duminică, 28 februarie 2021

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară

                                     

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate. Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale. Principii de nutriţie ale japonezilor, unii dintre cei mai supli oamen... Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me. Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie. Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. 

 Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic. Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.
 
Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:
  •  Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire. 
  •  Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă 
  •  Creşte calitatea somnului.
 Cum să vă construiţi programul 
  • Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
  •  Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
  •  Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz . 
  • Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii. 

Cum ţii foamea departe?

 După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: Citeste mai mult: adev.ro/pbbbqw

sâmbătă, 27 februarie 2021

Medicina Star Track tot mai actuala

                            

Abilitatea de a vindeca rănile repede este una dintre cele mai atractive tehnologii imaginate de universul ştiiţifico-fantastic. Celebrii medici din Star Trek, capabili să panseze răni şi arsuri instant, regenerând ţesutul pacientului cu ajutorul unei ”arme medicale” cu laser este unul dintre cele mai faimoase exemple în acest sens.


Astfel de tehnologii pot părea simple fantezii, dar specialiştii susţin că suntem aproape de a dezvolta astfel de dispozitive medicale. Grupul de cercetători condus de Mark Bass a reuşit să utilizeze cu succes un emiţător de ultrasunete care să accelereze refacerea ţesuturilor. Acesta nu are încă rezultatele din Star Trek, dar ar putea reduce cu circa 30% durata de convalescenţă. Pacientul se bucură de un confort mai mare, iar rănile sunt susceptibile la infecţii pentru o perioadă mult mai scurtă de timp.
O soluţie salvatoare după 30 de ani
Această tehnologie ar putea fi cu adevărat salvatoare, în special pentru persoanele care se vindecă mai lent. După vârsta de 30 de ani, capacitatea corpului uman de a se vindeca scade, iar după 60 de ani acest lucru reprezintă o problemă foarte mare. Alţi factori de risc care contribuie la scăderea capacităţii corpului de se vindeca sunt diabetul, obezitatea şi fumatul. Prin urmare, o mare parte a populaţiei suferă de aceste probleme de vindecare, scriu cei de la IFL Science.

Pe măsură ce are loc acest efect, leziunile se pot transforma în boli cronice care nu se mai vindecă, pentru că celulele deteriorate ale pielii devin latente. Printre acestea se numără leziuni din timpul somnului sau diferitele forme de ulcer. În afară de faptul că sunt dureroase, în cazuri extreme, aceste leziuni duc la amputarea membrelor.”Am descoperit că tratamentele cu ultrasunete pot reactiva celulele latente şi deci pot reporni procesul de vindecare”, spune Bass.

Este cunoscut faptul că fătul poate să vindece complet orice leziuni, fără ca aceasta să lase în urmă orice fel de rană. Tratamentul cu ultrasunet ar fi capabil să dea timpul înapoi şi să stimuleze celulele să îndeplinească funcţii pe care le aveau cândva. Fiind o stimulare a unor procese naturale, acest tratament nu are efecte secundare, spre deosebire de majoritatea medicamentelor care afectează corpul din punct de vedere chimic.

Dispozitivul cu ultrasunete funcţionează prin inducerea unor nanovibraţii în membranele celulelor pielii. Aceste vibraţii duc la deschiderea unor canale la suprafaţa celulelor care permite libera circulaţie a calciului de-a lungul membranelor. Calciul este cel care controlează numeroase funcţii ale celulelor. „Am reuşit să inversăm o serie de defecte de vindecare cauzate de diabet, vârstă sau boli congenitale, astfel încât rănile tratate să se vindece la fel de repede ca rănile tinerilor sănătoşi”, spune Bass.


În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe. Autorul lucrării în cauză trăgea un semnal de alarmă asupra pericolului ca astfel de cercetări să fie deturnate de la scopul lor iniţial şi să fie folosite împotriva oamenilor. El afirma că astfel de echipamente sunt operaţionale în cadrul CIA şi FBI, nu pentru a vindeca oameni, ci pentru a tortura şi omorî pe cei care se opun sistemului sau pentru a crea ceea ce în mod obişnuit se numeşte „candidat manciurian”

vineri, 26 februarie 2021

Frecventele ascensiunii Solfeggio

                           

Acum câţiva ani niste cercetători au redescoperit o scală de frecvenţe armonice care era folosită în antichitate, dar “pierdută” de-a lungul vremii şi înlocuită cu scala muzicală armonică modernă. Această scală armonică era încă folosită în muzica gregoriană din evul mediu. Apoi autoritătile bisericeşti au pretins ca ea a fost pierdută. Noua înţelegere a acestor frecvenţe redescoperite susţine că acestea nu aveau doar scopul de a crea muzică, ci ele reprezentau de fapt frecvenţele de bază ale Creaţiei, care modifică materia şi nivelul de conştiinţă, deci ‘realitatea’. Desigur, cei care le-au redescoperit au început să le folosească pentru vindecare, deoarece ele au darul să readucă structurile corpului fizic la armonia arhetipală, prin refacerea ADN-ului. Sunt şase frecvenţe fundamentale: 396, 417, 528, 639, 741 şi 852 Hz. La acestea au mai fost adaugate, respectând principiul armonic, încă trei: 174, 285 şi 963 Hz. Dintre frecvenţele fundamentale, una se remarcă în mod deosebit – 528 Hz – considerată a fi frecvenţa Iubirii Divine ( Codul Sursă ). Această frecvenţă ne readuce în armonie divină cu toată Creaţia, facilitând vindecarea şi miracolele.


Codul Sursă, dezvăluit !
Există un aspect absolut ştiinţific al Înălţării, care incepe să se infiltreze mai mult în mintea colectivă, cu privire la rezonantă – iar cei aflaţi în prima linie a noii omeniri cunosc bine acest lucru. Acele suflete care inaugurează noua lume încep să cânte pe un ton diferit. Fără exagerare, Omul nou ( angelic ) este acordat la rezonanţa de 528 Hz a inimii ( superioare ) sacre, ce rezonează în armonie cu reţeaua cristalină ( Christică ).

                         

 Frecvenţa de 528 Hz a IUBIRII este Codul Sursă al creatiei … CHEIA universală necesară ca să ne descătusam potenţialul co-creativ, ca să ne eliberăm de constrângere şi ca să intrăm pe terenul de joc al Noului Pământ. Acest cod actionează ca un limitator, pentru a asigura că puterile sacre ale universului le sunt acordate doar celor cu inima curată.


Ești pe cale să pornești într-o călătorie care ar putea să îţi schimbe viaţa în profunzime.
  1. Atenua stresul şi anxietatea.
  2. Stimulează sustinerea sistemului imunitar.
  3. Crearea sincronizării creierului.
  4. Îmbunătăţeşte memoria şi rezolvarea problemelor.
  5. Hrăneste intuiţia şi fluxul de creaţie.
  6. Întărirea dezvoltării personale.
  7. Îmbunătăţirea somnului.
  8. Depaseste problemele emotionale.
  9. Hranirea corpului, minţii şi spiritului.

Cum sa anulezi sugestii negative


"Sugestiile sau afirmatiile negative nedorite, care tind sa sporeasca nivelul fricii, anxietatii si al indoielii de sine care pot sa vina de la alte persoane, de la reclame sau chiar din mintea si din gura voastra, si ele la randul lor pot sa afecteze si sa perturbe sanatatea, emotiile si increderea voastra in sine, daca le acceptati fara a le pune sub semnul intrebarii. Nu trebuie niciodata sa acceptati asemenea sugestii negative. În continuare urmeaza o metoda care va ofera o cale de a le contracara.

1. Deveniti constient ca o afirmatie tocmai facuta poate sa actioneze ca o sugestie negativa (o sa ia ceva timp in practica in a da atentie la ceea ce se spune sau se citeste).

2. Imediat, tare sau in gand, spuneti- va „Aceasta nu este adevarat, nu accept aceasta idee (sau sugestie)!".

3. Cu voce tare sau in gand inlocuiti acea sugestie sau idee cu opusul sau pozitiv, formulat de dumneavoastra, afirmatie pe care vreti sa o credeti ca adevarata chiar daca nu o credeti inca pe deplin.

4. Folositi tehnica ecranarii mintii daca sugestia negativa este insotita de emotii negative.

Odata ce ati reusit aceasta de cateva ori, s-ar putea sa va dati seama ca de la o vreme folositi aceasta tehnica destul de frecvent, ceea ce o sa va arate cat de multa gandire negativa exista pe lume. Asigurati- va ca sunteti atent la propriile dumneavoastra cuvinte si ganduri, pentru ca sugestiile negative pe care vi le dati dumneavoastra insiva sunt mult mai distructive decat acelea date de altii. Aceasta tehnica poate fi de asemenea folosita pentru neutralizarea criticii negative."

Stapanul constiintei :. Serge Kahili King

Hyperboreea si glanda pineala

 

HYPERBOREA In cartea sa „Paradisul regasit sau leaganul rasei umane”, William F.Warren, formuleaza ipoteza conform careia rasa umana si-ar avea originea pe un continent arctic, faimoasa Hyperborea a vechilor greci, o tara a soarelui si a fructelor, ai carei locuitori, un neam de zei, traiau peste 1000 de ani fara sa imbatraneasca. Scandinavii patreaza legenda despre Ultima Thule, tara minunata din nordul indepartat, unde soarele nu apune niciodata si unde au trait stramosii rasei ariene. Se crede ca Ultima Thule a fost capitala primului continent populat de asa-zisa rasa ariana, care se numea Hyperborea si era mai veche decat Atlantida. Hyperborea s-ar fi aflat pe atunci in Marea Nordului si s-ar fi scufundat in cursul unei ere glaciare. Unele ipoteze plaseaza originea initiala a hiperboreenilor in sistemul solar Aldebaran, al carui astru principal se afla in constelatia Taurus. Locuitorii continentul disparut ar fi avut o inaltime de patru metri, ar fi fost albi, blonzi, cu ochi albastri. Se presupune ca nu au cunoscut razboaiele si s-au hranit cu vegetale. 

Conform unor prezumtive texte referitoare la Thule, hiperboreenii erau avansati din punct de vedere tehnic si pilotau Vrillya, aparate de zbor ce pot fi asemanate OZN-urilor. Aceste discuri zburatoare utilizau levitatia, ce se obtinea prin generarea unui putemic camp magnetic, de catre doua discuri ce se roteau cu mare viteza in sensuri opuse. Ele utilizau ca suport pentru deplasare campul magnetic al Pamantului.

 

Legenda aminteste ca atunci cand Hyperborea a inceput sa se scufunde, hiperboreenii au sapat cu ajutorul unor masini mari, tuneluri uriase in scoarta Pamantului si s-au stabilit sub regiunea Himalaya. Imperiul subpamantean astfel creat a luat numele de Agartha, iar capitala s-a numit Shambhala. Detasarea de viziunea oficiala asupra istoriei, impusa de suprastructura oculta prin mijloacele clasice de propaganda in scopul mentinerii sub control a omenirii, poate fi fundamentata, in afara argumentelor evidentiate anterior, si de o serie de descoperiri de ordin etiologic. POPULATII MISTERIOASE Este stiut ca in prezent pe planeta noastra exista patru rase principale: alba, galbena, rosie si neagra. Ceea ce este cunoscut mai putin sau chiar deloc, este faptul ca exista totusi unele mici grupuri umane care nu pot fi incadrate in nici una din aceste mari grupe, deoarece caracteristicile specifice le deosebesc net de marea comunitate care locuieste pe Terra. Sa fie acestia urmasii vizitatorilor celesti sau isospatiali care au sosit pe Pamant intr-un trecut mai mult sau mai putin indepartat? 

Dimensiunile reduse ale respectivelor comunitati demonstreaza ca, in pofida nivelului tehnic ridicat pe care se poate presupune ca l-au avut la sosirea pe planeta noastra, rolul acestora in evolutia omenirii nu a avut un caracter determinant, eforturile lor fiind dirijate cu preponderenta catre adaptarea la noile conditii de existenta. AYMARA Tribul aymara, ce se autodefineste ca fiind „cel mai vechi popor de pe Pamant", a populat zona din jurul lacului Titicaca din timpuri imemoriale. La sosirea lor in regiune au descoperit orasul Tiahuanaco, vechi si parasit. In prezent nu se mai poate sti data poporul aymara si-a desavarsit singur limba lui frumoasa si perfecta in timpul lungilor lui migratii din preistorie sau data acei constructori necunoscuti ai orasului Tiahuanaco le-au lasat mostenire propria lor limba, atunci cand au aparut pe malul lacului Titicaca. Ceea ce i-a surprins pe cercetatorii care le-au studiat limba, a fost faptul ca aceasta are o logica si o claritate desavarsita. Idiomul, folosit probabil de aristrocratia incasa si de amautas (albi) ca baza pentru limba lor elitista, s-a dovedit a fi, spre mirarea lingvistilor de astazi, o limba perfecta, matematic logica. Astfel, matematicianul Ivan Guzman de Rojas din La Paz (Bolivia) a descoperit ca structura limbii poate fi transcrisa foarte usor intr-un cod algebric. Folosind aceasta limba ca baza a unui program pentru calculator, a putut realiza un algoritm de traducere multilingual cu aplicare universala.

 Expertii, care au urmarit munca lui Guzman cu mult interes, sunt de parere ca cercetarile se afla in fata unei brese decisive de utilizare in scopuri lingvistice a computerului. Intre timp, mai multe concerne mari si-au anuntat interesul pentru aceasta limba, iar Guzman de Rojas, care a tradus-o algoritmic, a constatat: „Am gasit, de fapt, o cale sa invat computerul orice gramatica, folosind sintaxa aymara. Este o limba superba. Este atat de corecta si clara, ca nici o alta limba cunoscuta, incat esti inclinat sa crezi ca cineva a creat-o dupa un anumit plan". E greu de admis ca aceasta limba, matematic perfecta, pe care poporul aymara o mai vorbeste si astazi si de a carei perfectiune vor sa profite concernele de calculatoare, ar putea proveni de la niste primitivi, care nu aveau nici macar o scriere. Pana acum cativa ani, cercetatorii lingvisti erau convinsi ca limbile sunt o premisa pentru gandirea constienta. Astazi, insa, se crede ca limbile, chiar cele mai simple, sunt mai degraba un rezultat, o urmare a dezvoltarii constiintei. 

Spre deosebire de tehnicile simple sau de folosire a uneltelor, care pot fi preluate prin transmiterea unei vechi traditii nepresupunand o gandire pronuntata, pentru faurirea unei limbi este nevoie de o fantezie si de o forta creatoare care depasesc capacitatile obisnuite si sunt de neimaginat fara o constiinta diferentiata. URO In perioada colonizarii zonei lacului Titicaca de catre triburile aymara, cu 2.000-3.000 de ani inainte de incasi, acestia au purtat lupte cu un trib asezat pe malurile lacului, misteriosii uro, ne-oamenii. Populatia aymara a invins tribul uro si la alungat, iar acestia s-au stabilit pe insulele artificiale din trestie, unde locuiesc si astazi. Astazi se cunoaste ca aymara este un trib foarte vechi, care apartine popoarelor preistorice ale continentului sudamerican, dar istoria tribului uro, ascunde inca mistere. Toate popoarele cunoscute de pe planeta noastra au in limbajul propriu o denumire pentru creatorul Universului, pentru Geneza si pentru ei insisi. De regula, ultimul termen este desemnat la toate popoarele prin cuvantul om. Exceptie face doar populatia uro! Acestia isi spun ne-oameni. Etnologul Jean Vellard, care a trait un timp indelungat printre ultimii dintre ei, a consemnat despre constiinta de sine a tribului de indieni urmatoarele: „Noi, ceilalti locuitori ai lacului, noi care ne numim cot-sun, noi nu suntem oameni. Ne aflam aici dinaintea incasilor, ba chiar inainte ca Tatal Cerului, Tatiu, sa fi creat oameni, pe aymara, pe checiva, pe albi. Am fost aici inainte ca soarele sa inceapa sa lumineze pamantul, din perioada cand pamantul era scufundat in semi-intuneric, cand era luminat doar de luna si stele. Pe vremea aceea, Titicaca era mult mai mare decat astazi. 

Parintii nostri au trait incepand de atunci pe aceste locuri. Noi nu suntem oameni. Sangele nostru e negru, de aceea nici nu inghetam de frig. Nu simtim frigul noptilor pe lac. Noi nu vorbim o limba omeneasca, iar oamenii nu ne inteleg. Capetele noastre sunt altfel decat cele ale altor indieni. Suntem foarte batrani, suntem cei mai vechi". Etnologul si arheologul Miroslav Stingl a studiat tribul uro si l-a descris astfel: „Acesti oameni care pun atata accent pe faptul ca in realitate nu sunt oameni, acesti cot-sun pe care nici frigul noptilor andine si nici furtunile de pe lac nu-i ating, deosebesc doua epoci in istoria lor. Prima, cand nu existau inca oameni pe pamant si cand soarele inca nu se afla pe cer, a fost perioada in care s-au construit pe altiplano vechile orase, dintre care cel mai minunat era Tiahuanaco. In cea de-a doua epoca istorica, atunci cand populatia cot-sun nu mai exista pe pamant, dar in locul ei aparusera adevaratii oameni, populatia uro a fost vitregita de soara si tot atunci viata din orasul de piatra din Anzi s-a stins.

 Foarte interesant este faptul ca populatia uro considera ca de mult, intr-un trecut foarte indepartat, au aratat altfel: aveau brate si picioare mai lungi si un cap alungit spre spate. Sangele lor era si el altfel. Semanau fiintelor fabuloase cu patru degete care pot fi vazute gravate pe blocurile de piatra din Tiahuanaco. In decursul mileniilor, sangele lor si mai apoi capul si statura s-au modificat, ajungand sa semene cu omenirea noastra. In interiorul lor insa au ramas cot-sun si de aceea nu au uitat cum sunt de fapt ne-oamenii". Ultimii urmasi ai tribului misterios mai pot fi vazuti si astazi langa cocioabele lor din papura totora. Au pielea inchisa la culoare, mai inchisa decat a celorlalti indieni din Anzi si nu doresc sa se alature lumii moderne, sa iasa din traditiile lor, din starea lor contemplativa.

A PATRA COORDONATĂ! - Saltul prin dimensiuni

   


 „Este bine ca dumneavoastră să știți că există pământuri fermecate, regiuni din «O mie și una de nopți», și că toate acestea aparțin celei de-a Patra Dimensiuni. Avem nevoie patra unitate - a raționamentului, cea de-a patra coordonată, verticală, a patra dimensiune spațială. Niciun fizician nu ignoră că acest univers, în care trăim, ne mișcăm și murim, există datorită unor constante: viteza luminii, constanta lui Planck, numărul lui Avogadro, sarcina elementelor, electronul/volt, energia statică dintr-un corp cu masa de 1 kg etc. Savanții moderni au inventat o oglindă magică uimitoare, acceleratorul de protoni. Scenele universului paralel cu noi, situat în a patra dimen-siune, sunt într-adevăr, uimitoare. Comportamentul extraordinar al unei anumite particule misterioase, numită mezon K, provoacă perplexitate. Spațiul este multidimensional pentru că este infinit.

A nega multidimensionalitatea spațiului echivalează cu a nega infinitul. Tridimensionalitatea spațiului este o proprietate a reflectării lui în Conștiința noastră. Lățimea, lungimea și înălțimea sunt cele trei aspecte euclidiene ale acestei lumi tridimensionale în care trăim, dar este clar că e absurd să excludem din postulatele noastre cel de-al patrulea factor. Timpul în sine, considerat cea de a patra dimensiune, conține în mod intrinsec două proprietăți fundamentale, cea temporală și cea spațială. Este afirmativ, autentic, neîndoielnic, aspectul cronometric al vieții se dovedește doar suprafața instabilă a fondului spațial. Cu câțiva ani înainte ca Einstein să uimească lumea cu faimoasa Teorie a Relativității, oricare om cult concepea factorul timp ca o linie dreaptă, dar azi orice intelectual acceptă că numitul factor este curb. Este necesar să trasăm a patra verticală și acest fapt este posibil numai studiind foarte profund atomul.

Între fenomenele celei de-a patra dimensiuni, citez iar din Samael Aun Weor: „Prieteni, vă voi vorbi despre Grădina Hesperidelor, despre minunatele Câmpii Elizee unde din râurile cu apă pură ale vieții izvorăște lapte și miere, despre Moise din Biblie. Acolo, pe muntele Nebo, chipul său strălucea. El a dispărut în fața tuturor și nu i s-a găsit niciodată cadavrul. A patra dimensiune este același hiperspațiu al hipergeometriei, datorită căruia este posibil să se realizeze acte supranaturale. S-a demonstrat clar că atunci când un electron și un pozitron se anihilează pentru a elibera energie, apar două particule de lumină sau, mai exact, două raze gamma.

Levitația mistică este o înălțare neobișnuită a Corpului Fizic deasupra solului. Sfântul Ștefan, rege al Ungariei, plutea în aer într-o seară când se ruga în cortul său; Sfântul Dunstan, Arhiepiscop de Canterbury, eroic om al Domnului, s-a înălțat miraculos până la maiestuoasa boltă a catedralei; ilustrul sfânt Toma d Aquino, Agnes a Boemiei, cufundați în a Patra Dimensiune, pluteau în timpul extazului... Francisc de Assisi, pe Muntele Averno, era găsit de discipolul său, Leon, în fața peșterii sale, deasupra pământului înmiresmat, la nivelul fagilor, intrând în a Patra Coordonată...astralul! Sfânta Caterina de Ricci, stareță din Prato, Sfântul Ioan al Crucii din Mănăstirea carmelită de la Avila și mulți alții. Jinas din Mecca, în străvechile timpuri ale celor «O mie și una de nopți», alte exemple, insula din Spania Nontrabanta sau Encubierta, în zona Palma, unde locuia Umanitatea Divină, toate au dispărut în farmecul celei de-a Patra Verticale, cei care contemplau stelele și făceau calcule extraordinare, ca acelea ale astrologilor din vechea Atlantidă. Adepții lui Huxley și Darwin au fost dușmani ai Eternului. Atunci umanitatea s-a umplut de neîncredere, scepticism, materialism, iar simțurile umane s-au diminuat. De atunci simțurile interne s-au distrus, necredința s-a transmis din tată în fiu.

Acum nu se mai pot vedea lacurile fermecate ale timpurilor străvechi, palatele de aur din «O mie și una de nopți», mările furtunoase care există în interiorul pământului nostru! Secolele au trecut, copiii nu mai sunt educați cu povești cu zâne, sunt învățați, de mici, să manipuleze pistoale, dăruiesc tunuri și sunt distrați cu jocuri despre baniți și hoți. Umanitatea a degenerat, parfumul prieteniei și aroma sincerității au dispărut, valorile umane s-au degradat. Dar îndemnul este să învățăm să călătorim cu corpul nostru în stare de Jinas, pentru a putea intra în legătură cu Elohim, Logosul platonician, Cuvântul. Ioan spune, în Evanghelia sa: «La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Dumnezeu era Cuvântul. Toate prin El s-au făcut și fără El nimic nu s-ar fi făcut din tot ce a fost făcut...

A venit ora să luptați pentru a scăpa din această lume tridimensională a lui Euclid, în care domnește doar amărăciunea, să vizitați câmpiile Elizee, pentru ca, prosternați la picioarele Maeștrilor, să puteți auzi Cuvântul pierdut al primei clipe! Corpul fizic nu este decât o formă mentală. Schimbați-i locul după voință! Cunoașteți-l pe Geniul Pământului, Melchisedec, înțelepciunea anticilor, Pământul sacru al celor din vechime, Paradisul pierdut al lui Milton, Grădina Hesperidelor, unde din râurile cu apă pură ale vieții țâșnește lapte și miere!

În cea de-a Patra Dimensiune puteți călători unde vreți, aceasta este starea de Jinas, conform învățăturilor lui Samael Aun Weor.

Unele fiinte umane de pe Terra apartin unei civilizatii extraterestre superavansate de grad IV creatoare de universuri

 

Ce trebuie sa stim ?

Fiintele umane de pe Terra apartin unei civilizatii extraterestre superavansate de grad IV creatoare de universuri

Ca toate fiintele umane de pe Terra apartin unei civilizatii extraterestre superavansate de grad IV creatoare de universuri, care pot face miracole la fel ca Iisus si alti maestrii spirituali, daca-si readuc aminte adevarata lor identitate, daca se vindeca de amnezie.

Iisus:"Voi sunteti zei!
"Dumnezeu a spus:"Iata omul s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. Si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci "(Facerea 3.22)."
Cei doi pomi din Geneza
Pentru cel nepregatit orice dar este si un blestem
pomul binelui si raului = desemneaza caderea in camera periferica a constiintei(caderea in minte), dar si aparitia darului constientei discriminatorii(din cauza acestui "pacat" oamenii sunt asemenea zeilor:"Iata omul s-a facut ca unul dintre Noi”)
pomul vietii=lumina vietii; calea vegherii; in urma caderii in transa centrifuga a identificarii cu falsul ego(identitatea implantata) si cu trupul a aparut imbatranirea,degradare, moartea fizica si nevoia de hrana materiala (ruperea ancorarii naturale in izvorul vietii).
"Toti oamenii, fara deosebire, suntem in aceeasi vreme si fii ai oamenilor si fii ai lui Dumnezeu (Ioan 1, 12-13), adica dupa trup suntem fapturi pamantesti, iar dupa duh fapturi ceresti, care insa petrecem vremelnic in corturi pamantesti. De la Dumnezeu iesim, petrecem pe pamant o vreme si iarasi la Dumnezeu ne-ntoarcem si ajungem iar Acasa!
Fericit este cine se intoarce de buna voie". (Arsenie Boca, Cararea Imparatiei)
Adevarata identitate a oamenilor de pe Terra dezvaluita in "Interviu cu un Extraterestru (Alien Interview).
In cartea "Interviu cu un Extraterestru (Alien Interview) de Lawrence R. Spencer (aparuta in 2008) se vorbeste chiar despre adevarata identitate a oamenilor de pe Terra, de fiinte divine eterne care "SUNT PT. A FI" , care au capacitati de zei: de a crea spatiu, timp, materie si energie; intalnim mesajul din Veda, Upanishade Mahavakhya si cel al lui Iisus ("Voi sunteti zei")
Interviurile guvernamentale ultra secrete cu extraterestrul ramas in viata, revelate la 60 de ani dupa prabusirea de la Roswell!
Top Secret Government Interviews with Roswell Alien Revealed 60 Years After The Crash!
Cele ce urmeaza sunt pasaje din scrisoarea unei foste asistente medicale, Matilda O'Donnell MacElroy, din cadrul Fortelor Aeriene ale SUA (azi decedata)
Interviu cu un Extraterestru-"Adevarul este mai straniu decat fictiunea" "Omenirea are nevoie sa cunoasca raspunsurile continute in aceste documente . Cine suntem noi ? De unde venim? Care este telul nostru pe Terra ? Este omenirea singura in univers"...sursa Dan Mirahorian.
Fiecare fiinta umana este un zeu , o existenta eterna de tip "SUNT PT. A FI",care a suferit doua operatii:
1. de stergere a memoriei si
2. de implantare a unei false identitati (virusare)
"Sunteti zei amnezici fiinte eterne care "SUNT- PT. A FI" [IS-BE] in prezentul nesfarsit ..fiinte sterse..deliberat ..captive pe o planeta inchisoare...dotata cu dispozitive de captare si stergere..de catre "Vechiul Imperiu Galactic"; fiinte conditionate, programate sa se identifice cu un corp material efemer ...
Infrangerea flotei spatiale a "Vechiului Imperiu Galactic"din sistemul nostru solar in 1150 e.n a condus la inflorirea stiintei si culturii pe Terra..
"Atata vreme cat constienta Sinelui spiritual, atotputernic si nemuritor este ignorata umanitatea va ramane incarcerata pana in clipa propriei sale autoanihilarii si a uitarii".
"Astfel de fiinte ignora cu totul scanteia creativa generata de o entitate SUNT PT. A FI (Sinele holografic; "ceea ce este") si actiunea colectiva a entitatilor SUNT PT. A FI care in continuare creaza universul fizic si toate universurile"
"Din nefericire aceasta ignoranta a fost implantata cu atentie si fortat in fiintele umane de catre "Vechiul Imperiu " pt a se asigura ca fiintele eterne care SUNT PT A FI de pe aceasta planeta sa nu fie in stare sa-si recupereze capacitatile inascute de a crea spatiu, energie, materie si timp, ori oricare alta parte componenta a universurilor".
"Stiinta este religia materiei. Ea se inchina materiei.Credinta stiintei este ca manifestarea (creatia) este totul iar creatorul nimic "
"Religia spune ca totul este intr-un creator unic, iar creatia este nimic".
"Aceste doua extreme reprezinta barele celulei inchisorii".
"Ele impiedica perceperea realitatii ca un intreg holografic...prezent in fiecare partea a sa .
"Din aceasta cauza, nu priviti la savanti ca la niste salvatori ai Terrei sau ai viitorului umanitatii".
"Asa-numita "stiinta" care este intemeiata doar pe credinta ca existenta este compusa doar din energie si din obiecte (materiale), care se misca prin spatiu nu este stiinta".

"Din aceasta cauza, nu priviti la preotii care va culpabilizeaza ca la niste salvatori" "Preotii sunt Gardienii Inchisorii (Aparatorii Dogmelor) ! "


cârja arhierească

Ascunderea, culpabilizarea, defaimarea sau eliminarea celor care arata calea si alte metode de manipulare folosite de gardienii inchisorii numita Terra Iisus i-a acuzat pe preotii din vremea sa:"Nici voi nu intrati pe poarta (care duce la Imparatia Cerurilor), dar nici pe altii nu-i lasati sa intre" Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre, nu-i lasati sa intre.(Matei 23.13)

"Nimeni, aprinzand faclia, n-o ascunde sub un vas, sau n-o pune sub pat, ci o aseaza in sfesnic, pentru ca cei ce intra sa vada lumina. (Luca 8.16)
Asa numitii conducatori divini care l-au urmat pe Ptah pe Terra erau numiti "Ntr",insemnand "Gardieni sau Supraveghetori" de catre Egipteni. Simbolul lor era Sarpele, ori Dragonul, care reprezenta casta secreta a preotilor apatinand "Vechiului Imperiu "numita si "Fratia Sarpelui "...sursa Raja Yoga- Dan Mirahorian

MAHATMASI - fiintele hiperspatiale cu actiune in mai multe spatii tridimensionale

           
2. MAHATMASI Desi existenta fiintelor hiperspatiale se desfasoara de obicei in spatii cu un numar de dimensiuni mai mare decat cele trei ale Universului fizic obisnuit, posibilitatea actiunii acestora in spatiul tridimensional este o certitudine. In plus, materializarea corpurilor somaice fiind una din insusirile angelice firesti, este evident faptul ca in afara de ingerii negri, ce au fost exilati intr-un spatiu terestru paralel si au fost obligati sa poarte corpuri fizice tridimensionale, ingerii albi se pot manifesta oricand in acest plan. In momentul in care s-ar pune problema realizarii unei distinctii intre fiintele angelice materializate si oamenii obisnuiti, analiza corpurilor fizice ale acestora nu ar permite sesizarea unor diferente semnificative, care sa conduca la concluzii certe. Cu toate acestea, exista anumite caracteristici care disting in mod net flintele angelice de oamenii obisnuiti. Iata cateva repere: Laureatul premiului Nobel pentru medicina, Francais Jacob, referindu-se la faptul ca omul foloseste maximum 10% din capacitatea de functionare a sistemului nervos central, spunea ca „neurocortexul” este ca un turboreactor montat la o caruta". Posibilitatea folosirii intregii capacitati a creierului uman deschide perspective nebanuite, dezvaluind noi directii de evolutie a omului. Care ar fi capacitatile remarcabile ale fiintelor care pot folosi in mod superior resursele lor latente? Facius Cardan, tatal matematicianului si fizicianului Jerome Cardan din Milano, a notat in cartea „De Subtilitatae”, in 1491, urmatoarea intamplare: „ Cand mi-am indeplinit riturile obisnuite, cam pe la a 20-a ora a zilei, mi-au aparut sapte barbati ce purtau vesminte de matase, asemanatoare cu togele grecesti si scanteietoare. Ei purtau, de asemenea, armuri si sub aceste armuri se vedeu obiecte de lenjerie de corp de o glorie si o maretie extraordinare. Doi dintre ei pareau a fi de un rang mai malt decat ceilalli. Cel care parea ca le este comandant avea o fata de un rosu inchis. Ei au spus ca aveau 40 de ani, dar nici unul dintre ei nu parea sa aiba mai mult de 30. I-am intrebat cine sunt, iar ei mi-au raspuns ca sunt oameni ca si noi. Viata lor era mai lunga si puteau sa atinga pana la trei secole. Intrebati de ce nu dezvaluie oamenilor tezaurele stiintei lor, ei au raspuns ca o lege deosebita le impunea cele mai grave pedepse in cazul care ar fi dezvalui stiinta lor. Cel care parea a fi seful lor a negat ca Dumnezeu ar fi facut lumea din vesnicie si a sustinut ca lumea este creata in fiecare clipa, in asa fel ca daca Dumnezeu s-ar descuraja, lumea ar pieri imediat..." Conform legendelor referitoare la miticul taram Shambhala, mahatmasilor le „sta in putere sa arunce planeta in aer sau sa prefaca suprafafa in pustiuri, pot seca marile, pot transforma continentele in oceane si pot raspandi munti printre nisipurile desertului". Alte surse mentioneza un nivel tehnologic si stiintific incredibil de avansat, pe care cu greu ne putem imagina cand il vom atinge.

 Dupa sejurul sau asiatic, prilej cu care se pare ca a intrat in legatura cu unii mahatmasi, Apollonius din Tyana a dovedit anumite capacitati iesite din comun: linistirea apelor agitate sau a rafalelor de vant si calmarea instantanee a furiei animalelor salbatice, subjugate parca de privirea sa. In 1920, pe cand se afla la manastirea Narabachi Kure (vestul Mongoliei), Ossendowski a avut parte de o experienta tulburatoare. Intrebat de un lama daca doreste sa afle ce se infampla cu familia sa, ramasa la mii de kilometri distanta, in mijlocul unor violente framantari sociale, inginerul a raspuns afmnativ. Cateva secunde mai tarziu, spatiul intunecat spre care i se spusese sä priveasca, s-a luminat treptat, animat de ceva asemanator unor fuioare de fum. Ele s-au ordonat rapid, materializand imaginile tridimensionale extrem de clare ale sotiei si ale altor membri ai familiei polonezului, surprinsi in activitati curente. Teletransmisia psihica a durat cateva minute, apoi zona spre care privise a devenit la fel de obscura ca si inainte, fara ca el sa poata afla mecanismul prin care fusese realizata. Istoria consemneaza existenta unor personaje misterioase, care, desi au jucat un rol deosebit in evenimentele majore prin care au trecut unele popoare, si-au invaluit intr-o aura de mister atat originea, cat si mobilul actiunilor lor, aspecte ce pot indica o posibila apartenenta la o alta civilizatie...sursa;Kuhlen, Os - Dovezi Din Istoria Secreta A Umanitatii

luni, 22 februarie 2021

Douăzeci de minute de somn electric - Creșteți energia, productivitatea ...

 

Utilizați această sesiune pentru a dormi în câteva minute și pentru a vă bucura de o pui de somn vindecătoare de 20 de minute. Acesta nu este un somn complet, dar vă oferă o pauză pentru a procesa ceea ce ați învățat și ați trăit.
Frecvențele din această sesiune vă vor conduce rapid și ușor într-o stare confortabilă pentru a vă consolida energia, productivitatea și memoria. După pui de somn ai toată puterea și motivația de a-ți continua ziua. Frecvențele duc rapid creierul la un nivel delta pentru a permite regenerarea profundă. Bea suficientă apă. Ascultați întotdeauna sesiunea complet. Puteți folosi căști sau difuzoare.

   

"Somnul este maestrul suprem al tuturor maestrilor spirituali'' Mirahorian

VINDECAREA PRIN SOMN 

"Meditatia este calea de eliberare din minte si cea mai eficienta cale de vindecare. Singura meditatie autentica pe care o experimentam zilnic este somnul. Orice meditatie pe care o facem nu este meditatie, fiindca meditatia este o nonactiune, nu este ceva facut de minte, care ne ancoreaza in minte" (Mirahorian).

"Viata a decodificat inaintea maestrilor spirituali cifrul secret al universului si a descoperit somnul, modalitatea de a se stinge (de a muri) fara sa piara, despre care Lao Tzu afirma in capitolul 33 ca este calea de a realiza nasterea din nou si imortalitatea" (Mirahorian)

Obtinerea beneficiilor somnului, fara cresterea duratei 

Cresterea calitatii si intensitatii somnului



Intelegerea acestui articol este accesibila doar celor care inteleg ce este somnul . Acest lucru este abordat in doua articole publicate anterior:

1. SOMNUL - MAESTRUL TUTUROR MAESTRILOR 

2. TREZIREA PRIN SOMN - MEDITATIA SECRETA 

Vindecarea prin somn sau terapia prin somn a fost investigata de Ivan Petrovich Pavlov si de Anatoly Kashpirovsky  in doua directii interesante:

1. Pavlov cauta inducerea somnului fara a apela la substantele chimice care ii reduc considerabil capacitatile curative; asa a ajuns la inductia transei de expectatie; pentru aceasta cainii din laborator au fost invatati sa saliveze la auzul unui clopotel (reflex conditionat) prin asocierea administrarii hranei cu un semnal acustic sau optic; in faza urmatoare cainii au fost invatati sa astepte din ce in ce mai mult timp venirea hranei si peste un anumit prag s-a obtinut inductia transei de expectatie (se instala imobilitatea la nivel somatic, privirea in gol );

2. Kaspirovski a sugerat pacientilor aflati in transa sa fabrice medicamentul sau substanta necesara vindecarii unor boli incurabile de care sufereau; experimentele au aratat ca in serul sanguin al pacientilor,care s-au vindecat in acest mod , existau efectiv substante care aveau capacitatea de a vindeca aceeasi maladie la alti pacienti carora le-a injectat, dar care nu stiau ce li se injecteaza pt a reduce efectul placebo. Cercetarile au evidentiat ca substantele create de organism in transa pot sa fie reproduse prin sinteza in laborator si astfel se pot crea medicamente revolutionare

Dereglarea programului de reparare si regenerare prin somn ( insomnie, privare somn, deficienta) conduce la imbolnavire 

Efectul (simptomul) unor maladii este acela ca organismul cauta sa se repare prin somn prelungit.

Concluzia celor care au descoperit ca somnul in exces (oversleeping) este un simptom (efect) al unor maladii a fost aberanta: bolile sunt datorate somnului in exces sau suprasomnului (oversleeping).

Scopul acestui articol nu este o pledoarie pt suprasomn (cresterea duratei somnului), ci pt obtinerea beneficiilor somnului, fara cresterea duratei (cresterea intensitatii somnului). Institutul National al Inimii, Plamanului si Sangelui / National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI) a publicat "Ghidul dvs pt un somn sanatos"

 "Centrul National de Cercetare a Dezordinilor Somnului/ The National Center on Sleep Disorders Research" (NCSDR) a ajuns la concluzia ca mai mult somn inseamna o mai buna sanatate si a publicat articole despre efectele pozitive ale somnului asupra functionarii creierului, asupra bunastarii emotionale, asupra inimii, presiunii sanguine.

Suprasomnul este solutia naturala folosita de organism pt a repara erorile care au aparut.
In articolul "EBOLA SI METODE DE VINDECARE A TUTUROR MALADIILOR/ EBOLA AND THE METHODS FOR THE CURE FOR ALL DISEASES" in paragraful 1. "REMEDIUL SUPREM - SOMNUL - TRANSA NATURALA DE REPARARE, REGENERARE SI PLONJARE IN REALITATEA SURSA (SINE, DUMNEZEU, REALITATEA ATEMPORALA); Cea mai importanta cale si metoda de vindecare pe care o are in dotare orice fiinta vie este programul de autoreparare si regenerare prin imersie in transa naturala numit somn.

Toate metodele chimice de combatere a insomniei si inductie a somnului chimic ( ce folosesc medicamente de sinteza sau cele produse de plante) perturba acest program de imersie in care ne intoarcem si plonjam in realitatea sursa (ne intoarcem acasa in Sine, Dumnezeu) fiindca sunt blocate undele theta ( de vindecare) si delta (de repararea ADN). Am creat impulsuri care amplifica somnul de refacere, regenerare si reparare a ADN-ului.

In paragraful 3. TRANSA DE REINTREGIRE SI INVULNERABILITATE din articolul de mai sus scrie: "Tinand cont ca virusurile nu pot sa se multiplice decat prin inserarea propriului program in ADN-ul din nucleul celulelor vii, care apoi comanda acestora sa fabrice virusul, inseamna ca vulnerabilitatea la controlul din afara, invazia si raspandirea virusurilor exploateaza dezbinarea, anarhia si lipsa de intregire si de racordare a fiintelor umane la sursa informatiei care se afla in izvorul omniprezent al vietii (Sinele nostru autentic; Dumnezeu). Aceasta inseamna ca invulnerabilitatea la maladii si la perturbatii externe a propiului ADN se obtine prin racordarea fiintelor umane si a celulelor lor codul genetic al universului. Acest lucru inseamna trezire, eliberare din realitatea separata a mintii, intrare in lumina necreata (iluminare) si este abordat in articlolele care se ocupa de metodele de intrare in transa mistica centripeta (care are centrul in realitatea sursa omniprezenta): metoda de relaxare pilotata, meditatia autentica si rugaciunea lui Iisus practicata in modul indicat de Arsenie Boca.

Transa centrifuga cu centrul in mintea altora (heterohipnoza) sau in mintea proprie (autohipnoza) poate fi utila in reprogramare, pt. cresterea performantelor si pt a declansa regresia
in timp pt vindecarea unor maladii incurabile si pt intinerire. Cunosc cazul medicului care a intrat intr-un somn indus prin transa (1/2 ore=10 de somn obisnuit) timp 20 ore pe zi timp de o saptamana si a declansat vindecarea a 200 de fracturi si a peste 20 de hernii, provocate de un grav accident de motocicleta. Organismul uman foate functiona probabil ca un roi de albine, care se autorepara (inchide si regenereaza herniile) si reaseaza si sudeaza oasele (ca si cum corpul s-ar afla in imersie intr-un lichid).

Am facut cateva completari la articolul :
"Sapte modalitati ascunse de a obtine un somn mai bun"/"Seven Hidden Ways to Get Better Sleep" indica urmatoarele strategii:

1. creati un mediu propice rezervat doar pentru dormit. Nu folositi patul pentru a plăti facturile, pentru a face teme, pt a te uita la televizor, pt a mananca, pt a vorbi la telefon, etc., fiindca mintea dvs se va astepta ca dormitorul sa fie un spatiu pentru activitătile din timpul zilei. Echipati cameră cu lumină moale, cu un pat confortabil, si cu muzica de relaxare.

Alte strategii de combatere a insomniei includ eliminarea centrarii in cap (dupa lucrul la calculator, dupa vizionarea unui spectacol) prin exercitii fizice (intindere, terapia prin cascat, masajul degetului mare de la picioare, masajul burtii ) si respiratorii (atentia pe expiratie, insotita de predare ca in rugaciunea lui Iisus indicata de Arsenie Boca ; scăderea temperaturii in camera si ridicarea temperaturii picioarelor si a burtii faciliteaza somnul; un pahar cu apa imprintata cu unde theta sau delta, o cana cu lapte cald indulcit cu miere, luat inainte cu jumatate de ora de culcare faciliteaza relaxarea si somnul; invatarea unei metode de relaxare pt eliminarea centrarii in minte care se manifesta prin nerabdarea de a adormi;

2. folositi o perioada fixa de culcare, fiindca organismul se obisnuieste sa stinga becurile (activitatile) in acea perioadă. Acest lucru este deosebit de dificil de atins de catre persoanele al caror program oscileaza de la o zi la alta (al caror program il fac altii: televizorul, teme, proiecte, griji ). In zilele in care suntem ocupati, este dificil, dar este esential pentru a fi ferm in fixarea unei ore de culcare. In cazul în care în mod normal nu adormiti până la primele ore ale diminetii, sau dacă nu aveti un program de somn zilnic, atunci încercati să mergeri la culcare o jumătate de oră mai devreme în fiecare săptămână, pentru a reprograma perioada de somn si tineti-va de acest program. În cele din urmă corpul tau se va obisnui cu a merge la culcare la acel moment si va începe să vină natural;

3. limitati consumul de alimente si de băuturi înainte de culcare. Pe măsură ce sunteti întinsi si dormiti cantitatea de acizi din stomac scade, ceea ce determina disconfort, arsuri cardiace si indigestie. De asemenea, pt a digera alimente metabolismul creste usor , ceea ce poate ridica, de asemenea, nivelul de energie. Nu mai mâncati cel putin cu trei ore înainte de ora programată de culcare . În cazul în care trebuie să gustati ceva, sa fie f. putin si evitati alimentele bogate in grasimi, care cer mult timp pentru a fi digerate. Evitati orice stimulente, cum ar fi cofeina theina si nicotina, care pot ridica nivelul tensiunii arteriale si al energiei. Alcoolul poate fi un sedativ, dar după ce efectele sale dispar, undele cerebrale de somn au de suferit ;

4. Luati în considerare o abordare naturala. Anumite uleiuri volatile raspandite in aerul din camera cum ar fi cel de lavanda vă ajuta sa va relaxati si sa adormiti. Remediile homeopate va pot ajuta sa eliminati agitatia si insomnia (Chamomilla, Coffea, Ignatia si Pulsatilla). Nu recomand ceaiuri de plante, fiindca perturba undele cerebrale de somn, ca si medicamentele de sinteza (sedative, somnifere, tranchilizante). In plus substantele din unele plante pot reactiona cu anumite tipuri de medicamente sau pot cauza efecte adverse la persoanele cu boli de ficat, boala Parkinson, femeile însărcinate sau care alăptează;

5. Aflati când si cum să trageti un pui de somn. Nivelul de energie cade în jurul orei 15-17 pm, si multe persoane doresc sa profite si sa doarma putin. Un pui de somn este în regulă, atâta timp cât o faceti cu întelepciune. Cei mai multi consilieri de somn recomanda ca puiul de somn sa nu depaseasca 20 de minute. Ei afirma ca depasirea celor 20 de minute da stare de ameteala si ingreuneaza adormirea seara la culcare. Somnul în timpul zilei este benefic, dacă urmeaza să stati până târziu sau dacă aveti un program de somn neregulat (în special noile mame ). Veti fi mai productivi si într-o stare de spirit mai bună.

6. Eliminati grijile si fricile dvs. Incepeti prin a le constientiza- majoritatea dintre noi ducem o viată foarte stresantă. Stres, surprize si schimbările pot afecta obiceiurile de somn. Programati o perioadă de nefunctionare sau de suspendare a activitatilor în fiecare zi i care sa faceti miscari de întindere si cascat, palmarea globilor oculari, sport, meditatie sau o baie fierbinte. Incercati să reduceti activitatea creierului inainte de culcare scriind gândurile într-un jurnal si închizand cartea pe ziua care a trecut. Dacă gândirea vă tine treaz pe timpul noptii, ridicati-va din pat si încercati să fiti productiv. Negociati in mod pozitiv cu aceste gânduri , temeri si griji dupa modelul din articolul FOCALIZATI-VA ATENTIA PE CEEA CE VRETI, NU PE CEEA CE NU VRETI ( faceti o listă de sarcini si imaginati-va ca asta va ajuta sa va eliberati si sa nu o mai pastrati in minte ; etc.) si reveniti în pat atunci când sunteti gata să dormiti

7. Faceti un control la medic daca trec mai multe nopti in care somnul este agitat sau insuficient . S-ar putea sa suferiti de una sau mai multe tulburări de somn, inclusiv insomnie si apnee in somn. Cu cât mai repede veti afla ce se întâmpla, cu atât mai repede puteti remedia tulburările de somn . Tulburarile de somn sunt periculoase pentru sănătatea dumneavoastră, asa că nu acest lucru nu trebuie ignorat

ADRESA DE DESCARCARE
ACCESIBILA PT MEMBRII GRUPULUI :
Mirahorian: Poarta Transei Trance Gate

Mirahorian TERAPIA PRIN CASCAT/ YAWNING THERAPY- TIPURI PRINCIPALE SI SECUNDARE DE PRANA VAYUS;


TERAPIA PRIN CASCAT/ YAWNING THERAPY- TIPURI PRINCIPALE SI SECUNDARE DE PRANA VAYUS;
ADRESA DE DESCARCARE DOCUMENT PDF

MIRAHORIAN : Cenzurarea inactivitatii si a somnului se extinde si la cascat [5]. Cei ce nu au inteles ce este cascatul, il cenzureaza, il demonizeaza, il impiedica, il atribuie vampirismului energetic; le urez succes in autodistrugere asistata de propria minte scufundata in orbire si ignoranta.

Somnul este maestrul suprem al tuturor maestrilor spirituali si principalul pachet de programe pt regenerare si reparare.

Articolul de mai jos este o traducere a articolului "Căscatul-Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru creierul dvs, care a aparut pe o multime de situri sub diferite titluri : "Antrenarea creierului: Modalitati de a obtine sanatatea fizica, mentala si spirituala  si "Cum ne schimba Dumnezeu creierul?" dat de catre expertii in vulgarizare si popularizare pentru masele de reactivi , care ce nu au inteles ce este somnul, dar trebuie sa ramana cu centrul in afara, usor de manipulat si de controlat )
Somnul nu este doar o chemare (interventie) a unui Dumnezeu din afara, ci si un raspuns al vietii, un program de reparare, regenerare si de reintoarcere acasa, descoperit de fiintele vii. Acelasi program functioneaza la numeroase specii vii, dar nu la toate.

In traditia hindusa cascatul este atribuit programului functional de gestionare al energiilor (vayu), care controleaza imbracarea si dezbracarea cu un tip de energie subtila (prana), numita Devadatta prana vayu ( in pali si sanskrita: Devadatta pranavayu; suflul dat de zei ambele insemnand Suflul sau duhul dat de Dumnezeu/ god-given breath ).

Energia subtilă este indicată in hinduism prin doi termeni tehnici generali: 1. prana ( aspectul energetic: respiraţie, suflu vital/life force; energia cosmică subtila ce penetrează, conservă şi activează corpul grosier, realizand puntea sau conexiunea dintre corpul grosier si minte; în Ayurveda, tantra si în medicina tibetană "prana " desemneaza cele cinci tipuri principale de de energie subtila, din care i-au nastere toate celelalte energii functionale: vayus) si 2. vayu ( aspectul funcţional al diferitelor tipuri de miscari ale energiilor din organism utilizeaza termenul sanskrit vayu, pentru "vânt", aer, suflu; zeul vânturilor/wind/air; unii autori considera ca "vayu" desemneaza cele cinci prana secundare).
Prana este energia subtilă care tine corpul in viată, dar modalitatea in care această energie este implicată in numeroasele functii specifice ale corpului este indicata prin vayus. Functiile si caracteristicile celor 5 tipuri principale de Prana vayus ( prana, apana, samana, udana, vyana) si ale celor 5 tipuri secundare de Prana vayus (naga, kurma, krikara, devadatta şi dhananjaya) sunt descrise in [9]: "Celelalte cinci sufluri (vayus) secundare, îndeplinesc în trup următoarele funcţii: râgâială (vomă), deschiderea ochilor (clipirea, activarea corpului şi a zonelor corticale corespondente), foame şi sete, căscat, şi în fine, sughiţat".

Energia subtila care insoteste respiratia (suflul) este indicata in taoism prin caracterul 氣 (气) qi (chi), in Japonia este numita "ki", in India, "prana" ori "shakti" (puterea; perechea lui Shiva), in Egiptul antic este indicata prin "ka" (dublul energetic subtil al corpului grosier) , iar in alte traditii prin spirit sau spiritus ( in lb. latina termenul spirit desemnează respiraţia, suflul), prin Pneuma ( in lb. greaca desemneaza respiraţia, suflul), Mana si Ha in traditia din Hawai ( vânt, suflu, tunet, furtuna). In Taittiriya Upanishad avem 5 invelisuri (kosha) iar Pranamaya-Kosha desemneaza corpul energetic subtil, dublul ( format din corpul eteric si astral), umbra, învelişul subtil ori vital, care animă şi menţine corpul şi gândirea.

In Vedanta şi în special în Advaita Vedanta, corpul subtil (sūkshmasharīra care este compus din trei invelisuri: Prānamayakosha, Manomayakosha şi Vijñānamayakosha) , care este asociat corpului fizic (Sthūlasharīra) este format din cinci sufluri vitale primare (pranas) şi anume:

TIPURI PRINCIPALE DE PRANA VAYUS / THE FIVE MAJOR DIVISIONS OF PRANA VAYUS 

1. Prana vayu(focul respiratiei)- guvernează bataile a inimii, precum şi respiraţia. Sediul acestei energii este în zona pieptului. Prana intra in organism prin respiraţie şi este trimisă la fiecare celulă prin intermediul sistemului circulator.. 

2. Apana vayu (focul excretiei)- guvernează eliminarea deşeurilor din organism prin intermediul sistemelor excretoare (inclusiv piele şi plămâni), şi, în general, tot ceea ce împinge lucrurile în jos şi in afara corpului (de exemplu naşterea este, de asemenea, facilitată de Apana Vayu) . Sediul acestei energii este în zona pelviană si poate fi activata prin Metoda Kuhne a bailor de sezut cu frecaturi [10] si prin Terapia de razuire Gua Sha (刮痧 Guā shā) o metoda antica de eliminare a tuturor bolilor, prin trezirea inteligentei celulelor, din care este inspirata metoda Kuhne .

3. Udana vayu(focul elevatiei)- guvernează corzile vocale şi exprimarea vocala - vorbitul, cântatul, râsul, plânsul. Reprezintă energiile ascendente din organism. Sediul acestei energii este în zona gâtului si al capului. De asemenea, Udana vayu reprezintă energia conştientă necesară pentru a produce sunete vocale corespunzătoare intenţiei fiinţei. Prin Samyama pe Udana vayu oferă centrelor superioare controlul total asupra corpului./ governs the vocal chords and vocal expression - speaking, singing, laughing, crying. Represents the upward-rising energies in the body. Seated in the throat and head. Also it represents the conscious energy required to produce the vocal sounds corresponding to the intent of the being. Samyama on udana gives the higher centers total control over the body.

4. Samana vayu(focul gastric sau al digestiei) - guvernează digestia alimentelor şi metabolismul celular (de exemplu, repararea, creşterea şi producerea de noi celule ) şi procesele de reglare termică ale corpului. Aprinerea acesti foc elimina toate toxinele, bolile si aprinde aurele care sunt proiecţii ale acestui curent energetic subtil . Sediul acestei energii este în zona plexului solar (ombilic; inima initiatică; hara). Prin practici speciale de meditaţie pe Samana vayu se poate produce in mod deliberat o aura stralucitoare si se vedea aura de lumina in jurul fiecarei fiinte.

5. Vyana vayu (suflul vital)- guvernează expansiunea şi contracţia proceselor din corp, de exemplu mişcarea voluntară a musculaturii, circulaţia energiei si a sangelui la nivelul membrelor si extremitatilor. Sediul acestei energii este delocalizat, de-a lungul intregului corp / governs the expansion and contraction processes of the body, e.g. the voluntary muscular system, movement of the musculature, also the circulation of blood and energy in the limbs and extremities. Seated throughout the entire body.

Când sūkshmasharīra (corpul subtil, care este compus din trei invelisuri: Prānamayakosha, Manomayakosha şi Vijñānamayakosha) este asociat cu invelisul fizic sau corpul grosier [Sthūlasharīra din Vedanta, care corespunde invelisului (kosha) numit Annamaya kosha, din Taittiriya Upanishad, compus din hrana materiala care este format din din cinci elemente brute (Mahabhuta)], trebuie să tinem cont de cele cinci sufluri vitale functionale (Vayu). in Vedanta avem 3 corpuri :

1. Sūkshmasharīra (corpul subtil),

2. Sthūlasharīra(corpul grosier) si 3. Karana Sharira (corpul cauzal) - care este nivelul cel mai subtil al individualităţii umane (Jiva), care corespunde invelisului (kosha) numit ānandamayakosha, al fericirii neconditionate sau al karmei, din Taittiriya Upanishad.

După cum puteţi vedea mai jos, în textele de Hatha Yoga nu exista un acord clar cu privire la funcţiile unora dintre Vayus minore.

TIPURI SECUNDARE DE PRANAVAYUS / THE FIVE MORE MINOR PRANAVAYUS 
1. Naga vayu- guvernează râgâiala (vomarea)/ governs burping, ,

2. Kurma vayu - guvernează clipirea, deschiderea ochilor (activarea corpului şi a zonelor corticale corespondente din clipa trezirii) / governs blinking,

3. Devadatta vayu -guvernează căscatul/ governs yawning ,

4. Krikala vayu - guvernează strănutul, foamea şi setea ( în funcţie de textul consultat )/ governs sneezing and/or hunger and thirst(depending on the Hatha Yoga texts)

5. Dhananjaya - guvernează sughiţatul şi / sau descompunerea corpului dupa moarte şi / sau deschiderea şi închiderea valvelor inimii( în funcţie de textul consultat )/(again, depending on the Hatha Yoga texts) governs hiccup and/or decomposition of the body after death, and/or the opening and closing of the heart valves

ANEXA TEXT

"Mergeţi mai departe : Râdeţi dacă vreţi (deşi aţi face mai bine creierului dacă aţi zâmbi), dar după părerea mea profesională, căscatul este unul dintre cele mai straşnic păstrate secrete din neuroştiinţă. Chiar şi colegii mei, care fac cercetări asupra meditaţiei, relaxării şi reducerii stresului, la alte universităţi, au trecut cu vederea această puternică unealtă de îmbunătăţire neuronală. Căscatul a fost folosit de multe decenii în terapia vocii, ca un mijloc eficient de reducerea anxietăţii şi a hipertensiunii din gât.

"Mai multe cercetări recente intemeiate pe scanări ale creierului au aratat cum căscatul determină o activitate neuronală caracteristică în zone ale creierului care sunt direct implicate în generarea conştientizării sociale şi în crearea empatiei (iubirea empatica este principalul liant al umanitatii).

Una dintre aceste zone cerebrale este o mică structură, ascunsă în cutele lobului parietal (precuneus).

Conform cercetătorilor de la Institutul de Neurologie din Londra, această structură (precuneus) pare să joace un rol central în conştientizare, autoreflecţie şi recuperarea amintirilor. Această structură (precuneus) mai este stimulată de respiraţia abdominală completă (din somnul profund si yoga), fapt care ajută la explicarea motivului pentru care diferite forme de meditaţie contribuie la un senzatie amplificata de autoconştientizare.

Această structură (precuneus) este si una dintre zonele cele mai grav atinse in afecţiunile bătrâneţii şi in tulburarile legate de deficit de atenţie, asa ca este posibil ca dacă vom căsca in mod deliberat să întărim această parte importantă a creierului."

"Din aceste motive credem că practica de a căsca trebuie integrată în exerciţiile şi programele de reducere a stresului, in antrenamente de imbunătătire a memoriei, in psihoterapie şi in practici spirituale contemplative. Şi, deoarece precuneusul a fost asociat recent cu sistemul neuronal de oglindire din creier (care ne permite să rezonăm empatic la senzaţiile, emoţiile şi comportamentele altora), căscatul ar putea chiar să ajute la imbunatatirea conştientizari sociale, compasiunii şi comunicării autentice cu semenii nostri.

Căscatul este atât de eficient şi de important pentru funcţionarea creierului, încât vă voi cere să citiţi cele treizeci şi patru de studii legate de căscat pe care le-am citat la note (puteţi citi rezumatul şi câteva articole accesând ).

"De ce sunt atât de insistent? Pentru că dacă v-aş cere să puneţi jos această carte chiar acum şi să căscaţi de zece ori ca să experimentaţi această tehnică fabuloasă, probabil că n-o veţi face. Chiar şi la seminare, după prezentarea cantităţii copleşitoare de dovezi, când ceream oamenilor să caşte, jumătate din audienţă ezita. Trebuia să îi conving pentru a-i face să simtă efectele relaxante imediate. Există o prejudecată de neînţeles în societatea noastră, care sugerează că este nepoliticos să caşti şi cei mai mulţi dintre noi am fost învăţaţi aceasta atunci când eram mici.

Ca tânăr student la Medicină, am fost "prins" odată căscând şi am fost efectiv certat de profesor. Mi-a spus că a fost nepotrivit să apar obosit in fata pacientilor, chiar dacă de fapt stăteam într-un hol, situat in afara , salonului pacientului.

Într-adevăr, căscatul se amplifica atunci când suntem obositi, şi acesta poate fi modul în care creierul ne spune blând ca avem nevoie de un pic de somn de întinerire si regenerare. Pe de altă parte şi trezirea din somn ne face să căscam, sugerând că aceasta ca acest proces nu apartine doar intrarii in somn , ci si trecerii la regimul de veghe.

Nota DM: textul in limba engleza nu tine cont de realitatea experimentala: cascatul nu este indus de lumina, ci apare la trecerea de la un regim la altul de functionare (somn-veghe) indiferent de sensul acestei tranzitii . In plus cascatul este insotit la om si la animale de intinderea corpului . "Pe de altă parte, expunerea la lumina ne face, de asemenea, cascam, sugerând că acesta este parte a procesului de trezire"

"Dar căscatul nu numai că vă relaxează – dar vă aduce cu rapiditate într-o stare de conştienţă cognitivă. Studenţii cască la curs, nu pentru că profesorul este plictisitor (deşi şi acest lucru vă poate face să căscaţi, încercând să rămâneţi concentrat la discursul monoton), ci pentru că scapă creierul de somnolenţă, ajutându-vă să staţi concentrat asupra unor concepte şi idei importante. El reglează conştienţa şi sentimentul de sine şi ne ajută să devenim mai introspectivi şi mai conştienţi de noi insine. Desigur, dacă se întâmplă să te găseşti prins într-o cameră cu un profesor neinteresant, plictisitor si monoton, căscatul vă va ajuta să vă menţineţi treaz.

"Căscatul vă relaxează şi vă va aduce într-o stare de prezenţă alertă (veghere) mai repede decât orice altă tehnică de meditaţie pe care o cunosc şi, fiindca este molipsitor din punct de vedere neurologic , este foarte uşor de învăţat în grup. Una dintre fostele mele studente folosea căscatul pentru a readuce la tacere (atenţie) consiliul de directori vorbareti în mai puţin de 60 de secunde. De ce? Pentru că ajută oamenii să îşi sincronizeze comportamentul lor cu ceilalţii.

Căscatul, ca mecanism de trezire, apare în primele douăzeci de săptămâni de la naştere. El ajută la reglarea ritmurilor circadiene ale nou-născuţilor şi acest lucru se adaugă la dovezile care arata cum căscat este implicat în reglarea starii de veghe şi de somn
Căscatul permite de asemenea să uşurarea disconfortul provocat de altitudinile mari ( Nota DM: ca si inghititul egalizeaza presiunea interna si externa).

Deci ce anume se află în spatele mecanismului care face din căscat o unealtă atât de esenţială? Pe lângă activarea precuneusului, reglează temperatura şi metabolismul creierului.

Este nevoie de multă energie neuronală pentru a rămâne conştient alert , şi în timp ce parcurgem drum ascendent pe scara evoluţiei, creierul devine mai puţin eficient din punct de vedere energetic. Căscatul, a aparut probabil, ca o modalitate de a răcii creierul de mamifere, care este extrem de activ, în special în zonele din lobul frontal. Unii au susţinut chiar că aceasta este o formă primitivă de empatie. Majoritatea vertebratelor căsca, dar este contagios doar printre oameni, maimutele mari, maimutele macac si la cimpanzei. De fapt, este atât de contagios pentru oameni incat chiar si cititul despre el va provoca o persoană să caşte.
De fapt, este atât de contagios pentru oameni ca chiar a citit despre aceasta va provoca o persoană pentru a căsca.

Cainii cască înainte de a ataca, sportivii olimpici cască înainte de a efectua exerctiul, şi peştii cască înainte de a schimba activităţile. Exista dovezi chiar că actul de a căsca ajută persoanele aflate în misiune militară să îşi îndeplinească sarcinile cu o mai mare precizie si usurinţă. Într-adevăr, căscat poate fi unul dintre cele mai importante mecanisme de reglare a comportamentelor legate de supravietuire la mamifere. Deci, dacă doriţi să menţineti un creier optim si sănătos, este esenţial să căscati. Căscatul excesiv poate să fie un semn că ar putea exista in fundal o tulburare neurologică (cum ar fi migrena, scleroza multiplă, accident vascular cerebral, sau reacţii datorate medicamentelor). Cu toate acestea, eu si alti cercetatori sugeram cum căscatul poate fi o incercare a creierului de a elimina simptomele prin reajustarea funcţionării neuronale.

Numeroase neurochimicale sunt implicate în experienţa căscatului, inclusiv dopamina, care activează producerea de oxitocină în hipotalamus şi hipocamp, zone esenţiale pentru activarea memoriei, controlul voluntar şi reglarea temperaturii. Aceşti neurotransmiţători reglează plăcerea, senzualitatea şi relaţiile dintre indivizi, deci dacă vreţi şă vă sporiţi intimitatea şi să staţi împreună cu partenerul dumneavoastră, atunci căscaţi împreună. Alte neurochimicale şi molecule implicate în căscat sunt acetilcolina, oxidul nitric, glutamatul, GABA, serotonina, ACTH, MSH, hormonii sexuali şi peptidele.
De fapt, este greu să găsim o altă activitate care să influenţeze atât de multe funcţii ale creierului.

Sfatul nostru este simplu: căscaţi cât de mult puteţi într-o zi, când vă confruntaţi cu o problemă dificilă la lucru, când vă pregătiţi să mergeţi la culcare şi ori de câte ori simţiţi mânie, anxietate sau stres. Căscaţi înainte să aveţi o discuţie importantă, căscaţi înainte să daţi un test şi căscaţi în timp ce meditaţi sau vă rugaţi pentru că vă va intensifica experienţa spirituală.

Căscatul conştient are nevoie de puţină practică şi disciplină pentru a trece de inhibiţiile sociale inconştiente, dar oamenii vin adesea cu trei scuze ca să nu caşte: 1. "Nu-mi vine", 2. "Nu sunt obosit" şi, preferata mea, 3. "Nu pot". Sigur că puteţi. Tot ceea ce trebuie să faceţi ca să declanşaţi un căscat adânc este să îl mimaţi de şase sau şapte ori. Încercaţi asta acum şi veţi descoperi de la al cincilea căscat fals că se va produce unul real. Dar nu vă opriţi aici, pentru că până la al zecelea sau al doisprezecelea căscat veţi simţi puterea acestui mic truc seducător. Ochii poate vă vor lăcrima, s-ar putea să înceapă să vă curgă nasul, dar vă veţi simţi şi foarte prezent, incredibil de relaxat şi foarte alert. Nu e rău pentru ceva ce nu ia mai mult de un minut. şi dacă veţi descoperii că nu vă puteţi opri din căscat-Am văzut cativa oameni care au căscat timp de treizeci de minute- veţi şti că v-aţi privat de un important tratament neurologic.

Cele "12 motive esenţiale să căscaţi:
  • 1. Stimulează starea de alertă şi concentrarea
  • 2. Optimizează activitatea creierului şi metabolismul
  • 3. Îmbunătăţeşte funcţia cognitivă
  • 4. Îmbunătăţeşte memoria
  • 5. Sporeşte conştienţa şi introspecţia
  • 6. Scade stresul 
  • 7. Relaxează fiecare parte a corpului
  • 8. Îmbunătăţeşte controlul muscular voluntar
  • 9. Intensifică abilităţile atletice
  • 10. Reglează simţul timpului
  • 11. Creşte empatia şi conştienţa socială
  • 12. Sporeşte plăcerea şi senzualitatea
BIBLIOGRAFIE

1. SOMNUL - MAESTRUL TUTUROR MAESTRILOR
2. Yawn- It’s one of the best things you can do for your brain
3. Antrenarea creierului: Modalitati de a obtine sanatatea fizica, mentala si spirituala
5. EROAREA CULPABILIZARII INACTIVITATII/ THE ERROR OF BLAMING INACTIVITY/L'ERREUR DE COULPABILISER L'INACTIVITÉ
CULPABILIZAREA INACTIVITATII ESTE CALEA DE A INTARII ANCORAREA IN MINTE SI IN CENTRUL SAU VIRTUAL (EGO), PENTRU A BLOCA: REPAUSUL, SOMNUL, REFACEREA, RELAXAREA, CONSTIENTA SI MEDITATIA
6.Essential Reasons to Yawn
7. How God Changes Your Brain: Breakthrough Findings from a Leading Neuroscientist
By Andrew Newberg, M.D., Mark Robert Waldman
8. CELE TREI PROGRAMARI ALE FIINTELOR UMANE SI TREZIREA
"Cele trei programari ale fiintelor umane si trezirea" A. subiectivi (non-reactivi, creativi, lideri, visatori; au centrul in ei insisi; ei vad intr-o gramada de pietre o catedrala ); B. obiectivi (reactivi, sclavi; au centrul in afara si in altii; ei vad doar o gramada de pietre); C . divini (eliberati, treziti) ; "Programarea reactiva si rugaciunea reactivului"
9. Shiva-Samhita - Cartea Secretelor din Hatha şi Tantra-Yoga Capitolul 3 Vāyus (Suflurile)
traducere din limba sanskrită, cuvânt introductiv, index de nume, dicţionar de termeni şi note de: DAN MIRAHORIAN,
10. Cheia sanatatii- Metoda Kuhne si a bailor derivative
Metoda Kuhne si a bailor derivative, folosita inca din antichitate; Gandhi a recomanda-o in cartea sa: "Cheia sanatatii/ Key-to-Heath"
11. Terapia de razuire Gua Sha (刮痧 Guā shā)
Gua Sha o metoda antica de eliminare a tuturor bolilor, prin trezirea inteligentei celulelor, din care este inspirata metoda Kuhne
12. COMPONENTELE FIINTEI UMANE
12.1. Transfiguration of saints and UFOs in Matrix / Schimbarea la faţă -Transfigurarea - Imbracarea cu alt corp

12.2. "Componentele fiintei umane in diferite traditii spirituale de pe Terra ( Egipt, India, China)
Mirahorian, Conferinta la Casa Armatei din Sibiu ( 2005)

12.3. Tehnomagia si Samkhya Darshana sau Ortotehnologia si Ortofizica

12.4. CLASIFICARE TATTVAS, CORPURI SI MIJLOACE DE INFLUENTARE INTERNE IN YOGA SUTRA

12.5. Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om ?
Which is the difference between Spirit and Soul /
Разница между Духом и Душой