marți, 2 octombrie 2018

Iubirea si armonizarea intr-un cuplu necesita cunoasterea unor ,,mecanisme''


Foarte multi oameni se plang de lipsa de armonie in cuplu, nestiind ca acest lucru se datoreaza lipsei de cunoastere a unor coordonate.In general in afara unei minoritati de oameni ,enorm de multi oameni isi incep relatiile in mod aleatoriu , dupa care culeg fructele amare ale acestei lipse  de informatii.

In viata acordam enorm de multa atentie informatiilor redundante si ignoram cu precadere informatiile vitale ,esentiale legate de propria noastra fericire.

Informatii pertinente vizavi de completarea intr-un Cuplu perfect din perspectiva unui initiat in Gnoza Samael AUM Weor, cu mici retusuri nesemnificative..
În fiinta umana exista cinci centri fundamentali: înainte de toate, cel INTELECTUAL care e cel mai utilizat pentru a studia. Al doilea e cel EMOTIONAL, pe care îl avem în inima. Al treilea este cel MOTOR, care se afla în partea superioara a coloanei vertebrale. Al patrulea este centrul INSTINCTIV, care se afla în partea inferioara a coloanei vertebrale. Si al cincilea este, propriu-zis, cel SEXUAL. Acesti cinci centri sunt fundamentali pentru toate activitatile umane.
De multe ori, un barbat traieste fericit cu femeia lui, o iubeste; totusi, el simte ca ceva lipseste. Într-adevar, se poate întâmpla ca cineva sa nu se simta complet cu sotia lui. Se poate ca ea sa umple activitatile centrului Emotional, dar se poate sa nu fie complementari mental sau sexual si, întâlnind o alta femeie, se poate ca sa fie complementari, si atunci se produce ceea ce numim ADULTER.
De multe ori, daca cineva din cuplu nu ajunge sa se completeze cu celalalt în totalitate în cei cinci centri, atunci e posibil sa-si gaseasca complementul într-o alta persoana si de aici, deriva ceea ce numim adulter.
Sa presupunem ca un barbat e complementul unei femei din punct de vedere emotional, însa nu si sexual. Se poate întâmpla sa întâlneasca o femeie cu care sa se completeze sexual. Sa presupunem ca un barbat se completeaza cu o femeie din punct de vedere mental, dar nu si emotional. Se poate întâmpla sa întâlneasca o femeie care sa îl completeze emotional. Se poate si ca, în lumea obiceiurilor, un barbat sa nu se completeze cu femeia lui. E posibil, de asemenea, ca el sa se întâlneasca cu o alta femeie, cu care sa se completeze în lumea obiceiurilor centrului Motor. Aceasta e cauza intrinseca a atâtor si atâtor adultere care dau nastere divorturilor.
Cred ca cel mai bun lucru pentru un barbat e sa-si gaseasca o femeie cu care sa se completeze în centrul intelectual, emotional, în centrul motor sau în lumea obiceiurilor, în centrul instinctelor si în sex. Adica,perechea ideala, cuplul perfect. Eu cred, în acelasi timp, ca lucrul ideal pentru o femeie ar fi sa gaseasca un barbat cu care sa se completeze total, atunci ar fi o adevarata fericire.
Un altul dintre motivele cele mai grave pentru care nu exista fericire e tema Temperamentului. Un barbat cu un temperament ardent nu va putea niciodata sa fie fericit cu o femeie care e un colos de gheata; pur si simplu, nu. Simplul fapt de a merge sa o sarute si în acel moment ea sa nu vrea aceasta e foarte grav. Ce am putea spune despre copulatia cu o femeie rece?
De asemenea, e sigur ca exista un temperament Bilios, persoane greoaie, neîndemânatice. De exemplu, o femeie cu un caracter greoi, stângaci în ceea ce face ar fi imposibil sa se înteleaga cu un barbat care are un temperament nervos. Aceasta e imposibil! În acelasi fel, e imposibil ca un barbat care are un temperament nervos sa poata sa se înteleaga cu o femeie foarte arzatoare.Asadar, tema temperamentelor e foarte importanta. Nu ajunge sa existe o CORELARE între diferitii centri ai MASINII ORGANICE, adica: Intelectual, Emotional, Motor,Instinctiv si Sexual, dar trebuie sa existe si o AFINITATE de TEMPERAMENTE. Doar asa, având o afinitate de temperamente si o perfecta inter-relatie între diferitii centri ai Masinii, va putea exista o autentica afinitate, care va produce FERICIREA.
Totusi, va vorbesc acum doar de Sexualitatea Normala. Supra-sexualitatea e diferita.
Tudor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu