marți, 8 septembrie 2020

Scriere si vorbire simultane


    Atunci cand inveti mai intai sa schimbi vitezele la o masina sau sa mergi pe bicicleta sau sa dactilografiezi, vorbesti despre mai multe performante ale tale. Dupa ce abilitatea devine “automata” (de la sine), nu e nici o problema sa si vorbesti cu o persoana in acelasi timp ce faci respectiva actiune. De asemenea, scrisul in oglinda cu mana stanga (partea dreapta a creierului) in timp ce conversezi cu o persoana (partea dreapta a creierului) reprezinta o situatie mult mai usoara decat cea in care sa scrii cu mana dreapta in timp ce vorbesti cu o persoana, pentru ca ambele actiuni interfera intre ele in partea stanga a creierului.
Pentru a facilita crearea compozitiilor muzicale, Mozart o ruga pe sotia sa sa ii citeasca pentru a gandi mai bine si mai liber. Mozart nu stia despre functiile emisferelor creierului, dar stia cum sa procedeze.


Ca exercitiu: luati o foaie de hartie si scrieti invers 50 de cuvinte formate din 4 litere. Aceasta face ca mintea sa priveasca mai bine si complet la cuvinte si de asemenea ascute procesul de vizualizare. Apoi scrieti cuvintele de patru litere invers din memorie ca si cand recitati alfabetul. Dupa aceea spuneti alfabetul in sens invers in timp ce scrieti cuvintele respective in sens invers. Apoi scrieti alfabetul in sens invers in timp ce rostiti numele vostru sau adresa sau numerele de la 100 la 1. Si in ultima etapa, recitati alfabetul in sens invers, facand operatii aritmetice (adunare, inmultire, scadere, impartire).

Dupa toate aceste exercitii, mintea va fi mai iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu