duminică, 7 martie 2021

Cum poate fi folosita sugestologia pentru amplificarea performantelor

                           

PARTEA C - Suggestology 

1. (U) Suggestology este o nouă "ologie", definit de către țările comuniste, ca studiul științific al sugestie. Acesta este raportat a fi o metodă de a ajunge la și utilizarea rezervelor de necunoscute, competențe și abilități, ale minții umane. În unele zone se suprapune cu parapsihologie. Un individ responsabil pentru multe dintre cererile de succes în domeniul suggestology este Doctor George Lozanov, seful Institutului de Suggestology si Parapsihologie din Sofia, Bulgaria. Prin ample de cercetare el a descoperit legile de sugestie pe care le-a aplicat in 1 mai multe domenii de medicina la educație. Metodele de sugestie bulgari sunt menționate în acest raport, deoarece unele dintre teoriile au fost adoptate de către sovietici în activitatea lor pe autosugestie.

 2. (U) Suggestology nu este hipnoza. Cu această metodă de condiționare, individul este întotdeauna în stare de veghe. Acesta a fost raportat că suggestology a fost utilizat cu succes in medicina în special în tulburări funcționale ale sistemului nervos. Vindecare se bazează pe sugestia pozitiva că nimic nu este greșit, este un tip de minte asupra fenomenului organism. Oficialii Sanatoriul din Bulgaria mărturisesc că mulți pacienți sunt vindecat dupa cateva sedinte de structurare gândire pozitivă (171). Suggestology a fost raportată a fi de succes in inlocuirea anestezice, în cazurile chirurgicale, precum și. complicitatea pacientul descrescătoare fluxul de sange sa proprie. Acesta este în continuare susținut că, odată cu suggestology incizii chirurgicale din operațiuni se vindeca mult mai repede decât de obicei (172). Bulgarii cred că tehnica de sugestie stare de veghe (nu hipnoza) va continua să găsească un loc mai larg și foarte util în practica medicina (173). 

3. (U) posibilitatea pentru modernizarea procesului de memorare și pentru accelerarea automatizare a obiceiurilor, a descoperit prin experimentare suggestological, oferă posibilități de dezvoltare a unei noi științe: suggestopedagogy (suggestopedy).

            

 Metoda suggestopedic de cunoașterea unei limbi străine nu este o varietate de metode curente (audio-vizuale, audio-lingvistic, conștient-practică, hypnopedic, etc), ci un proces de instruire calitativ nouă în ceea ce privește conținutul său, structura, și rezultate. Această metodă folosește sugestie nu ca un mijloc pentru un fel de influență mistică, nu ca un fel de abstracte, "vag" factor, ci ca o metodă specifică pentru a influența în mod direct lumea emoțională, precum și activități intelectuale, întreaga personalitate, ale elevului. Experiența practică a arătat că o sugestie nu este un fel de "clasa a treia, factorul marginal." Controlate și folosite intenționat, este creează condiții pentru modernizarea considerabil capacitatea de a memora și de a asimila cunoștințe mai repede. În procesul de instruire, de obicei, metode de sugestive sunt utilizate în mod spontan, intuitiv. Destul de frecvent, o serie de factori care împiedică sunt prezente în cursul procesului de instruire, prevenind adoptarea spontană a noului material, energizare și de retenție. Nou aspect al procesului de formare suggestopedic este faptul că toate mijloacele de sugestie - autoritate, complexitatea, intonație, muzica, etc-au fost selectate științific și organizate într-un mod la fel de a atinge memorare și asimilarea creatoare a unui volum considerabil de date, fără a elev tensiune. Crearea unui climat favorabil psihologic în clasă, suggestopedy transformă procesul de formare într-o emoție de bucurie, în plăcere pentru elev și profesor. În aceste condiții, personalitatea elevului este eliberat din complexele diferite împiedică. Acesta este "eliberat". Intelectuală noi și rezervele de memorie sunt descoperite. Acesta este acest nou sistem psihologic și conceptul de proces de formare, care este una dintre caracteristicile majore ale suggestopedia (174). 


4. (U) Potrivit doctorului Lozanov, metoda suggestopedic permite unui individ de a învăța cinci la cincizeci de ori mai rapid. Aceasta este bazat pe tehnica de yoga de relaxare - ". Savasanna" Utilizarea sugestie și autosugestie, tensiunea musculara este relaxat și creierul este exonerat de angoasele obișnuite și subliniază. În timpul sesiunilor suggestopedic ritmul alfa de odihnă predomină în creier. Sovieticii au fost printre primii care profita de pe suggestopedia Bulgariei. Moscova Externe Lanugage Institutul Pedagogic și-a susținut cu succes rasunator metoda Lozanov lui (175). 

