luni, 8 octombrie 2018

Potentialul de vindecare al undelor theta si starea de copil de la 3 ani.


Omul care nu mai are suflet de copil, este un om mort. Constantin Brancusi
Atentie! Aici nu avem nicio treaba cu theta healing,personal am testat aceasta metoda si nu am avut nici cel mai mic rezultat cu ea.
Este interesanta corelarea undelor theta si potentialul neuroplasticitatii de care dai dovada la varsta de trei ani.

La copilul de 3 ani, inteligenta emotionala este uriasa. In momentul in care intra in joc inteligenta emotional, omul invata extrem de rapid.

In starea de copil de trei ani, intrebam ''de ce ?''.

Creierul nostru functioneaza pe baza de intrebari permanente.
Oamenii maturi care niciodata nu isi pot duce la bun  sfarsit o misiune, au facut o facultate si cu toate acestea nu sunt capabili sa duca la bun sfarsit o misiune, se simt incapabili, nu se simt buni de nimic, Acesti oameni au o stima de sine redusa si cred ca nimic nu iese bun din mana lor.
Foarte multi oameni ajung in prag de suicid din cauza unor reactii produse care le-au marit neancrederea in sine, produse de o cramponare la nivelul intrebarilor '' de ce ?'' in clipa in care copilul era in cea mai extraordinara evolutie a sa.
Cum pot fi recuperati acesti oameni ? Readucandu-i in starea de copil. 

Cum am putea noi reformula termenul de credinta , incredere (credo). AI INCREDERE IN UNIVERSUL IN CARE TRAIESTI, AI INCREDERE IN TINE, AI INCREDERE IN ALTII.Esti motivat sa faci ceva. Universul motivational de aici se desfasoara. Ce pierd copii la varsta de trei ani,INCREDEREA increderea in adulti. Si atunci se petrec miracole din astea religioase in care oamenii se ilumineaza si vad lucrurile altfel. DE CE ? Sunt adusi la varsta de trei ani. Starea de credinta este starea de incredere in Dumnezeu, intr-o ordine divina a universului.In ciuda unor aparente evenimente aleatorii se afla ca exista o ordine implicita.

Este jocul cel mare a fiecaruia cu sine. Fiecare om poate sa se recupereze.Daca nu isi neaga tineretea, nu isi neaga instinctele, si face pace cu ele, nu isi neaga experientele negative si face pace cu ele, nu isi neaga boala si face pace cu ea.
Acest camp de incredere il poti dezvolta la nivelul UNDELOR THETA, aici apare recuperarea acelui copil cu un potential de reprogramare fantastic.

CHEIA SCHIMBARII SE AFLA IN SUBCONSTIENT , respectiv la nivelul undelor cerebrale specifica copilului de trei ani, UNDELE THETA cand ai TOTALA INCREDERE.
Creierul uman este dotat cu o forta impresionanta de a se reorganiza si de a traduce orice obiectiv in echivalentul lui fizic.
Multi oameni de stiinta sunt de parere ca abia incepem sa razuim la suprafata aisbergului in ceea ce priveste descoperirile legate de potentialul mintii.
In ultimele decenii, focalizarea cercetatorilor a fost (si continua sa fie) pe descoperirea beneficiilor pe care undele cerebrale Theta le au asupra nivelului emotional, mental si fizic.
Astfel…
Au descoperit ca aflati in starea potrivita sau stimulandu-ne corect creierul, putem combate trairile paralizante precum depresia, anxietatea, atacurile de panica sau senzatia ca suntem lipsiti de putere.

Mai mult decat atat, cand creierul emite cantitati masive de unde Theta, orice persoana isi poate dizolva convingerile limitative inradacinate in subconstient, se poate elibera pe loc de obiceiuri negative si in definitiv isi poate transforma radical intreaga viata.
Accesand si mentinandu-ne in acest moment cheie de performanta a creierului, putem experimenta UN NOU TIP DE CONSTIINTA CORPORALA care deschide poarta catre o multime de beneficii nebanuite…
Ce este starea Theta și ce beneficii obținem când o accesăm

scris de Sofia Tofan

Theta este o stare a creierului în care creativitatea ajunge la cele mai înalte niveluri, iar subconștientul atinge punctul maxim de sugestibilitate. În această stare se poate ajunge și rămâne pentru mai multe minute prin meditație profundă, de obicei după ani îndelungați de practică, deoarece este caracteristică momentului premergător somnului. Asta explică faptul că fără practică sau tehnologii de stimulare mentală (click aici pentru detalii) trecerea prin Starea Theta este doar fugitivă, de ordinul secundelor sau chiar fracțiunilor de secundă.

Caracteristicile și beneficiile zonei Theta

Este o stare de relaxare profundă, folosită în hipnoză și în timpul somnului REM.
În starea Theta, undele cerebrale au o frecvență de 4-7 cicluri pe secundă. Cum precizam și în introducerea textului, pentru a atinge și menține conștient o astfel de stare sunt necesare câteva ore bune de meditație.
Undele Theta ne permit accesul la subconștient, locul în care sunt păstrare amintirile, plăcute și neplăcute. Așadar, ni se permite accesul în cel mai intim și mai dureros loc al nostru, întrucât toate emoțiile negative pe care nu am dorit să le digerăm au fost ascunse în subconștient. Iar în anumite momente, când suntem cel mai vulnerabili, ele își pot arăta colții. Pentru a înțelege o astfel de stare foarte puternică, unii specialiști au asociat-o cu transa în care intră copiii atunci când joacă un joc video. 
1. Atingerea unui nivel profund de relaxare
S-a observat că persoanele care ating în mod regulat și controlat starea Theta au un mai bun control asupra stărilor de anxietate, stresului și nevrozelor. Explicația constă în faptul că, prin creșterea activității undelor Theta, se ajunge la un control mai riguros al gândurilor și, implicit, sunt mai relaxate.
2. Abilitatea de a reprograma creierul
Theta este poarta către subconștient. Aici ne putem schimba unele dintre cele mai profunde convingeri inconștiente sau debloca blocaje emoționale, folosind sugestii și paternuri pozitive. În starea Theta, creierul este extrem de receptiv la sugestii și idei noi. Iar datorită acestor calități, ne putem reprograma creierul. Aceasta înseamnă că putem să schimbăm un obicei nociv sau corecta un comportament alimentar nesănătos (de exemplu, mâncatul în exces).
3. Concentrare maximă
Hyperfocusul este un fenomen care poate fi experimentat numai în Theta. Oamenii cu o activitate intensă a acestor unde pot sta concentrați foarte mult timp fără să fie distrași de la ceea ce fac indiferent de ce se întâmplă în jurul lor. Totodată, starea Theta permite și învățarea unei cantități mari de informații într-un timp mult mai rapid decât s-ar întâmpla în starea Beta a creierului, de exemplu.
4. Îmbunătățește memoria pe termen lung
Pe măsură ce activitatea undelor Theta crește, va crește și abilitatea creierului de a reține și de a stoca amintirile pe termen lung. Hipocampul, o parte a creierului implicată în procesarea memoriei și stocarea amintirilor, are un ritm normalizat al undelor Theta care trec prin această zonă. Terapeuții induc pacienții în această zonă pentru a putea accesa informații, resurse și amintiri care facilitează și accelerează vindecarea emoțională, psihică sau fizică a creierului.
5. Dizolvarea blocajelor emoționale
Undele Theta sunt asociate cu emoțiile puternice. Uneori însă, din cauza activității intense a undelor Beta putem avea blocaje emoționale, adică nu ne putem exprima emoțional așa cum am dori și ar fi sănătos. De aceea, pe măsură ce undele Theta se întăresc, devenim capabili să ne înțelegem mai bine emoțiile și totodată să ne simțiți conectați emoțional cu ceilalți. Acest lucru se reflectă într-un nivel mai bun al sănătății.
6. Sporește intuiția
Ți s-a întâmplat vreodată să mergi pe mâna intuiției și să iei o decizie foarte bună care te-a surprins? Pe măsură ce activitatea undelor Theta crește, se amplifică și conexiunea cu Sinele, fiind astfel capabili să facem alegeri sănătoase cu privire la binele nostru cel mai înalt. De asemenea, undele Theta au fost asociate cu o conexiune spirituală profundă. Acestea oferă o conștiință spirituală sporită și o înțelegere profundă a fenomenelor sacre. De altfel, multe fenomene spirituale și psihice sunt experimentate în această stare.
7. Stimulează sistemul imunitar
Vindecarea trupului și a minții sunt accelerate atunci când creierul are o intensă activitate a undelor Theta. Stresul și anxietatea duc la eliberarea de substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi cortizolul, care slăbesc sistemul imunitar. Creșterea activității undelor cerebrale Theta poate stimula întărirea imunității prin eliberarea de substanțe chimice prietenoase, endorfinele.
sursa;https://www.aimgroup.ro/relaxare/ce-este-starea-theta-si-ce-beneficii-obtinem-cand-o-accesam/

Sursa;Prof Florin Colceag antrenorul de genii.
O alta metoda ar fi de tip Yoga unde va pot ghida prin metoda autogeniei( antrenament special de relaxare) combinat cu sugestii adecvate de eliberare a blocajelor interioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu