sâmbătă, 5 septembrie 2020

De ce creierul are nevoie mereu de stimuli ?


Ati auzit de Entropie ? In fizica numim ''entropie'' un sistem care aflat in spatiu si timp se indreapta spre haos. Dupa cum stiti, timpul trece si impreuna cu el totul se dezintegreaza. Un obiect , chiar daca este protejat in cel mai eficace mod , va sfarsi totusi in tarana dupa un numar variabil de ani. mai mare sau mai mic. In zece ani, in zece secole sau in zece mii de ani.

Aceasta este entropia.
Vestea buna este ca informatia opreste sau poate chiar sa inverseze entropia!!
Altfel spus , cu cat injectati mai multa informatie intr-un sistem, cu atat el se comporta mai bine si poate evolua. Acest lucru este valabil atat in psihologie, spiritualitate cat si in biologie sau in istorie.

Cine a vazut filmul SF ''Omul care tunde iarba'' prima parte, are chiar un exemplu interesant vizavi de acest postulat.
Acolo un om retard care se comporta ca un copil de 9 ani, i se ''injecteaza ''informatie sub forma derularii la nivelul ochilor a unei multitudini de yantre si simboluri hinduse si din alte traditii cu o viteza uluitoare. Acestea sunt inregistrate de subconstient si imprimate. Dupa aceea in planul miscarii fizice este invartit in diverse planuri si ca substante i se injecteaza substante nootrope. Puteti banui ce se intampla cu acest subiect ?

Isi trezeste inteligenta la cote inimaginabile si capacitatile paranormale. Acestea mai aveau sa fie dublate sincron si cu un anumit gen de constiinta, pentru a nu isi dezvolta umbra foarte puternica datora suprimarii si adunarii unei enorme frustrari, intrucat cel mai adesea fusese bataia de joc a celor din jur.
Aici vin alte explicatii la fel de importante,. Noi putem din start sa dublam informatia si de constiinta pentru a nu ne mari egoul , cum ne-ar avertiza spiritualistii.
Reluam asadar. Corpul si spiritul nostru au nevoie sa invete , sa faca miscare , sa rada sa planga, sa fie sicanate, sa se adapteze, sa se schimbe...deoarece toate acestea sunt purtatoare de informatie, iar Informatia este Viata.
Si acum vine intrebarea ce legatura au toate acestea cu IMBOGATIREA PRIN CREATIE ?

Multi spiritualisti sunt departe de ceea ce am putea numii adevarata spiritualitate, ignorand cele mai elementare notiuni vizavi de crestere si evolutie.
Fiindca cresterea este opusul ENTROPIEI. Cresterea este cea ce cauta toti barbatii si toate femeile ;este chemarea Inteligentei fara Forma in el, in cautarea unei forme mai complete de expresie.
Dorinta de crestere este inerenta intregii naturi; este impulsul fundamental al universului. Toate activitatile umane sunt bazate pe dorinta de crestere; oamenii cauta mai multa hrana, mai multe haine, un adapost mai bun, mai mult lux, mai multa frumusete, mai multa cunoastere, mai multa placere - o crestere intr-o anumita privinta, mai multa viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu