miercuri, 31 octombrie 2018

Propriul tău corp este templul lui Dumnezeu. Descoperindu-ţi Sinele, îl vei realiza pe Dumnezeu.




Propriul tău corp este templul lui Dumnezeu. Descoperindu-ţi Sinele, îl vei realiza pe Dumnezeu. 
Indiferent ce temple vizitezi şi indiferent ce ritualuri urmezi, ultimul tău pelerinaj va fi cel interior. 
Ultimul ritual religios constă în ofranda energiei tale pe altarul comuniunii cu Absolutul Divin. Acesta este motivul pentru care Iisus a spus: “Dărâmaţi acest templu şi în trei zile îl voi ridica”.
Nici Iisus şi nici alţi maeştrii spirituali nu au venit pe Pământ pentru a atrage oamenii către ei. Ei au venit pentru a ajuta umanitatea să se apropie de Adevăr. 
Acel adevăr numit de Iisus ca fiind “cel care vă va elibera”. Mesajul Divin este întotdeauna impersonal, pentru că el exprimă şi este manifestarea acestui Adevăr Suprem. El este personal doar în relaţia sa cu fiinţa care caută să-l descopere.
Nici un maestru nu spune: “vei fi salvat prin ritualuri exterioare fiinţei tale”. Ei spun că “vei fi salvat doar de ceea ce faci pentru a stabili o comuniune între fiinţa ta şi Divinitate”. 
Realizarea Sinelui Suprem este mesajul tuturor religiilor; acestea te ajută să-ţi descoperi potenţialul spiritual al fiinţei, pentru a realiza că nu eşti altceva decât copilul lui Dumnezeu.
Există însă şi un alt mod de a percepe viaţa: topindu-ne energia fiinţei noastre în oceanul energiei cosmice. 
Unirea se manifestă în planul conştiinţei prin identificarea deplină dintre Conştiinţa individuală şi Conştiinţa Divină.

Paramahansa Yogananda

luni, 29 octombrie 2018

Cum iti poti alchimiza emotiile ?

''Omul nu e făcut ca să se târască în noroi, ci ca să-şi deschidă aripile.” — Victor Hugo
Formarea credintelor se creaza la varsta de trei ani. Atunci undele tale cerebrale iti creaza o neuroplasticiate extraordinara. Acolo poti sa reprogramezi aproape orice. De acolo poti schimba ceea ce esti acum, deci de acolo poti seta, ce ai vrea sa schimbi. Relaxarea pe toate nivelele si coerenta creierului care iti distribuie in mod uniform undele theta in creier, iti trezesc ''constiinta corporala''. De aici iti sporeste electricitatea corpului, care este echivalenta cu deschiderea optima a nadisurilor si meridianelor.
Evident este deosebit de indicat si este OPTIM sa stii ca aici sa initiezi si sugestii POTENTATOARE. Daca retii acesta idee, ca de fapt SUBCONSTIENTUL este alchimistul corpului, atunci vei sti ca el este racordat la teatrul tuturor posibilitatilor.
MAESTRU AL MINTII INSEAMNA CAPACITATEA DE A ADUCE ACEA REALITATE CUANTICA IN CARE TE-AI TRANSPUS ADESEA ,VAZANDU-TE COMPLET REGENERAT SI TANAR. 
Copilul interior reprezinta emotiile. Ce inseamna Alchimia , daca nu alchimizarea emotilor in primul rand. Fara o armonie interioara iti va fi foarte greu sa lucrezi cu esentele usor inflamabile ale corpului. Dupa ce ti-ai reglat emotile, iti va fi foarte usor sa lucrezi cu esentele tale interioare.
LABORATORUL INTERIOR INTERIOR PREPARA SUBSTANTE DE PE O ZI PE ALTA. O singura criza de manie ,va crea o explozie in laboratorul tau interior si te va lasa vlaguit pe o saptamana intreaga.

De aceea deosebit de util este, ca inaintea unor practici alchimice sa inveti sa-ti reglezi, activitatea emotionala.
Stiati ca in maxim patru luni, cu un text special poti lucra pe toate fricile,astfel ca pot disparea pentru totdeauna ?
Cand dispare FRICA ce ramane ? Cineva trebuie sa ocupe acest loc. Ghiciti cine se permanetizeaza in locul FRICII.
Da, asa e, ramane IUBIREA.
De aici foarte usor putem lucra pe practici efectiv de regenerare.
Alteori doar practica adecvata a undelor theta, undele copilului de trei ani , iti vor rezolva ENORM de MULTE PROBLEME.


CE AM RETINUT DE AICI;;
Du-te in undele theta si vindeca-ti copilul interior, acest lucru se poate produce de la sine cand undele cerebrale theta se uniformizeaza asupra intregului creier. Ar dura cateva luni, dar ti-ai dezvolta una din insusirile de baza in cultivarea Shenului pentru cei cunoscatori. Corpul este drept datorita pozitie si Spiritului ii place sa locuiasca intr-un corp aliniat, drept, emotiile negative se dizolva, credinta in binele interior sporeste, meridianele se deschid. . 

Ti-ai vindecat efectiv emotiile. Poti vindeca copilul interior dintr-o stare de constiinta extinsa si cu ajutorul unui simbol. Sau poti pur simplu sa folosesti un text SPECIAL care sa iti vindece toate fricile pana la originile lor ancestrale.

IMAGINEAZA-TI INSA CUMULUL SI COMBINAREA ACESTOR PRACTICI.
Dupa aceea vin practicile EFECTIV de intoarcere a ceasului interior si REGENERAREA.
Corpul prezinta acum o DISPONIBILITATE fantastic de mare in a asculta mintea.

Testimonial al experientei proprii de la 25 de ani, cand am practicat antrenamentul autogen dus la culmile maiestriei.

Doar trei luni am practicat; o ora dimineata si o ora seara.
Am reusit sa-mi resetez pentru o perioada scurta mintea, si energia atinsese nivele incredibile. Pentru ca resetarea mintii sa fi devenit permanenta, ar fi trebuit sa mai continui inca cateva luni. Dar aici a intervenit una din cele mai paradoxale karme. M-am apucat de Yoga intr-un colectiv si am abandonat practica mea.

In antrenamentul autogen am facut cateva adaptari, care tin mai degraba de yoga. Evident o sa sune bombastic, dar senzatia este ca am mai practicat si in alte existente, aceste forme de practici, altfel nu imi pot explica cum reuseam sa stau singur cate o ora ,incercand sa imi linistesc mintea si sa ma aduc in stari de relaxare pe nivele de neinimaginat.

La fiecare sedinta cred ca un sfert de ora dura pana linisteam sporavaiala minti ( neocortexul) si cand credeam ca m-am relaxat, brusc adormeam, dupa care ma trezeam si reluam priza constiintei asupra corpului, unde credeam eu ca ramasesem.

 Urmaream sa imi dau seama cum sa nu ma mai gandesc la nimic, si nu stiu daca reuseam perfect, dar eu asta incercam, sa imi creez o stare de vid mental.

Stiti ce inseamna efectiv acest lucru insotit si de o stare de relaxare maxima ?

Iti reconfigurezi vechea retea neurologica, a suferintei si dependentelor emotionale. Acest lucru il faceam spontam, si explicatia a ce reuseam sa fac am aflat-o la o distanta mare de ani, dupa citirea unor carti pe tema asemanatoare.

De aici am inceput sa am acces, la o energie din ce in mai mare si stari de calm ,centrare si fericire spontana.
Eram detasat si priveam lumea intr-un mod optimist, din moment ce totul in mine functiona la cote maxime. Erau momente cand vorbeam cu cineva si brusc prin corp imi treceau puseuri de energie insotite de bucurie maxima.

Odata eram in tramvai, si mi-am dat seama ca nu aveam biletul in buzunar. Mi-am adus aminte de acest lucru cand eram pe scaun. Nu am apucat sa ma gandesc prea mult la acest aspect, fiindca la un moment dat, s-a intamplat un lucru straniu.
Au inceput sa mi se relaxeze muschii pe pilot automat, pe grupe musculare.

Acest lucru si acum ma fascineaza, intrucat nu cred ca intra in categoria fenomenelor obisnuite. Fiecare grupa incepand cu partea de sus a bratelor incepea sa tremure, dupa care brusc incepea sa se relaxeze. Eram ca un spectator, la un spectacol pe care il dadea corpul in mod impresionant.

Fiecare grupa musculara tremura, dupa care se relaxa brusc. Am asistat fascinat la o trecere in revista a tuturor grupelor musculare care s-au relaxat maxim. Fiecare relaxare a grupelor musculare, ma ducea intr-o stare de total abandon. Grijile de orice fel nu mai aveau un fundament pe care sa subziste.

Pe de alta parte exact acest antrenament, il faceam zilnic si acum subconstientul, imi raspundea intr-un mod magnific, intelegand cum sa armonizeze o situatie dizarmonioasa.

Fiecare adept al sistemului Yoga a citit despre yoghini celebri care ajung sa-si controleze bataile inimii incetinindu-le sau chiar stopandu-le pana cand traseul electroencefalogramei nu sesizeaza decat o vibratie usoara. Cu adevarat ce pot face sportivi de performanta si maestrii yoga cu corpurile lor nu este fiindca au dobandit un control asupra corpului,ci pentru ca au invatat sa faca operatiuni constiente cu partea subconstienta la un inalt nivel. Practic aceasta cheie poate constitui o scurtatura pentru orice disciplina pe care o abordati.

Pe fundal eu aveam in mod difuz acea idee, ca nu am bilet si ca in orice moment poate sa vina controlul. Dar care era efectiv reactia mea interioara dupa aceasta relaxare maxima ? Eram intr-un soi de extaz si detasare. Credeti ca imi pasa ca poate veni controlorul.

Partea interesanta este si pe atunci nu stiam, ca in aceste stari sunt sanse extrem de reduse sa te mai confrunti, cu ceva neplacut.

V-as putea spune de asemenea, cat de usor am trecut peste o toxinfectie alimentara in acea perioada a antrenamentelor. Am mancat ceva stricat fara sa imi dau seama pe moment, si cred ca oricine altcineva ar fi fost luat cu salvarea. Corpul insa a inceput sa se elibereze prin eructatii ,si doar atat. Pur si simplu eructam, mai popular se spune ,ragaiam. In jurul meu cred ca creasem arma chimica, dar corpul se elibera spontan, si in maxim o ora, eram super ok, de parca nu se intamplase nimic.

Vreau sa va spun ca zestrea mea genetica nu era totusi poate cea mai buna. Am avut parte de traume ca orice om si inainte ma confruntam cu frici destul de sacaitoare si timiditate excesiva. Si totusi cu practica corecta corpul m-a dus catre niste lucruri fantastice, iar mintea mea functiona brici atunci cand citeam ceva. Erau momente cand intram pe o tema anume, in cadrul unui grup si o transformam in stand up, intrucat devenisem destul de creativ si atat de sigur pe mine, incat la un moment dat fara sa vreau intimidam prin faptul ca inteligenta, imi crescuse ceva peste medie. Acest lucru nu era de mirare, intrucat cresterea inteligentei era una din lantul de alte sugestii pe care mi le administram in timpul ''antrenamentului''.

Acele unde cerebrale theta erau sursa ''minunatiilor, daca nu chiar undele delta uneori.
Ceea ce nu stiati,si aici suna de-a dreptul SF, este ca o parte din acele experiente la un nivel mult mai mic ce-i drept, pot fi transferate si altor participanti. Am incercat acest lucru cu prietena mea, spunandu-i sa se relaxeze intrucat am sa incerc sa-i tranfer o parte din ceea ce am simtit eu acum ani buni.'

Se pare ca functioneaza, intrucat ea desi este un practicant novice as spune, dupa ce se intinde in pozitia de relaxare, in decurs de 5 minute incepe deja sa coboare catre niste stari adanci ale mintii si se relaxeaza din ce in ce mai mult. 

Altadata am sa va povestesc despre experienta trezirii constiintei corporale, cand nu stiam ce sa fac cu atata energie si datorita careia cu o extraordinara usurinta, faceam flotari intr-o singura mana, de parca corpul meu ar fi fost usor ca o pana.

Si da asa cum va spuneam, acestea datorita unei adaptari speciale ale ''antrenamentului autogen''.

In acest moment am reluat aceste antrenamente pe care vreau sa le reeditez, si chiar mai mult sa il duc la cote mult mai avansate..

Daca te intereseaza astfel de practici , oricand te astept. Formulele sugestive vor duce in primul rand catre regenerare si reantinerire.

Ca instructor Yoga pot constitui o clasa speciala bazata pe acest antrenament. Dispun de trei sali la Centrul Shackti, Art for You.

Informatii contact; TUDOR- 0767948273

duminică, 28 octombrie 2018

Realitatea este asa cum o vezi - saraca, urata, plina de suferinta sau abundenta,tanara si frumoasa

Ai inventat două căi pentru a evada din realitate: somnul și moartea. Acum trebuie să înțelegi că singura cale prin care poți schimba realitatea în care trăiești este să visezi o lume nouă — să creezi o Viață nouă.

Viața ta este așa deoarece nu ai adus nicio schimbare în propriul vis, chiar dacă trăiești un adevărat coșmar. Este imposibil să te afli într-un război dacă nu produci moarte în tine însuți — dacă nu-l visezi. Războiul, sărăcia, eșecul, boala, moartea sau orice alt dezastru nu sunt realități obiective. Nu există în afara ta. Ele devin reale doar dacă visezi la ele. Ca să fii politician, trebuie să produci conflicte, în interior și în exterior, deși pretinzi că lupți pentru pace. Ca să fii jurnalist, trebuie să produci scandaluri, și, înainte de toate, în tine însuți – de aceea Viața ta este o catastrofă. Ca să fii doctor, trebuie să materializezi boli și viruși, aceleași și aceiași care într-o zi te vor ucide.

Medicina ca ştiinţă a bolii a contribuit la propagarea bolii; religia, studiind păcatul, a dus la promovarea sa, iar economia, că studiu al sărăciei, va umple lumea cu sărăcie şi neîmplinire.

Nu vorbi despre sărăcie; nu o studia şi nu-ţi umple mintea cu ea. Nu te gândi care sunt cauzele ei; tu nu ai nimic de-a face cu ele.

Ceea ce te interesează este leacul.
   

Subconstientul tau nu lucreaza impotriva a ceea ce crede el ca reprezinta cele mai bune interese ale tale. Din nefericire, presupunerile pe care se bazeaza convingerile sale pot fi gresite. Daca ai fost crescut sau ai asimilat pe parcurs convingerea ca toti oamenii bogati sunt lacomi, exploatatori, snobi, rai si drept urmare dezgustatori, ca adult vei constata ca in mod misterios nu esti in stare sa ai succes financiar indiferent ce faci.
Intr-un asemenea caz subconstientul te va impiedica sa devii lacom, exploatator, snob,rau si profund dezgustator. Din pacate este o generalizare total neadecvata, intrucat mai exista un capitol pe care extrem de multi l-au neglijat si anume;Cel al BOGATIEI prin CREATIE, cand avem de-a face cu Spiritualitatea si intelegerea abundentei sub chipul ei cel mai ARMONIOS.

Un alt exemplu; Daca ai crescut intr-un mediu religios care te-a obisnuit cu ideea ca esti un pacatos bun de aruncat, ca adult vei descoperi ca iti este imposibil sa ai vreo stima de sine sau incredere in tine insuti. In acest caz subconstientul tau probabil incearca sa te fereasca de a-l supara pe Dumnezeu (si astfel sa fi pedepsit) din cauza pacatului mandriei.

Nimeni nu te osandeste, nimeni nu te judeca. Este darul lui Dumnezeu de a te lasa sa fii ce vrei . Asta este cu adevarat iubirea divina. Cine te judeca esti chiar tu prin propriile dogme. Daca ai fi fost perfect, nu ai fi avut  ce cauta in acest plan. Acest concept perfectiunea NU REPREZINTA decat o abstractie pentru noi care in calitate de Dumnezei, am venit sa facem cunoscut necunoscutul. Sunteti Dumnezei si fii ai celui preainalt scrie in biblie.

Dumnezeu a gasit in noi una din expresiile sale cele mai profunde si vrea sa modele realitatea in fel si chip prin intermediul nostru.



Este dorinţa lui Dumnezeu că tu să devii bogat. El vrea să devii bogat pentru ca el se poată exprima mai bine prin tine, atunci când ai la îndemână mai multe lucruri prin care să Îl exprimi. El poate trăi mai mult prin tine, dacă deţii mai multe mijloace cu care să îţi dezvolţi viaţa.
 Universul doreşte ca tu să ai tot ce îţi doreşti să ai. 
 Natura te ajuta în planurile tale. 
 Totul este natural pentru tine.
 Acceptă că toate astea sunt adevărate. 
 Este esenţial, totuşi, ca scopul tău să fie în armonie cu scopul general al vieţii.


 

 În domeniul religiei, lumea are mare nevoie de preoţi care să îi înveţe pe credincioşi adevărata ştiinţă a vieţii abundente. Cel care stăpâneşte detaliile artei de a deveni bogat, împreună cu ştiinţele asociate: de a fi sănătos, de a te simţi minunat, de a câştiga dragostea, şi care predică din amvon aceste lucruri, nu va fi lipsit niciodată de congregaţia sa. Aceasta este evanghelia de care lumea are nevoie; vă aduce dezvoltarea vieţii, iar oamenii o vor asculta cu plăcere şi îl vor sprijini pe cel care le-o aduce.


De fiecare dată când veţi auzi acest cântec veţi incepe să vă simţiţi minunat . Nu contează cum decurge acea zi, de fiecare dată când veţi auzi acest cântec special, ziua dvs. va devenii mai frumoasă. 'Realitate' este acel tip de cântec, compus si cântat de către Janieck Devy (Janieck van de Polder) care vă va oferi o poftă de viaţă uimitoare de fiecare dată când îl veţi auzi sau cânta. Îmi place acest cântec!"

În zilele noastre, avem nevoie de o demonstraţie a ştiinţei vieţii direct de la amvon. Avem nevoie nu numai de preoţi care să ne spună cum să procedăm,ci şi să ne arate prin exemplul personal cum s-o facem. Avem nevoie de preoţi care să dorească ei înşişi să fie bogaţi, sănătoşi, măreţi şi iubiţi, care să ne înveţe şi pe noi cum să obţinem aceste lucruri; iar când aceşti preoţi vor apărea,cu siguranţă vor avea enoriaşi mulţi şi loiali.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru dascălul care poate să le inspire copiilor credinţa şi scopul unei vieţi în dezvoltare. Acela nu va rămâne niciodată "fără slujbă". Şi orice învăţător care are credinţă şi hotărâre, le poate transmite şi învăţăceilor săi; nu are cum să nu le transmită, pentru că ele sunt parte din viaţa şi practica sa.

joi, 25 octombrie 2018

Intelegerea incorecta a karmei si pacatului, iti pot impovara viata cu vina


Ce face ca noi sa ne situam in conditii defavorabile de viata, inclusiv lipsa banilor.Dorinta de pedepsire dar si de autopedepsire este inerenta naturii umane. Si o sa vedeti cum acestea au legatura cu vina,.Vina deriva dintr-un alt sentiment pe care noi l-am cultivat de-a lungul timpului si anume ''pacatul''. Putini stiu de fapt ca pacat inseamna ca nu ti-ai atins tinta. Se pare ca natura, a incurajat fiintele umane sa evolueze si sa creasca si a instalat in ei o multime de elemente de siguranta, sisteme de rezerva care sa ajute la crestere. Cand un individ isi fixeaza o tinta, reusita completa a acelui scop este primul pas inspre crestere, catre o constienta mai mare. Natura vrea ca omul sa aiba succes si sa realizeze acel scop. Daca individul rateaza, pacatuieste, natura pune in functiune un sistem de rezerva, astfel incat persoana sa atinga succesul si sa continue pana cand realizeaza acest lucru. Si tot asa stau lucrurile in privinta pacatului (ratarea tintei). Exista un sistem de rezerva sau de constrangere de a repeta actul corect. Aceasta constrangere se numeste vina. Deci definitia unui pacat este ratarea tintei, definitia vinei este constrangerea de a repeta actul corect.
Deci ce legatura au toate acestea cu lipsa banilor ?In afara de vina individuala, exista vina pacatului, insuflata de cineva exterior. Un pacat care a fost determinat de un parinte , de un prieten, de un profesor, de o organizatie religioasa , de un fals guru, de media, de un guvern, de o grupare asa zis spirituala, de oricine din exterior.Odata ce ai acceptat sistemul de credinte al celeilalte persoane cu privire la anumite scopuri pe care ti le-ai fixat, ai acceptat acele scopuri ca pacate atunci cand nu ai succes in realizarea lor. Aceasta este ceea ce au devenit pacatele pentru tine.
Au existat mii si mii de pacate care au fost puse pe umerii populatiei. Tari diferite au pacate diferite. Religii diferite au pacate diferite. Parinti diferiti creeaza pacate diferite pentru copii lor. Toate aceste pacate au fost stabilite de catre persoane din exterior.Acest tip de pacate nu se pot corecta la fel de usor ca si cele stabilite de catre individul insusi.
Scopurile au fost deja stabilite de catre cineva din exterior. Individul a ratat tinta , nu a avut succes si astfel incepe constrangerea de a repeta actul corect. Individul nu poate repeta actul corect, desi constrangerea se afla acolo ,depresia este acolo si, astfel, apare in scena pedeapsa. Cum si de ce si cine ? Cum pedeapsa are multe forme ; o forma a sa sunt limitarile din viata, o alta sunt bolile, accidentele sunt alta forma, sa fi in locul nepotrivit in momentul nepotrivit, S-AU sa-ti creezi o viata si sa nu fi niciodata in stare sa te ridici deasupra ei in domeniile variate ale vietii individuale -tot felul de pedepse diferite -toate create de catre individ. Cine cunoaste un mod mai bun de a va pedepsi decat tu insuti ?Astfel ca avem oameni apasati de pacate, ducand cu ei o vina ingrozitoare, fara sa stie sau sa inteleaga care sunt acele vinovatii si negasind mijloace de a se elibera de ele.
Ba unele grupari asa zis spirituale, va vor promite ca prin arederea  karmei de suferinta va veti ''elibera'' ,insa datorita scopurilor inabordabile,si in lipsa unei viziuni clare, va vor situa intr-o hatis al karmei, din care in aceasta viata nu veti mai iesi, confruntandu-va cu saracia si multe alte probleme chiar de ordin psihic. Ca sa nu mai vorbim de cata karma negativa si-au facut cei care au manipulat nefast destinele unor oameni. Deci cum invatati sa va eliberati de toate aceste probleme ? 
Personal eu va pot sta la dispozitie prin intermediul unor sedinte de clarificare, cu astfel mijloace de curatare a acestor vinovatii pana la nivel de ADN si de-a lungul timpului pana la origini.

 

Interactiunea dintre ochi si creier Ochii joaca un rol activ in obtinerea starii de relaxare


Interactiunea dintre ochi si creier. Ochii joaca un rol activ in obtinerea starii de relaxare, datorita caracteristicilor lor fizice. Cea mai mare suprafata a globilor oculari este dispusa catre inapoi, astfel incat ochiul este dezechilibrat si are tendinta naturala de a se roti in sus. Noi tinem in permanenta ochii orientati in pozitia propice vederii folosind muschii oculari. In timpul relaxarii profunde muschii oculari nu mai sunt activi si ochii au tendinta de a se roti in sus. Acest lucru se poate observa la o persoana atunci cand lesina sau cand intra intr-o transa profunda. Ochii si creierul formeaza un sistem de monitorizare subconstient care lucreaza in timpul starii de constienta. Acest sistem de monitorizare efectueaza o sarcina importanta: daca ochii se rotesc, creierul nu mai primeste informatii legate de orientare si nivelul de constiinta al individului este alterat. 

Desi nu au stiut exact cum, anticii spirituali stiau ca actul de a privi in sus altereaza starea de constiinta. Inteleptii antici recomandau „privirea in sus, catre spirite si cautarea pacii”, lucru ce are si o interpretare literala. Cercetarile au demonstrat ca, privind in sus, oamenii isi acceseaza cortexul cerebral, producand undele specifice starilor de inalta constiinta. Chiar daca ochii sunt inchisi, orientarea lor inspre „in sus” influenteaza patternurile cerebrale. De asemenea, privitul in sus stimuleaza glanda pineala. Practica meditatiei este foarte veche. In meditatiile traditionale indiene discipolii sunt indemnati sa isi ridice privirea in sus si sa se focalizeze asupra „ochiului spiritual” pentru a obtine o stare alterata de constiinta. Swami Kriyananda scrie in „Arta si stiinta Raja Yoga”: „pozitia ochilor sugereaza portiunea generala a creierului in care este centrata constiinta. In particular, cand mintea aluneca catre subconstient si energia devine centrata in creierul lower , ochii tind sa priveasca in jos.

 Cand cineva este implicat in lume sau activ intr-un mod constient energia se centreaza in creierul mijlociu iar ochii tind sa priveasca in mod natural drept inainte. Iar cand cineva intra intr-o stare de supraconstiinta, ochii privesc automat inspre in sus.” In anii 1950, aceste tehnici stravechi prin care se obtinea incetinirea activitatii creierului au fost studiate de catre Jose Silva. El a dezvoltat un program mental fundamentat pe ceea ce el a numit „tehnica Alfa”. Urmand tehnicile Silva, prin practica si concentrare, un cursant reusea sa isi orienteze ochii in sus si sa se transpuna intr-o stare cerebrala alfa. Silva a testat tehnica sa cu ajutorul testelor EEG si a reusit sa probeze capacitatea sa de a intra si iesi voluntar in starea alfa. Concluzie : examinarile obiective si subiective sunt de acord ca meditatia, autohipnoza si tehnica Silva Alpha demonstreaza cu toate ca ridicarea ochilor si focalizarea unui punct poate ajuta in relaxare prin incetinirea frecventei undelor cerebrale. 

Undele alfa stabilizate si unde teta se gasesc in starile de relaxare si de meditatie; ele conduc la o stare de confort si de calm remarcata de toti subiectii. Dupa foarte multe experiemente in laboratoare , incepe o noua era de aplicare stiintifica ce nu face dacat sa regaseasca milenarele principii orientale: antrenarea undelor cerebrale pentru autoreglarea ritmurilor interne. Efectele bio-psihologice ale meditatiei Conform doctorului si psihoterapeutului Lawrence Le Shan “meditatia pare sa producea in principal o stare psihologica de profunda relaxare, unita cu o stare de veghe psihica. Coeficientul metabolic tinde sa scada, ca si ritmurile cardiac si respirator. Modelul raspunsului fiziologic la meditatie difera de somn si de hipnoza.

 Starea fiziologica asigurata de meditatie apare ca opusa celei provocate de manie si frica. Sub raport tehnic, se pare ca mediatia suscita o stare hipermetabolica, intru totul opusa starii de “aparare alarmata” descrise de W. B. Cannon atunci cand analizeaza starea fiziologica specifica reactiei “fugi sau lupta”. Scaderea coeficientului metabolic, diminuarea consumului de oxigen si a producerii de bioxid de carbon joaca un rol central in raspunsul fiziologic la meditatie. Procentul de lactoza din sange diminueaza sensibil pe durata meditatiei, aproape de patru ori mai repede decat la subiectii care se odihnesc linistiti, culcati, in liniste si siguranta. Prezenta lactozei in sange are legatura cu anxietatea si incordarea si e la fel de adevarat ca slaba cantitate gasita la subiectii in meditatie se datoreaza starii lor fiziologice de relaxare. Rezistenta pielii la curentii electrici slabi este de multa vreme cunoscuta ca legandu-se foarte indeaproape, la toti indivizii, de prezenta incordarii si a anxietatii. Cu cat tensiunea si anxietatea sunt mai mari, cu atat mai mica este rezistenta pielii. 

Pe durata meditatiei rezistenta pielii creste uneori cu 400%. Ritmul cardiac manifesta tendinta de a se incetini. Cateva modificari sunt observate si in releveul electroencefalografic. Cel mai adesea este raportata o cresterea numarului de unde alfa lente (8-9 pe secunda). In hipnoza, coeficientul metabolic nu se schimba. In timpul somnului, consumul de oxigen nu descreste in mod apreciabil decat dupa mai multe ore si diminuarea este pricinuita mai degraba de o incetinire a respiratiei decat de o modificare a coeficientului metabolic global.

marți, 23 octombrie 2018

SUPRASEXUALITATEA

____________________________________________________________________

􀀀Secretul tuturor Secretelor se afla în Misterioasa Piatra Shema Hamphoraseh a evreilor. Aceasta este Piatra Filosofala a Alchimistilor. Acesta este Sexul. Aceasta este Magia Sexuala, Iubirea. Binecuvântata fie Iubirea! Biblia ne povesteste ca atunci când Iacob s-a trezit din somnul sau, a consacrat 􀀀Piatra􀀀, a uns-o cu ulei si a binecuvântat-o. În realitate, din acel moment Iacob a început sa practice Magia Sexuala; mai târziu l-a încarnat Maestrul sau Interior, Fiinta sa reala; Iacob este Îngerul Israel.
Înteleptii Antici adorau Soarele sub forma simbolica a unei Pietre Negre. Aceasta este 􀀀Piatra Heliogabaliana. Piatra Filosofala este fundamentul Stiintei, Filosofiei si Religiei.
Piatra Filosofala este patrata ca si Ierusalimul Ceresc al Sfântului Ioan. Pe una din fatetele sale este numele Adam, pe alta cel de Eva, iar apoi cele de Azoth si Inri pe celelalte doua fete.
Piatra Filosofala este foarte Sacra. Maestrii sunt Fii ai Pietrelor.􀀀
Samael Aun Weor: Tarot si Kabala
________________________________________________________________________
Suprasexualitatea este rezultatul Transmutarii Sexuale. Buddha, Dante, Zoroastru , Mahomed, Hermes, Quetzalcoatl si multi alti mari Maestri au fost Suprasexuali.
Cele doua mari aspecte ale sexualitatii se numesc Generarea si Regenerarea. În capitolul precedent am studiat deja Generarea constienta; acum vom studia Regenerarea.
Studiind viata animalelor, descoperim lucruri foarte interesante. Daca taiem un sarpe în doua, putem fi siguri ca el are puterea de a se regenera. El va putea sa-si dezvolte complet o noua jumatate, cu toate organele jumatatii pierdute. Majoritatea viermilor de pamânt sau de apa au, de asemenea,puterea de a se regenera constant. Sopârla îsi poate regenera coada si organismul uman, pielea Puterea de REGENERARE este absolut sexuala.

Omul are puterea de a se RE-CREA pe el însusi. Omul poate crea în interiorul sau SUPRA-OMUL. Acest lucru este posibil utilizând întelept puterea sexuala. Ne putem RE-CREA ca SUPRA-OAMENI autentici. Acest lucru este posibil doar prin TRANSMUTAREA sexuala. Cheia fundamentala a Transmutarii sexuale este ARCANUL A.Z.F. (MAGIA SEXUALA).
Cheia întregii puteri se afla în unirea PHALLUS-ULUI cu UTERUL. Important este ca perechea sa învete sa se retraga din actul sexual înainte de spasm, înainte de pierderea seminala. Samânta nu trebuie raspândita, nici în uter, nici în afara lui, nici pe alaturi, nicaieri. Vorbim astfel, clar, pentru ca oamenii sa înteleaga, chiar daca unii puritani infrasexuali ne califica drept PORNOGRAFICI.

Viata umana nu are nici o semnificatie prin ea însasi. A te naste, a creste, a munci din greu pentru a trai, a te reproduce ca un animal si apoi a muri este, într-adevar, un lant încâlcit de martirii pe care omul îl poarta în suflet. Daca aceasta e viata, nu merita osteneala sa traiesti. Din fericire, noi purtam în glandele sexuale samânta, Grauntele. Din aceasta samânta, din Graunte se poate naste SUPRA-OMUL.Friederich Nietzsche, în opera sa 􀀀Asa grait-a Zaratustra, vorbeste despre Supra-Om.Spune: Ora Supra-Omului a sosit. Omul nu este altceva decât un pod întins între animal si Supra-Om: un pas periculos pe cale, o privire periculoasa înapoi; totul în el este periculos. Ora Supra-Omului a sosit Hitler l-a interpretat pe Nietzsche în felul sau. În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, chiar si cel mai nesemnificativ politist german era un Supra-Om; nimeni nu se simtea mic în epoca lui Hitler; în Germania, toti erau Supra-Oameni.Se pare ca Hitler, chiar daca a avut intentii foarte bune, nu a stiut sa-l interpreteze pe Nietzsche. Eu cred în Supra-Om, v-o declar sincer, dar mi se pare ca Hitler a gresit Drumul.Se poate ajunge la stadiul de Supra-Om, însa acest lucru este posibil doar prin Transmutarea Energiilor Sexuale.
Aceasta este stiinta lui Uranus. Cum am spus deja, aceasta este planeta care controleaza Gonadele sau Glandele Sexuale. Aceasta este Planeta care guverneaza constelatia Varsatorului. Uranus are un ciclu sexual de optzeci si patru de ani. Uranus este singura planeta care îsi îndreapta polii spre Soare. Cei doi poli ai lui Uranus corespund celor doua aspecte: masculin si feminin. Aceste doua faze alterneaza fiecare dupa o perioada de patruzeci si doi de ani.


Stimulul alternant al celor doi poli ai lui URANUS guverneaza întreaga istorie sexuala a evolutiei umane. Epocile în care femeile se dezgolesc pentru a-si etala trupul alterneaza cu epocile în care barbatii se dichisesc. Epocile preponderent feminine alterneaza cu epocile cavalerilor cutezatori. Aceasta este istoria secolelor.
Atunci când fiinta umana atinge vârsta matura, este stimulata de ciclul opus, contrar celui care a guvernat-o în timpul copilariei si tineretii sale. Atunci suntem cu adevarat maturi. Ne simtim stimulati sexual de sexul opus. Maturitatea este întradevar minunata pentru munca de REGENERARE SEXUALA. Sentimentele sexuale sunt mai bogate si mai mature la patruzeci de ani decât la treizeci de ani.

Supra-Omul nu este rezultatul evolutiei. Supra-Omul se naste din Samânta. Supraomul este rezultatul unei formidabile Revolutii a Constiintei.
Evolutia înseamna ca nimic nu este stabil, totul traieste în interiorul conceptelor de timp, de spatiu si de miscare. Natura contine în ea însasi toate posibilitatile. Nimeni nu ajunge la perfectiune prin evolutie. Unii devin mai buni, dar imensa majoritate devine teribil de perversa. Aceasta este evolutia. Omul inocent, omul paradisiac de acum câteva milioane de ani, a ajuns astazi, dupa o lunga evolutie, omul bombei atomice, omul bombei cu hidrogen, omul corupt prin pacat si prin crima. Evolutia este un proces de complicare a energiei.
Trebuie sa ne întoarcem la punctul de plecare (Sexul) si sa ne REGENERAM. Omul este o samânta vie. Samânta, grauntele trebuie sa faca un efort pentru ca Supra-Omul sa germineze. Aceasta nu este evolutie. Aceasta este o formidabila Revolutie a Constiintei. Pe drept cuvânt a spus Iisus: 􀀀Si asa cum Moise a înaltat Sarpele în desert, tot asa trebuie sa fie înaltat fiul Omului􀀀. Supra-Omul este fiul Omului de care ne vorbeste Iisus Cristosul, SUPRA-OMUL e ADAM-CRISTOSUL sau CRISTOS-OMUL, COPILUL DE AUR al Alchimiei Sexuale.

Este necesar sa întelegem, de fiecare data mai mult, ceea ce este Cristosul. Oamenii se gândesc la Cristosul istoric, la Marele Kabir Iisus. Totusi, multimea ignora ca Jeshua Ben Pandira a predat omenirii doctrina Supra-Omului, doctrina Cristosului Intim.
Cristosul Intim este cel care conteaza. Acest Cristos Intim trebuie sa se nasca în inima omului, caci, la ce ar servi nasterea lui Cristos în Betleem, daca nu s-ar naste si în inima noastra?
Totusi, pentru ca sa se nasca în intimitatea inimii Cristosul, trebuie sa ne transformam în Oameni adevarati, trebuie sa încetam sa mai fim 􀀀animale intelectuale sa ne transformam în Oameni, în sensul cel mai complet al cuvântului. În primul rând sa cream Omul si apoi se naste Supra-Omul, Adam-Cristosul, Cristosul-Om.

Asadar, ceea ce ne intereseaza cu adevarat e Cristosul Intim, nu Cristosul fatarnic, acest Cristos efeminat care ne este aratat în biserici, acest Cristos castrat , nu; ci Cristosul-Om, cel care are preoteasa sa si care e suprasexual suta la suta.
Cristosul în inima initiatului transforma Omul în Supra-Om. Supra-Omul e mai presus de virtuti si de defecte, el domina focul, are putere asupra aerului, asupra apei si asupra pamântului.
Nasterea Cristosului Intim, a Copilului de Aur al Alchimiei e o tema sexuala. Doar prin intermediul Suprasexualitatii e posibil sa ajungem la stadiul de Supra-Om. Cu Transmutarea Sexuala ne regeneram total.

Dupa vârsta extazului sexual vine vârsta bucuriei sexuale. Aceeasi energie care produce bucuria sexuala, atunci când se transmuta produce Extazul. Lampa Ermitului Arcanului Noua, care se afla în mod normal închisa în cavernele adânci ale organelor sexuale, trebuie sa fie plasata în interiorul turnului templului. Acest turn este creierul. Atunci devenim iluminati. Acesta este, cu adevarat, drumul pozitiv care ne transforma în Maestri ai Samadhiului (ai Extazului).Orice tehnica adevarata de Meditatie Interna este în legatura intima cu Transmutarea Sexuala. Trebuie sa ne ridicam lampa noastra foarte sus pentru a ne ilumina. Orice Porumbel al Alchimiei, dupa ce a fost încoronat, se îndeparteaza putin câte putin de actul sexual. Unirea Secreta este din ce în ce mai putin frecventa, în acord cu anumite ritmuri cosmice marcate de gongul oriental. Astfel se sublimeaza energiile sexuale pâna ce sunt transmutate în întregime pentru a produce Extazul continuu.

Porumbelul Alchimiei care, în cursul reîncarnarilor sale precedente a lucrat în Magisterium-ul Focului, realizeaza aceasta munca a Laboratorului Sexual într-un timp relativ scurt. Totusi, cei care lucreaza pentru prima oara în MAREA OPERA au nevoie de cel putin douazeci de ani de munca foarte intensa si de alti douazeci de ani pentru a se retrage treptat din munca laboratorului. În total este nevoie de patruzeci de ani pentru a realiza întreaga munca. Atunci când Alchimistul rastoarna Vasul lui Hermes ⧭🔺, focul din cuptorul laboratorului se stinge si întreaga munca este pierduta.

Perioada Extazului mistic începe acolo unde perioada placerii sexuale se termina. Oricine ajunge la Initierea Venusiana (încarnarea Cristosului intim) are apoi o munca foarte grea de realizat. Aceasta opera consta în Transformarea Energiilor Sexuale. În acelasi fel cum se poate face un transplant vegetal, facând o planta sa treaca dintr-un vas cu pamânt în altul, tot asa trebuie sa transplantam Energia Sexuala: s-o extragem din omul terestru si s-o transplantam, sa o facem sa treaca în Adam-Cristosul, în Cristosul-Om.
În Alchimie se spune ca trebuie sa eliberam Oul Filosofal de dezgustatoarea putreziciune a materiei si sa-l dam definitiv fiului Omului. Rezultatul acestei munci este surprinzator si minunat. Acesta este momentul precis în care Adam-Cristos îsi poate devora Constiinta umana; înaintea acestui moment, Constiinta lui Adam cel pacatos (animalul intelectual) trebuie sa fie moarta.

Numai DUMNEZEUL INTERN poate sa devoreze sufletul. Ajungând la aceste înaltimi, MAESTRUL s-a realizat într-un mod absolut. Începând din acest moment, am dobândit Extazul continuu, suprema Iluminare a Marilor Hierofanti. Nasterea Supra-Omului este o problema absolut sexuala. Trebuie sa ne nastem din nou pentru a intra în Împaratia Cerurilor. Supra-Omul este atât de diferit de om precum fulgerul de norul negru. Fulgerul iese din nor dar nu este norul. Fulgerul este Supra-Omul; norul este omul. Regenerarea sexuala pune în activitate puterile pe care le aveam în Eden. Noi am pierdut aceste puteri când am cazut în generatia animala. Vom recuceri aceste puteri atunci când ne vom REGENERA. Tot asa cum viermele îsi poate regenera corpul si sopârla coada, la fel putem si noi sa ne regeneram puterile pierdute pentru a straluci din nou ca ZEI.

Energiile Sexuale o data transplantate în Adam-Cristos, stralucesc cu albul imaculat al Divinitatii. Aceste energii seamana atunci cu teribile fulgere divine. Maretia si maiestatea Supra-Omului sunt formidabile.Intradevar, Supra-Omul straluceste un moment în noaptea secolelor apoi dispare, devine invizibil pentru om. De obicei putem întâlni urme ale acestui fel de fiinte în anumite scoli secrete de REGENERARE, despre care oficial nu stim aproape nimic. Prin aceste scoli secrete cunoastem existenta acestor fiinte Suprasexuale. Scolile de Regenerare au epoci de activitate publica si epoci de munca secreta. Planeta Neptun guverneaza în mod ciclic activitatea acestor scoli. În organismul uman, Neptun controleaza Glanda Pineala. Numai prin Transmutarea Sexuala poate fi pusa în activitate aceasta glanda a Zeilor.Uranus controleaza Glandele Sexuale, iar Neptun, Glanda Pineala. URANUS este ALCHIMIA SEXUALA PRACTICA. Neptun este STUDIUL ESOTERIC. Trebuie mai întâi sa studiem si apoi sa lucram în laborator. Uranus are un ciclu sexual de 84 de ani, iar Neptun un ciclu de studiu de 165 de ani. Ciclul lui Uranus este ciclul de activitate publica al anumitor scoli de Regenerare. Numai pe calea CASATORIEI PERFECTE putem ajunge la SUPRASEXUALITATE.

ATENTIA ESTE POARTA CATRE NEMURIRE - text apartinand initiatului DAN MIRAHORIAN

Procesul de inversarea a curgerii timpului a fost testat pe 3 persoane cu maladii terminale care au regresat 5 ani, adica cu 2 si 3 ani inainte de aparitia bolii
Imposibilul nu exista decat in mintile celor care cred ca un anumit lucru nu este posibil, in cazul de fata a celor indoctrinati ca nu exista calatoria in timp
Limitarile sunt doar cele pe care singuri ni le impunem drept credinte sau conceptii care ne comanda perceptia, intelegerea realitatii, gandirea si actiunile . Exista o indoctrinare care intareste credinta in imposibilitatea inversarii timpului, care foloseste drept vector citate de genul :
"Nu puteti călători înapoi în timp pentru a repara greselile dvs, dar puteti învăța din ele si sa va iertati pentru ca nu ati stiut mai bine./ You cannot travel back in time to fix your mistakes, but you can learn from them and forgive yourself for not knowing better." (Leon Brown).
" Exista patru lucruri pe care nu le mai poti recupera: Piatra, dupa ce a fost aruncata! Cuvantul, dupa ce a fost spus ! Ocazia, dupa ce ai pierdut-o . Timpul, dupa trecerea lui !"(http://fewstuff.blogspot.ro/2011/01/poveste-cu-morala.html). 
"Eternitatea este dreptul tau din nastere" si al tuturor fiintele umane, dar acestea l-au pierdut dupa ce au cazut in realitatea secunda a umbrelor (mintea) si a timpului [3]
O cauza a anarhiei celulare care provoaca epidemia de tumori canceroase este considerata a fi pierderea unitatii timpului, in care se afla diferitele celule are unui organism pluricelular. Acest lucru ar putea fi provocat de o anarhie indusa de hrana materiala contaminata si de o terapie eronata, care prin medicamentele incearca sa controleze corpul fizic (periferia), in locul centrilor de comanda firesti din plan energetic si informational . Este ca si cum intr-un organism social sau colectiv (roi, furnicar) s-ar substitui cineva reginei sau creierului.
In toate vindecarile autentice ( care nu trateaza efectele, ci cauzele lor informationale) s-a observat ca celulele si organismele pluricelulare elimina defazarea prin intoarcere in timp si la unitate. Aceasta regresie a simptomelor a fost evidentiata in cazul programului care comanda recuperarea si regenerarea prin somn natural si in cateva metode terapeutice din care amintim homeopatia , hipnoza si terapia, care utilizeaza undele electromagnetice scalare (Cancer and "Scalar Electromagnetic Healing" )[1] 
POVESTEA CEASULUI CARE MERGEA INVERS SI REPRODUCEREA FENOMENULUI IN TRANSA
In una dintre cartile sale, Robert Charroux relateaza cazul in care "un om in varsta de 90 de ani a intinerit pana la 20 de ani, in urmatorii 70 de ani, dupa ce a cumparat un ceas, care mergea in sens invers, de la un alchimist din secolul XVII, care avea un mic magazin pe o strada din Paris. Dupa ce a ajuns la 20 de ani s-a reintors in acel magazin si a cerut sa se opreasca din procesul de intinerire. Alchimistul a luat ceasul, l-a aruncat jos si l-a distrus, spunandu-i ca de acum timpul va curge in directia comuna pt toti ceilalti oameni... Dupa ce a imbatranit a cautat din nou micul magazin al alchimistului, dar acesta disparuse..." 
In fiecare zi putem sa intinerim sau sa imbatranim. Directia in care se deplaseaza ceasul intern este determinata de conditionare ( programare, atitudini; cRedinte, conceptii, mindset).
Din antichitate si pana in epoca recenta chinezii erau programati sa creada ca in fata lor se afla trecutul, iar nu viitorul. Tot confucianismul este intemeiat pe venerarea trecutului, a parintilor, bunicilor, a celor in varsta ( in caz de catastrofa ei alergau sa-si salveze bunicii, iar nu sotiile si copiii ). Oricine poate observa ca in Occident si in lumea actuala, colonizata de acesta, se manifesta o programare expansiva si divergenta in care tinerii si adultii privesc catre viitor, sub forma de: dorinte, asteptari, expectatii, planuri, vise, temeri, griji.. Doar la batranete, cand organismul social nu mai are nevoie de ei, apare intoarcerea catre trecut, amintiri, traditii, ca un reflux, dar si ca o modalitate de intinerire prin accesarea bancii de impulsuri stocate in cursul experientelor traite in tinerete... 
Care sunt caile de a intineri ?
A. Calea divina, initiatica sau nemijlocita
Ancorarea in ceea ce este Acum si aici.. contactul direct cu izvorul realitatii.. cu realitatea sursa..singura imuabila ( invariabila fiindca joaca rol de banca de date sau de tezaur genetic al universului ) si eterna ( situata in zona atemporala, sincronica a planului director). Acest contact cu izvorul realitatii.. cu realitatea sursa.. presupune trezirea, eliberarea din realitatea secunda a umbrelor proiectate pe ecranul mental ( peretele pesterii din Alegoria lui Platon )..
Aceasta este calea vegherii sau prezentei constiente in ACUM
Dacă veţi trece in revistă legendele, basmele şi tradiţiile, care leagă accesul la nemurire, de menţinerea stării de trezire, de veghere sau de prezenţă conştientă in ACUM, veti descoperi o convergenţă, care nu poate fi datorată intâmplării. Să ne reamintim că ştiind că zeii nu-i vor dărui nemurirea (nu are acces la " caile mijlocite de programare sau de tehnologie, descrise la punctul B), Utnapistim ii sugerează lui Ghilgameş calea iniţiatică, pt a realiza nemurirea, transmutarea condiţiei umane: "Vino, incearcă să nu te culci si să nu dormi şase zile şi şapte nopţi " (XI, 199)., sau că Prâslea cel voinic s-a folosit de mijloace externe pt. a nu adormi(săgeţi; calea pilotarii este tot un mijloc auxiliar) si să obţină merele de aur sau elixirul imortalităţii, "Apa vie" ( externa sau interna ).. 
Dacă doriţi sa faceti ca visele dvs sa devina adevarate, primul lucru ce trebuie să-l faceţi este să va treziti ( sa va eliberati din realitatea secunda)"/ "If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up. (J.M. Power)
"Imbatranirea este ca si cum am fi progresiv pedepsiti, pt. o crima pe care nu am comis-o"/ Growing old is like being increasingly penalized for a crime you haven't committed" (Teilhard de Chardin )
" Ce nu am facut ? Nu am racordat corpul material la realitatea sursa...la izvorul vietii...nu ne-am eliberat din realitatea secunda, unde traim separati de noi insine si de realitate, nu am realizat in inima noastra graalul, trezirea iubirii, starea holografica de existenta... 
"Imbatranirea, maladia, orbirea si neputinta sunt pedepse aplicate celor care pacatuiesc, fiindca nu practica prezenta constienta si nu-si respecta menirea de a se mantui, de a se elibera din robie" (Mirahorian)
Cuvântul grecesc hamartia (ἁμαρτία), tradus in Noul Testament prin "păcat"( pt a face posibilă manipularea prin culpabilizare şi comerţul cu iertări, indulgenţe), inseamnă in limba greacă clasică: lipsa prezenţei, lipsa conştienţei; absenţa; "a lipsi"(atenţia), "a rata ţinta(obiectivul)", "a pierde marca(nivelul cerut; starea de martor)". Cum se afirmă in Dhammapada 2, "conştienţa ( prezenţa; atenţia) conduce la imortalitate; in timp ce aceia lipsiţi de conştienţă (prezenţă; atenţie) sunt deja morţi"
B. Caile mijlocite de programare (educatie, transa) sau de tehnologie
1. Inlocuirea prin transa/ absorbtie meditativa a credintei ( amintiti-va ca orice credinta se substituie realitatii, iar conceptia comanda perceptia) in curgerea unidirectionala si ireversibila a timpului ( dinspre trecut spre viitor) ca in exemplul citat anterior ( folosind drept obiect de imprinting ceasul, care mergea invers ), [ metoda testata de Mirahorian]
2. strategia de a reactualiza trecutul
2.1. stocarea in banci de date a ritmurilor cerebrale din tinerete; [ prietenul meu Constantin Dumitru Dulcan are un brevet in aceasta directie]
2.2. regresia hipnotica in perioada dorita si ancorarea in acea zona; [ metoda testata de Mirahorian]
3. Redresarea tehnologica a campurilor mezonice temporale folosind microgaurile negre, de genul celor care vor facilita calatoria in timp (LHC CERN Geneva); vedeti dezvoltarea subiectului "caselor zeilor" si a calatoriei in timp in articolul:
Lao Tzu Chapter 2 Dincolo de dualitate: Stiinta eliberarii/Beyond Duality: The Science of Transcendence Câmpul sursă şi calea orizontală şi verticală de cunoaştere şi de acţiune

luni, 8 octombrie 2018

Potentialul de vindecare al undelor theta si starea de copil de la 3 ani.


Omul care nu mai are suflet de copil, este un om mort. Constantin Brancusi
Atentie! Aici nu avem nicio treaba cu theta healing,personal am testat aceasta metoda si nu am avut nici cel mai mic rezultat cu ea.
Este interesanta corelarea undelor theta si potentialul neuroplasticitatii de care dai dovada la varsta de trei ani.

La copilul de 3 ani, inteligenta emotionala este uriasa. In momentul in care intra in joc inteligenta emotional, omul invata extrem de rapid.

In starea de copil de trei ani, intrebam ''de ce ?''.

Creierul nostru functioneaza pe baza de intrebari permanente.
Oamenii maturi care niciodata nu isi pot duce la bun  sfarsit o misiune, au facut o facultate si cu toate acestea nu sunt capabili sa duca la bun sfarsit o misiune, se simt incapabili, nu se simt buni de nimic, Acesti oameni au o stima de sine redusa si cred ca nimic nu iese bun din mana lor.
Foarte multi oameni ajung in prag de suicid din cauza unor reactii produse care le-au marit neancrederea in sine, produse de o cramponare la nivelul intrebarilor '' de ce ?'' in clipa in care copilul era in cea mai extraordinara evolutie a sa.
Cum pot fi recuperati acesti oameni ? Readucandu-i in starea de copil. 

Cum am putea noi reformula termenul de credinta , incredere (credo). AI INCREDERE IN UNIVERSUL IN CARE TRAIESTI, AI INCREDERE IN TINE, AI INCREDERE IN ALTII.Esti motivat sa faci ceva. Universul motivational de aici se desfasoara. Ce pierd copii la varsta de trei ani,INCREDEREA increderea in adulti. Si atunci se petrec miracole din astea religioase in care oamenii se ilumineaza si vad lucrurile altfel. DE CE ? Sunt adusi la varsta de trei ani. Starea de credinta este starea de incredere in Dumnezeu, intr-o ordine divina a universului.In ciuda unor aparente evenimente aleatorii se afla ca exista o ordine implicita.

Este jocul cel mare a fiecaruia cu sine. Fiecare om poate sa se recupereze.Daca nu isi neaga tineretea, nu isi neaga instinctele, si face pace cu ele, nu isi neaga experientele negative si face pace cu ele, nu isi neaga boala si face pace cu ea.
Acest camp de incredere il poti dezvolta la nivelul UNDELOR THETA, aici apare recuperarea acelui copil cu un potential de reprogramare fantastic.

CHEIA SCHIMBARII SE AFLA IN SUBCONSTIENT , respectiv la nivelul undelor cerebrale specifica copilului de trei ani, UNDELE THETA cand ai TOTALA INCREDERE.
Creierul uman este dotat cu o forta impresionanta de a se reorganiza si de a traduce orice obiectiv in echivalentul lui fizic.
Multi oameni de stiinta sunt de parere ca abia incepem sa razuim la suprafata aisbergului in ceea ce priveste descoperirile legate de potentialul mintii.
In ultimele decenii, focalizarea cercetatorilor a fost (si continua sa fie) pe descoperirea beneficiilor pe care undele cerebrale Theta le au asupra nivelului emotional, mental si fizic.
Astfel…
Au descoperit ca aflati in starea potrivita sau stimulandu-ne corect creierul, putem combate trairile paralizante precum depresia, anxietatea, atacurile de panica sau senzatia ca suntem lipsiti de putere.

Mai mult decat atat, cand creierul emite cantitati masive de unde Theta, orice persoana isi poate dizolva convingerile limitative inradacinate in subconstient, se poate elibera pe loc de obiceiuri negative si in definitiv isi poate transforma radical intreaga viata.
Accesand si mentinandu-ne in acest moment cheie de performanta a creierului, putem experimenta UN NOU TIP DE CONSTIINTA CORPORALA care deschide poarta catre o multime de beneficii nebanuite…
Ce este starea Theta și ce beneficii obținem când o accesăm

scris de Sofia Tofan

Theta este o stare a creierului în care creativitatea ajunge la cele mai înalte niveluri, iar subconștientul atinge punctul maxim de sugestibilitate. În această stare se poate ajunge și rămâne pentru mai multe minute prin meditație profundă, de obicei după ani îndelungați de practică, deoarece este caracteristică momentului premergător somnului. Asta explică faptul că fără practică sau tehnologii de stimulare mentală (click aici pentru detalii) trecerea prin Starea Theta este doar fugitivă, de ordinul secundelor sau chiar fracțiunilor de secundă.

Caracteristicile și beneficiile zonei Theta

Este o stare de relaxare profundă, folosită în hipnoză și în timpul somnului REM.
În starea Theta, undele cerebrale au o frecvență de 4-7 cicluri pe secundă. Cum precizam și în introducerea textului, pentru a atinge și menține conștient o astfel de stare sunt necesare câteva ore bune de meditație.
Undele Theta ne permit accesul la subconștient, locul în care sunt păstrare amintirile, plăcute și neplăcute. Așadar, ni se permite accesul în cel mai intim și mai dureros loc al nostru, întrucât toate emoțiile negative pe care nu am dorit să le digerăm au fost ascunse în subconștient. Iar în anumite momente, când suntem cel mai vulnerabili, ele își pot arăta colții. Pentru a înțelege o astfel de stare foarte puternică, unii specialiști au asociat-o cu transa în care intră copiii atunci când joacă un joc video. 
1. Atingerea unui nivel profund de relaxare
S-a observat că persoanele care ating în mod regulat și controlat starea Theta au un mai bun control asupra stărilor de anxietate, stresului și nevrozelor. Explicația constă în faptul că, prin creșterea activității undelor Theta, se ajunge la un control mai riguros al gândurilor și, implicit, sunt mai relaxate.
2. Abilitatea de a reprograma creierul
Theta este poarta către subconștient. Aici ne putem schimba unele dintre cele mai profunde convingeri inconștiente sau debloca blocaje emoționale, folosind sugestii și paternuri pozitive. În starea Theta, creierul este extrem de receptiv la sugestii și idei noi. Iar datorită acestor calități, ne putem reprograma creierul. Aceasta înseamnă că putem să schimbăm un obicei nociv sau corecta un comportament alimentar nesănătos (de exemplu, mâncatul în exces).
3. Concentrare maximă
Hyperfocusul este un fenomen care poate fi experimentat numai în Theta. Oamenii cu o activitate intensă a acestor unde pot sta concentrați foarte mult timp fără să fie distrași de la ceea ce fac indiferent de ce se întâmplă în jurul lor. Totodată, starea Theta permite și învățarea unei cantități mari de informații într-un timp mult mai rapid decât s-ar întâmpla în starea Beta a creierului, de exemplu.
4. Îmbunătățește memoria pe termen lung
Pe măsură ce activitatea undelor Theta crește, va crește și abilitatea creierului de a reține și de a stoca amintirile pe termen lung. Hipocampul, o parte a creierului implicată în procesarea memoriei și stocarea amintirilor, are un ritm normalizat al undelor Theta care trec prin această zonă. Terapeuții induc pacienții în această zonă pentru a putea accesa informații, resurse și amintiri care facilitează și accelerează vindecarea emoțională, psihică sau fizică a creierului.
5. Dizolvarea blocajelor emoționale
Undele Theta sunt asociate cu emoțiile puternice. Uneori însă, din cauza activității intense a undelor Beta putem avea blocaje emoționale, adică nu ne putem exprima emoțional așa cum am dori și ar fi sănătos. De aceea, pe măsură ce undele Theta se întăresc, devenim capabili să ne înțelegem mai bine emoțiile și totodată să ne simțiți conectați emoțional cu ceilalți. Acest lucru se reflectă într-un nivel mai bun al sănătății.
6. Sporește intuiția
Ți s-a întâmplat vreodată să mergi pe mâna intuiției și să iei o decizie foarte bună care te-a surprins? Pe măsură ce activitatea undelor Theta crește, se amplifică și conexiunea cu Sinele, fiind astfel capabili să facem alegeri sănătoase cu privire la binele nostru cel mai înalt. De asemenea, undele Theta au fost asociate cu o conexiune spirituală profundă. Acestea oferă o conștiință spirituală sporită și o înțelegere profundă a fenomenelor sacre. De altfel, multe fenomene spirituale și psihice sunt experimentate în această stare.
7. Stimulează sistemul imunitar
Vindecarea trupului și a minții sunt accelerate atunci când creierul are o intensă activitate a undelor Theta. Stresul și anxietatea duc la eliberarea de substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi cortizolul, care slăbesc sistemul imunitar. Creșterea activității undelor cerebrale Theta poate stimula întărirea imunității prin eliberarea de substanțe chimice prietenoase, endorfinele.
sursa;https://www.aimgroup.ro/relaxare/ce-este-starea-theta-si-ce-beneficii-obtinem-cand-o-accesam/

Sursa;Prof Florin Colceag antrenorul de genii.
O alta metoda ar fi de tip Yoga unde va pot ghida prin metoda autogeniei( antrenament special de relaxare) combinat cu sugestii adecvate de eliberare a blocajelor interioare.