5. (U) sovieticii, deși au adoptat unele dintre tehnicile de predare a lui Lozanov, au apărut pentru a căuta mai multe rezultate concludente în utilizarea de autosugestie. Primele opere au fost efectuate sub conducerea profesorului AM Svyadoshch, Departamentului Karaganda Institutul Medical de Psihiatrie. Acesta a fost raportat în 1965 că, ca urmare a unei sesiuni de instruire specială patru luni, 40 din 50 de persoane au învățat cum să producă, la o schimbare va semnificativă a temperaturii pielii lor proprii. Pentru a crește sau reduce temperatura ei pur și simplu să se repete pentru o perioadă scurtă de timp, formula de autosugestie corespunzătoare: "Mâna cald" sau "rece mână." Sovieticii au descoperit ca utilizarea de autosugestie în timpul o stare de relaxare musculara, cunoscut sub numele de instruire autogen, face posibilă o stare hipnotica similar cu cel care se observă în timpul somnului hipnotic. Mai mult decât atât, o persoană este capabilă să mențină controlul asupra emoțiilor sale și desfășoare în continuare autosugestie. Folosind formule obișnuite verbale, se poate supune diferitelor sisteme de organe la efecte arbitrare în timpul o astfel de stare (176). Training autogen a fost raportată de către sovietici a fi util în eliminarea e durere și în tratamentul nevrozelor și alte tulburări funcționale (177). Profesorul Svyadoshch consideră că autosugestia poate fi utilizat cu succes în formare unui cosmonaut. În opinia sa, autosugestia poate fi de mare valoare pentru cei a căror ocupație fac cereri extrem de mare asupra auto-control, în special echipaje spațiale,. Svyadoshch raportează că este nevoie de cinci sau șase luni de exerciții speciale pentru a stăpâni tehnica autosugestie. Acest lucru face ca o persoană "imun" să se teamă, griji, și instabilitate emoțională (178).
 

6. (U) Sovieticii au arătat interesul în capacitatea oamenilor să-și modifice starea lor psihofiziologice de sugestie autogenă și exogeni. Un studiu a fost efectuat pentru a determina posibilitatea de a schimba activitatea organelor și sistemelor individuale ale organismului uman prin sugestie autogenă și exogene. Șase subiecții testați au fost expuși la repaus la pat 70 de zile. Trei dintre subiecți a servit in calitate de controale, precum și alte trei au fost instruiți pentru primele zece zile pentru a tensiona arbitrar sau să vă relaxați grupuri musculare individuale, cu somn ulterioare. Datele au arătat că Myotonometric indici diferite tonus muscular ar putea fi reduse 5-25%. ECG, EEG date, myotonometric, și a arătat că somnul actographic au avut loc "de 7 până la minutul 15 în cursul săptămânilor doilea la treia de experiment. De a patra săptămână de subiecții testați au reușit să obțină arbitrar o stare de relaxare si somn, în orice moment, indiferent de fundal reacția emoțională. În asemenea momente de presiune arterială și pulsul au fost semnificativ redus. De-a cincea săptămână de subiecții testați obținut rezultate similare, deși oarecum mai puțin eficient, prin auto-sugestie. Astfel, este posibil, de către conditionat gaz, pentru a atinge un subiect somn profund răcoritoare la o oră programată chiar și cu un fundal de factori de stres diferite. Cele mai multe schimbări eficiente în stare psihofizic a avut loc in timpul contactului direct al subiect de test cu instructorul, dar sugestia exogen a fost efectuat aproape la fel de bine prin intermediul unui radio sau casetofon (179). 


7. (U) posibilitatea de a fi capabil să prezică sugestibilitatea în om înainte de a se angaja i în studiile pe termen lung a intrigat "rușii. E.F, Mordinov și Aa Genkin (180) au arătat că electroencefalograma poate servi drept una dintre măsurile de obiective cantitative de sugestibilitate la om în stat de veghe. Treizeci și nouă de subiecți din starea de veghe liniștită, au fost supuse la doi parametri EEG: (1) nivelul mediu de asimetrie a oscilațiilor și (2) Perioada medie de activitate. Diferente semnificative au fost raportate în nivelul mediu de asimetrie a scillations din grupul ușor sugestibile (20 de subiecți), comparativ cu grupul de rezistenta (19 subiecți). Efectele diferență sugestibilitate a existat în stare de hipnoză și în timpul stării de veghe.Testul de sugestibilitate a fost cea clasică în care incapacitatea de a debloca degetele interblocate ale celor două mâini este sugerat. 8. H domeniul sugestie oferă un mijloc suplimentar pentru controlul sau modificarea comportamentului mental. Din literatura de specialitate sovietică disponibile, nu se poate determina în ce măsură ar putea fi utilizate pentru schimbarea sau manipularea comportamentului dușmanilor lor. O posibila aplicare de forțele militare americane este în zona de instituire apărare împotriva interogatoriu ostile.Abilitatea de a controla emoțiile proprii prin sugestie gaz, ar putea fi cel mai util în situații de FW. Acest lucru, la rândul său, ar putea oferi un indiciu cu SUA, de ce sovieticii par atât de interesată în domeniul de sugestie. Pe de altă parte, sovieticii ar putea avea capacitatea de a influența în mod direct activitatea emoțională și intelectuală a unui deținut, fără știrea lui, prin utilizarea tehnicilor de Lozanov * s angajarea condiții subtile de relaxare și aparent un molestlng medii...sursa 'controlul mintii''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu