miercuri, 16 ianuarie 2019

SPECTACULOASA STOMATOLOGIE PSIHICA


Pentru cei mai multi, o vizita la dentist inseamna a sta teapan in sala de asteptare, zgomotul perforatorului electric si gustul antisepticului.
Dar pentru pacientii care frecventeaza stomatologia psihica, lucrurile pot fi mult diferite. Dintre toti cei cu darul vindecarii, cazul unui dentist psihic este, cu siguranta, cel mai ciudat si mai dificil de explicat.

Cativa practicanti spun ca Williard Fuller poate trata multi pacienti, urgent, cu plombe din aur, argint sau portelan ce se materializeaza in gura lor, iar acolo unde inainte erau doar cioturi innegrite cresc chiar dinti noi. Astfel d edeclaratii uimitoare au si partea lor critica, in sensul ca multi adepti ai tratamentului psihologic au unele suspiciuni. Dar martorii lui Williard Fuller au fost uimiti. Chiar el a spus ca a produs miracole in gurile a peste 25 000 de pacienti.

Miracolele dentistului  American au uimit mii de oameni
Fuller este un American licentiate in marketing, fost inginer electronist, dar avand si studii de teologie. Intr-o zi s-a hotarat sa calatoresca prin Statele Unite. Apoi s-au intamplat doua evenimente care i-au schimbat radical viata. La scurt timp dupa aceea, ca raspuns la chemarea sa, a pornit intr-o misiune de vindecare. La inceputul practicii de vindecare spiritual, el nu era diferit de ceilalti. Dar ceea ce facea, la inceput, prin atingerea cu mainile, s-a transformat in ceva cu adevarat extraordinary cand Fuller l-a intalnit pe A.C. McKaig. Auzise déjà de acest om care se ruga pentru problemele dentare ale semenilor, avand  frecvent rezultate miraculoase de vindecare. Fuller a urmarit cu un interes crescut cum vindecatorul trata o multime de boli; dar cel mai interesant a fost cand McKaig i-a salvat un dinte. Printre cei prezenti era o femeie care nu fusese niciodata la dentist. Ea avea o dantura ce necesita foarte multa atentie. Fuller a observant cum McKaig si-a pus mana pe capul femeii si l-a rugat pe Dumnezeu sa o ajute. Apoi, vindecatorul i-a dat o lanterna si o oglinda. Dupa ce si-a examinat dintii, ea a strigat cu bucurie: “Am dinti de argint!”. Fuller s-a apropiat si a privit cu atentie dintele plombat. “Era luminous, stralucitor si semana cu o moneda nou-nouta” – a declarat el.
Astfel, A.C. McKaig a fost mentorul lui Williard Fuller sic el care i-a dat prima data ideea de a se ruga pentru problemele dentare ale oamenilor.


Cine face lucruri marete ajunge la Dumnezeu
In secolul al XVIII-lea dintii erau scosi cu forta, fortandu-se in acelasi timp si gatul pacientului. Din fericire, lucrurile s-au schimbat de atunci, desi o vizita la un cabinet stomatologic provoaca, inca, multor oameni teroare.
Au urmat alte miracole facute de McKaig, unul dintre cele mai caudate fiind rezervate pentru Fuller insusi. McKaig s-a intors catre el, l-a observant si a anuntat: “Acum ma voi ruga pentru tine ca Dumnezeu sa te binecuvanteze”. Dumnezeu – spune Fuller – i-a vorbit cu urmatoarele cuvinte, pe care nu le va uita niciodata: “Nu e inutil sa crezi, fiul meu. Tot ce faci pentru a ma vedea, este sa ajuti oamenii, iar eu voi face prin tine lucruri marete. “ Fraza a fost suficienta pentru Fuller si l-a determinat sa urmeze calea dentistului psihic. Mai tarziu a marturisit ca i-a trebuit ceva timp pentru a gasi curajul de a o introduce in propriul sistem de vindecare, iar cand a tratat pentru prima oara dantura unui tanar, a fost foarte incantat sa descopere ca, intr-adevar, poseda puterea de a vindeca. Dupa aceasta prima tentative, Fuller nu a mai privit inapoi.

Formula magica de vindecare este: “In numele lui Isus, fii intreg!

Bryce Bond, scriitor si vindicator American, l-a urmarit pe dentistul psihic la munca. Iata ce spunea el: “Tehnica lui Fuller este simpla.El loveste pacientul pe ambii obraji in acelasi timp si zice:In numele lui Iisus,fii intreg''.Se  spune ca un moment de credinta intensa poate produce o alchimie spirituala in care aurul,argintul si portelanul se materialiazeaza in gura pacientului.Poate parea incredibil,dar multi au vazut asa ceva.Cei care au fost martori la un astfel de tratament stomatologic precum imaginea derulata rapid a unui trandafir care se desface.

  Psihologul  britanic Matthew Manning aproba aceasta descriere.Cand a participat la una dintre ele sedintele de vindecare ale lui Fuller,la New York,Manning a considerat fenomenul suficient de convingator pentru a declara tratamentul,,absolut adevarat''.El a afirmat urmatoarele; O femeie avea un dinte atat de cariat,incat era negru.Am vazut cum a parut ceva alb,un fel de substanta ceramica.Apoi cand a terminat avea un dinte nou alb.Unii au privit cu atentie in gura femeii.Substanta venea din gingia ei,am vazut cum s-a intamplat aceasta.''
  Cativa doctori au luat afirmatiile lui Fuller in serios prin experimentarea proprie a tratamentelor lui.Dr.Audrey Kargere,de la Universitatea de Stiinte din Stockolm, a fost foarte incantata cand plombele sale de argint au fost transformate in aur.De asemenea,ea a beneficiat de un tratament mai deosebit din partea lui Fuller,care a dat rezultate si in privinta bolii ei de picioare.Un alt doctor prezent la aceeasi sesiune de la Miami,Florida,Peter Williams,a spus ca a fost uimit,dar bucuros cand un dinte cariat s-a transformat in,,aur stalucitot frumos''.

Cariile sunt plombate cu substante necunoscute

  Potrivit lui Bryce Bond,nu era neaparat necesar sa ceri ajutorul lui Fuller pentru vindecare,era suficient sa fii prezent la una dintre intalniri,el a participat involuntar la tratament.Astfel,tot timpul sesiunii,a simtit furnicaturi in gingii,urmate de amorteala.A descoperit surprins mai tarziu bucatele mici de tartru-depunere de calcar pe care dentistul o elimina printr-o curatare obisnuita- faramitat in mici granule pe limba.In afara de afirmatiile ca plombele de argint se transforma in aur,se mai spune ca,adesea cavitatile sunt umplute cu materiale mai putin conventionale.Unii martori afirma ca vedeau dintele cum se umple cu o substanta necunoscuta.altii povestesc despre folosirea unui metal de culoarea platinei.Dar nicio substanta nu a fost supusa analizei stiintifice.
   Fuller si-a dedicat ceva timp pentru instruirea unui alt dentist psihic,Paul Esch.Bryce Bond a cercetat abilitatile lui Esch si i-a descris iscusinta drept: ,,un miracol''.La una dintre intalnirile lui Esch,din Woostock,New York,Bond a povestit urmatoarele :,,Cineva avea cateva spatii goale in gura.La un moment dat a sangerat ,apoi gingia s-a spart si a aparut un dinte.Aproape toti cei prezenti au observat ca dintii lor au devenit mai albi.Unii au observat doua sau trei plombe de aur''.
Sesiunea era foarte asemanatoare cu cea a lui Fuller.Asadar ,singurul mod de a crede este,in primul rand,sa vezi.Singurul mod de a vedea cum se intampla este sa crezi ca se poate intampla,intrucat credinta joaca un rol important atat in tratamentul psihologic dentar,cat si in vindecare in general.

Gabriela Mihalache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu