În prezent, omenirea se confruntă cu o criză profundă în cadrul speciei. Dominaţia bărbaţilor în conducerea treburilor Terrei, trebuia să înceteze de milenii. În mod firesc, trebuia să urmeze epoca matriarhatului. Morminte găsite pe teritoriul Ucrainei, datând de peste patru milenii, sunt fără echivoc: femeile deţineau prerogative de conducere şi erau îngropate cu arme, iar bărbaţii erau înhumaţi cu podoabe, în morminte separate. La fel stăteau lucrurile şi cu amazoanele de la Dunărea de Jos şi cu amazoanele din pădurile ce mărginesc fluviul Amazon, din America de Sud. Fluviul sud-american, cu cel mai vast bazin hidrografic de pe Terra, poartă numele femeilor luptătoare şi conducătoare, ce stăpâneau un imperiu despre care nu se mai vorbeşte. Papa Paul al II-lea a emis ipoteza potrivit căreia Dumnezeu ar putea fi femeie.
De fapt traditiile spirituale spun ca, Dumnezeu nu este nici parte masculina,nici feminina,intr-un caz,sau este si parte feminina si parte masculina,in alt caz,una fara alta nu ar fi putut creea lumile, partea feminina fiind fundamentul,baza,energia primordiala in creearea lumilor.Altfel e ca si cum ai spune,am un plan,dar nu am energie de a-l infaptui. Energia este uterul realităţii.
Din punct de vedere funcţional, creierul feminin este diferit de creierul masculin. De pildă, la analiza detaliilor, în creierul femeilor se activează nouă centri nervoşi, dispuşi în ambele emisfere cerebrale, ceea ce permite o analiză multilaterală a fenomenelor din mediul înconjurător. În creierul masculin la analiza detaliilor se activează numai doi centri nervoşi, într-o singură emisferă cerebrală.
Dominaţia bărbaţilor a transformat planeta într-un câmp de luptă perpetuă pentru putere şi subordonare, fără responsabilitate pentru generaţiile viitoare. Manipulând mass-media mondială, conducătorii bărbaţi au redus femeia la un simplu obiect sexual, privând-o de prerogativele fireşti de conducere a societăţii. Iar efectele negative ale acestei stări de fapt se văd cu pregnanţă în unele ţări care au anulat, prin religie, participarea femeilor la viaţa societăţii. Omenirea a rămas la acest capitol în contradicţie cu legile firii. La animale sociale, femela conduce familia. La elefanţi, lupi, lei, hiene, manguste, etc., femela are rol conducător, iar masculii se ocupă de protecţia familiei...Extras din textul domnului parapsiholog Vasile Rudan(cu o mica adaugire in text,cea scrisa cu albastru).
Raţionaliştii nu sunt în măsură să ia în considerare alte realităţi în afară de cea la care au acces prin intermediul supercomputerului lor neocortical. Raţionaliştii discută despre existenţa lui Dumnezeu, fără să trăiască acest concept, fără să fie conştienţi de faptul că acest concept al Dumnezeului unic ca figură paternă, este o apariţie relativ recentă în cultura omenirii
Femeie, mic cuvânt care închide în el mari mistere, Isis, căreia niciun muritor nu i-a ridicat vălul. Vrem să împărtășim cu tine această inspiraţie pentru a trăi.
Vrem să te invităm să citești din paginile vieţii Marilor Iniţiate. Au fost mari pentru că și-au străbătut drumul cu vehiculul sacrificiului, al iubirii pentru umanitate și pentru Dumnezeu.
Când răsfoim istoria rasei noastre, întâlnim în special nume de mari bărbaţi, de mari conducători, scriitori, mistici, Maeștri, și de puţine ori întâlnim nume de mari femei.
Motivul constă uneori în subestimarea care a existat o vreme faţă de sexul feminin, dar în majoritatea cazurilor, motivul este ceva superior și este că atât în ceea ce este mare, cât și în ceea ce este mic, natura are aceleași legi.
Bărbatul este diferit de femeie de când i-a creat Dumnezeu. În Creaţie forţa masculină o completează pe cea feminină, dar sunt diferite. Pentru a înţelege cu adevărat ce înseamnă a fi femeie, trebuie să studiem.Eternul Feminin Cosmic în Univers și în Natură, unde se vede cum acţionează Mama Divină. Principiul masculin este polul proiector, cel care dă. În timp ce principiul feminin este polul receptor, cel care are grijă, coloana templului. Din acest motiv bărbatul a avut în societate un rol mai activ, iar femeia un rol mai pasiv.
Totuși, Maestrul Samael Aun Weor ne spune că o femeie se poate auto-realiza la fel ca un bărbat, dar forma în care o face este diferită, urmându-și natura și datoria în acord cu sexul ei. Într-o Kali-Yuga totul devine confuz și uităm de ceea ce este natural, normal, dar dacă am putea merge inclusiv pe alte planete, am vedea cum femeile sunt dedicate esteticii, îngrijirii familiei lor, educaţiei fiilor lor, fiind mari înţelepte care dau putere bărbatului și societăţii.
Vechile culturi au văzut-o pe Mama Divină, pe Mama Cosmică, ca pe Spaţiul care, ridicând privirile noastre spre cer, este acolo, dar nu îl vedem, este Invizibil. Tot așa Mama Divină este în toate, este cea care învăluie totul și este cea care dă formă la toate, dar nu se vede. De aceea, doar Mama Divină Isis este acea forţă care, atunci când o descoperim, este cea care ne dezvăluie Ocultismul, cunoașterea Gnozei, lucrurile care sunt invizibile pentru simţuri și înţelegere.
Dacă femeile suntem după chipul și asemănarea Mamei Divine, atunci să reflectăm profund care este rolul nostru. Aici există meditaţii, reflecţii și revelaţii pentru mulţi ani, sau pentru toată viaţa...
...Dumnezeu ca bărbat este Înţelepciune și Dumnezeu ca femeie este Iubire...spune Maestrul Samael Aun Weor
(calmati-va e doar o transfigurare, e vorba de starea potentiala,care nu a fost atinsa,daca barbatul era intelepciune,planeta asta nu ar fi ajuns in starea aceasta dezastruoasa,pe cand femeia este cu adevarat iubire,ea mai pastreaza cat de cat, echilibrul pe aceasta planeta).adaugire facuta evident de mine
Când citim „Marii Iniţiaţi” de Édouard Schuré, apare dorinţa de a scrie despre Marile Iniţiate și de a scormoni printre cunoștinţele și secrete lor pentru a ști ce le-a ridicat, cum s-au trezit, cum erau ca femei, ca soţii, ca mame, și care erau secretele pentru a face din căsnicia lor instrumentul magic pentru a reînvia.
Au existat multe femei atât de curajoase și admirabile, mulţi bărbaţi atât de grandioși în istorie, iar în spatele fiecăruia există o mare femeie.
Dar de multe ori, chiar din cauza rolului lor feminin, istoria nu le-a cunoscut. În plus, așa cum ne spune Maestrul Kwen Khan, culturile au fost mereu falice și prin urmare există Patriarhi și nu Matriarhi, deși în istorie am văzut de toate, dar aceasta este natural, urmând modelul divin conform căruia rolul masculin este cel care se înfruntă cu societatea, în timp ce femeia este cea care, din spate sau din interior, îl însufleţește sau îi dă viaţă, ca Mama care îl poartă pe copil în întunericul pântecului său.
Nu era Ankesenamon unită cu Tutankamon? Nu se afla tăcută Serafina în spatele marelui Cagliostro? Nu era Theano în spatele Maestrului Pitagora? Nu era Yasodhara în spatele marelui Budha? Și Sephora în spatele lui Moise? Și Sarah în spatele lui Avraam? Nu era Maria Magdalena în spatele Maestrului Aberamenthosau Iisus Cristos?
Prin însăși natura ei, femeia se naște cu simţul sacrificiului. Normal este să vezi o mamă iubindu-și fiii, având grijă de ei, dându-și viaţa pentru ei dacă este nevoie. Dar acest mod de a acţiona înnăscut ar trebui extins nu doar la fii, ci la întreaga umanitate. Un astfel de exemplu este modul de a acţiona al marilor femei care ne vin în amintire și inclusiv nume necunoscute de femei care fără să facă zgomot lucrează neîncetat. Luptătoare care pe câmpul de bătălie nu au dat și nu dau niciodată un pas înapoi. Femei care, ca mari martire tăcute, s-au preschimbat în izvoare de înţelepciune și în adevărate reprezentante ale eternului feminin.
Deodată răsună în timp nume de femei minunate ca Nefertiti, Nefertari, prinţesa egipteană Mutemuia, Tiyi (soţia lui Ramses al III-lea), Sibila din Cumas, Regina Kunti (mătușa lui Krishna), Sarasvati și Nichdali (discipole ale lui Krishna), Regina din Saba, Serafina, Prisca, Maximilla, Flora, sclava creștină Blandina, Fátima, Sfânta Lucia, Blavatsky, Maria Antoaneta, Maria din Antilla, Sfânta Ursula, maestra gnostică Marcelina, maestra maya Maria Pastora, Sfânta Brigitta, prinţesa tibetană Yeshe Tsogyel (soţia lui Padmasambhava), Maria Proorociţa, Teoclea (discipola lui Pitagora), grandioasa pitonisă a Oracolului din Delphi numită Divinus, regina Syamavati și servitoarea ei Uttara (ambele discipole ale lui Budha).
În Evangheliile Apocrife, de exemplu, avem învăţăturile mai multor femei ca Salomeea, Martha, Maria, Eva și însăși Maria Magdalena.
Tot așa, încă din antichitate ascultăm murmurul vestalelor egiptene, al sibilelor din Eritrea, dakini tibetane, hetaire grecești, magiciene aztece, sacerdotese ale Japoniei, hoerofante ale Orientului Mijlociu etc.
Buddha ne spune cu privire la femei: „Nu există diferenţă între bărbat și femeie în căutarea Drumului Iluminării. Chiar dacă este femeie, dacă se decide să caute iluminarea va ajunge să fie o femeie eroică pe Drumul Adevărului...Adevărata semnificaţie a vieţii de familie se află în a merge pe Drum ajutându-se reciproc. Chiar dacă ar fi o femeie obișnuită, dacă se hotărăște să urmeze Drumul...și are mari năzuinţe, se poate transforma într-un mare discipol al lui Buddha”.
Să călătorim acum de-a lungul unor crâmpeie de istorie pentru a cunoaște numele unor femei remarcabile din lumea cunoașterii și a esoterismului:
FALASIFA
Filozofia islamică începe cu o tradiţie care se numește Falasifa, dar era în realitate o femeie înţeleaptă. Probabil că identitatea ei a fost ascunsă din cauza greșitelor interpretări date Coranului și care au făcut să se creadă că femeia nu are valoare ca bărbatul.
Născută în Asiria, în secolul IX înainte de Cristos, Sammuramat a fost o femeie excepţional de tare și puternică, în asemenea măsură că obișnuia să-și însoţească soţul pe câmpul de bătălie și să participe la luptele corp la corp, împreună cu el, ajutând astfel la cucerirea și la expansiunea controlului Babiloniei asupra restului ţărilor vecine. Se spune că ei i se datorează restabilirea frumuseţii capitalei Babiloniei, numită pe atunci Babilon, după primul său atac.
THEMISTOCLEA
Foarte vechi surse de informaţie istorică indică femeia ca având un rol central și important în dezvoltarea cunoștinţelor pitagoreice în general. Se știe că Pitagora a primit cea mai mare parte a cunoștinţelor sale etice și doctrinare de la Themistoclea, preoteasa din Delphi. Multe dintre frazele textuale ale lui Pitagora proveneau direct de la ea.
THEANO DIN CROTONA
Soţia lui Pitagora. Cu această căsătorie Pitagora și-a pecetluit realizarea operei sale. Ea a fost membră, împreună cu cei trei fii ai săi, a cultului pitagoreic original. Există un document atribuit lui Theano din Crotona, care reflectează asupra unor foarte profunde subiecte de metafizică. De asemenea a scris un mare număr de cărţi pe teme de: Căsătorie, Sex, Femeia și Etica superioară. După ce a murit Pitagora, ea a fost centrul ordinului pitagoreic. Un autor grec citează ca pe o autoritate opinia ei despre doctrina Numerelor.
DIOTIMA DIN MANTINEA
Această remarcabilă femeie înţeleaptă a fost una dintre Maestrele directe ale lui Pitagora, care a învăţat la picioarele imensei sale cunoașteri a Doctrinelor Secrete. Mare filozoafă. Era expertă în artele iubirii. În Dialogul Banchetului sau al Iubirii al lui Platon este menţionată și Socrate spune că îi datorează tot ce știe.
ASPASIA DIN MILET
A fost o mare și influentă femeie intelectuală, activă în cercurile politicii și filozofiei, pe vremea filozofului Platon. A fost în strânsă relaţie cu cercul filozofic al lui Pericle. Acesta din urmă, puternic și popular lider din Atena, a rămas impresionat de profunzimea și integritatea acestei femei, care a devenit soţia lui. Aspasia avea o profundă cunoaștere politică. Filozofii epocii au numit-o „strălucita și renumita ministră a elocvenţei”. Socrate însuși o vizita pe această femeie cât de des putea pentru a învăţa de la ea știinţa Retoricii.
AESARA DIN LUCANIA
Această mare femeie a făcut parte din ultimele grupuri filozofice pure născute din Pitagora. A trăit aproximativ în jurul anului 425 d.Ch. S-a interesat mai mult decât orice să dezvolte principiile Armoniei Cosmice, care includ: Geometria, Aritmetica, Muzica și Cosmosul. Toate acestea bazate pe mari principii etice de fond. Aesara a spus ceva foarte interesant: „Analizând natura sufletului, putem ajunge să știm care este corecta justiţie individuală, familială și socială”.
PERICTIONE
A scris o carte intitulată „Despre Armonia Femeii”, care dezvăluia înţelepciunea și cunoștinţele Sacerdoteselor antice.
ASCLEPIGENIA DIN ATENA
A fost o mare magiciană și teurgă, contemporană cu Hypatia din Alexandria. S-a concentrat pe a învăţa și înţelege principiile secrete care guvernează universul. A afirmat că cunoștinţele sale proveneau în mare parte de la filozoful Platon. Istoria știe că a fost fără îndoială o mare mistică.
ARETE DIN CYRENE
A fost sora lui Aristip, student și prieten al lui Socrate.
Aristip a fost prietenul pe care istoria îl înregistrează ca prezent în ziua înmormântării lui Socrate. El a fondat Școala Cyrenaică în Cyrene, care mai târziu a fost condusă de însăși Arete din Cyrene. A predat filozofia timp de peste 30 de ani și a scris 40 de cărţi pe această temă. Printre discipolii săi, întâlnim nu mai puţin de 110 dintre cei mai renumiţi filozofi ai istoriei grecești. Această femeie era considerată atât de importantă, încât, când a venit momentul morţii ei, un mare număr de persoane care o iubeau mult pentru ce a lăsat în urmă, au gravat pe mormântul ei: „Ai fost Splendoarea Greciei, ai avut Frumuseţea Elenei, virtuţile Thirmei, Pana lui Aristip, Sufletul lui Socrate și Verbul lui Homer”.
HIPARQUIA
Femeie înţeleaptă și filozoafă din epoca ulterioară lui Aristotel.
CATHERINE DIN SIENA
A fost considerată cea mai mare mistică italiană. S-a implicat profund în chestiunile bisericii și politicii renascentiste, încercând să îmbunătăţească situaţia de decădere care se vedea deja în acele timpuri. Prin toate acestea s-a pus în grav pericol de moarte. Tot ce spunea în discursurile ei era bazat în mare măsură pe o cunoaștere care se învecina cu ocultul. A fost mereu considerată o mare filozoafă în cadrul tradiţiei mistice creștine.
Datorită dârzeniei și fermităţii ei, mulţi au fost cei care au urmat-o.
Biografie; Samael Aum Weor
Vasile Rudan-Parapsiholog
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu