin.

Deci asta mai poate inseamna TANTRA, un om care isi foloseste cu adevarat potentialitatile. Pentru a folosi o analogie, sa ne imaginam situatia cuiva care foloseste un aparat de radio cu numar limitat de canale. Din multitudinea de informatii purtate de campul electromagnetic el poate recepta doar cateva. Marind performantele sistemului de receptie s-ar putea recepta, dupa dorinta, orice emisiune, oricat de indepartat ar fi postul de trasmisie  Totul depinde numai de calitatile aparatului si de vointa celui ce il detine.

Parapsiholog si instructor Tantra- Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu