miercuri, 31 octombrie 2018

Propriul tău corp este templul lui Dumnezeu. Descoperindu-ţi Sinele, îl vei realiza pe Dumnezeu.




Propriul tău corp este templul lui Dumnezeu. Descoperindu-ţi Sinele, îl vei realiza pe Dumnezeu. 
Indiferent ce temple vizitezi şi indiferent ce ritualuri urmezi, ultimul tău pelerinaj va fi cel interior. 
Ultimul ritual religios constă în ofranda energiei tale pe altarul comuniunii cu Absolutul Divin. Acesta este motivul pentru care Iisus a spus: “Dărâmaţi acest templu şi în trei zile îl voi ridica”.
Nici Iisus şi nici alţi maeştrii spirituali nu au venit pe Pământ pentru a atrage oamenii către ei. Ei au venit pentru a ajuta umanitatea să se apropie de Adevăr. 
Acel adevăr numit de Iisus ca fiind “cel care vă va elibera”. Mesajul Divin este întotdeauna impersonal, pentru că el exprimă şi este manifestarea acestui Adevăr Suprem. El este personal doar în relaţia sa cu fiinţa care caută să-l descopere.
Nici un maestru nu spune: “vei fi salvat prin ritualuri exterioare fiinţei tale”. Ei spun că “vei fi salvat doar de ceea ce faci pentru a stabili o comuniune între fiinţa ta şi Divinitate”. 
Realizarea Sinelui Suprem este mesajul tuturor religiilor; acestea te ajută să-ţi descoperi potenţialul spiritual al fiinţei, pentru a realiza că nu eşti altceva decât copilul lui Dumnezeu.
Există însă şi un alt mod de a percepe viaţa: topindu-ne energia fiinţei noastre în oceanul energiei cosmice. 
Unirea se manifestă în planul conştiinţei prin identificarea deplină dintre Conştiinţa individuală şi Conştiinţa Divină.

Paramahansa Yogananda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu