vineri, 18 septembrie 2020

Cum poate intarzia impamantarea imbatranirea ?



O descoperire recentă indică faptul că plimbarea desculț pe plajă sau prin iarbă reduce riscul bolilor coronariene și întârzie îmătrânirea.

Cecetările indică faptul că împământarea, terapia conectării la energia Terrei prin plimbare desculț pe plajă sau prin iarba udă de rouă, fluidizează sângele şi reduce tensiunea arterială ceea ce are un efect benefic asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, afecţiunile care sunt numărul unu cauzator de moarte în lume.

Se pare că atunci când mergi desculţă prin iarbă sau pe pământ, afluxul de elctroni ce pătrunde în corp produce un câmp electric suplimentar asupra sistemului sangvin iar celulele roşii din sânge au o incrcatura electrică superficială mai mare, care le îndepărtează una de altă. Această face că sângele să îşi reducă vâscozitatea, să scadă tensiunea arterială şi riscul de infarct cardiac şi să scadă de asemenea, riscul de formare a cheagurilor de sânge şi al microcoagularii sangvine.


„Generatorul' de electroni antioxidanți

În plus, terapia împământării reduce semnificativ radicalii liberi din organism și întârzie îmbătrânirea. Există trei moduri în care radicalii liberi- şi mai ales speciile reactive de oxigen (ROS) secretate de neutrofile- acceleraza procesul de îmbătrânire a organismului.


Întâi, aceştia pot deteriora sau chiar produce mutaţii ale ADN-ului, apoi conduc la uzură sau chiar autodistrugerea mitocondriilor (părţile din celulele corpului care participa la metabolismul oxidativ şi care produc secundar chiar radicali liberi) şi în cele din urmă, duc la aşa numită încrucişare proteinică' care solidifică proteinele şi reduce eficientă enzimelor şi care are drept efect principal apariţia şi adâncirea ridurilor profunde.

Dar, dacă este imposibil să elimini complet toţi radicalii liberi din organism, soluţia este să menţii în echilibru numărul acestora cu cel al electronilor antioxidanţi pentru a fi sigură că distrugerile cauzate de radicali nu vor avansa galopant sau, mai rău, vor scapă de sub control. Şi conectarea la pământ ajută concret la realizarea acestui echilibru.

Electronii care pătrund în organism prin talpă atunci când mergi desculţă prin iarbă sau pe plajă sunt inamgazinati şi trimişi în corp oriunde se formează radicali liberi. Electronii antioxidanţi pot neutraliza radicalii şi procesele de îmbătrânire prematură pot fi prevenite, atât leziunile mitocondriale şi lipirea proteinelor cât şi deteriorarea genetică.

sursa;https://www.avantaje.ro/articol/344207

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu