miercuri, 23 ianuarie 2019

Antrenamentul autogen



Sofrologul dr. Raymond Abrezol utilizeaza o forma modificata a traningului autogen pentru a antrena sportivi europeni sa schieze, sa joace hochei, sa inoate,sa alerge, sa boxeze. Elevii sai sunt atleti de clasa mondiala care, pana in prezent, au acumulat peste o suta de medalii olimpice, dintre care paisprezece de aur.
Doctorul Alphonso Caycedo, parintele Sofrologiei, utilizeaza autogenia amestecata cu fragmente de Zen si Qi Gong, pentru a dezvata oamenii de dependente si a-i vindeca de boli. Caycedo a observat ca metodele sale au ajuns la performante asemanatoare cu inviatul din morti atunci cand i-au salvat pe pustii vagabonzi de pe strazile din Columbia, considerati cu desavarsire irecuperabili.
Am intalnit trei dintre ''irecuperabilii'' lui Caycedo la o conferinta de sofrologie,la Lausanne, renascuti,se pare sub forma unor studenti in toata puterea cuvantului.
In fosta Uniune Sovietica, era o politica de stat sa se urmareasca obtinerea unor rezutate excelente de catre grupurile favorizate, restranse. Fonduri si eforturi aparent nelimitate au fost dirijate spre cercetarea unor modalitati de a alimenta performante inalte.Nu este surprinzator ca atletii sovietici,balerinii si cosmonautii au fost antrenati cu totii prin intermediul autogeniei.
Metoda autogenica, pe care adolescentul Christian Drapeau a selectat-o din cartea Tehnica invatarii rapide pentru a-si controla forma fizica dupa propria vointa, este aceea care a fost initial conceputa pentru cosmonauti sovietici.
In prezent, ca neurolog la o varsta a maturitatii,Drapeau considera ca, ''chiar si dupa cativa ani de meditatii si un an petrecut cu predarea lectiilor de yoga, n-am atins niciodata o stare de relaxare mai profunda decat aceea la care am ajuns prin intermediul autogeniei.( As putea spune ca pare tras la indigou, cu ce mi s-a intamplat mie )
Autogenia este un sistem incercat ,elegant, flexibil si de aceea, il recomandam si pentru invatarea rapida.
Autogenia permite elevilor sa-si argementeze capacitatea de memorare a vocabularului limbilor straine de trei sau patru ori''. ,,De asemenea reduce si timpul necesar invatarii informatiilor de tip factual, a poeziilor si asa mai departe''.
Desi este nevoie de opt saptamani pentru invatarea autogeniei, odata ce aceasta este insusita, ne putem modifica starea pentru a atinge echilibrul minte-corp intr-un timp scurt.
Practicarea acesteia in grup uniformizeaza starile de spirit individuale; cateodata, chiar si respiratia acestor indivizi grupati se va sincroniza.
Urmeaza pentru cei care dorresc cu adevarat sa practice ,cum se poate trece pe nivelul doi al acestei practici,rescriind rapid programele subconstiente. De aici intram si in potentuialul undelor alfa,dar mai ales theta cand patrunzi foarte adanc in subconstient. Practica va fi combinata cu tehnici de lucru cu HARA, centrul care iti permite o buna integrare in planul fizic si o amplificare formidabila a energiei, care culmineza cu o stare din ce in ce mai buna, de sanatate.Si nu in ultimul rand, activarea unor puncte de acupuntura, de regenerare si activarea a unor resurse spirituale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu